Се кандидираат во Македонија, но со албанска химна

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Бараа закон за знамиња за да може легално да го веат националното знаме на Албанија, го добија.

Drugar, albanskoto zname ne e nacionalno tuku e etnicko, ekskluzivnost na site etnicki albanci od: albanija, Kosovo, Makedonija, Grcija, Italija, Crna Gora...

Toa zname e simbol na site albanci, i e mnogu postaro od Albanskata Drzava.

Морее кога ке удри камшик ке видиме дали нема да се пее Македонската химна,но се во свое време

Денес над Македонија се раѓа,
ново сонце на слободата!
Македонците се борат,
за своите правдини!
Македонците се борат,
за своите правдини!
Одново сега знамето се вее,
на Крушевската република!
Гоце Делчев, Питу Гули,
Даме Груев, Сандански!
Гоце Делчев, Питу Гули,
Даме Груев, Сандански!
Горите Македонски шумно пеат,
нови песни, нови весници!
Македонија слободна,
слободнo живее!
Македонија слободна,
слободнo живее!

Во кој дел да се најдам себеси?
Не е баш во ред, ама малку заебано е... Малку повеќе од што мислите.

Во болдираните делови треба да се најдеш себе си како граѓанин на оваа држава исто како секое село кое е дел на некоја општина па не се споменува селото туку општината. Исто како граѓаните на Скопје се нарекуваат граѓани на Скопје а не поединечно се именуваат итн. Ова со ваквите постојани барања не претставува ниту борба за рамноправност, ниту пак желба за лојалност. Ваквите барања се барања за федерализација и се она што следува со тоа. А тоа не е почитување на оваа држава, туку непочитување.

Ти негувај си го идентитетот колку што сакаш , тоа е твоето основно човечко право, НО почитувај ја држават во која живееш , тоа е поентата на цел муабет....
Poentata na celiot muabet e drzavata da go neguva mojot identitet.:toe:

Drugar, albanskoto zname ne e nacionalno tuku e etnicko, ekskluzivnost na site etnicki albanci od: albanija, Kosovo, Makedonija, Grcija, Italija, Crna Gora...

Toa zname e simbol na site albanci, i e mnogu postaro od Albanskata Drzava.

Демагогија.
Знамето е исто со државата Албанија, држава во која живеат и Македонци, Грци, Власи, Црногорци итн...
Законот за знамињата за кој многу се залагаа граѓаните Албанци, предвидуваше точно кога и како ќе се веат знамињата.
Ама законите се за граѓани не за екслузивци.

што се замарате не знам...се се врти,ќе си дојде на свое место:wink:

А како го загрозува државата твојот идентитет? Со интонирањето на химната и веењето на знамето?
So toa sto identitetot na mojot narod ne go prifaka kako sostaven del na drzavotvornata nacija.

И повеќе од негување,имаш екпанзија.Но вие мислите на менување на знамето,химната и официјализирање на Албанскиот јазик,си мислам и тоа да ви го дадеме наредно барање ке ви биде укинување на Македонскиот јазик,и прекрстување на државата во Илирида

So toa sto identitetot na mojot narod ne go prifaka kako sostaven del na drzavotvornata nacija.

Можеби и ќе го прифати кога вие ќе покажете почит кон државните обележја на Македонија. Прво треба да ги почитувате државните симболи, па потоа ќе зборуваме за формирање на нација составена од повеќе народи.

pa kazi mi togas kako tolku Albanci vo FYROM??? Mislis dosle od Albanija!! Se lazes...sega da ne otkopuvame vo istorija zatoa sto vie makedoncite ste sllavi i doagate od zad KARPATITE

како толку Албанци?? Знаеш ли ти колку Албанци дојдоа само од Косово?

Можеби и ќе го прифати кога вие ќе покажете почит кон државните обележја на Македонија. Прво треба да ги почитувате државните симболи, па потоа ќе зборуваме за формирање на нација составена од повеќе народи.
Pa kako da pokazam pocit kon tie obelezja, koga tie se instrument preku koi go vrsi toa neprifakjanje?
Sfati sega?
Znaci obraten treba da bide redosledot.

Pa kako da pokazam pocit kon tie obelezja, koga tie se instrument preku koi go vrsi toa neprifakjanje.
Sfati sega?
Znaci obraten treba da bide redosledot.

Абе ти прифати ги државните обележја, знамето, грбот, химната и после може да зборуваме за идејата за формирање на македонска мултиетничка нација, каде зборот Македонец ќе може да означува и етнички Албанец, составен дел од македонската нација. Ова би бил правилниот редослед на нештата. Значи прво треба да покажете почит кон државата во која живеете и која ви го дава лебот.

Државата не само што го негува твојот идентитет, туку со кршењето на законот од највисоко ниво (избори и веења на знамиња и сл) ве охрабрува и понатаму вашиот идентитет да го издигнете на ниво над се и пред се.

Значит цел муабет се сведува на "или Адем Јашари заедно со Гоце Делчев во химната и албански орел пред 8-кракото сонце или не ви го почитуваме знамето и химната".Е браво за логикава.Само пак ќе речам.Ви се можит бе.Таков е распоредот на силите...за сега.
Нека побараат Алжирците и Тунижаните во Франција кои се едно 15-20 % од населението да се стави полумесечина и звезда на француската тробојка,па да видиш шо ќе им се десит.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom