Се кандидираат во Македонија, но со албанска химна

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Веќе неколку пати го имам тоа напишано за криминалците од Македонија со Албанско потекло кои се декларираат како Албанци додека да ги фатат а ги фатијали наеднаш се Македонци! Го вртите газот на кај што ви одговара вам а сета благодарност искажете му ја на Бранко Црвенковски што издаде 150.000 илјади пасоши а сега тие со пасошите и ја ебаат мајката на Македонија и Македонскиот народ...Се знае чие знаме треба да се вее и чија химна треба да свири а ако некому не му чини може слободно да оди во мајка Албанија и таму нека биде патриот поголем и од Скендер Бег...Таа е вистината па сега вие како сакате? :toe:
Tipu, ne se deklariraat kako makedonci, nego koga nemskiot dzandar im go bara pasosot, utvrduva deka se makedonski drzavjani. To je to...celata prikaska.... ne mi palamudi....

Koi ebani 150.000 iljadi pasosi, koi, od na koj majkata picka izlegoa tie pasosi? Koga, kade, kako? Ljubco ve lazese, pa uste ne mozete da se osvestete, pod hipnoza uste ste. Ve lazese i ve ebese vo zdrav mozok i za mitinzi po Solun, Lerin, egejsko megejsko, pa vi go turi na kraj. Otvori oci, sooci se so realnosta, dur ima vreme.....

E eve za inat ke go veam samo albanskoto zname a himna ke mi bide " O moj Shqypni " i plus i ponatamu tuka ke ziveam, u Skopje, pa ti produzi i dalje so kukanje i "vistini"...

Vo prilog:
O moj Shqypni

Tipu, ne se deklariraat kako makedonci, nego koga nemskiot dzandar im go bara pasosot, utvrduva deka se makedonski drzavjani. To je to...celata prikaska.... ne mi palamudi....

Koi ebani 150.000 iljadi pasosi, koi, od na koj majkata picka izlegoa tie pasosi? Koga, kade, kako? Ljubco ve lazese, pa uste ne mozete da se osvestete, pod hipnoza uste ste. Ve lazese i ve ebese vo zdrav mozok i za mitinzi po Solun, Lerin, egejsko megejsko, pa vi go turi na kraj. Otvori oci, sooci se so realnosta, dur ima vreme.....

E eve za inat ke go veam samo albanskoto zname a himna ke mi bide " O moj Shqypni " i plus i ponatamu tuka ke ziveam, u Skopje, pa ti produzi i dalje so kukanje i "vistini"...

Во ред,имаат Македонски пасош ама имаат и уста за да кажат дека се Албанци,имаат и Бугарски пасош така да се побугарија Албанците...
Пасошите се вистина па ти колку сакаш поречувај,мене не ме лаже ни Лупчо Глупчо ниту Бранко Наркоманко...
Вистината боли ама :toe:,гледајте пак да не пукне е дури тогаш ќе биде лошо за сите нас а светот ке си гледа циркуси со нас...
Јас ќе ти упатам специјален музички поздрав а ти преслушај ја песната и подразмисли малце... :raz:

Во ред,имаат Македонски пасош ама имаат и уста за да кажат дека се Албанци,имаат и Бугарски пасош така да се побугарија Албанците...
Пасошите се вистина па ти колку сакаш поречувај,мене не ме лаже ни Лупчо Глупчо ниту Бранко Наркоманко...
Вистината боли ама :toe:,гледајте пак да не пукне е дури тогаш ќе биде лошо за сите нас а светот ке си гледа циркуси со нас...
Јас ќе ти упатам специјален музички поздрав а ти преслушај ја песната и подразмисли малце... :raz:

Pa ti od kaj znaes kako se deklarirale, si bil po policiskite stanici koga gi isprasuvale? Oficijalno policijata normalno ke izleze so soopstenie za drzavnjastvoto, toa e relevantno vo pravnite raboti.

Pasosite ne se vistina pa ti kolku sakas porecuvaj, tebe te lazat site.

Pa aj da gledame site pak da ne pukne, fala Bogu deka site ke izgubime.
Ama znaes kako e, koga ke te pritisnat u kos, ke go srusis zidot, nema drugo care. :toe:

Jas ke ti vozvratam na muzickiot pozdrav, pa dlaboko razmisli, koristi imaginacija, kako bi bilo koga bi bilo, zamisli si idilicna hipoteticka slika.

p.s. i pred nekoj da mi kenka, da objasnam. Ne se voopsto kontradiktorni ovoj i gornoto video koe go postirav. Koj i da go misli sprotivnoto, ne go sfatil Lennon a ocigledno i mene. :toe:

Aa izvini no kolku sto znam ALBANIJA vleguva vo NATO...a FYROM izostanaa nazad.Pa potocno da ti kazam ssto ke dobivam...Cela zapadna.
Koja e be taa zapadna, koja?
Nacrtaj mi.
Selata po Polosko?
Cegrane, Bojane, Recica....?

Aa izvini no kolku sto znam ALBANIJA vleguva vo NATO...a FYROM izostanaa nazad.Pa potocno da ti kazam ssto ke dobivam...Cela zapadna.

Со влегувањето во НАТО ќе добијат и влез на атомски отпад и другои заебанции кои ќе ги истресат таму а ќе страдаш ти бидејќи си жител на Западна Македонија...Мисли малце со главата а не со курот,ти си гледал војна само на филм а не знаеш како е тоа во живо,ај оди купи си ја играта CALL OF DUTY и тепај таму колку сакаш...

Jas ke ti vozvratam na muzickiot pozdrav, pa dlaboko razmisli, koristi imaginacija, kako bi bilo koga bi bilo, zamisli si idilicna hipoteticka slika.

p.s. i pred nekoj da mi kenka, da objasnam. Ne se voopsto kontradiktorni ovoj i gornoto video koe go postirav. Koj i da go misli sprotivnoto, ne go sfatil Lennon a ocigledno i mene.:toe:

И оваа песна треба некој да ја разбере...

ooo ja ipak mislev ova e sloboden forum i sekoj moze da ko kaze svoeto mislenje!! sepak ti mnogu se isplasi:pos2::pos2:

Прво кажи колку години имаш, воторо да ова е слободен форум и е многу толерантен но има свои граници. А тие се анти државна пропаганда, создавање и жирење на меѓуетничка омраза и подржување на идеи за „големи„ балкански држави.
Се гледа дека уште не си созреал, земи почни да учиш од позрелите албанци на форумов како кварк, римз и принц. И само колку за информација да не ти „падне курето“ дека еве албанците се само непочитувани и со право бараат делење од македонците (што технички никако е неизводливо пошто нит албанците неможе да се иселат од западна македнија ниту македонците неможат да се отселат не само од западна македонија туку ниту од малал преспа што е под Република Албанија). На овој форум уште од неговиот почеток еден од администраторите е Албанец.

Тони е баниран од тема, иако би требало и од форум малце да олади... си знае тој зошто.
Продолжете понатаму!
И со ум и почит едни кон други!

Си мислам денес за оние што сакат да ни го сменат идентитетот и името на државата, покрај другите негативи ефекти би се одразило и на химната , па така и нејзе би требале да ја менуваме, затоа што „Сонецто нема да се раѓа над МАКЕДОНИЈА„ туку над некоја друга држава....А Македонците нема да се борат за своите правдини , туку ќе се бори некој друг народ...
Несватливо за мене...

Патем еден коментар од Албанец за А1:
9.Albanec од Shkup на 03.03.2009 во 20:38 напиша: A bre dragi moi Makedonci, vie navistina mislite deka ste "anticki Makedonci"! Grdo se lazete, nitu Grckite nitu vasite tezi se vistinski. Makendoci sme nie Albancite, zatoa sto po rano ke go razberete ova tolku podobro za vas. Evropa znae za greskite napraveni vo Balkan, se obiduva da pravi nesto bez da luti mnogumina, no vekje se sluci i vojna, i se sto ne trebase! Zatoa prestanete ednas, i smirite se so faktot deka ste slavo Makedonci. Evropa ke nastojuva da ne smiri, sto i e i rabota, no mora da ja kaze vistinata, i za Grcite i za vas. Poz. A1

Би молел ако некој може да ми преведе што сакал да каже човекот , бидејки ова е сосема ново за мене, и неразбирливо...

Jas sum graganin na R.Makedonija od albanska nacionalnost.
Nikoj ne moze da mi go uspori pravoto da bidam albanec po krv, kultura i tradicija. Taka da, Makedonija, kako drzava na Makedoncite, Albancite, Turcite...mi dava pravo jas da mozam da si go neguvam mojot identitet.

Си мислам денес за оние што сакат да ни го сменат идентитетот и името на државата, покрај другите негативи ефекти би се одразило и на химната , па така и нејзе би требале да ја менуваме, затоа што „Сонецто нема да се раѓа над МАКЕДОНИЈА„ туку над некоја друга држава....А Македонците нема да се борат за своите правдини , туку ќе се бори некој друг народ...
Несватливо за мене...

Патем еден коментар од Албанец за А1:
9.Albanec од Shkup на 03.03.2009 во 20:38 напиша: A bre dragi moi Makedonci, vie navistina mislite deka ste "anticki Makedonci"! Grdo se lazete, nitu Grckite nitu vasite tezi se vistinski. Makendoci sme nie Albancite, zatoa sto po rano ke go razberete ova tolku podobro za vas. Evropa znae za greskite napraveni vo Balkan, se obiduva da pravi nesto bez da luti mnogumina, no vekje se sluci i vojna, i se sto ne trebase! Zatoa prestanete ednas, i smirite se so faktot deka ste slavo Makedonci. Evropa ke nastojuva da ne smiri, sto i e i rabota, no mora da ja kaze vistinata, i za Grcite i za vas. Poz. A1

Би молел ако некој може да ми преведе што сакал да каже човекот , бидејки ова е сосема ново за мене, и неразбирливо...

Tie se smetaat za naslednici na antichkite Makedonski.

Grchka teza - vo albanska verzija.

I toa bez nikakvi istoriski izvori, arheologija ili bilo shto drugo. Negativna nula.

па ок можеа бар химната ако не друго ради лојалност,меѓутоа и не се замарам со нешто одамна познато

Jas sum graganin na R.Makedonija od albanska nacionalnost.
Nikoj ne moze da mi go uspori pravoto da bidam albanec po krv, kultura i tradicija. Taka da, Makedonija, kako drzava na Makedoncite, Albancite, Turcite...mi dava pravo jas da mozam da si go neguvam mojot identitet.

Ти негувај си го идентитетот колку што сакаш , тоа е твоето основно човечко право, НО почитувај ја државата во која живееш , тоа е поентата на цел муабет....

Чиј претседател ќе биде Агрон Буџаку од ДУИ ако победи (хипотетички)? Само на Албанците или на сите националности што живеат во Македонија? Кој е тој човек што претендира за местото претседател на држава, на сите граѓани, а нема чувство на почит кон химната и кон знамето?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom