Си мислам денес за оние што сакат да ни го сменат идентитетот и името на државата, покрај другите негативи ефекти би се одразило и на химната , па така и нејзе би требале да ја менуваме, затоа што „Сонецто нема да се раѓа над МАКЕДОНИЈА„ туку над некоја друга држава....А Македонците нема да се борат за своите правдини , туку ќе се бори некој друг народ...
Несватливо за мене...
Патем еден коментар од Албанец за А1:
9.Albanec од Shkup на 03.03.2009 во 20:38 напиша: A bre dragi moi Makedonci, vie navistina mislite deka ste "anticki Makedonci"! Grdo se lazete, nitu Grckite nitu vasite tezi se vistinski. Makendoci sme nie Albancite, zatoa sto po rano ke go razberete ova tolku podobro za vas. Evropa znae za greskite napraveni vo Balkan, se obiduva da pravi nesto bez da luti mnogumina, no vekje se sluci i vojna, i se sto ne trebase! Zatoa prestanete ednas, i smirite se so faktot deka ste slavo Makedonci. Evropa ke nastojuva da ne smiri, sto i e i rabota, no mora da ja kaze vistinata, i za Grcite i za vas. Poz. A1
Би молел ако некој може да ми преведе што сакал да каже човекот , бидејки ова е сосема ново за мене, и неразбирливо...