Дали вреди да се биде добар?

Самара Морган

НЕ Е ВЕЌЕ ЧЛЕН НА КАЈГАНА
Член од
24 јуни 2009
Мислења
511
Поени од реакции
33
Вреди за некои , не за сите.Зашто има луѓе кои тоа ќе го ценат.А има луѓе
Ти им даваш прст - они цела рака земаат:smir:

M

miss Lebedica

Гостин
убаво е човекот да е добар го прави светот поубаво место за живеење едноставно може да ти го разубави денот, посебно во денешницата на толку себични луѓе, полни со омраза... чинам светот е жеден за добри луѓе и добрина!

вреди човек да биде добар, бидејќи навистина кога тогаш со добро му се враќа,
вреди да се биде за најблиските, но денес луѓето не го користат добриот човек, туку го злоуптребуваат... страшно!

вреди да се направи добро дело но во граници и за одредени луѓе, не бива денес да се правиш добар и будала и на оној кој те измамил и згазил да му правиш доборо, бидејќи можеш и полошо да доживееш!

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Многу сум размислувал на оваа тема и искрено сеуште стојам цврсто на ставот дека вреди да си добар! Секако и тоа добар е релативна работа.

Член од
13 јули 2009
Мислења
34
Поени од реакции
1
moj sovet e da se bide na start sekogash dobar, ali ako se zloupotrebi toa, od neciva strana, nikad ne e na odmet i da ja pokazete drugata strana na medaljata:nerv:

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
Ако знам да одлучам кога сум добра а кога лоша и ако сум кадарна да изнајдам критериум за одредување на истото, во смисла субјективен или поамбициозно, објективен или пак да прочитам некоја јака дефиниција за доброст од афтор фаворит и да си ја прифатам за валидна, дури тогаш можеби и ќе одлучам `дали вреди да си добар`. До тогаш ќе бидам нешто како добролоша или лошодобра. Или никаква.

D

dh00|

Гостин
вреди да се биде добар,но само со оние личности кои ти враќаат со добрина,пошо останатите мнооогу често знаат да те искористат.
биди добар...ама умерено:helou:

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Вреди да се биде добар, ама само кон личности кои знаат да возвратат на добрината.
За жал, добрите дела многу често се забораваат од другата страна, така што истите луѓе ти враќаат на тебе двојно полошо.

Кон личности што немаат домашна култура воопшто не се трудам да бидам добар.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Вреди да се биде добар,поише ќе те мразат.:salut:

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Вреди да се биде добар кон оние кој се добри со тебе.

Barbara.

Irreparable perfectionist
Член од
23 јули 2009
Мислења
369
Поени од реакции
15
ако си добар за некои си глуп, денес живееме во такво време каде многу луѓе не знаат да ја ценат добрината, за да не паднеш во стапицата на таквите биди добар но и паметен и не дозволувај да те надитрат затоа што ако еднаш се случи тоа сите веќе ќе ја знаат твојата „игра“ и ќе те вртат како што сакаат.,..

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
No good deed goes unpunished
Ако си добар за другите тогаш не си добар туку лицемер.Биди добар за себе.Не затоа што некој заслужил или не.Биде добар затоа што го сакаш тоа,затоа што чуствуваш дека тоа е исправно.Доколку правиш нешто затоа што другите би го отцениле како добро тогаш си се зезнал.

PhantomerX

Несопирлив
Член од
30 октомври 2008
Мислења
623
Поени од реакции
46
No good deed goes unpunished
Ако си добар за другите тогаш не си добар туку лицемер.Биди добар за себе.Не затоа што некој заслужил или не.Биде добар затоа што го сакаш тоа,затоа што чуствуваш дека тоа е исправно.Доколку правиш нешто затоа што другите би го отцениле како добро тогаш си се зезнал.
Епа друже. Ако бидеш добар со себе, тогаш ке бидеш добар и со другите. Ако бидеш добар т.е. го најдеш доброто во себе... Ке го смениш тоа твое мислење погоре :smir:

koleee

Убер Македонче
Член од
6 јули 2008
Мислења
643
Поени од реакции
42
Мислам дека вреди зошто да не ако не ти се взврати со добро... кажи си и тоа ќе помине и продолжи да бидеш добар во полза ќе биде сето

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
vredi, ali pod uslov ako si dobar a ne fejker.
ko je svatio je svatio.

Kajgana Shop

На врв Bottom