- Член од
- 7 јануари 2009
- Мислења
- 391
- Поени од реакции
- 20
1.Jas mnogu ubavo go kazav svoeto mislenje na postavenoto prasanje:dali vredi da si dobar?Ne mi e jasno sto toa treba da gledam so toa sto sum rekla deka ne gi cenam losite luge?Ne gledam tuka deka sum kazala nesto kontradiktorno.A ti se zalazuvas ako mislis deka voopsto nekoj gi ceni losite luge.И како што кажав од сега па натаму, ќе се обидам да бидам мааалку построг кон околината што не верувам дека ќе ми успее, бидејќи сум многу позитивна личност и едноставно не можам да бидам лош. Не ме личи.
- Гледаш и самата кажа, значи ТИ не цениш такви луѓе, ама затоа има и такви луѓе кои ценат.
- Тоа се прашувам и јас. Јас во никој случај не би злоупотребил некој кој што е премногу добар, но затоа има и такви цинични луѓе кои се спремни на тоа.
- Не треба да ми го платат, но да знаат да го ценат. Да речат, браво овој направил ова, овој направил она. Абе ова гола вода, не чини за ништо,а ти за тоа нешто си потрошил кој знае колку време.
2.Ne mi e jasno sto ti se prasuvas?Mnogu dobro kazav deka ne se zamaram za cinicnite luge koi ja koristat tugata dobrota.
3.Znaci sepak ocekuvas priznanie za tvojot trud,dobrina ili pomos?Jas ne ocekuvam nisto tuka sme razlicni,ne ocekuvam orden na gradi za dadenata pomos.Jas toa go svakam deka jas stanuvam podobra licnost vo bilo koj pogled.
4.Velis ke se obides da bides postrog kon okolinata ,no neznaes dali ke ti uspee,neli?Pa vo eden tvoj post malku ponapred tvrdese deka ne vredi da si dobar tuku los
za da te cenat(sto ti za toa ocekuvas priznanie)kako toa sega ne te lici da bides naednas los???
Ako se smetas sebe si za pozitivna licnost i ne mozes da bides los, ne te lici, ne ke kazese deka ti pricinuva ogromno zadovolstvo da bides los so lugeto za da dobies pocit od niv.Да, ќе ми пружи и тоа големо задоволство ! хсхс