Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Размислувајте поубаво...неможе секој да биде претседател. Тој што ке дојде, треба да има направено план, да инвестира негови пари во клубот и да носи засилувања. Затоа Гили ако неможе да ги исполни горе споменативе работи, треба да си замине...има луѓе дупло побогати од него кој ке се јават на конкурсот за претседател.

Размислувајте поубаво...неможе секој да биде претседател. Тој што ке дојде, треба да има направено план, да инвестира негови пари во клубот и да носи засилувања. Затоа Гили ако неможе да ги исполни горе споменативе работи, треба да си замине...има луѓе дупло попогати од него кој ке се јават на конкурсот за претседател.

Ke te zamolam, da ne pisuvas veke na ovaa tema, zatoa sto e jasno deka ne se razbiras mnogu, a ako imas nesto pametno da kezes togas slobodno . . .

Размислувајте поубаво...неможе секој да биде претседател. Тој што ке дојде, треба да има направено план, да инвестира негови пари во клубот и да носи засилувања. Затоа Гили ако неможе да ги исполни горе споменативе работи, треба да си замине...има луѓе дупло побогати од него кој ке се јават на конкурсот за претседател.
Што зборуваш бе ти?? Ти фудбал пратиш или омилен спорт ти е ватерполо?? Што има вреска Гили со парите во Јуве?? Тој само е претседател, а не е газда... Ти ако си газда на продавница, ке оставиш комшијата да ти купува производи?? Дај не трси зелени жити се..

Хахаааа:vozbud: нов феномен на форумов. :zver:

Стварно мислам дека Гили треба да пушти некој денар за јуве. Ако нема пари нека го сменат.:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Поможиии божее .... поможиии божее... Диме не трескај зелени. Земи прочити вчерашен или некнашен спорт има внатре убаво напишано за газдата на Валенсија кој смени 4 претседатели за 1 година. Види прочити има убава статија.:helou:

Со сета почит, ама баш ич не се согласувам со твојот пост, односно тој ниту малку не соодвествува со реалноста.. Коболи Гиљи е само човек поставен од сопствениците на Јувентус да ја води политиката на тимот под нивно водство,тој не е никаков финансиер на клубот, тој не може ништо да направи без согласност на Џон Елкан (Сопственикот на Јувентус)... Јувентус не е фирма под стечај, па сега ќе прават конкурс за Претседател..Сопствениците си ставаат Претседател по нивна желба, а за финансирање на тимот се спонзорите, и Фамилијата Ањели, а не Претседателот...

Ако може да те расположи фактот што веќе наголемо се шпекулира дека внукот на Џањи Ањели - Џон Елкан влето ќе седне на фотелјата Претседател на Јувентус..Јувентус има различна раководна хиерархија од Интер и Милан кој имаат Претседатели кои се сопственици на клубот!

Со сета почит, ама баш ич не се согласувам со твојот пост, односно тој ниту малку не соодвествува со реалноста.. Коболи Гиљи е само човек поставен од сопствениците на Јувентус да ја води политиката на тимот под нивно водство,тој не е никаков финансиер на клубот, тој не може ништо да направи без согласност на Џон Елкан (Сопственикот на Јувентус)... Јувентус не е фирма под стечај, па сега ќе прават конкурс за Претседател..Сопствениците си ставаат Претседател по нивна желба, а за финансирање на тимот се спонзорите, и Фамилијата Ањели, а не Претседателот...

Ако може да те расположи фактот што веќе наголемо се шпекулира дека внукот на Џањи Ањели - Џон Елкан влето ќе седне на фотелјата Претседател на Јувентус..Јувентус има различна раководна хиерархија од Интер и Милан кој имаат Претседатели кои се сопственици на клубот!

Ako i sega ne svati, togas ne znam . . .:uvo:

19-годишен голман од Славија,Бугарија од понеделник на проба во Јуве.
Повеке тука

+ по последните шпекулации дека Кака потпишал или незнам ти шо тама проговарал со ман.сити Џили изјавува дека Делпиеро од Јуве не би го дал ниту за 120 милиончиња.
Тука повеке.

Дел Пиеро нема цена. Неможе да го купи никој. Како може да ја процините вредноста на фудбалер кој од сантијаго бернабе беше испратен со аплаузи и покрај тоа што и дома и на гости ги уништи Реал. Дел Пиеро е легенда на клубот. самото негово присуство на терен значи многу за играчите што играат со него, колку пати не му одело на Јуве па со неговите погодоци сме издвојувале победи. Еве последен пример е со Сиена. Alessandro Del Piero Il fenomeno vero

Дел Пиеро нема цена. Неможе да го купи никој. Како може да ја процините вредноста на фудбалер кој од сантијаго бернабе беше испратен со аплаузи и покрај тоа што и дома и на гости ги уништи Реал. Дел Пиеро е легенда на клубот. самото негово присуство на терен значи многу за играчите што играат со него, колку пати не му одело на Јуве па со неговите погодоци сме издвојувале победи. Еве последен пример е со Сиена. Alessandro Del Piero Il fenomeno vero
Мене ми е смешно, некој да се осуди да достави понуда до Дел Пиеро..Цела кариера ја помина во Јуве, и тука ќе ја заврши, тоа го има напоменато 100000.0000.000000.00000 пати, и нема да го коментирам ова шизофренично текстче на гол.ком...Убаво рече Џиљи, Дел Пиеро не го давам ниту за 120 милиони евра..Линк

И дефинитвно Киелини нема да биде во комбинација за дуелот со Лацио, а друшто ке му прави и Каморанези. На местото на вториот ке влета Маркиони, ама па затоа поголеми се маките за во одбраната. Зденката е суспендиран, а и Брацо не може да стартува... Една од опциите е Ариаудо да игра покрај Легро. Другата е Поулсен да биде повлечен поназад. Последната опција е Де Чеље да игра на десната страна... Се надевам дека Тинкерот ке ја одбере најдобрата веријанта!

И дефинитвно Киелини нема да биде во комбинација за дуелот со Лацио, а друшто ке му прави и Каморанези. На местото на вториот ке влета Маркиони, ама па затоа поголеми се маките за во одбраната. Зденката е суспендиран, а и Брацо не може да стартува... Една од опциите е Ариаудо да игра покрај Легро. Другата е Поулсен да биде повлечен поназад. Последната опција е Де Чеље да игра на десната страна... Се надевам дека Тинкерот ке ја одбере најдобрата веријанта!

Jas licno bi sakal da igra Ariaudo(da vidime dali go biva navistina:D) a Melberg da igra po desnata strana.

Ima mnogu opcii, spored mene Ariaudo da startuva zaedno so Legro, ili pak Melberg ama poseizgleda Melberg ke bide, a Ranieri ima mnogu cuda moze i De Ceglie da igre na mestoto na Nedved a pozadi De Ceglie da bide Molinaro moze i taka da naprai a mislam deka treba veke Poulsen da se stava vo igra, koga vleze Poulsen so Catania ja zamrzna sredinata nikoj ne pominuvase.Gi iskoristi tie 5 min kolku mu ostanie vo duelot.

според мене,не е лошо Poulsen да игра на позиција централен стопер(мислам дека го имам гледано еднаш како играше на оваа позиција и во Шалке)а исто и Mellberg има играно десен бек за Астон Вила.Но мислам дека Ranieri ке го изигра Mellberg на позиција централен стопер,а De Ceglie десен бек. Да оставиме Ranieri да реши :)

Ariaudo ќе почека за да дебитира во Seria A на некој натпревар со малку послаб тим,а не со Лацио :)

Мене ми е смешно, некој да се осуди да достави понуда до Дел Пиеро..Цела кариера ја помина во Јуве, и тука ќе ја заврши, тоа го има напоменато 100000.0000.000000.00000 пати, и нема да го коментирам ова шизофренично текстче на гол.ком...Убаво рече Џиљи, Дел Пиеро не го давам ниту за 120 милиони евра..Линк

Кико, сега пишував за ова на фан-клуб Милан.

Изјавата дека не го продава ни за 120 милиони значи дека веќе е понуден за продажба. Ова е пробниот балон кој го пратија до Сити.

Кака е легенда на Милан, ДелПјеро на Јувентус. Ни еден навивач не сака да бидат продадени, но очигледно раководствата размислуваат бизнис а не фудбал. Дали можеме да земеме 120 милиони за играч при крајот на кариерата...?

Страв ме фаќа од ова што се случува, мислам дека ако продолжат вака арапите, Сериа А гадно ќе настрада, ќе остане без најдобрите играчи. Овие пари што се нудат се надвор од секоја економска логика и навреда за сите луѓе на светов што се мачат да заработат парче леб. Време е за ограничувања во буџетот по примерот на НБА, инаку не му се пишува добро на фудбалот.

Се надевам дека и ДелПјеро (уште нема ништо конкретно тука), и Кака, ќе останат во калчото.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom