Ви недостигаат ли владините реклами ?

• Креатор на темата Креатор на темата realen_07
  • Време на започнување Време на започнување

Ви недостигаат ли владините реклами ?

• Да

Гласови: 42 33,1%
  • Не

Гласови: 61 48,0%
  • Не ги приметувам

Гласови: 24 18,9%

• Вкупно гласачи
    127
лоша споредба ...
Данците знаат дека се данци ...
кај нас има луѓе кои баш ги заболе што се ... нема национална свест ....

A be ovcicke...verojatno vmro-vska..:) nacionalna svest ne se kupuva, nitu se crta na bilbordi.............nitu so bilo kakvi kampanji se pravi... :)

A be ovcicke...verojatno vmro-vska..:) nacionalna svest ne se kupuva, nitu se crta na bilbordi.............nitu so bilo kakvi kampanji se pravi... :)

не се купува ...
се подгрева, насочува иницира ...
добро е чоек да гледа кампањи у кои се пропагира образование, национално чувтсво, морал ...
како и да е потсвесно делува:toe:

лоша споредба ...
Значи покрај тоа што владада троши (пере) огромни суми на пари со нејзините ступидни реклами, потценува и голем дел од Македонскиот народ, претставувајќи го како група овци кои се несвесни за својата национална припадност.
И ти во тоа веруваш ?
Што е уште полошо и го подржуваш.

Ццц.....
Па ти си бре exlexmk жив пример за ефикасноста на владиното перење мозок.

Еве како тоа се прави некаде на друго место. Да не каже некој дека само кај нас се фрлаат пари на кампањи.

preview_600_397.jpg

preview_600_873.jpg

c6eaf25423e1208ff4228a202d15bcec.jpg

wait-less.jpg

majTVad_wideweb__470x464,0.jpg

секое подгревање на национализам, национално чувство (да потенцирам Подгревање, не велам дека некој незнае каде припаѓа) го подржувам. :toe:

и секоја кампања која е морално подржана и насочена кон зачувување на моралните вредности.
ете и Гоч ви даде пример.

Што се продуктивни цели?
Мал пример.

Еве како тоа се прави некаде на друго место. Да не каже некој дека само кај нас се фрлаат пари на кампањи.
Мислиш таму каде што буџетите се мерат во неколку стотици милијарди евра ?

не се купува ...
се подгрева, насочува иницира ...
добро е чоек да гледа кампањи у кои се пропагира образование, национално чувтсво, морал ...
како и да е потсвесно делува:toe:
Многу точно :smir:

А анкетава ми звучи дебилно, кога ги даваат можеш да ги гледаш или можеш да смениш канал, а дали ми недостигаат или не, стварно е глупаво прашањево.
Или некои кога ќе ги погледнат рекламиве одма си помислуваат- еј заради овие реклами немам леб да јадам. Многу ограничено мислење!
Мене не ми пречат рекламите и не се бунтувам зошто владата ги троши "моите пари", зошто тие носат позитивна порака, токму како што го наведе горе ехлехмк.

Мислиш таму каде што буџетите се мерат во неколку стотици милијарди евра ?

Ги извртуваш тезите. Прво викаш никаде нема такви бизарни кампањи (што се ќе не учеле - да не пушиме, не пиеме...), а сега зборуваш за пари...

секое подгревање на национализам, национално чувство (да потенцирам Подгревање, не велам дека некој незнае каде припаѓа) го подржувам. :toe:
Па така напиша бе другар.
Ова подолу е дел од твојата реплика:
Инаку еден ден ќе ви стане јасно дека ова не се никакви кампањи за ништо, туку класично перење пари и враќање долгови.

Па така напиша бе другар.
Ова подолу е дел од твојата реплика:
Инаку еден ден ќе ви стане јасно дека ова не се никакви кампањи за ништо, туку класично перење пари и враќање долгови.

Ако нема потреба за зајакнување на национална свест зошто Франција има "Мinister of immigration and national identity".

Многу точно :smir:

А анкетава ми звучи дебилно, кога ги даваат можеш да ги гледаш или можеш да смениш канал, а дали ми недостигаат или не, стварно е глупаво прашањево.
А да го сватеше насловот малку иронично, можеби и поинаку ќе ти звучеше :)
Или некои кога ќе ги погледнат рекламиве одма си помислуваат- еј заради овие реклами немам леб да јадам. Многу ограничено мислење!
Мене не ми пречат рекламите и не се бунтувам зошто владата ги троши "моите пари", зошто тие носат позитивна порака, токму како што го наведе горе ехлехмк.
Па дај бре девојче напишете барем некој од ефектите од овој дебилизам кој се форсира во изминатите три години.
На пример..........?
Ги извртуваш тезите. Прво викаш никаде нема такви бизарни кампањи (што се ќе не учеле - да не пушиме, не пиеме...), а сега зборуваш за пари...
Како прво немам информација дали тие реклами или кампањи кои си ги навел се од буџетски средства.
Како второ, наведи ми барем една држава во светот која на кампањи троши од 3 до 5 проценти од нејзиниот годишниот буџет, а таа држава да не е Иран.

Наместо да дискутирате дали се кампањите добри или лоши или дали недостасуваат круцијално прашање би било дали има ефект од нив? Со други зборови кога воошто не би постоеле дали резултатите или ефектите би биле исти? Нормално мислам на период од неколку години бидејќи од два месеца секако нема да има резултат.

Кога ќе направат кампања-реклама за...дека на ниеден политичар ама баш ич не треба да му веруваме ...тогаш ќе ги подржам кампањите...

кампањата би требало да оди отприлика

-политичарите ве лажат
-политичарите ги здоболе таквото за вас
-политичарите се превртливци
-најголемиот број политичари се двоцевки
-политичарите ве крадат
-политичарите се паразити
-....итн...

Како прво немам информација дали тие реклами или кампањи кои си ги навел се од буџетски средства.
Како второ, наведи ми барем една држава во светот која на кампањи троши од 3 до 5 проценти од нејзиниот годишниот буџет, а таа држава да не е Иран.

Прочитај што пишува со малите букви на повеќето од тие што ги ставив. А за парите, зошто не се прашаш зошто нашите фирми со огромни заработувачки не дадат по некое милионче за некоја кампања од цивилниот сектор? Да не зборувам за нашиот НГО сектор кој наместо да прави кампањи од цивилниот сектор, пушта огласи од две страни во весник за буџетот на државата.

Наместо да дискутирате дали се кампањите добри или лоши или дали недостасуваат круцијално прашање би било дали има ефект од нив? Со други зборови кога воошто не би постоеле дали резултатите или ефектите би биле исти? Нормално мислам на период од неколку години бидејќи од два месеца секако нема да има резултат.
Прашањето за ефектот од кампањите досега го имам поставено многу пати, но за чудо, досега нема издржан одговор.

По мое видување ефектите се следни:
- Перење големи суми на пари
- Перење мозок
- Подмитување на медиумите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom