Паѓа ли рејтингот на ВМРО-ДПМНЕ?

Паѓа ли ...рејтингот на партиите?

• Вкупно гласачи
    188
Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
дамн.. по вторпат денес се изнапишував конекцијата падна и се отиде по вода .. ако има некој некој трик кажувајте.. :) доста офтопик

леандра, најкратко што можам, постојат разликите и во самата теорија помеѓу користењето на инструментите на монетарната и фискалната политика. Вие сте млада дамо приврзаник на едните јас на другите.. тоа што го практикува Гошев остана од времето со арнжманите со ММФ.. јас не одсега одсекогаш верував дека клучот за економска експанзија на Рм лежи помеѓу другото е во флексибилен денар.. последниве мерки несакам ниту да ги спомнам.. нормално можеби и сум грешка.. но сум расположен секогаш за дискусија..кога веќе ја споменав дискусијата сум имал досега прилика и да си прашам а и да дискутирам токму на оваа тема со асистенти и со професори кои што ги етикетираат како левичари или десничари .. но опциите се тие нема трето, заедно ќе одиме кај кој сакаш истото ќе го кажат :) а толкувањето на бројките ми е секогаш интересно.. без оглед дали слушам некој како ги толкува или пак јас ги толкувам.. дали сакате тука или да се отвори нова тема ќе одиме показател по показател.. јас стојам на тоа дека компарацијата на периодите во Рм како и компарацијта со државите од регионот недвосмислено ќе укаже на тоа погоре штого напишав..

П.С За пензионерите појаснив во вториот пост, можеби лошо се бев изразил во првиот, без оглед колкав дел од колачот опфаќаат тоа си е нивно и тоа им следува.. затоа и ги споменав 8% што своевремено бесправно им беа одземени..

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
ХА ХА - ти не правиш сите нас овде будали па ни кажуваш дека Бранко покачил плати? Бог да чува. КОга тоа? Б.Ц. НИКОКАГАШ не покачил плати, пензии, субвенции. Тој и неговата тајфа само земаа.

Ц ц ц ц, што се нема да пробаат овие од СДСх да протурат ....:uvo:
Покачувањето од БЦ беше кажано со доза на иронија.Иначе навистина ги покачи 100% во 93 година и како резултат на тоа добивме инфлација од 1999%.Политиката на земање гласови се плаќа,во овој случај катастрофално ја плативме.
Не сум од сдсм,а ти се изрипа за сите пари:)

Браинбург,дебатата за девизниот курс е јасна од пред 8 години.Нема човек од економската фела да не навива за промена.Но денес параметрите не дозволуваат промена,ќе треба да се стабилизираме,па потоа да менуваме.Макроекономијата е разрушена,не е стабилна,но тоа не го направи Гошев,туку Славески.За да се оствари програмата потребна беше експанзија,но фискална експанзија подолга од 6 месеци ја руши макроекономијата.Тоа го знае Славески,но веќе втора година ја форсира истата политика.Затоа денес имаме резерви само од милијарда и сто,а до крај ќе имаме и под милијарда.
Цело време ми зборуваш за споредба со резултатите на СДСМ,зарем треба да се споредуваат со катастрофа?Кажав неколку пати,ги избравме да бидат подобри,а не да бидат како нив.Јас несакам во 2010 да живеам како во 93,ме заболе дали е гвујо или апашот на власт,јас си гледам за нас.Лично мене ме разочараа,а другите не ни ги сметам за опција да ме водат.

Член од
21 декември 2008
Мислења
213
Поени од реакции
15
ВМРО-ДПМНЕ 56.25%
СДСМ 42.61%
Останатите 13.64%

не реално затоа што е гласање со повеќе опции и затоа што има само 3 опции, а не сите партии. Излегува дека расте рејтингот на сите :toe:

Член од
8 јуни 2009
Мислења
9
Поени од реакции
0
Epa po se sto napravija Vmrovcite nemoze rejtinogt da raste sigurno ke paga sto mislea tie ,redno e ovaa vlada da se posveti na resavanje na problemite na Makedonskite gragani dosta ni e od spomenici dosta ni e od se a rejtingot na SDSM doprva ke raste so vrakanjeto na Branko :)

Член од
21 декември 2008
Мислења
213
Поени од реакции
15
И што испадна сега со анкетата? На кого му расте а на кого му паѓа?

Член од
17 мај 2009
Мислења
12
Поени од реакции
4
На Вмро не му пага реитингот на Вмро само му расте реитингот

Вмро ќе постои 100 години и ќе биде на власт многу долго. А на сдсм му паѓа све . ДА ЖИВЕЕ ВМРО

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
На Вмро не му пага реитингот на Вмро само му расте реитингот

Вмро ќе постои 100 години и ќе биде на власт многу долго. А на сдсм му паѓа све . ДА ЖИВЕЕ ВМРО
Да живееееее :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

А Македонија ?

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Kaj i dae se priblizuva vremeto za delenje vauceri.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
VMRO DPMNE JAKNE, SDSM SLABEE. TOA E FAKT.
Само да не ви мавне успехот во глава, па да се обидете да го смените името, ке завршите како флексокичмењаците од СДСх.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
гледам тоа форумов ептен портокалов станал, мене ова ми личи на изјаснување колку и кој партиски е обоен....:helou:

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
гледам тоа форумов ептен портокалов станал, мене ова ми личи на изјаснување колку и кој партиски е обоен....:helou:
Напротив во последно време само комуњари се регистрираат колку жени комуњарки се регистрираа тоа е чудо и ако збориш за Вмро портокалови грешиш се враќаме на црвената боја :helou:

Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
Напротив во последно време само комуњари се регистрираат колку жени комуњарки се регистрираа тоа е чудо и ако збориш за Вмро портокалови грешиш се враќаме на црвената боја :helou:
Тоа што во последно време се регистрираат повеке комуњари е знак дека вие полека ама сигурно тонете :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom