Паѓа ли рејтингот на ВМРО-ДПМНЕ?

Паѓа ли ...рејтингот на партиите?

• Вкупно гласачи
    188

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Де бе дете да не сакаш список да поденсам..гледај вести малце, читај весници...информирај се во животот...

Си слушнал ти за:Борче Петровски,Владо Димов,Никола Пановски,Рубинчо Заревски, Деја Докиќ, Јорго Ќука, Станислава Чочоровска-Полетан, еден куп професори заради земање мито , еден куп вработени на патарините...

И ај со вакви реплики не во иднина...првин види дали држат вода потоа спамирај!
Мислам дека Владо Димов не е уапсен. Само е недостапен....

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Мислам дека Владо Димов не е уапсен. Само е недостапен....

Ке му дојт редот...ако си заслужил , да си одговарат...
јбг и други беа уапсени , на пример тој босот на Милано , Сејдиу незнам дали така се викаше...

Многу апсења имаше ,многу притвори..незнам колкав е процентот на осудени...
Ете и Заев беше прибран...али политиката не му дозволи да си го исчисти (или заташка) образот..

НЕ Е СВЕ до апсењата....ама јбг ...пали кај народот..кога ќе видат богаташ со лисици...посебно некој од соседството кој 2 години претходно бил клошар..а сеа се вози со Q6 !

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Де бе дете да не сакаш список да поденсам..гледај вести малце, читај весници...информирај се во животот...

Си слушнал ти за:Борче Петровски,Владо Димов,Никола Пановски,Рубинчо Заревски, Деја Докиќ, Јорго Ќука, Станислава Чочоровска-Полетан, еден куп професори заради земање мито , еден куп вработени на патарините...

И ај со вакви реплики не во иднина...првин види дали држат вода потоа спамирај!

Повеќето се на слобода.. За повеќето сеуште нема пресуда... Така да... за апсење не е проблем. Треба некој да биде и обвинет.

Ке му дојт редот...ако си заслужил , да си одговарат...
јбг и други беа уапсени , на пример тој босот на Милано , Сејдиу незнам дали така се викаше...

Многу апсења имаше ,многу притвори..незнам колкав е процентот на осудени...
Ете и Заев беше прибран...али политиката не му дозволи да си го исчисти (или заташка) образот..

НЕ Е СВЕ до апсењата....ама јбг ...пали кај народот..кога ќе видат богаташ со лисици...посебно некој од соседството кој 2 години претходно бил клошар..а сеа се вози со Q6 !

околу 2%. Се друго е само реклама.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Повеќето се на слобода.. За повеќето сеуште нема пресуда... Така да... за апсење не е проблем. Треба некој да биде и обвинет.
Тоа нема пресуда, не значи дека никогаш нема да има пресуда. Кога некој ќе биде ослободен од судот, тогаш значи полицијата згрешила. А, освен докторон Докиќ не знам некој да излегол со ослободителна пресуда (ако не го сметаш З.Заев).

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Така е. Исклучително ретки се овие артефакти. Можат да се најдат само во земји каде опозицијата е во гомна до гуша.
Mnogu naiven obid da gi vrtish faktite vo korist na dpmne i Pinochevci.Vo site drzhavi kaj shto imale diktatori na vlast se pravele isti onakvi "remek" dela statui so narodni pari a pritoa se gradele dzhamii ili crkvi.Okolu dzhamiite gi imashe vo rezhimot na Husein dodeka kaj nas crkvite,se divogradba do divogradba.I tie dela niknuvaat koga vlasta e vo gomna taka shto glupo e i kontradiktorno da se veruva deka opozicijata gradi.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Тоа нема пресуда, не значи дека никогаш нема да има пресуда. Кога некој ќе биде ослободен од судот, тогаш значи полицијата згрешила. А, освен докторон Докиќ не знам некој да излегол со ослободителна пресуда (ако не го сметаш З.Заев).

Не реков дека нема никогаш да има.. но додека не докажат дека е некој виновен за законот е невин. Нели е таков законот: Невин додека не се докаже спротивното...

Ама често сме сведоци дека кај нас, со самото апсење си веќе виновен. Што значи.. обратно од законот функционира:Виновен додека не го докажеш спротивното.

Mnogu naiven obid da gi vrtish faktite vo korist na dpmne i Pinochevci.Vo site drzhavi kaj shto imale diktatori na vlast se pravele isti onakvi "remek" dela statui so narodni pari a pritoa se gradele dzhamii ili crkvi.Okolu dzhamiite gi imashe vo rezhimot na Husein dodeka kaj nas crkvite,se divogradba do divogradba.I tie dela niknuvaat koga vlasta e vo gomna taka shto glupo e i kontradiktorno da se veruva deka opozicijata gradi.

Не е тоа дело на Владата бе.. не се толку креативни.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Не реков дека нема никогаш да има.. но додека не докажат дека е некој виновен за законот е невин. Нели е таков законот: Невин додека не се докаже спротивното...

Ама често сме сведоци дека кај нас, со самото апсење си веќе виновен. Што значи.. обратно од законот функционира:Виновен додека не го докажеш спротивното.
Со самото апсење си виновен бидејќи сите медиуми се таму и ти го предаваат името, а не иницијалите, како што треба. За понатаму владата нема никакво влијание. Судовите ја тераат работата се до пресуда.... Еве Докиќ и Рубинчо Заревски (мислам) не се виновни, Ламбе Арнаудов, Љубе Трпески, тие од патарина, Љубен Пауновски се виновни и се (или) биле во затвор...

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Со самото апсење си виновен бидејќи сите медиуми се таму и ти го предаваат името, а не иницијалите, како што треба. За понатаму владата нема никакво влијание. Судовите ја тераат работата се до пресуда.... Еве Докиќ и Рубинчо Заревски (мислам) не се виновни, Ламбе Арнаудов, Љубе Трпески, тие од патарина, Љубен Пауновски се виновни и се (или) биле во затвор...

Е како нема влијание власта? Па по службена должност треба да им акнат кривична на медиумите што ги кажуваат со име и презиме. Ама нема да го направат тоа. Знаеш зошто? Оти тие ги викаат да сликаат и снимаат. Од кај ќе знае иначе некој новинар за апсење кај некого во 2 часот наутро?

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Е како нема влијание власта? Па по службена должност треба да им акнат кривична на медиумите што ги кажуваат со име и презиме. Ама нема да го направат тоа. Знаеш зошто? Оти тие ги викаат да сликаат и снимаат. Од кај ќе знае иначе некој новинар за апсење кај некого во 2 часот наутро?
Епа полицијата во пола случаи сама ги кажува (иако не смее), медиумите во другите пола случаи сами прејудицираат и тоа ти е... Не сум видел новинар на апсење во 2 часот наутро. Тоа што гледаш е снимка од МВР пуштена во јавност, намерно.

П.С.
А што мислиш например во Европа или САД кога за некој ќе се покрене обвинение медиумите не го најавуваат така помпезно. Ене за оној Французинот, Бернар Кушнер му најдоа приказна и медиумите си ја вртат. На американскиот гувернер Благојевич да не му ја почитуваа презумпцијата на невиност?

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
тебе стариот ник да не ти беше зона пелуцида?
неможам а да не забележам дека истите муабети ги тераш, а и исти аватари користиш
кога немаш соодветна одбрана одма се фрлаш во напад кон другите
за тебе се е оправдано, ако другите прават слично
бравос ептен јаки одговори имате и интересно е кога некој непристрасен ќе каже нешто против твоите одма го ставате на другата страна
браос
Pa dobro,i mene i tebe te citaat pa ke odlucat samite dali i koj ima odgovori, koga nema odgovori koj napaga, koga napaga kako napaga. Ama megu mene i tebe ti ne dade nikakov odgovor ,neli?

Баш спротивното- барем вмро гледам на што ги троши парите (на споменици нели) па кога ќе излезам у град барем ќе видам нешто на што ќе бидам горд, а инаку треба да бидам горд на милионите што ги направија Бранета и компанија на мојот (и на твојот) грб?????
Sto da se kaze? Samiot kaza se. Bar spomenici.
Toa samo zatoa sto tamu samo se potrebni?
Toa zatoa sto toa se gleda?
Toa zatoa sto podobro zivees?
Toa zatoa sto Nikola ne pravi milioni?
Toa zatoa sto ekonomskata prerodba vazese za spomenici ili?
Vo sto od toa veruvas?
Edinstveno tocno e sto i samo tamu se trosat, a drzavata stana zaloznik na nekolkumina luge koi samo uspesno ja igraat ulogata na patrioti.
Samo eden prost primer, da i mislea dobro na Makedonija ( a i da ne bidat isti kako Branko i kompanija,neli ) , dali vo uslovi na ekonomska kriza ke trebaa i da pomislat da gradat grandiozni spomenici koi se merat vo milioni evra ili vo ime na mojata i tvojata vera da gradat crkvi od istite milionski sumi evra , vo uslovi na istata taa kriza? Baska sto od mnogu takvi spomenici ostanaa samo iskopani temeli, i sto sekako (vidi finta) istite ke se otplatuvaat so nekolku godini. Epa vidi ti kolku Nikola tvoj ne pravi milioni ( i familijata mu sekako).Samo od eden prost primer. Da ne zborime za drugoto.
p.s. na civ grb se tie?

На секоја власт и е цел да се уништи опозицијата и обратно. А ако се сеќавате и Бранко кога се врати во сдс кажа дека ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ МУ Е ДА ГО ТУРНЕ ГРУЈО ОД ВЛАСТ.
Pa normalno , tolku normalno,ama da go trgne od vlast , (za sto bi se borela edna opozicija ako ne za da ja trgne od vlast vladeackata partija ) a ne od liceto na zemjata, sto e sekako vasata zelba.

Како што реков - не може толку народ да испадне идиот под влијание на реклами.
јас секој ден гледам топ-шоп па сеуште не сум купил некој од нивните идиотски производи просто кажано
Epa zatoa treba da dades pari, a ova ti e besplatno. Zatoa i uspeale reklamite na Gujo kaj tebe :) Mada i ova vtorovo besplatno e sekako samo fiktivno besplatno , zasto i ne gledas deka gi davas parite ( ke osetis podocna) . Majku mu stara ,dobar fintadzija e Gujo.

I ako ne go smetame Dimov, ostanuva koj? Tocno bilo , pali kaj narodot , c c c

Епа полицијата во пола случаи сама ги кажува (иако не смее), медиумите во другите пола случаи сами прејудицираат и тоа ти е... Не сум видел новинар на апсење во 2 часот наутро. Тоа што гледаш е снимка од МВР пуштена во јавност, намерно.

П.С.
А што мислиш например во Европа или САД кога за некој ќе се покрене обвинение медиумите не го најавуваат така помпезно. Ене за оној Французинот, Бернар Кушнер му најдоа приказна и медиумите си ја вртат. На американскиот гувернер Благојевич да не му ја почитуваа презумпцијата на невиност?
Tamu g-ne imaat dokazi,ili potocno receno nekoja osnova za krivicno gonenje. Ovde se pokaza deka nemaat za nisto dokaz,samo udri slikaj. Na kraj, koga nikoj ne go gleda toa,nikoj i ne biva kaznet.
Baska ti davas primer so Kusner i so prikaznata od mediumite kako komparacija za borba protiv krimunal(ci) ? Medium i policija ,hmmm , medium i sudstvo,hmm. Mada ne treba da me cudi , ako nasive politicari gi vikaat mediumite po sms da slikaat , izgleda se izmesaa rabotive kaj nas (slucajno ili namerno). Pak se se sveduva na reklamite :)

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Напишано од realen_07 А ни самите не се свесни дека со нивната подршка на овој дебилизам, даваат виза на некоја следна влада да го прави истото.
А можеби овој дебилизам е резултат на некој друг дебилизам кој порано се случувал.Ако одиш по ова што си го запишал значи некој бил дебил и правел дебилни работи и оставил на сегашните и идните влади дебилно владеење.Затоа ко ќе ти велам дека сметките од минатото сега се плаќаат да не се инатиш во стилот "Тоа било минато е сега што се случува".По се изгледа и ДЕБИЛСТВОТО Е НАСЛЕДНО.

Beowulf

Deep Fear
Член од
11 мај 2009
Мислења
362
Поени од реакции
35
Pa dobro,i mene i tebe te citaat pa ke odlucat samite dali i koj ima odgovori, koga nema odgovori koj napaga, koga napaga kako napaga. Ama megu mene i tebe ti ne dade nikakov odgovor ,neli?

Sto da se kaze? Samiot kaza se. Bar spomenici.
Toa samo zatoa sto tamu samo se potrebni?
Toa zatoa sto toa se gleda?
Toa zatoa sto podobro zivees?
Toa zatoa sto Nikola ne pravi milioni?
Toa zatoa sto ekonomskata prerodba vazese za spomenici ili?
Vo sto od toa veruvas?
Edinstveno tocno e sto i samo tamu se trosat, a drzavata stana zaloznik na nekolkumina luge koi samo uspesno ja igraat ulogata na patrioti.
Samo eden prost primer, da i mislea dobro na Makedonija ( a i da ne bidat isti kako Branko i kompanija,neli ) , dali vo uslovi na ekonomska kriza ke trebaa i da pomislat da gradat grandiozni spomenici koi se merat vo milioni evra ili vo ime na mojata i tvojata vera da gradat crkvi od istite milionski sumi evra , vo uslovi na istata taa kriza? Baska sto od mnogu takvi spomenici ostanaa samo iskopani temeli, i sto sekako (vidi finta) istite ke se otplatuvaat so nekolku godini. Epa vidi ti kolku Nikola tvoj ne pravi milioni ( i familijata mu sekako).Samo od eden prost primer. Da ne zborime za drugoto.
p.s. na civ grb se tie?

Pa normalno , tolku normalno,ama da go trgne od vlast , (za sto bi se borela edna opozicija ako ne za da ja trgne od vlast vladeackata partija ) a ne od liceto na zemjata, sto e sekako vasata zelba.

Epa zatoa treba da dades pari, a ova ti e besplatno. Zatoa i uspeale reklamite na Gujo kaj tebe :) Mada i ova vtorovo besplatno e sekako samo fiktivno besplatno , zasto i ne gledas deka gi davas parite ( ke osetis podocna) . Majku mu stara ,dobar fintadzija e Gujo.

I ako ne go smetame Dimov, ostanuva koj? Tocno bilo , pali kaj narodot , c c c

Tamu g-ne imaat dokazi,ili potocno receno nekoja osnova za krivicno gonenje. Ovde se pokaza deka nemaat za nisto dokaz,samo udri slikaj. Na kraj, koga nikoj ne go gleda toa,nikoj i ne biva kaznet.
Baska ti davas primer so Kusner i so prikaznata od mediumite kako komparacija za borba protiv krimunal(ci) ? Medium i policija ,hmmm , medium i sudstvo,hmm. Mada ne treba da me cudi , ako nasive politicari gi vikaat mediumite po sms da slikaat , izgleda se izmesaa rabotive kaj nas (slucajno ili namerno). Pak se se sveduva na reklamite :)
Македонија има најголем економски раст откако вмро е на власт, факт е тоа. Башка тоа колку толку ги покачија платите во државните институции, пензиите, субвенциите и повисоките откупни цени на земјоделските прозиводи. А кажи ми од чие време се армијава невработени, стечајци итн.? Како што кажаа погоре грешките од минатото уште ги плаќаме.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Македонија има најголем економски раст откако вмро е на власт, факт е тоа.
Kakov crn fakt Beowulf?Inaku,najnovite predviduvanja koi se ostvarija pred 1godina od MMF za ekonomskiot rast vo zemjite od Balkanot velat deka vo Makedonija se ochekuva rast od 5,0 otsto. Pred Makedonija se Crna Gora so predviden rast od 7,2%, Albanija so 6,0% i Bugarija i Bosna i Hercegovina so 5,5%. Na posledno mesto e Srbija so predviden ekonomski rast od 4,0% dodeka pak sega se predviduva ushte pogolem pad na ekonomskiot rast poradi toa shto ekonomskata kriza doprva kje zema neviden razmer vrz nashata ekonomija za koi dpmne i Glavevski tvrdea deka Makedonija nema da gi pochuvstvuva posledicite i deka toa bilo dobro za nas.

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
И што е најважно РМ сеуште има најголем раст во регионот.. :) значи доколку настапуавате од аспект на економист ние официјално сеуште не сме во рецесија!! значи сите отидоа во негатива а ние говориме за намален раст гет ит? :) кризава прави проблеми низ светов точно но факт е дека се справуваме солидно со истата во македонија .. и тоа господо од СДС-то треба да ве радува а не да ве растажува.. ова е држава за сите нас.. сите ние си ги имаме истите финансиски, фамилијарни и какви се не проблеми навистина дебилски и одвратно ми е кога гледам дека некој од се срце посакува да пропаднеме само за тој да би имал шанса да се врати на власт..

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
И што е најважно РМ сеуште има најголем раст во регионот.. :) значи доколку настапуавате од аспект на економист ние официјално сеуште не сме во рецесија!! значи сите отидоа во негатива а ние говориме за намален раст гет ит? :) кризава прави проблеми низ светов точно но факт е дека се справуваме солидно со истата во македонија .. и тоа господо од СДС-то треба да ве радува а не да ве растажува.. ова е држава за сите нас.. сите ние си ги имаме истите финансиски, фамилијарни и какви се не проблеми навистина дебилски и одвратно ми е кога гледам дека некој од се срце посакува да пропаднеме само за тој да би имал шанса да се врати на власт..
Maкедонија се справува со кризата бидејќи нема економија,фабриките уште од дамна се останати само со по 4-5 работници меѓу кои и чуварите така да тоа е причината зошто се справуваме:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom