Pa dobro,i mene i tebe te citaat pa ke odlucat samite dali i koj ima odgovori, koga nema odgovori koj napaga, koga napaga kako napaga. Ama megu mene i tebe ti ne dade nikakov odgovor ,neli?
Sto da se kaze? Samiot kaza se. Bar spomenici.
Toa samo zatoa sto tamu samo se potrebni?
Toa zatoa sto toa se gleda?
Toa zatoa sto podobro zivees?
Toa zatoa sto Nikola ne pravi milioni?
Toa zatoa sto ekonomskata prerodba vazese za spomenici ili?
Vo sto od toa veruvas?
Edinstveno tocno e sto i samo tamu se trosat, a drzavata stana zaloznik na nekolkumina luge koi samo uspesno ja igraat ulogata na patrioti.
Samo eden prost primer, da i mislea dobro na Makedonija ( a i da ne bidat isti kako Branko i kompanija,neli ) , dali vo uslovi na ekonomska kriza ke trebaa i da pomislat da gradat grandiozni spomenici koi se merat vo milioni evra ili vo ime na mojata i tvojata vera da gradat crkvi od istite milionski sumi evra , vo uslovi na istata taa kriza? Baska sto od mnogu takvi spomenici ostanaa samo iskopani temeli, i sto sekako (vidi finta) istite ke se otplatuvaat so nekolku godini. Epa vidi ti kolku Nikola tvoj ne pravi milioni ( i familijata mu sekako).Samo od eden prost primer. Da ne zborime za drugoto.
p.s. na civ grb se tie?
Pa normalno , tolku normalno,ama da go trgne od vlast , (za sto bi se borela edna opozicija ako ne za da ja trgne od vlast vladeackata partija ) a ne od liceto na zemjata, sto e sekako vasata zelba.
Epa zatoa treba da dades pari, a ova ti e besplatno. Zatoa i uspeale reklamite na Gujo kaj tebe
Mada i ova vtorovo besplatno e sekako samo fiktivno besplatno , zasto i ne gledas deka gi davas parite ( ke osetis podocna) . Majku mu stara ,dobar fintadzija e Gujo.
I ako ne go smetame Dimov, ostanuva koj? Tocno bilo , pali kaj narodot , c c c
Tamu g-ne imaat dokazi,ili potocno receno nekoja osnova za krivicno gonenje. Ovde se pokaza deka nemaat za nisto dokaz,samo udri slikaj. Na kraj, koga nikoj ne go gleda toa,nikoj i ne biva kaznet.
Baska ti davas primer so Kusner i so prikaznata od mediumite kako komparacija za borba protiv krimunal(ci) ? Medium i policija ,hmmm , medium i sudstvo,hmm. Mada ne treba da me cudi , ako nasive politicari gi vikaat mediumite po sms da slikaat , izgleda se izmesaa rabotive kaj nas (slucajno ili namerno). Pak se se sveduva na reklamite