Најбрзиот веб прелистувач во светот... Firefox е ништо во споредба со ова...

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
628
Локација
Југославија
jk8vu0.jpg

---

safari-vs-other-browsers1.jpg

Пред неколку дена (втори, дваесет и четврти) излезе најновата верзија на веб прелистувачот Safari. Оваа четврта верзија е побрза од Mozilla Firefox, Internet Explorer, Opera, Chrome,Mine Field и сите останати веб-прелистувачи!

За повеќе информации тука.
За да го спуштите клик тука!

Прво, и двата линкови ти се исти :)
Второ... ги прочитав коментарите за текстот и не е нешто посебно. Јас Chrome го користам постојано и сосема задоволен сум од него.

Фала...
Поправив линковите.
Пробај го па ќе видиш дали не е специјален :pos2:

Пред неколку дена (втори, дваесет и четврти) излезе најновата верзија на веб прелистувачот Apple.
Apple прелистувач? Да не мислиш Сафари?

На виндоус го неам пробано сафарито, али на os x работи ептен предобро, океј они си го проиэведуваат. Го тестирав эаедно со фајрфоксот кој се покажа ептен тиња.
Операта исто така покажа каде каде подобри перформанси од фајрфоксот на osx, али шо энам се навикнав на сафариво и не планирам да го мењам.

А эошто мислам дека эа на win најбоље работи Chrome?

Поправив...
Зошто мислиш :|

Ја неам OSX инаку Safari-во е закон, само што го тргнаа тоа Quartz буквите, за да бидат исти како на Мекот...
Али сеа исти како на фајрфокс...
јебига!

А эошто мислам дека эа на win најбоље работи Chrome?

Пошо за вин надобро работи хромот.

Иначе сите пробуваат со една стара и не баш квалитетна финта да ја убрзат работата на браузерот. Мешаат TCP и UDP, што за неквалитетни врски и не е баш добра пракса.
Она што го подобрува браузерот во квалитетна смисла е брзата интерна работа и малата мемориска зафатнина, што кај хромот ми е супер.

podobri performansi vo javascript i sto so toa
takvite testovi nemaat nikakva smisla, sekunda +- ne menuva nisto
a toa sto safari prave problemi so eden kup strani, toa ne go pisat

Ај кажи жити се со кои страни прави проблеми?
Со некој скапани од микрософт само за интернет експлорершит 6+
И знаеш 1милисекунда вреди :)
И не само во јаваскрипт во све е побрз!:baeh:

Инаку еве скриншот (ова и на сите други прелистувачи го праи... освен на интернет булшит експлошит) :
357ozt2.jpg

Ај кажи жити се со кои страни прави проблеми?
Со некој скапани од микрософт само за интернет експлорершит 6+
И знаеш 1милисекунда вреди :)
И не само во јаваскрипт во све е побрз!:baeh:

Инаку еве скриншот (ова и на сите други прелистувачи го праи... освен на интернет булшит експлошит) :
357ozt2.jpg
Нубче си.

Како прво тоа и правилно така е замислено. Овој сајт работи САМО на ИЕ пошо користи ActiveX компоненти за асинхрона комуникација кои што се Windows Derived. Нормално дека ќе се прави апдејт на мајкрософт производ преку друг или истиот мајкрософт производ.

Не се залетувај одма.

aj истепајте се за да докажете кој е у право... шо има везе ако на некој му е боље хроум ок.. на некој му е боље сафари ок... негов проблем.. човекот си го обича сафари си го представи како шо си го замислува.. покажа негово мислење аман

Нубче си.

Како прво тоа и правилно така е замислено. Овој сајт работи САМО на ИЕ пошо користи ActiveX компоненти за асинхрона комуникација кои што се Windows Derived. Нормално дека ќе се прави апдејт на мајкрософт производ преку друг или истиот мајкрософт производ.

Не се залетувај одма.

Јас нубче? :pos2::pos2::pos2:
Ти викам јас дека мајкрософт е мајкрошит а тоа што користи ActiveX е друго. Дали прави вака страната на Apple? Не!:kesa:
Туу бе каде со тој памет... и знаете дека е тотално срање, и пак го користите! (Windows : Shit Edition :nenene:)

Јас нубче? :pos2::pos2::pos2:
Ти викам јас дека мајкрософт е мајкрошит а тоа што користи ActiveX е друго. Дали прави вака страната на Apple? Не!:kesa:
Туу бе каде со тој памет... и знаете дека е тотално срање, и пак го користите! (Windows : Shit Edition :nenene:)

А демек ти шо користиш?

ја си користам ОПЕРА, закон ми е....сафарито некако чуден фонт има...дали е до мене или шо е нз.. затоа ОПЕРА!!!

ја користам Chrome , и сеа за сеа овие неколку недели нема гајле, имав мозила ама нешто скрос се шекна ,почнаа да ми се јавуват оние пораки ''Mozilla has encountered a problem and needs to close'' и се гаси одма мозила. не знам до шо беше проблемот ,ама сеа со chrome неам такви проблеми

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom