Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.090
Поени од реакции
5.736
Не да нема врска и у лига Ц да отидевме пак ке треба да бидеме пред Рома:toe:simple as that.
Ne se realni, barem koga se raboti za sporedbata na Roma - Juve

Prvo, pisuvaat deka presmetkite im se od 01.01.08 - 01.01.09..Od togas pa navamu Juve ima podobar skor i bilans (plus podobar skor, 2 pobedi vo megjusebni dueli), iako Roma osvoi vtoro mesto vo Italija, pocetokot na sezonava vo Seria A mu e KATASTROFALEN!!Verojatno tie se na toa mesto poradi solidnite igri vo Ligata na Shampionite.. No, ako pametite lani na istava lista bevme 117, a godinava sme 14..Taka da napredokot na Juve e zabelezitelen!!!

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Не да нема врска и у лига Ц да отидевме пак ке треба да бидеме пред Рома:toe:simple as that.
Ne se realni, barem koga se raboti za sporedbata na Roma - Juve

Prvo, pisuvaat deka presmetkite im se od 01.01.08 - 01.01.09..Od togas pa navamu Juve ima podobar skor i bilans (plus podobar skor, 2 pobedi vo megjusebni dueli), iako Roma osvoi vtoro mesto vo Italija, pocetokot na sezonava vo Seria A mu e KATASTROFALEN!!Verojatno tie se na toa mesto poradi solidnite igri vo Ligata na Shampionite.. No, ako pametite lani na istava lista bevme 117, a godinava sme 14..Taka da napredokot na Juve e zabelezitelen!!!
Абе луѓе пишело за годината. ццц, не бевме во ЛШ т.е.бевме пола сезона, и од тамуни се тие некои поени, фиорентина ако добро се сеќќавам стигна до полуфинале во Уефа + ЛШ, Рома имаше добар дуел со Реал во ЛШ, интер заебаја уште одма плус во серија а имаја криза во пролетниот дел, исто и втори завршија оваа сезона и се се собира. Резултатите горе долу се извлечени од ова.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.090
Поени од реакции
5.736
Ovoj pak zaletal so sonistata:) tuka

Iskreno bi se raduval ako mu se ostvarat sonishtata, ama ako igra nekonstantno kako dosega, tie ke mu bidat zaludni...:toe:

Vo denesen Tuttosport, Pretsedatelot na Juve Cobolli Giggli zboruva za Calciopolly i skandalot so GEA (transfer agencija) vo sopstvenost na Luciano Moggi i negoviot sin Alessandro... Veli deka postoi moznost da se pokrene postapka za vrakanje na 2te tituli koi mu bea odzemeni na Juve, no veli prvo ke sledat kako ke se odvivaat nastanite, i ke znaat kako da postapat..I Gazzeta Dello Sport pisuva za ovaa vest

Diego izjavi deka Juventus e odlicna moznost, i sigurno deka so ogromno vnimanie ke ja prosledi nivnata ponuda dokolku pristigni ponuda do Werder za nego..Tuka

Ako e vistina ova, ocekuvam mudar poteg od Juventus, i da se obidat da go zemat ushte sega, zoshto vo leto sigurno ke mu bide pogolema cenata i toa za 6-7 milioni!!

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Ne znam kolku e ova vistina, ama procitav deka Juve saka na leto da go kupi Mauri od Lazio za 7 milioni evra. Daj Boze da ne e vistina

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.090
Поени од реакции
5.736
Дел Пиеро за интервјуто на Газета Дело Спорт изјави „ Интер, биди внимателен, мојот Јувентус може да те стигне“

(оригинал верзија,преведена верзија)

Ќе изнесам мали интересни детали...
Две имиња кои го изненадија оваа година, Дел Пиеро изјави дека го изненадиле Де Чеље, Маркизо и Џовинко..
На прашањето дали некогаш се гледа како тренер на Јувентус вели, никогаш не се знаело што носи иднината, не ја исклучува и таа можност...
Исто така Дел Пиеро беше прашан цитирам
„Има многу зборувања за Дербито на Италија: Историско е Јуве - Интер, но според головите, и титулите некои велат дека е Јуве Милан“
Дел Пиеро одговори цитирам:
„Изборот е тежок. Секако во изминативе години, најдобриот предизвик за мене беше со Интер“

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Gazzetta dello Sport
Диего изјавува дека Јуве е опција за него

Corriere dello Sport
Диего: Да за Јуве

Tuttosport
Газдите на Јуве имаат важен состанок со Раниери околу трансферите...
Ова го пишуваат италјанските медиуми денеска...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.090
Поени од реакции
5.736
Ова го пишуваат италјанските медиуми денеска...
Се надевам дека Раниери ќе даде зелено светло за трансферот на Диего, и конечно да го земеме, 1 година шпекулара не е малку...

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Се надевам дека Раниери ќе даде зелено светло за трансферот на Диего, и конечно да го земеме, 1 година шпекулара не е малку...
И јас се надевам. Има неколку факти околу Диего.. Факт е дека сака да оди од Вердер, факт е дека ако не зимава, на лето сигурно оди, факт е дека оној кој што ќе достави поголема понуда за него, ќе го има во своите редови, факт е дека требаат минимум 20 милиончиња за Диего, факт е дека е загреан за во Јуве, факт е дека одлично би му дошол на Јуве еден играч од калибарот на Диего, факт е дека треба побрзо да реагираме, пошо тука се Реал и Милан, кои се загреани за Диего...

Се надевам ќе реагираат Бланк и Секо побрзо, зашто знаеме дека ако Реал достават понуда... :nesum:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.090
Поени од реакции
5.736
И јас се надевам. Има неколку факти околу Диего.. Факт е дека сака да оди од Вердер, факт е дека ако не зимава, на лето сигурно оди, факт е дека оној кој што ќе достави поголема понуда за него, ќе го има во своите редови, факт е дека требаат минимум 20 милиончиња за Диего, факт е дека е загреан за во Јуве, факт е дека одлично би му дошол на Јуве еден играч од калибарот на Диего, факт е дека треба побрзо да реагираме, пошо тука се Реал и Милан, кои се загреани за Диего...

Се надевам ќе реагираат Бланк и Секо побрзо, зашто знаеме дека ако Реал достават понуда... :nesum:
Но исто така факт е дека ако не се обидеме да го купиме и ако не го купиме сега, влето сигурно цената ќе му биде минимум 6-7 милиони повисока бидејќи и други клубови ќе се заинтересираат за него..Затоа поубаво да се постигне договор за негово купување уште сега, нека се пресели во нашите редови, или да се постигни договор (кој е малку веројатен) да се купи сега, а да дојде во Јувентус влето..

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Но исто така факт е дека ако не се обидеме да го купиме и ако не го купиме сега, влето сигурно цената ќе му биде минимум 6-7 милиони повисока бидејќи и други клубови ќе се заинтересираат за него..Затоа поубаво да се постигне договор за негово купување уште сега, нека се пресели во нашите редови, или да се постигни договор (кој е малку веројатен) да се купи сега, а да дојде во Јувентус влето..
Тачно, на лето шансите да го купиме драстично ќе се намалат токму поради интересот од Реал, Милан, Интер. Меѓутоа ко што знам, немаме мн пари за трошење зимава... плус и овие газдиве цело време тврдат дека нема да купуваат никого зимава... Не знам, времето ќе покаже.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.090
Поени од реакции
5.736
Тачно, на лето шансите да го купиме драстично ќе се намалат токму поради интересот од Реал, Милан, Интер. Меѓутоа ко што знам, немаме мн пари за трошење зимава... плус и овие газдиве цело време тврдат дека нема да купуваат никого зимава... Не знам, времето ќе покаже.
Милан не се заинтересирани..За Интер и Реал се шират гласини , ама за Милан не сум чул... Задоволен од трансфер роков ќе бидам ако се земе бекчето Матиони, и ако се направи чекор напред во ангажирањето на Диего или Силва од Валенсија!!

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Милан не се заинтересирани..За Интер и Реал се шират гласини , ама за Милан не сум чул... Задоволен од трансфер роков ќе бидам ако се земе бекчето Матиони, и ако се направи чекор напред во ангажирањето на Диего или Силва од Валенсија!!
Читав негде дека и Милан го сакале, ама не сум сигурен...

Иначе околу Матиони, агентот изјавил дека е поблиску до Милан одколку до Јуве, али не знам... мое мислење е дека тоа го вика можеби за да ја покачи Јуве понудата..

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.090
Поени од реакции
5.736
Читав негде дека и Милан го сакале, ама не сум сигурен...

Иначе околу Матиони, агентот изјавил дека е поблиску до Милан одколку до Јуве, али не знам... мое мислење е дека тоа го вика можеби за да ја покачи Јуве понудата..
Гарфилд, имаш линк за поврзаноста на Матиони со Милан, зошто искрено прв пат читам за таква..Стварно ми е чудно, што досега Милан никогаш не се појави како негов купец, а сите медиуми го направија само прашање на време кога Матиони ќе потпише за Јуве...

Член од
10 јануари 2008
Мислења
723
Поени од реакции
24
Taka citav i kaj Corrieredellosport i kaj Sportmediaset, deka igracot (Mattioni) e poblisku do Milan otkolku vo Juve

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Гарфилд, имаш линк за поврзаноста на Матиони со Милан, зошто искрено прв пат читам за таква..Стварно ми е чудно, што досега Милан никогаш не се појави како негов купец, а сите медиуми го направија само прашање на време кога Матиони ќе потпише за Јуве...
Еве. Гарант го вика ова за Јуве да ја покачи понудата за него, за да ги заплаши демек има и други понуди...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom