Иванов и Селмани во вториот круг, ВМРО-ДПМНЕ 30,9%, СДСМ 19,7%

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Анкетата е веројатно правена во северо - западниот дел на Македонија. На исток, мислам дека брат Љубе има и те како поголем број симпатизери.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
АНКЕТА НА ЦЕНТАРОТ ЗА ИСТРАЖУВАЊЕ

Иванов убедливо води, втор Селмани

Ѓорѓе Иванов и Имер Селмани имаат настабилни рејтинзи меѓу седумтемина претстедателски кандидати. Последното истражување на гласачкото тело, направено од центарот за истражување и креирање политики, покажува дека во вториот круг од претстедателските избори најголеми шанси за влез имаат Иванов и Селмани.
Високи 30,5 проценти од испитаниците одговориле дека на изборите ќе гласаат за Ѓорѓе Иванов. Втор со 18,8 проценти се изјасниле на Имер Селмани, а 15,6 проценти за кандидатот на СДСМ, Љубомир Фрчковски. Според оваа анкета Агрон Буџаку би освоил 10,9 проценти од гласовите, Нано Ружин 5,6, а Љубе Бошковски 4,4 проценти. Последен е кандидатот на ДПА со околу 3 проценти.
Анкетата покажува дека над 30 проценти од граѓаните имаат позитивно мислење и за Иванов и за Селмани.
Интересен податок од анкетата е што и на овие претседателски избори, за граѓаните економијата останува најголем приоритет. Дури 51 процент од испитаниците сметаат дека економијата треба да биде во приоритетите на новиот претстедател. Речиси дупло помалку, 27 проценти сметаат дека најважен е влезот во Европската Унија и во НАТО.
Анкетата е спроведена на стандарден репрезентативен примерок изминатава недела.

http://vecer.com.mk/?ItemID=22CE7865E1C7284E925C41C89262FB4A

Изгледа Вечер не сака да го спомне падот на рејтингот на ВМРО и зголемувањето на оној на СДСМ. :tapp:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Јас би го гласал Селмани!

Штом Мируше нема шанси.

Член од
23 февруари 2009
Мислења
83
Поени од реакции
6
Да збораме реално.. мислам дека 70-80 % од жените во MK ако ги прашате би гласале за Селмании.. хаха:pos2:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Шо бе? Знаеш нешо шо ние обичните смртници не го знајеме?

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Ubavo ni pravat grcite opravdano e, koga makedonci glasat Selmani za pretsedatel.:nenene:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Pa i belci glasaa za Osama, pardon Obama!

ТМРО, не каки, мултиетницизам, ти текиња.

И намали потпис.

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
зар,оваа анкета ке го промене вашето мислење,моето нема никој да го смени,знаеме дека се нарачуваат анкети,ама не со факти туку си претпоставуваме,никоја не е толку точна,ни на овој институт ни на оној,ни па оние тука што ги правиме ние многу често,на денот на изборите се ке биде јасно.
за Селмани сакм да кажам дека е голем процентот и голем скок од минатиот пат,сигурно анкетата е правена на не толку рапрезентативен примерок,оти кога ке ги собереме албанските гласови,излегува дека се 30%,или има некои македонци кои гласаат за Селмани,во што не се сомневам.

а до избори ке испднат уште многу анкети,тогасш дури скроз ке ве збунат,верувајте,се е политика,знаиме и сами,туку ај.........јас ке си гласам за Иванов,јавно го кажуам воа,а не а кажуам причината:smir:

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Изгледа Вечер не сака да го спомне падот на рејтингот на ВМРО и зголемувањето на оној на СДСМ. :tapp:
Ми падна и мене во очи тоа!;)
Ниту збор за рејтингот на партиите во Вечер!;)

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Мислам сите се согласуваме дека Иванов сигурно влага во вториот круг но поред мене поинтересно прашање е кој друг кандидат ќе влезе во вториот круг.
А што ако се случи да нема втор круг. Кругот е малечок а во него сме сите .......К-15

Kajgana Shop

На врв Bottom