On.net - откажување на договор

• Креатор на темата Креатор на темата spamer
  • Време на започнување Време на започнување
DRZAVNA PAZARNA INSPEKCIJA

Funkcionira 100%

може и ќе упали ако имаш некој близок во ВМРО.
колку пати сум пријавувал во пазарна за еден куп други фирми и никој ништо не превзелам.во оваа држава само со врски

hehe

ma treba sram da im e ako sakaat da me kaznat sekoja faktura denot koga stigne im ja plakav

e sea toa sto nemozam da idam za sk e loso ama so ke se prai den sloboden od rabota i ke mora da idam

лекција за другите

е сега во кратко и јас да ја раскажам мојата 2 годишна сага со он нет.
во почеток кога го потпишав договорот за кој требаше во 10 дена да ми наместат интернет јас ги чекав 1 месец и 10 дена.втора работа која ја направија е местењето на антената за WADSL.типовите нашле некоја саксија со цемент и шипка зациментирана и таму ја закачија антената, и секое поголемо ветре антената паѓаше заедно со саксијата. од почеток не знаев шо е работата и нон стоп на поддршка барав екипа и нормално не ја добив.така фино лепо ѓи засукав ракавите и оп на кровот.и секое ветре се наоѓав на кровот местејќи ја антената.by the way во зима кога врни снег и фрчи ветар е „многу романтично на кровот“. и така јас две години угоре удолу и молејќи се да дојди денот кога ќе заврши договорот за да си ги скратам маките.меѓутоа марфиевиот закон пак стапува во сила. имено како шо пиши во договорот треба 1 месец порано да пријавиме дека прекинуваме со него.и така јас уредно си пријавив и добив одговор дека ќе ми се јават за неколку дена.по 10 дена јас пак одам во салонот и пак истиот одговор. и така неколку пати додека не истече договорот.и реков сега тие нека ме барат јас не се занимавам повеќе.арно ама по 1 и пол реков ај пак да видам шо е работата.и одам во салонот со приговорот шо го имав потпишано и ми вика типот„ова ливче нема врска,требаше да потпишиш анекс за прекин на договор, сега автоматски ти е продолжен договорот“ WTF дали него да го ликвидирам или да тргнам во голем поход и сите да ги убијам во одмзада.е ај типот некако се сожале или уплаше од мојот лудачки поглед па рече ќе запишам и ќе ви се јават.и пак во исчекување уште 2 недели да се јават и на крајот викат да дојдите да го прекиниме договорот. еее супер си викам,арно ама таа ми вика„ треба само да си платите се досега“. ај викам да платам се до крајот на договорот ама и тоа после не е по моја вина.и тука расправија до небеси и одам во салонот да раскинам конечно и викам ќе платам се само да се ослободам од вас,само ако можи на уште една рата.нееее ми вика типката,мора се наеднаш или ќе продолжат сметките. и така јас ги проколнувам сите менаџери педери и сите гнаси од тоа ОН нет, и да ги доживеат истите маки и јас шо ги јадов.
знам дека бев досаден ама барем ако еден чоек ме послуша и се одврати од намерата да си има работа со тие гнасите ќе бидам среќен.
п.с. ако чита некој од тие гнасите од ОН нет кој ве еба ви ја искршив антената и ако ви стиска, ела земете ја.

може и ќе упали ако имаш некој близок во ВМРО.
колку пати сум пријавувал во пазарна за еден куп други фирми и никој ништо не превзелам.во оваа држава само со врски

Neznam zosto taka mislis, mislam deka ne e bas taka. Vo sekoj slucaj ako si imal problemi so drzavna pazarna inspekcija ima pogolem nekoj nad niv javi se zalaj se, ali vo mojot grad drzavna pazarna inspekcija odi na lice mesto so potrosuvacot i toa odma ne cekas ni 10 minuti.

Neznam zosto taka mislis, mislam deka ne e bas taka. Vo sekoj slucaj ako si imal problemi so drzavna pazarna inspekcija ima pogolem nekoj nad niv javi se zalaj se, ali vo mojot grad drzavna pazarna inspekcija odi na lice mesto so potrosuvacot i toa odma ne cekas ni 10 minuti.

јас лично имам лошо искуство со пазарна инспекција.не значи дека тоа важи за сите градови.

vo petokot

otidov kulturno vo prodazen salon da podnesam baranje za raskinuvanje na dogovorot kako sto mi kazaa ovie od skopje

i sto se slucuva vo prodazniot salon ne znaea kako se podnesuva baranje za raskinuvanje isto kako pred eden mesec rekoa ke mi se javat
so cekaat zosto ne se javat
mi pukna filmot
smetkata stigna

sagata prodolzuva

Abe kakva saga kakvi bakraci odi direktno vo Sitel,A1 ili Kanal 5 i ke vidis kako za 5 minuti se raskinuva dogovor.Ne si svesen kakva negativna reklama mozes da im napravis ako otides vo televiziite zatoa sto novinarite edvaj cekaat da objavat nekoj kriminal kade sto e osteten graganin za bilo koja rabota.

Abe kakva saga kakvi bakraci odi direktno vo Sitel,A1 ili Kanal 5 i ke vidis kako za 5 minuti se raskinuva dogovor.Ne si svesen kakva negativna reklama mozes da im napravis ako otides vo televiziite zatoa sto novinarite edvaj cekaat da objavat nekoj kriminal kade sto e osteten graganin za bilo koja rabota.

дај не биди смешен,тамо кај што нема паднато жртва или крв , не ти помага ни една телевизија.плус сега се избори,поинтересни се политичарите и нивнниот прљав веш

denes pak se cuv so on.net im objasniv so e kako e sto se slucuvalo
odgovor:
gospodine morate vo prodazen salon
jas:
od prodazniot salon mi rekoa ke se javat
odgovor:
treba da idete vo prodazen salon i da potpisete baranje oni go imaat
jas:
vo prodazniot salon nemaa nikakvo baranje i ne znaea sto treba da pravat
odgovor :
treba da idete vo prodazen salon i tamu ako ne znaat da im kazete da kontaktiraat so nas
jas:
vie ste ludi
odgovor :
hemojte taka gospodine
jas:
i sea penali koi se
odgovor:
ke treba da platite penali zosto go nemate ponisteno dogovorot na vreme
jas:
pa vi kazav deka nemozev i gi znam vasite prodazni mesta kakvi se lugjeto neznaat sto e kako i kako da usluzat zatoa sto ne ste gi ucele
odgovor:
vo sekoj prodazen salon znaat sto treba da napravat
jas:
da koga stanuva zbor za potpisuvanje na dogovor znaat a za raskinuvanje ne znaat

iskluciv nemozev poveke da ja slusam gospogata
zivotni so da kazam nejkat da usluzat na nikoj nacin
se vadat so dogovorot

da dodadam
WADSL -ot im e izbacen od reklamiranje

novi korisnici nema a starite ke gi :tapp:
sekoj so ke go procita ova otkazete se na vreme ako vi dozvolat eve mene ne mi dozvolija oni toa go mozat on.net - no.net

http://biz.on.net.mk/marketing

е сега во кратко и јас да ја раскажам мојата 2 годишна сага со он нет.
во почеток кога го потпишав договорот за кој требаше во 10 дена да ми наместат интернет јас ги чекав 1 месец и 10 дена.втора работа која ја направија е местењето на антената за WADSL.типовите нашле некоја саксија со цемент и шипка зациментирана и таму ја закачија антената, и секое поголемо ветре антената паѓаше заедно со саксијата. од почеток не знаев шо е работата и нон стоп на поддршка барав екипа и нормално не ја добив.така фино лепо ѓи засукав ракавите и оп на кровот.и секое ветре се наоѓав на кровот местејќи ја антената.by the way во зима кога врни снег и фрчи ветар е „многу романтично на кровот“. и така јас две години угоре удолу и молејќи се да дојди денот кога ќе заврши договорот за да си ги скратам маките.меѓутоа марфиевиот закон пак стапува во сила. имено како шо пиши во договорот треба 1 месец порано да пријавиме дека прекинуваме со него.и така јас уредно си пријавив и добив одговор дека ќе ми се јават за неколку дена.по 10 дена јас пак одам во салонот и пак истиот одговор. и така неколку пати додека не истече договорот.и реков сега тие нека ме барат јас не се занимавам повеќе.арно ама по 1 и пол реков ај пак да видам шо е работата.и одам во салонот со приговорот шо го имав потпишано и ми вика типот„ова ливче нема врска,требаше да потпишиш анекс за прекин на договор, сега автоматски ти е продолжен договорот“ WTF дали него да го ликвидирам или да тргнам во голем поход и сите да ги убијам во одмзада.е ај типот некако се сожале или уплаше од мојот лудачки поглед па рече ќе запишам и ќе ви се јават.и пак во исчекување уште 2 недели да се јават и на крајот викат да дојдите да го прекиниме договорот. еее супер си викам,арно ама таа ми вика„ треба само да си платите се досега“. ај викам да платам се до крајот на договорот ама и тоа после не е по моја вина.и тука расправија до небеси и одам во салонот да раскинам конечно и викам ќе платам се само да се ослободам од вас,само ако можи на уште една рата.нееее ми вика типката,мора се наеднаш или ќе продолжат сметките. и така јас ги проколнувам сите менаџери педери и сите гнаси од тоа ОН нет, и да ги доживеат истите маки и јас шо ги јадов.
знам дека бев досаден ама барем ако еден чоек ме послуша и се одврати од намерата да си има работа со тие гнасите ќе бидам среќен.
п.с. ако чита некој од тие гнасите од ОН нет кој ве еба ви ја искршив антената и ако ви стиска, ела земете ја.

drugarce se zakacaat so pogresni lugje
on.net veke ne nudi WADSL toa mi go kazaa pred 5 meseci koga se javiv da gi prasam kakva e situacijata site za parite so im gi davav imaa po 25 30 giga jas na 15 so 1mbit go progoltav ova
ali ako veke ne nudat WADSL togas zosto go prodolzuvaat dogovorot
ova i do vlada ke stigne ..
pocnav da svakam deka ovaa kompanija e zasnovana na lagi

a plus cuv i deka onie paketite duo so im se ako nadmasis 1 giga 100 denari go doplakas ako e i ova tocno togas lugje begajte i ne ni pomisluvajte na ovoj provider

I do kade stigna so raskinuvanje na dogovorot ???

pojma nemam cekam odgovor( nemozam veke da im zvonam mi skurcija , iako sega mi e besplatno)
podnesov baranje pred 1 mesec

neli 15 dena otkako ke podneses ili ke se javea isl

:tapp:

pojma nemam cekam odgovor( nemozam veke da im zvonam mi skurcija , iako sega mi e besplatno)
podnesov baranje pred 1 mesec

neli 15 dena otkako ke podneses ili ke se javea isl

:tapp:
Леле не им е прв пат, не е само на тебе.
Пример 1. На моја пријателка и стига дека не платила за 7 месеца, а таа само има 2 неплатени.
Пример 2. Порано им имаше на сите корисници стигано вакво писмо како нејзе, дури и на кајгана има тема за ова, постара е потражи ќе најдеш.

On Net е нај лошиот провајдер во Македонија. Ние имавме на Но Нет WADSL и МНОГУ често ни снемуваше интернет и тоа обично по неколку дена (во строг центар живеам) и многу пати сум идел по интернет кафиња кога ми требало да праќам некои работи што ми биле за на факултет, а најчесто кога ќе им се јавевме во техничка поддршка се вадеа на тоа „Вирус имате на компјутерот“ и спуштаа, а дома 3 компјутери и кај тие под мене уште 2 и сите наеднаш имаат вирус и оп после некој ден случајно го снемува вирусот и се си работи нормално, тоа може ќе им успее кај некој што прв пат гледа компјутер не некој што се занимава со такви работи, купиле опрема за 500 луѓе закачиле 3000 на неа. Сметките редовно си ги плаќавме, во тие 2 години дали 2 пати сме задоцниле. Згора на тоа отидовме одприлика месец дена пред да ни заврши договорот за да побараме да ни го прекинат, да не ни продолжат уште една година и ни рекоа „Ок се е средено“ и после веќе недела некаде од како да ни истече договорот, среќа на тие комшиите што го делевме интернетот некоја роднина нивна се вработи во Ноу Нет и ни кажа дека не ни е прекинат договорот и дека ако не аплицираме ќе ни го продолжат и среќа со неа средивме работа. Со Ноу Нет повеќе на правам никаков договор и не земам ништо од нив, ако сакаат и хеликоптери нека даваат со новите пакети, по лошо искуство не сум имал во живот. Сега имам T Home Comfort + и сум презадоволен дали 2 пати ми снемало интернет и тоа на минутка, брзината си нон стоп максимум (некогаш дури и повеќе од што ми е договорот ми иде), на раат сум си, ги нема повеќе нервозите што ги имав со Ноу Нет.
Така да според моето искуство што сум го имал со нив ви препорачувам да седите на страна од овој квази провајдер.

Секој збор што се наоѓа погоре е точен 100% ..... јас на 12 март бев потпишав нешто па ми рекоа да дојдеш пак на 12 април да платиш за тие 12 дена користење интернет и да потпишеш дека дефинитивно се откажуваш. Им реков на пат сум тие 12 дена дали ке може да добијам попуст ....тие мие рекоа НЕ но ако сакаш попуст тогаш пенали ке платиш .... реков добро , колку и да излезе за тие 12 дена јас ке си ја платам и да не ве мислам.
Маките кој секој ги имал со он нет ...а посебно со wads 10 giga, кој ке плати за ова јас незнам.

pozdrav do site od on net : FUCK YOU NONET/OFFNET

А да и за малку ќе заборавев, еден другар исто имаше проблеми (имам пишано и на друга тема за ова), кога отишол таму дрско им кажал дека веќе нема да плаќа и им рекол да дојдат да си ја земат опремата кога ќе сакаат и веќе не му испраќаат сметки и не му пуштаат интернет повеќе од година. Друга работа е што кога прашувал колку треба да плати пенали за да го прекине договорот му рекле дека вистинската цена на WADSL е 2600-2700 денари али пошто нели ти кога го земаш потпишуваш договор на 2 години и добиваш „попуст“ 50% на цената и во сметката ти стига 1300 и нешто, али кога плаќаш пенали плаќаш на таа сума што е без „попустот“. Искрено по задоволен бев од dialup-от што беше на времето на МОЛ (30 долари - 30 саати и гага викенди и посе 24h) :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom