On.net - откажување на договор

• Креатор на темата Креатор на темата spamer
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 септември 2008
Мислења
370
Поени од реакции
250
zosto da ne se priklucite na on.net internet ako ne ste od skopje

zatoa sto koga ke zavrsi dogovorot avtomatski uste 1 godina vi dodavaat
jas im se javiv pred 20 dena ako ne i poveke deka sakam da go otkazam paketot i im rekov deka ne sum vo moznost da dojdam vo skopje za da go otkazam ili vo nekoj drug prodazen salon(nekoi finti so 15 dena pred otkazuvanje da se podnese baranje) abe ludi jas redovno plakav i dogovorot mi zavrsuva za 2 dena 10 pati vi se javiv i vi kazav deka ne sum vo moznost
da odam vo prodazen salon poradi privatna rabota
zosto laam protiv on.net da si znaete lugje deka se matni igraci

1WADSL - 1024/128 Kbps 15 GB 5.43 12251.98 3108.02 (MB)koga go potpisav dogovorot(mi stigna po mail) se prijaviv na internet znaci nemav nikakov kontakt so nikakov on.net salon istoto pogore samo so bese 10 giga
pomina 1 godina ponudia 15 giga i so mi vikat ovie od on.net moras da dojdes vo prodazen salon za da podneses baranje za 15 giga istite pari se istiot internet e samo 5 giga(ne mi kazaa deka se dodava+1 godina) poveke i tia da ti gi dadat sakaat da te derat
jas sum dete od provincija i sea treba specialno da se kacam u avtobus 15 20 dena pred da mi istece dogovorot za da podnesam baranje za otkazuvanje(ne go otkazuvam tuku mi zavrsuva dogovorot i sakam da bide kraj so on.net si otidov kaj podobrite mt.net 150 giga za istite pari +6 mbita+telefon bezpari)

e sea aj najverojatno ke platam i za mart mesec iako kabelot e otkacen pred 25 dena 5 pati se imam javeno deka sakam da go otkazam (do kaj stignavme pa lugje ti zavrsuva dogovorot nejkes da go prodolzis i gotovo)
a ovie od on.net KE DOJDES VO PRODAZEN SALON
i sea so ke se sluci ke mi prodolzat avtomatski 1 godina ke go otkazam i ke treba da platam penali za 12 meseci sto mi preostanuvaat od dogovorot ako e dobra i poveke bi dal a uslugata so da vi kazam site imat po 5 10 20 mbita jas so 1 do kraj(znaci ke mi zemat 100 eura poradi raskinuvanje na dogovor koj sto go nemam potpiseno posto potpisot mi vazi za 2 godini na traenje na dogovorot )
sea nekoj od on.net ke go cita ova ke vidi koj sum i ke si rece aj da go odereme deteto

ajde pomagajte lugje so da praam :toe:

Ќе си се качиш на автобус и правец продажен салон на Он Нет , и нема излагање од таму додека не ти дадат документ,потврда некоја (потпишана и со печат) дека ти е раскинат договорот :nesum:

Прочитај го внимателно договорот. Ако никаде нема точка дека при истек на договорот, оннет зема за право автоматски да го продолжи, тужи.

Ако не, терај и понатаму со Он.нет.

sega pocnav da sfakam deka on.net ne gi pusta lesno redovnite plakaci
maka im e so sakat da si odat :pos2:

го разбирам твојот гнев према он.нет. меѓутоа во секој договор (најчесто во секој) со интернет компании или мобилни или слично, си стои една одредба која вели дека по завршувањето на договорот од една или две години, доколку не поднесете барање за прекинување на истиот, договорот си продолжува за уште една година и се така натаму. јас користев една година адсл на мт.нет, и кога се префрлив во скопје за студии, на моите дома веќе не им требаше. имам еден другар што работи во телеком, го прашав, и тој ми кажа дека мора да се откаже во продажен салон и тоа исклучиво лицето на чие име се води договорот (односно, кај телеком, фиксниот број.) и беше татко ми 20-тина дена пред истекот (мора да се оди најмалку 15 дена пред крајот) и го откажа, и готова работа.
зборот ми е, не треба да се лутиш на он.нет затоа што така си стои во договорот (веројатно) и ти тоа си требало да го направиш. е сега, што си бил зафатен, и што мораш да одиш дури во скопје, затоа што он.нет има салони само во 8 града, тоа е нивни пропуст, но што да се прави.
ако ти истекло времето за откажување, нема што да се прави...или ќе си продолжиш по истиот, или ќе си земеш друг, како што викаш, па ќе си ги плаќаш двата:toe:

Со кое право си земаат да го продолжат уште 1 година договорот?

со тоа што тоа е вметнато во договорот, кој ти си го потпишал, па фактички ти им го даваш тоа право:toe:

Aбе каков Mарт kакви бакрачи закани им се дека ќе ги дадеш на суд.Aко и тоа не помага оди кај народниот правобранител или во полициската станица што е во твојот реон и објасни детално.И така и така договорот ти истекува за 2 дена и имаш време.Во секој случај оди на лице место да си ги бркаш работите а не преку телефон затоа што на волкот му е дебел вратот оти сам си ги коле овците.Обавезно да не информираш што си направил.

jas im se javiv pred 20 dena ako ne i poveke deka sakam da go otkazam paketot i im rekov deka ne sum vo moznost da dojdam vo skopje za da go otkazam ili vo nekoj drug prodazen salon(nekoi finti so 15 dena pred otkazuvanje da se podnese baranje) abe ludi jas redovno plakav i dogovorot mi zavrsuva za 2 dena 10 pati vi se javiv i vi kazav deka ne sum vo moznost

1WADSL - 1024/128 Kbps 15 GB 5.43 12251.98 3108.02 (MB)koga go potpisav dogovorot(mi stigna po mail) se prijaviv na internet znaci nemav nikakov kontakt so nikakov on.net salon istoto pogore samo so bese 10 giga
pomina 1 godina ponudia 15 giga i so mi vikat ovie od on.net moras da dojdes vo prodazen salon za da podneses baranje za 15 giga istite pari se istiot internet e samo 5 giga(ne mi kazaa deka se dodava+1 godina) poveke i tia da ti gi dadat sakaat da te derat
jas sum dete od provincija i sea treba specialno da se kacam u avtobus 15 20 dena pred da mi istece dogovorot za da podnesam baranje za otkazuvanje(ne go otkazuvam tuku mi zavrsuva dogovorot i sakam da bide kraj so on.net si otidov kaj podobrite mt.net 150 giga za istite pari +6 mbita+telefon bezpari)

e sea aj najverojatno ke platam i za mart mesec iako kabelot e otkacen pred 25 dena 5 pati se imam javeno deka sakam da go otkazam (do kaj stignavme pa lugje ti zavrsuva dogovorot nejkes da go prodolzis i gotovo)
i sea so ke se sluci ke mi prodolzat avtomatski 1 godina ke go otkazam i ke treba da platam penali za 12 meseci sto mi preostanuvaat od dogovorot ako e dobra i poveke bi dal a uslugata so da vi kazam site imat po 5 10 20 mbita jas so 1 do kraj(znaci ke mi zemat 100 eura poradi raskinuvanje na dogovor koj sto go nemam potpiseno posto potpisot mi vazi za 2 godini na traenje na dogovorot )
sea nekoj od on.net ke go cita ova ke vidi koj sum i ke si rece aj da go odereme deteto

Нема што да правиш... Кога го потпиша договорот прочита што пишува???? И јас имав договор, па прво прочитав па потпишав. Има луѓе што немаат во главата, е јбг, кога не гледаш што ти пишува во договорот што ти можам... А го имаш дома.

Мојот договор беше на 2 години, и сеуште ми е криво што каде што се преселив немаше поддршка за WADSL. Инаку и ден денес ке го користев, немаше да се префрлам на MT-Shit. Катастрофа се, што ако даваат 150 гига трансфер кога на секои 20 минути конекцијата се ресетира. Он нет барем беше стабилен и немав никакви проблеми со дали ке имам интернет или не.

Така да ти нема помош, внимавај во некој договор да не ја потпишеш куќата поклон на комшијата...

Катастрофа се, што ако даваат 150 гига трансфер кога на секои 20 минути конекцијата се ресетира.

ADSLот е многу осетлив на „чистината“ на линијата. Затоа одредени реони имаат проблеми. И на оннет адсл да си ставел, исто ќе ти беше.

Јас имам од т-хоме и на работа и дома...дома ми е катастрофа, а на работа џам. На различни централи сум.

vidi drugarce i jas ne bi go gasel da namalea parite na 400 500 denara za toa so go nudat
imam 2 komputera i ke gi koristev na drugiot za surfanje etc
ali da plakam 1300 za nesto so mu pominalo vremeto veke 6 meseci zboruvam za brzinata
a plus imase meseci koga i po 3 dena nemase internet i ne se bunev
ako me kaznat vo moeto gradce veke nikoj nema da odi na on.net tuka jas palam i gasam
vrsam servis vo sekoja kukja i od sea prikaskata za on.net ke bide druga 50 priklucoci sum im donel sega ke im gi odzemam(samo ako me kaznat a sigurno ke go napravat toa)

Нема што да правиш... Кога го потпиша договорот прочита што пишува????
procitav i se javiv na 3 fevrurari i im objasniv deka ne sum vo moznost da idam vo prodazen salon(1000d za do prodazen salon+ kako da dojdam ako rabotam nonstop) mi pobaraa mobilen telefon rekoa ke se javat a ne se javia
znaci ova e nota od realen korisnik koj sto ako primetite vo predhodnite postovi laese deka on.net se super
+internetot ako se resetira sekoi deset secundi 0800 12345 prijavis i za 24 saati ke dojdat da vidat so e problemot ovaa max comfort+ so go staviv na pocetok resetirase posle 3 4 saati surfanje(se javiv 5 pati mi rekoa strujata te zeza snobovi im rekov deka ke go priklucam na ups i prestanaa da zborat loso za strujata za 2 dena dojde covek cepna vo ova tompsonot i veke ne restartira ni blokira brzinata e nonstop maksimalna)

vidi drugarce i jas ne bi go gasel da namalea parite na 400 500 denara za toa so go nudat
imam 2 komputera i ke gi koristev na drugiot za surfanje etc
ali da plakam 1300 za nesto so mu pominalo vremeto veke 6 meseci zboruvam za brzinata
a plus imase meseci koga i po 3 dena nemase internet i ne se bunev
ako me kaznat vo moeto gradce veke nikoj nema da odi na on.net tuka jas palam i gasam
vrsam servis vo sekoja kukja i od sea prikaskata za on.net ke bide druga 50 priklucoci sum im donel sega ke im gi odzemam(samo ako me kaznat a sigurno ke go napravat toa)

Нема што да правиш... Кога го потпиша договорот прочита што пишува????
procitav i se javiv na 3 fevrurari i im objasniv deka ne sum vo moznost da idam vo prodazen salon(1000d za do prodazen salon+ kako da dojdam ako rabotam nonstop) mi pobaraa mobilen telefon rekoa ke se javat a ne se javia
znaci ova e nota od realen korisnik koj sto ako primetite vo predhodnite postovi laese deka on.net se super
+internetot ako se resetira sekoi deset secundi 0800 12345 prijavis i za 24 saati ke dojdat da vidat so e problemot ovaa max comfort+ so go staviv na pocetok resetirase posle 3 4 saati surfanje(se javiv 5 pati mi rekoa strujata te zeza snobovi im rekov deka ke go priklucam na ups i prestanaa da zborat loso za strujata za 2 dena dojde covek cepna vo ova tompsonot i veke ne restartira ni blokira brzinata e nonstop maksimalna)
:oftopic:

Точка, запирка... Некој друг интерпункциски знак??? Alt+Shift за кирилица? (морав да го пишав ова, професионална деформација ми е, не ми се лути :smir:)

DRZAVNA PAZARNA INSPEKCIJA

Funkcionira 100%

1WADSL - 1024/128 Kbps 15 GB 366.39 .00 15360.00 (MB)
eve sto se sluci
i sea penalite ke se plakaat toa e toa

a sto so dpi ? kako oni ke mi pomognat

Можеш да се жалиш и да се тужиш зошто не ти дозволиле по пошта да пратиш писмено откажување односно потврда дека не сакаш да ти го продолжат договорот за уште една година. Јас сум сигурен дека тука имаат направено пропуст во договорот и немаат наведено дека исклучиво мора тоа да се направи во продажните салони на он.нет.

ne samo sto ne mi dozvolija mi pobaraa mobilen telefon i rekoa deka ke se javat toa bese na 2 fevruari togas da mi go kazea ova ke im pratev pismeno baranje

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom