@ ада
1. Иако и сама велиш дека 2000 работници е напумпана бројка, не ми пречи воопшто со нејзе да удрам една математика.
2000 работници * 250 евра * 12 месеци (толку ќе трае проектов... не се секирајте, догодина ако треба да продолжи нова фактура ќе ни дадат, нема да ни работат безпари) = 6.000.000 евра. Колку коштаат она четкиците, лопатите, коритата... 15.000.000 евра? Де бе, од што влакна ќе беа, слоновски?
2. Абе може и 18 години да се спроведуваат (вмро копа, сдсм трупи :smir

ама факт е дека мене како даночен обврзник оваа година тоа ќе ме чини 20.000.000 евра. И чекај малку пичка му мајчина (простете ми на пцуењево, некој админ нека го цензурира ако сака ама стварно сум нервозен) зборуваме за патриотизам, за националност, за историја... Што не се нафатат тоа студентите безпари да го сработат сето ова? Што не се нафати Паско за без хонорар да ја копа Македонија? Нели се работи за нас, за Македонците, Античките... Или пак за шака долари беше крената сета оваа прашина?
Јас, моите даночни пари, нема да дозволам да се користат за 5000 евра бајрак, за 20.000.000 евра археолошки ископувања, за 8.000.000 евра шмизли, мачки, и други питоми животни. Јас НЕ ДОЗВОЛУВАМ. Не, бидејќи во истиот овој момент додека некој троши 20.000.000 евра на копање по минатото (да повторам, не ми пречи воопшто копањево, само лошиот менаџмент со моите пари ме пизди до бескрај), мене иднината ми ја јадат лебарки во државна болница! Имам труло општество под бајракот кој чини 5000 евра додека се слика покрај шмизлата што ме чинеше 8.000.000 евра. Не, нема да го дозволам тоа и јас со мојот глас ќе и го одземам правото да си игра со моите пари на овој начин на оваа влада. Не сум по калашот многу, па пенкалото ми останува единственото орудие кое ќе го искористам против нив.
3. Тури му стап на моментот, врати ми ги парите.