Не дека јас незнам дека не постојат тие , но знам дека постојат луѓе кои така се изјаснуваат и лично ги познавам, ако самите така сакаат треба да им се дозволи во денешново демократско општество секој има право на определба.Дечко, земи историја учебник, и најди што се тоа торбеши. Нема што да се полемизира околу нив, тоа се македонци со муслиманска вера, а Фијат, и кој сака може да збори што сака и да верува во што сака. Не прави мит од нив, не се они Јети па да се прашуваме дали стварно постојат, и нема каде да ги воведува, си постојат во сите списоци како торбеши, односно македонсци - муслимани.
Ела ти убедиги нив дека нема, сите се заслепени од страна на Фиат...Decko ili se makedonci ili se predavnici taka nareceni janicari. Nema torbeska nacionalnost.
На кого ќе одат сега овие 7000 гласа на ВМРО?Сигурно дел од нив нема да излезат на гласање но сепак тие ќе решаваат помеѓу Фиат и Мерко.Мислам дека има ПЕИ подобри шанси бидејќи сите знаат дека сегашниот градоначалник на Струга не неправи ништо во неговиот последен мандат.ФИЈАТ ЦАНОСКИ (ПАРТИЈА ЗА ЕВРОПСКА
ИДНИНА - ПЕИ) 7331
СЛАВКО КОТЕСКИ (КОАЛИЦИЈА ВМРО-ДПМНЕ
(ВМРО 7014
РАМИС МЕРКО (ДЕМОКРАТСКА УНИЈА ЗА
ИНТЕГРАЦИЈА - ДУИ) 9150
Заебан град Струга, сигурно дека македонците нема да го подржат на Мерко, поради неговите валкани политики...РАМИС МЕРКО = 9150
ФИЈАТ ЦАНОСКИ = 7331
СЛАВКО КОТЕСКИ = 7014
МЕНДИ ЌУРА = 5147
ЏЕВДЕТ НАСУФИ = 1328
Фијат може да победи само ако Мерко не ги добије гласовите од другите албански партии и плус ако дпБне овците гласаат за него
Не биди сигурен дека македонец ќе гласа за мерко сите знаеме што направи тој за Струга. А вмро може да прави коалиција ако сака и со марсофци али народот не е будала.Според тоа дека ВМРО е во коалиција со ДУИ, вмро-вците ќе го дадат својот глас за Мерко, а останатото незнам. Најжестоко ќе биде.
Има многу македонски села кадешто е гласано за албански кандидат или пак за Фијат.не потценувај ја предавничката моќ на МакедонцитеНе биди сигурен дека македонец ќе гласа за мерко сите знаеме што направи тој за Струга. А вмро може да прави коалиција ако сака и со марсофци али народот не е будала.
Zatoa ti velam sto majka barame da go podrzime Fijat. Ako ne mozevme eden makedonski kandidat da izglasavme za vtor krug tolku od obedinuvanjeto i ne zasluzuvame podobro.Не дека јас незнам дека не постојат тие , но знам дека постојат луѓе кои така се изјаснуваат и лично ги познавам, ако самите така сакаат треба да им се дозволи во денешново демократско општество секој има право на определба.
Секој од нас знае дека тоа е глупост , но тоа е вистината за македонците - муслимани под власта на Фиат кој прв ја внесе оваа идеја.
Ела ти убедиги нив дека нема, сите се заслепени од страна на Фиат...
.
Ako e ova vistina togash dobro e struga vakva sto, struzani podobro ne ste zasluzale. Gospod ne ve spasuva vas.Има многу македонски села кадешто е гласано за албански кандидат или пак за Фијат.не потценувај ја предавничката моќ на Македонците
Пред 4 години имаше Македонци шо гласаа за Мерко...или пак тогаш тој не беше албанецТешко дека македонец ќе гласа за албанец, реално. .....
РАМИС МЕРКО = 9150
ФИЈАТ ЦАНОСКИ = 7331
СЛАВКО КОТЕСКИ = 7014
МЕНДИ ЌУРА = 5147
ЏЕВДЕТ НАСУФИ = 1328
Фијат може да победи само ако Мерко не ги добије гласовите од другите албански партии и плус ако дпБне овците гласаат за него
Коалиционите партнери да се скараат поради Струга? Еднаш во една друга коалиција, не се случи кавга. А не мислам дека ќе се случи и сега....барем не јавно.Ако дпБне јавно ке го подржи на Фијат тогаш Мерко сигурно победува..албанците ке гласаат сите за него...