Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Си гледал меч помеѓи а тимот на Јуве и б тимот на Јуве, во случајов вторите беа домаќини, незнам зашто си глеал таков хорор, и пред мечот реков, ако очекуваме денес кикс, тоа може да се деси евентуално во Киево, не во Сиена, тоа уште пред сезона ти се загарантирани 6 бода на Јуве и дома и гости . :smir:

Ок де... Што му фалеше на тимот лани?
- Еве јас ќе ти кажам... Успех во ЛШ... За успех не сметаме финале т.е. трофеј туку пласман во 1/4 финале на пример... Нели?

Е ајде да направиме споредба...
Лани овој период од годината т.е. после 3 утакмици во ЛШ, памтиш колку бодови имавме??
- Еве пак ќе те потсетам јас, имаа 7 бода т.е. со една нога беа во 1/8 финале. Оваа година после исто толку утакмици имаме 3 бода.

- Успехот во Италија со Снајдер + Милито + Мота + Лусио ќе беше повеќе од загарантиран, дека на пример лани Мурињо погреши со засилувањата, а оваа година веќе знаеше што го чека.

Мое мислење е дека трансфер периодот беше успешен и трампата беше вишок, посилни ќе бевме без неа. Сеа ќе се радуваме на гол на Ето, ко трофеј у ЛШ...

Али еве да не почињам пак... Не зборам за Ибра, се што правам е го критикувам Ето! :pos2:

Не се прави паметен ...

Лани бевме во група со Анортезис,ПАО и Вердер ?

Сега сме со НАЈЈАКАТА БАРСЕЛОНА EVER , НАЈЈАКИОТ ДИНАМО КИЕВ EVER и најјакиот РУБИН Ever ....

Секоја од тие екипи е 2-3 класи подобра од нашата група ЛАНИ ...

Не ти е ок муабетов али ај .... сум ти кажал што мислам за тоа , нема да се повторувам.

пс:Ето не ни требаше а ? Кој ке играше сеа во напад коа Милито е повреден ? ДАВИД СУАЗО ... да ти ебам играчот , ако не идеме у ЛШ 1/8 ради него ке биде , со зицерот од 1метар ...

Ето ке блесне веруте ми... момакот можда нема дадено 23 гола до сега али се гледа дека во секоја опасна акција зема удел.Никако не смее да се критикува неговиот позидивен исход на секоја утакмица... а башка му го нема Милито ,тие двајца соработуваат перфектно..

BTW ја гледав Јуве и да ви кажам право ако тие се претенденти да му го одземат скудетото на Интер тогаш јас сум Џовани Пасквале.Очајна игра против Сиена.
Абе и јас ве гледав со Катанија и да ти кажам искрено, блескавте. Подобра партија не сум видел од Интер во последно време. Мечот беше вистински празник за очи.

Абе и јас ве гледав со Катанија и да ти кажам искрено, блескавте. Подобра партија не сум видел од Интер во последно време. Мечот беше вистински празник за очи.
decko koj ti dade pravo da objasnuvas kako sme igrale nie so katanija vo nas fan klub aj te molam glejte 3 mesto ste uste se bunite .

Не се прави паметен ...

Лани бевме во група со Анортезис,ПАО и Вердер ?

Сега сме со НАЈЈАКАТА БАРСЕЛОНА EVER , НАЈЈАКИОТ ДИНАМО КИЕВ EVER и најјакиот РУБИН Ever ....

Секоја од тие екипи е 2-3 класи подобра од нашата група ЛАНИ ...

Не ти е ок муабетов али ај .... сум ти кажал што мислам за тоа , нема да се повторувам.

пс:Ето не ни требаше а ? Кој ке играше сеа во напад коа Милито е повреден ? ДАВИД СУАЗО ... да ти ебам играчот , ако не идеме у ЛШ 1/8 ради него ке биде , со зицерот од 1метар ...
А тоа треба да ни биде оправдување? Динамо и Рубин биле јаки... Можеби се, но екипа како Интер која сака да атакува на титула не смее да има проблеми со Динамо и Рубин.

Ето не покажа засега којзнае што, како што реков и вчера засега игра како просечен шпиц...
Па и Суазо да играше секој натпревар сигурен сум дека ќе го постигнеше тоа што го постигна Ето.
Сепак Ето е Ето :) Сигурен сум дека за брзо време ќе проработи таа гол машина, но се надевам дека нема да биде предоцна бидејќи ни престоат важни натпревари од лига на шампиони во кои мора да освоиме 6 бода против Рубин и Динамо а ако сакаме прво место да ја совладаме и Барса.

Под дифолт Ето,Ето,Ето, иако со Рубин кои btw ја победија Барса на нивни терен Интер играше скоро 40 минути со играч помалце, а со Динамо Киев Интер прими 2 гола кои буквално му ги подари на противникот .
Големата слика вика дека Ето во ниеден од овие два меча не ја усра, него тоа го напраивја Балотели, на мечот со Рубин, и Занети во комбинација со Лусио на мечот со Динамо Киев . И 100 ибровци во тим да имаа, доколку се прават вакви пацерски грешки Интер ке го јаде .

Факт дека овој Ето што го гледаме не е оној на што сме навикнати. Сепак различни концепции се во прашање и филозофијата на Сериа А и Примера е далеку од слична.

Да почекаме дур да се врати Милито и Интер да биде барем во оној состав каков што беше со Милан ке видиме далеку подобра игра. Сетете се колку добро изигра Ето на таа утакмица, тогаш тешко дека ке може да го критикуваме.

Баш ми е мило што Мунтари, откако некако потфрли на 3-4 утакмици по рамазанскиот пост, поторно се враќа во форма. Синоќа одигра одлично. Ова го кажувам за него по целомесечно плукање и пцуење по него, така да само така нека продолжи, има надеж за него во клубот.

Виера случајно се вклучи на форумов, на темава, виде дека зборуваме за негова можна продажба и како да сме од бордот, веднаш се разигра. Игра како кога имаше 25 години во Арсенал.

Не знам зошто некој го нападна Лусио некоја страна претходно. Според мене е еден од најдобрите дефанзивци што Интер ги има видено. Па и семоќниот Факети(со почит) правеше грешки и не треба да се нафрлиме на Лусио за еден автогол во не баш најпогоден момент. Кога ќе ја прими топката за 5 секунди ја пренесува до пртовиничкиот шеснаесетник.

И ме мрзи сега да пишувам за целиот тим, супер се дечките. Посебно мерак ми прави Киву, секако Снајдер и незаменливиот четник Дејо! Сега кога ќе се вратат Милито и Мота ќе биде интересно!

Мн. јасно дека ке паламудат за Ето во Серија А коа Ибра се растура од давање голови во Примера ама Ето и Ибра се 2 типа на играчи ... Ако веќе се прави споредба на Ибра со играч од интер , тоа треба да биде Милито , а Милито има 5 гола на 5 меча ако не се лажам така ?

И 100 ибровци во тим да имаа, доколку се прават вакви пацерски грешки Интер ке го јаде .

Го виде голот на Ибро пред 5 минути??? Ееееее и Фонтана и Фреј примаа слични... :)
Тоа е мајсторот...

@Deko

Искрено, какво оправдување е тоа што у група ни биле Динамо Киев и Рубин??
Шампион на светскиот шампион (Италија) не треба да има проблем со тимови од тој калибар. ФАКТ!
Ако нешто треба да не вади тоа би биле лоши услови за игра на истокот (снег), а такво нешто до сега не видовме, зборам се разбира за мечот со Рубин.
Е сега, во Киев ако начекаме камен време, ела да те видам победи...

Овие 3 бода до сега што ги освои Интер се бедни... Сепак, имаат шанса да го поправат впечатокот многу лесно, благодарение на резултатите на противниците од нашата група (Барса).

Разликата помеѓу Интер со Ибра и Интер без Ибра е повеќе од евидентна во моментов, сега Интер функционира како тим, без да зависи од само еден играч што е добро . Доказ за тоа се и играчите кои постигнале сезонава голови, со голот на Мунтари, листата од играчи кои дале гол сезонава се проширува на 11 .

Зашто пред сезона пишав дека добро ке е нападот, Милито и Ето, да даде над 30 гола, што за мене ке е успешна сезона за нив .
Лани имаа само еден главен голгетер у екипа, и не само тоа, зависеа премногу од тој играч зашто Мур играта ја градеше стриктно преку него, што и беше нормално, е сега Интер не е во ситуација да зависи од само еден играч, иако, ако веќе бараме таков у екипа, тогаш тоа ке биде Снајди и никој друг, а со евентуалното доаѓање на Пандев, тогаш нема да се '' плашиме '' од некоја повреда на холанѓанецот а и тимот нема да биде десеткуван, што беше случај кога на пример Ибра не играше . :toe:

Го виде голот на Ибро пред 5 минути??? Ееееее и Фонтана и Фреј примаа слични... :)
Тоа е мајсторот...

Ти и Ибра и Кристијано Роналдо имај ги во тим, кога одбраната допушта такви евтини голови и кога играш со играч помалце скоро едно полувреме, тогаш налед сета индивидуална способност на Ибра и било кој друг, на крај краева кога Матераци беше исклучен со Ливерпул на гостински терен, Ибра цели 45 минути не се виде, не по негова вина нормално .

Точно... Лани зависевме од Ибра т.е. од 1 играч...
Ама муабетот не е тој, туку дека ако дојдеа истите засилувања, а Ибра останеше...
Тој Интер ќе беше доста посилен од овој сега.

Тоа е мајсторот...

@Deko

Искрено, какво оправдување е тоа што у група ни биле Динамо Киев и Рубин??
Шампион на светскиот шампион (Италија) не треба да има проблем со тимови од тој калибар. ФАКТ!
Ако нешто треба да не вади тоа би биле лоши услови за игра на истокот (снег), а такво нешто до сега не видовме, зборам се разбира за мечот со Рубин.
Е сега, во Киев ако начекаме камен време, ела да те видам победи...

Овие 3 бода до сега што ги освои Интер се бедни... Сепак, имаат шанса да го поправат впечатокот многу лесно, благодарение на резултатите на противниците од нашата група (Барса).

Ај бе брат , 1-2 на НОУ КАМП , 1-1 со Интер овие другиве 2-2 на Меаца 1/2:0 на Ноу камп а на 0-0 имаа 3-4 100% ШАНСИ да поведат ......Малку кажува ?

Мечот со Рубин го сјебавме ради Балотели ... кој за 1-2 год. од сега ке се развие од подобар играч од Ибра (слушај ми го зборот , човекот ги има неговите предиспозиции) јак е ко вол , има техника/шут/брзина .... СЕ ! Му фали само некој да му го смири темпераментот .....

Во Киев мора да се тепа , ако не тепаме во Киев тоа нема да биде ради Ибра што не ни играл него зашто ке потфрли одбраната/средината/нападот .... Со Ибра во екипата имавме ЕДЕН човек и 10 кретени што му подаваа ... оваа сезона имаме 11 различни играчи кои се стрелци на голови .... = ТИМ ......

Не кажав дека се слаби Рубин и Динамо, далеку од тоа. Сите ги отпишаа уште кога се влечеа групите, у стилу Интер и Барса идат даље и ќе си поделат први 2 места.
Сепак, колку и да се заебани и најсилни у нивна историја Рубин и Динамо, сепак се Рубин и Динамо... ме сфаќаш??

А за тоа со Ибра, погоре пишав... Се исто, само без трампата Ибра-Ето, многу посилен интер од сегашниов.

А за Балотели, да... Се слагам... Одличен е... Остајте темперамент, ќе се смири за некоја година... Морати не е мутав да го даде негде... Ќе гази за 1-2 години.

Не кажав дека се слаби Рубин и Динамо, далеку од тоа. Сите ги отпишаа уште кога се влечеа групите, у стилу Интер и Барса идат даље и ќе си поделат први 2 места.
Сепак, колку и да се заебани и најсилни у нивна историја Рубин и Динамо, сепак се Рубин и Динамо... ме сфаќаш??

А за тоа со Ибра, погоре пишав... Се исто, само без трампата Ибра-Ето, многу посилен интер од сегашниов.

А за Балотели, да... Се слагам... Одличен е... Остајте темперамент, ќе се смири за некоја година... Морати не е мутав да го даде негде... Ќе гази за 1-2 години.

Е брат , ама како да задржиш некој што сака САМ да си оди ?

Пари не му даваа ?

Што требаше за да се задржи Ибра ?

Едноставно човекот изрази желба да игра во Барса , на тоа АГЕНТОТ смрдлето поткопа уште толку ... Ете ти проблеми , несреќен играч итн,итн ...

Што кур ке ми е ако нејке да игра за тимот ?

Со тие 45 милиони во Јануари/Јуни ке се земе некое ЕКСТРА име ....

+Во Јуни ни доаѓа Коутињо така ?

Мурињо полека но сигурно прави тим на Соништата :smir::smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom