Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
во колку саатот е репризата на телма?

P.s.сулејман(рамазан)мунтари

Честитки за победата, рутинирано дојдено до неа.

Аплаузи за играчите, изиграа на едно високо ниво по нерешениот резултат со Киев и потврдија дека играат далеку подобро кога се под притисок.

Можеби требаше да влезе Арнаутовиќ за да го видиме малце и него на терен негде порано место Ето но Мурињо сеуште не му дава таква шанса.

П.С Имав работа нешто деновиве и не бев многу на нет, затоа и слабо пишувам за порталот. Деновиве ке бидам поактивен и на тоа поле.

Го гледав натпреварот и забележав мал напредок на Мунтари,Виера според мене одлично се снајде и одлично ја држеше средината и мислам дека се враќа во својата препознатлива форма.
Не знам дали сте забележале ама мислам дека Занети игра нешто многу поостра игра, последниве неколку утакмици и човекот има по ред 2 жолти картона добиено.
Лусио е тотално ван форма и искрено човекот според мене треба да се најде на клупата и да му се даде повеќе шанса да игра Кордоба покрај Самуел во одбраната(кој според мене беше играч на натпреварот денес добивајќи ги сите можни дуели и доби според мене незаслужен жолт картон.)
Секоја чест на голот на Снајдер ремек дело само така да продолжи да ги полни противничките мрежи.

Фотки од натпреварот :)

C_3_Media_917669_immagine.jpg

C_3_Media_917680_immagine.jpg

Снајдер: "Сега ќе видиш, ќе те пикнам в гол" :icon_lol:

C_3_Media_917676_immagine.jpg

C_3_Media_917675_immagine.jpg

C_3_Media_917671_immagine.jpg

C_3_Media_917659_immagine.jpg

C_3_Media_917657_immagine.jpg

and the one and only...
C_3_Media_917668_immagine.jpg

...Jose Mourinho :costumed3

Едит: Сосема случајно налетав на информацијава на forzainterforums.

it says on the fcinter1908 site that sneijder is out (injured) for the games against palermo and livorno and might even miss the next champions league game against kiev :( :( :(

http://translate.google.com/translate?prev=hp&hl=es&js=y&u=http%3A%2F%2Fwww.fcinter1908.it%2F%3Faction%3Dread%26idnotizia%3D916&sl=it&tl=en&history_state0=

koja pederska rabota ej kaj sea najde ako ne igra do dinamo minimalni ni se sansite deka ke pobedime on ni e eden od klucnite igraci

ova ti se vika rebrane fan na milan ova e ziva vistina - citajte inace navivackava zivee vo milano ima makedonsko poteklo(tatkoi e makedonec a majka italanka)
*Sσƒу Dє Rσѕѕι(L)Pαтσ..(L)FORZA MILAN(L)('.')* says:
*fala,fala
JUVENTINO says:
*inace so ti tekna da me odblokiras
*hah onaka
*ne ni znaef deka si mi na block duri sea vidof
JUVENTINO says:
*ke ides za 2 nedeli??
*so real
*da
JUVENTINO says:
*pa taa dvojka e
*mesteni se i dvete:S
*sho zborish be?
*sho ti e na tebe ?!?!?!
*pak stvarash kavgi a?
JUVENTINO says:
*neeee be
*ozbilno ti kazuvam
*nz dali imas primeteno
*abe nemoj ti mene ozbilno !
JUVENTINO says:
*bwin e sponzor i na milan i na real
*pa golem kur ako e
*ne mi se meshaj u moj tim
*jasno ?!
JUVENTINO says:
*pa dobro jas da ti kazam
*i ne se furaj odma i sama znaes do kaj moze da dogura milan godinava
*nemoj ti na mene
*ne se furaj
*!
*ne se prai mng nekoj !
*i ubavo sho sum ti stavila block
*neznaesh muabet da praish
*mi se KUR4IS samo
*nemash popametna rabota !
JUVENTINO says:
*leele
*ne se kur4am be
*ti odma ripna
*abe nemoj !
JUVENTINO says:
*jas samo ti kazav
*kaj ti vadam block
*nemash dr rab
*kje mi seresh tuka
*!
JUVENTINO says:
*ok
*si imala nekoj u kontakti kire-inter drugar mi e i vika pozdravi ja taa so rezultat 0-4
*ne sum imala
JUVENTINO says:
*epa nz mi rece pisi i 0-4
*i ne me zamaraj so gluposti
*jasno ?!?!?!?!?!
JUVENTINO says:
*pa dobro jas prenesov samo
*pa ich ne mi e gajle be !
JUVENTINO says:
*ok ok
*gleas deka ti se nerviras
*jas najfer
*auuf nemoj,,
JUVENTINO says:
*ozbilno
*kaj setase letovo
*hah sho ti tekna vakov muabet ?!
JUVENTINO says:
*pa da ne se nerviras
*hah
*nemoj..
*nikad ne si prael vakov muabet
JUVENTINO says:
*pa eve za promena
*jas bev do shvajcarija
*e ako de ubavo
JUVENTINO says:
*u edno malo gratce nikakvo
*sve seljaci
*cirih mislam se vikase pa uste i fudbalski klub napraile
*se palat
*abe ti sakash pak block ili mi se chini ?!
JUVENTINO says:
*vidi sea
*ne me KUR4I !
JUVENTINO says:
*koj spomna blok
*babati spomna block
JUVENTINO says:
*vikaat pozarnikar bil toj so igral u napad
*golmanot mushmuli prodaval
*abe ti sakash block ?!?!?!

Еве што вика Сулеј Му

I have trained as best as I could this week , so I am very happy

Ако даваат вака сите 100% на тренинг мислам дека нема да имаме никакви проблеми.

Весли СНАЈПЕР гази FORZA INTER

Ја не знам али според мене Мунатри вчера пак беше КАМЕН :S

Затоа Кордоба владееше :) Наркоманче бесно =)

Снајдер е озбинло повреден или варка некоја е ?

Преку .!. од јуБенташон... напињаше стварно...
Глеам некој наш пишал кај нив, па му се фрлиле... Свашта... Не им пишувајте бе, пацерај се и така... ви текиња, дерби кон Кротоне... Serie B!

Утакмицава ја гледав у 5:20 т.е. снимката... ремек дело на Снајдер.
Ето, ако му ги бараме со лупа позитивните делови од утакмицата денес, ќе ги најдеме.
1. Скрати топка и не се знае дали он ја подаде до Снајдер или одбранбениот го избутка па стигна до Снајдер.
2. Дигна нога и влијаеше на грешката на голманот, 1-0.
3. фаул над него на 25м од гол, Снајдер 2-0.
4. Празен гол утнува со глава а требаше само парабола една... зицер за напаѓач. Пипи да беше ќе ја заковаше таа. У превод, игра со глава 0.
5. До кога ќе биде “неподготвен“??? Цела сезона??
Па чим Мурињо го остава 90 минути, ви личи на неподготвен?? Не беше он повреден 2 месеца, па да се враќа од рехабилитација, имал удар на натпревар со репрезентацијата, така да тоа неподготвен бришете го...

Тешко му е на Ето во Италија... Ништо ново за мене... Се очекуваше.

Околу Интер...
Бодовите се нижат, победи се редат... дали било 0-5 или 2-1 три бода си се три бода. Со таков среден ред ко што излеговме вчера се премија.
Мунтари, Занети и Виеира... Камбијасо, Станковиќ, Мота, Милито, Самуел... друга песна ќе се пее.
Ко што видов, за распоредот:
Во четврток - Палермо дома
Во недела - Ливорно гости
Во среда - Динамо Киев...
Очекувам победа над Палермо, па можен киск со Ливорно т.е. 4 бода од следниве 2 меча во Серија А.
Сите мисли ќе бидат во Киев...

ja pisav vo fan klub juve i toa niso loso ne pisav ali ona rekoa mrs od kaj nas,samo uste eden da vidam kaj nas od juve neka mu ja misli toj tenk e golem peder

Незнам што толку со лупа мавате стриктно на Ето кога порелевантни за таква работа се Мота, Снајдер и Милито, зашто тоа се играчите во кои Интер инвестираше и потроши значителна сума на пари .
За Ето и Милито уште пред сезоната реков, за Интер добро ке е овие двајца играчи да постигнат вкупно измеѓу 25-33 голови, до сега имаат дадено 8 со тоа што Милито не игра во последните 4 дуели .
Да, мислев дека Ето ке почне да се истура од голови и тој сегмент погрешив, но најбитното за тимот е истиот да победува а тоа во Серија А го прават, ако некаде сезонава тимот е тиња, тоа е одбраната, не дека се истураат од примање на голови него голем дел оние што ги примија беа по наивни и аматерски грешки што не беше својствено за тимот лани, и воошто, не е својствено истото за тимовите водени од Мурињо .

А кога сме кај инвестициите, Милито и Снајдер се одлични сезонава што е супер за тимот со оглед дека од нив и најмногу се очекуваше, Мота и онака е земен за да игра на местото на Мунтари и сега за сега со оглед дека е повреден и не можеме да судиме, иако не е тоа играч што прави разлика на теренот со оглед на задачите кои ги има, но со оглед на лошите игри на Мунтари, јас едвај чекам да го видам во прв тим .

A за Италија се знае како идат напаѓачите, 15 до 20 гола им е максимум т.е. премија, једино Ибра што лани се надмина себеси нешто што и беше за очекување зашто ако некој може да го извади максимумот од тоа играчиште, тоа е Мур, бар така беше со Дрогба кој беше исцеден у Челзи . Претходните сезони Ибра постигнуваше по 15 голови во сезона, пред да дојде Мурињо даде 17 но дел од истите беа од пенал .

п.с. Од конкурентите за титулата денес једино кикс ако биднуе би требало да е тоа во Киево, не верувам дека тимот на Јуве ке киксне со b тимот на истата екипа во Сиена . :toe:

Што одбраната, 6 гола има примено Интер. Смешно е да се збори за лоша одбрана и да се генерализира на тимот т.е. да не се осудува некој поединец.
На 9 утакмици примени 6 гола е ок...
А Интер ако не даде пари на Ето, значи дека тој пристигна за ништо???
Дај не зафркавај, очекуваш сезонава од 2цата напаѓачи да дадат толку колку што лани даде еден! Тоа е лошо... Смешно...
Ето колку плата зима, се прашуваш тоа... Заслужи да зима толку? Како да не плукам, кога има дадено 3 гола од кои 1 од пенал. Другиот со Наполи од 1 метро и еден ГОЛ со Парма. Премалку...

А многу ме интересира зошто очекуваш толку голови сезонава и тоа од 2цата... уште Снајдер да го додадеш овде фали :pos2:? ПА лани Милито имаше 23-24... не знам точно, битно некој гол помалку од Ибра.
Ти задоволен си од Ето? Или не е спремен уште? ;)

Abe tesko inter sea snajder ni se povredi covekot vredi cela ekipa se preku nego se igra nz kako ke gi dobieme slednite 2 natprevari so palermo doma i livorno na gosti se nadevam deka so dinamo ke igra zs taa morame da ja pobedime.

Што одбраната, 6 гола има примено Интер. Смешно е да се збори за лоша одбрана и да се генерализира на тимот т.е. да не се осудува некој поединец.
На 9 утакмици примени 6 гола е ок...
А Интер ако не даде пари на Ето, значи дека тој пристигна за ништо???
Дај не зафркавај, очекуваш сезонава од 2цата напаѓачи да дадат толку колку што лани даде еден! Тоа е лошо... Смешно...
Ето колку плата зима, се прашуваш тоа... Заслужи да зима толку? Како да не плукам, кога има дадено 3 гола од кои 1 од пенал. Другиот со Наполи од 1 метро и еден ГОЛ со Парма. Премалку...

А многу ме интересира зошто очекуваш толку голови сезонава и тоа од 2цата... уште Снајдер да го додадеш овде фали :pos2:? ПА лани Милито имаше 23-24... не знам точно, битно некој гол помалку од Ибра.
Ти задоволен си од Ето? Или не е спремен уште? ;)

Mуабетот ми е дека вие по одењето на Ибра користите микроскоп кога е во прашање Ето, а кога ке видиш, сезонава имаат дадено повеќе голови од овој период лани а и имаат повеќе бодови. :toe:
Лани главниот напад на Интер даде 33 гола, е затоа сметам дека таа граница треба сезонава да биде надмината од Ето и Милито, или ако се лажеме, Ибра ке дадеше повторно 25 голови со еден Милито до него, се знае дека ке се редуцира тој број и кај двајцата, тоа е факт .
Ибрахимович првата сезона во Јуве даде 7 гола, потоа даваше по просек 15 во сезона а и беше главен изведувач на пенали, само минатата растури иако реков, тоа беше за очекување со оглед дека секој главен напаѓач кај Мурињо се истура од голови .
Да, Ето до некаде разочара, но тимот пред Се остало бе друже, вака или онака, Интер во Серија А е далеку подобар од тоа што беше лани овој дел од сезоната .

А за одбраната, да, примија 6 гола од кои 3 по смешни грешки, пенал со Каљари, подарена топка на Сантон со Сампдорија и вчера подарен пенал на Цезар по претходна негова грешка, да не ги споменувам и двата со Динамо Киев, тоа е недозволиво, едната грешка ги чинеше негатива со Каљари, другата пораз со Сампдорија, вчера надеж за бод кај Катанија која можеше да постигне уште еден гол само по уште еден подарок зашто немаа кадар за такво нешто самите да направат, а со Динамо Киев да не говорам, самоубиство беа и двата гола за тимот .

Ето вчера направи 100 пати повеќе од Балотели на пример, а него еве гледам никој не го критикува. Првата шанса на мечот сам ја направи по одземена топка, не е битно како истата стигнала до Снајди, човекот имаше шанса подобра и од пенал, за првиот гол исто, директен учесник по пасот на Мунтари, за вториот фаулот направен врз него . А Балотели у целиот муабет никаде го нема, освен што пимплаше по страна безвезе . :toe:

И пак, Ето дојде со плус 50 милиони од Ибра, не ни имаа избор во оваа ситуација и ти гарантирам дека се што ке беше донесено у тим а не беше Ето по Ибра, тимот ке се усереше максимално оваа година .
За разлика од него, Милито, Мота, Снајди беа донесени за повеќе од 30 милиони евра, и таа потрошена сума сега за сега е оправдана, а за головите на Ето кога тогаш ке дојдат, најбитно во моментов се наредните 3 средби во ЛШ, се помине ли таа фаза и останато ке биде '' мед и млеко '' за цела екипа, бар до Февруари кога во една таква сиутација очекувам сите да го имаат достигнато врвот на својата форма, нормално, и Пандев у пакет со нив . :wink:

Ок де... Што му фалеше на тимот лани?
- Еве јас ќе ти кажам... Успех во ЛШ... За успех не сметаме финале т.е. трофеј туку пласман во 1/4 финале на пример... Нели?

Е ајде да направиме споредба...
Лани овој период од годината т.е. после 3 утакмици во ЛШ, памтиш колку бодови имавме??
- Еве пак ќе те потсетам јас, имаа 7 бода т.е. со една нога беа во 1/8 финале. Оваа година после исто толку утакмици имаме 3 бода.

- Успехот во Италија со Снајдер + Милито + Мота + Лусио ќе беше повеќе од загарантиран, дека на пример лани Мурињо погреши со засилувањата, а оваа година веќе знаеше што го чека.

Мое мислење е дека трансфер периодот беше успешен и трампата беше вишок, посилни ќе бевме без неа. Сеа ќе се радуваме на гол на Ето, ко трофеј у ЛШ...

Али еве да не почињам пак... Не зборам за Ибра, се што правам е го критикувам Ето! :pos2:

Ето ке блесне веруте ми... момакот можда нема дадено 23 гола до сега али се гледа дека во секоја опасна акција зема удел.Никако не смее да се критикува неговиот позидивен исход на секоја утакмица... а башка му го нема Милито ,тие двајца соработуваат перфектно..

BTW ја гледав Јуве и да ви кажам право ако тие се претенденти да му го одземат скудетото на Интер тогаш јас сум Џовани Пасквале.Очајна игра против Сиена.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom