Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 септември 2008
Мислења
313
Поени од реакции
7
Поентата ми беше дека во моментов Лусио не е на исто ниво со Киелини. Интер има подобра одбрана од Јуве, да, но Киелини е подобар дефанзивец од Лусио, колку и да го одрекуваш тоа...

Оваа споредба јас ја гледам како нереална. Пореално и пообјективно би било да се споредуваат Лусио и Канаваро. Искусни, капитени за репрезентациите, ги играат и двајцата во репрезентациите ијако имаат повеќе опции за такво нешто... Во оваа споредба, Лусио е подобар, барем на хартија, не знаеме како ќе се покажат и тој и Канаваро...
Ни на сон Киелини не е подобар од Лусио. Ни во твоите најлуди соништа НЕМА да биде. Киелини никад не претрчал 2/3 од теренот со тројца по него, Киелини никад не ставил 3- ца напаѓачи у " џеб " и Киелини ако добро ме служи меморија никад не освоил ништо освен можеби 1-во место во серија ББББББ.

Да го споредувам пак Канаваро со Лусио едноставно ми е невозможно, затоа што премногу добро знам каков играч е Лусио и во никој случај ти не можеш да споредиш една "истрошена пушка" како Канаваро со играч како Лусио од кој може да се очекуваат уште барем 3 доста добри сезони. За Лусио никој ама баш никој не може да ме убеди дека не е подобар од Киелини затоа што сум гледал т.е. сум пропуштил само 20-30 утакмици на Баерн од 1992 наваму и многу добро знам каков играч е. А има разлика од тоа што ти го прекажале други и од она што сам си го видел. И врска нема дека Лусио бил катастрофа во Баерн последниве 2 сезони затоа што не беше, Лусио секогаш бил константен и во Баерн и во Бразил. Можеби имал мал пад во формата али и Кан пред некоја сезона не бранеше ко шо треба ама наредната се врати и беше еден од најзаслужните што тогаш ја освои Баерн титулата.

И сеа за крај само да ти кажам дека тоа што го претставува Тери во одбраната на Челзи тоа беше Лусио за Баерн и ај гитла таму на фан клуб јуБентус и не замарај.

Еве да видиш нешто што очигледно не си го видел ни ти ни тие шо ти кажале:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.679
Поени од реакции
59.810
Дечки, мала дигресија :) :

Избор на име за нашиот портал (зошто е крајно време да го регистрираме ќе ни почне сезонава).

Предлози:

1. inter-mkd.com
  2. inter-macedonia.com
  3. internazionale-macedonia.com
  4. interfansmacedonia.com
Значи, би ве замолил сите (од наш фан-клуб) да се изјасните за еден од овие предлози или да предложите нешто ново. Јас сум лично (секогаш) за што пократок наслов кој лесно ќе го запамти секој на кого ќе му го кажете на улица. Сите подолги пароли и слогани можеме да ги допишеме на сајтот, на банери, логоа и слично.

Сеуште трае пријавување на добрововолци за работа и дискусии за сајтот на групата. Ако не сте зачленети направете го тоа и пишете му на Ibracadabra да ве прими во групата, пошто тој е модератор таму.

Во моментов е најважно да одбереме име за сајтот за да можеме да го регистрираме и јас да започнам со работа. Се надевам дека до почетокот на сезоната или евентуално пред мечот со Милан, ќе имаме наш веб-портал за Интер.

Член од
23 септември 2008
Мислења
313
Поени од реакции
7

Избор на име за нашиот портал (зошто е крајно време да го регистрираме ќе ни почне сезонава).

Предлози:

1. inter-mkd.com
  2. inter-macedonia.com
Значи, би ве замолил сите (од наш фан-клуб) да се изјасните за еден од овие предлози или да предложите нешто ново. Јас сум лично (секогаш) за што пократок наслов кој лесно ќе го запамти секој на кого ќе му го кажете на улица. Сите подолги пароли и слогани можеме да ги допишеме на сајтот, на банери, логоа и слично.

Сеуште трае пријавување на добрововолци за работа и дискусии за сајтот на групата. Ако не сте зачленети направете го тоа и пишете му на Ibracadabra да ве прими во групата, пошто тој е модератор таму.

Во моментов е најважно да одбереме име за сајтот за да можеме да го регистрираме и јас да започнам со работа. Се надевам дека до почетокот на сезоната или евентуално пред мечот со Милан, ќе имаме наш веб-портал за Интер.
Ова е супер. Кратко и јасно. Нема потреба од ништо повеќе.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.343
Поени од реакции
6.027
од 2006 кога Канаваро го дигна трофејот ташаците му паднаа до коленици и неможе веќе фудбал да игра!
да бидеме реални во 2005 и 2006 канаваро беше три в едно фердинанд тери и неста во едно ама од 2006 наваму подобро да си го сменеше името да не си го валка!
купот на конфедерации беше уште еден доказ дека Киелини не е човек што сам може да ја команда одбраната, ако Бразил сакаа второто полувреме ке им дадеа уште 5 гола.
За Канаваро не се бунам, имаше катастрофална сезона во Реал, но има потенцијал, всушност е еден од ретките дефанзивци со награда Златна Топка, така да дали е засилување или не е, ќе се одреди во зависност од своите игри во Јуве, јас не би го отпишал прерано..Ако е така, и Мота беше тотален промашеток во Барса, а во Џенова се покажуваше спротивно..

А за Киелини, 2 години со ред е прогласуван најдобар дефанзивец во Италија, а минатата година од УЕФА е прогласен во најдобрите 11 играчи во Евро Куповите (ЛШ и УЕФА Купот), и овие две признанија доволно говорат како одговор за болдираното..

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
Поентата ми беше дека во моментов Лусио не е на исто ниво со Киелини. Интер има подобра одбрана од Јуве, да, но Киелини е подобар дефанзивец од Лусио, колку и да го одрекуваш тоа...

Оваа споредба јас ја гледам како нереална. Пореално и пообјективно би било да се споредуваат Лусио и Канаваро. Искусни, капитени за репрезентациите, ги играат и двајцата во репрезентациите ијако имаат повеќе опции за такво нешто... Во оваа споредба, Лусио е подобар, барем на хартија, не знаеме како ќе се покажат и тој и Канаваро...
Тоа што ти си мислиш или останатите фанови на Јуве дека Киелини е еден од најдобрите е ваша работа.. Ние не ви се мешаме..
А што се однесува до споредбите ќе ти наведам неколку работи како што викаш ти дека не можи да се споредуваат.. Точно така не можи.. ама во друга смисла.. Не можиш Киелини да го токмиш со Лусио.. А уште помалку Канаваро..
Тој Канаваро знаеме ние од Интер како играше кај нас.. Кога биравме кој да го продадеме меѓу Канаваро и Кордоба (односно да не останат двајца ниски фудбалери во првата постава) па се решивме за Кордоба! Тоа како играше во Јувентус потоа имаш клипови.. Како тој ги држеше за рака противничките фудбалери додека трчаше по нив.. Единствено тој го изигра на ниво светското првенство, потоа е тиња!
И едно не заборавај.. Лусио има 31 година, а Канаваро 35! Не е исто..
А за тој јакиот Киелини има уште многу муви да лапа за да го стаса Лусио.. Пред се овај Лусио е далеку поискусен, Лусио е далеку побрз и иако е постар има далеку повеќе кондиција од тој вашиот Киелини. Тоа што Киелини го има, а Лусио го нема е што Киелини игра со срце за својот тим, додека овај нашиот е чист професионалец.. Без разлика дали игра во Баер, во Баерн или Бразил тој секаде игра на исто ниво.. Со исто залагање..
Е сега ве читам пред некој ден таму си се тешите со Киелини што ви прави доста остри стартови со зборовите.. Па направил толку добри можеме да му простиме.. Е тоа деца го нема кај Лусио.. Ние нема што да му простиме.. И јас не сум како вас.. Не велам Киелини е слаб.. Туку е млад и неискусен.. Мислам дека има 23-24 и има време да научи да прави професионални стартови.. А не некои дивјачки од времето на Канаваро и Турам во Јувентус.. Така да кога би бирал јас помеѓу играч со срце од типот на Киелини и Матераци (кој може да направи некој црвен па да му го простувам потоа) или професионалец од типот на Лусио.. дефинитивно би го одбрал Лусио..

Предлози:

1. inter-mkd.com
  2. inter-macedonia.com

:pishtoldz

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.867
Ни на сон Киелини не е подобар од Лусио. Ни во твоите најлуди соништа НЕМА да биде. Киелини никад не претрчал 2/3 од теренот со тројца по него, Киелини никад не ставил 3- ца напаѓачи у " џеб " и Киелини ако добро ме служи меморија никад не освоил ништо освен можеби 1-во место во серија ББББББ.

Да го споредувам пак Канаваро со Лусио едноставно ми е невозможно, затоа што премногу добро знам каков играч е Лусио и во никој случај ти не можеш да споредиш една "истрошена пушка" како Канаваро со играч како Лусио од кој може да се очекуваат уште барем 3 доста добри сезони. За Лусио никој ама баш никој не може да ме убеди дека не е подобар од Киелини затоа што сум гледал т.е. сум пропуштил само 20-30 утакмици на Баерн од 1992 наваму и многу добро знам каков играч е. А има разлика од тоа што ти го прекажале други и од она што сам си го видел. И врска нема дека Лусио бил катастрофа во Баерн последниве 2 сезони затоа што не беше, Лусио секогаш бил константен и во Баерн и во Бразил. Можеби имал мал пад во формата али и Кан пред некоја сезона не бранеше ко шо треба ама наредната се врати и беше еден од најзаслужните што тогаш ја освои Баерн титулата.

И сеа за крај само да ти кажам дека тоа што го претставува Тери во одбраната на Челзи тоа беше Лусио за Баерн и ај гитла таму на фан клуб јуБентус и не замарај.

Еве да видиш нешто што очигледно не си го видел ни ти ни тие шо ти кажале
Како прво, тoa e твое мислење, ја си имам мое. Како второ, у кој сакам фан клуб ќе пишувам и ќе си го кажувам моето мислење. Како трето, никој не може да ми го негира тоа што сум го видел. :smir:

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Добредојде Arnautovic Marko во Интер :)

Му посакувам шо побрзо да се врати на терените и да покаже одлични игри !!!

Што се однесува до дискусијата Лусио-Киелини...па кој да го прашаш ќе ти каже дека Лусио е каде каде подобар од Киелини.
По што навивам за Интер, навивам и за Италија и моментално Киелини-Канаваро се најдупка одбранбени играчи, па Италија претпознатлива по италијанското катанаџо на купот на конфедерации ни К од катанаџо не покажа!!!

Дај Боже Јубе да игра цела сезона со овие двајца...Ето, Милито и Бало ќе игрет мајтап со нив :toe: :pishtoldz

@IOsonoINTERISTA
inter-macedonia.com :wink:

Marso

Io sono INTERISTA!
Член од
22 јануари 2006
Мислења
1.456
Поени од реакции
311

Предлози:

1. inter-mkd.com
  2. inter-macedonia.com

иако е подолго, сепак мене ми се допаѓа највеќе

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.800
Поени од реакции
3.901
Добредојде Arnautovic Marko во Интер :)

Му посакувам шо побрзо да се врати на терените и да покаже одлични игри !!!

Што се однесува до дискусијата Лусио-Киелини...па кој да го прашаш ќе ти каже дека Лусио е каде каде подобар од Киелини.
По што навивам за Интер, навивам и за Италија и моментално Киелини-Канаваро се најдупка одбранбени играчи, па Италија претпознатлива по италијанското катанаџо на купот на конфедерации ни К од катанаџо не покажа!!!

Дај Боже Јубе да игра цела сезона со овие двајца...Ето, Милито и Бало ќе игрет мајтап со нив :toe: :pishtoldz
Ахампх, као што Интер ги прегази Манчестер и као што Ибра остана во Интер.
Според тебе, нешо у тој стил или !?

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.546
Поени од реакции
7.085
не се прави сељак ако немаш коментар бриши одтука!
4 страни конверзација се направи со споредби од сите страни никој никого не навреди и покрај тоа што коки изеде 2-3 работи ти се најде најголем фраер да командаш овде!
му препорачувам на Син да ти даде 2 дводневен одмор од темава!

п.с.inter-macedonia.com

Член од
3 август 2009
Мислења
417
Поени од реакции
56
Зошто мислите дека сте интересни со тоа јуБе кога и самите сте свесни дека да не го преместеа Јувентус у втора уште ке се мучевте за 4то место кое води у ЛШ и плус па уште ве радува титула земена на зелена маса (2005-2006). Гарфилд брат џабе се мучиш на овој форум и онака никој ништо не успеал да докаже што е против интер:toe:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.010
Момци, нека биде бар fcinter-мacedonia, вака inter-macedoniа делува ко сајт на некоја фирма, мада и interfansmacedonia не е лошо .

Зошто мислите дека сте интересни со тоа јуБе кога и самите сте свесни дека да не го преместеа Јувентус у втора уште ке се мучевте за 4то место кое води у ЛШ и плус па уште ве радува титула земена на зелена маса (2005-2006). Гарфилд брат џабе се мучиш на овој форум и онака никој ништо не успеал да докаже што е против интер:toe:
Го преместија де, беше докажано дека Јуве мести натпревари и јебига, ти реков, соочисе со реалноста која вели дека Интер има освоено 4 последователни Скудета, а Јувентус има фрлено тон смрдеа врз неговото реноме и има играно во Серија Б, додади ја тука и претставата на Калчото пред остатокот од светот, кој по Калчополи го гледа како дувло на мафијаши поради тој твој Јуве .

Јебига, научи го значењето на зборот Факт, Доказ . . . знаеш дека како велат '' пред фактите и Боговите молчат '' .

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.546
Поени од реакции
7.085
јувентус местеле? кога местеле како местеле ?
се е тоа мештаљка бе!! јувентус местеле пффффффффф

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom