- Член од
- 23 септември 2008
- Мислења
- 313
- Поени од реакции
- 7
Ни на сон Киелини не е подобар од Лусио. Ни во твоите најлуди соништа НЕМА да биде. Киелини никад не претрчал 2/3 од теренот со тројца по него, Киелини никад не ставил 3- ца напаѓачи у " џеб " и Киелини ако добро ме служи меморија никад не освоил ништо освен можеби 1-во место во серија ББББББ.Поентата ми беше дека во моментов Лусио не е на исто ниво со Киелини. Интер има подобра одбрана од Јуве, да, но Киелини е подобар дефанзивец од Лусио, колку и да го одрекуваш тоа...
Оваа споредба јас ја гледам како нереална. Пореално и пообјективно би било да се споредуваат Лусио и Канаваро. Искусни, капитени за репрезентациите, ги играат и двајцата во репрезентациите ијако имаат повеќе опции за такво нешто... Во оваа споредба, Лусио е подобар, барем на хартија, не знаеме како ќе се покажат и тој и Канаваро...
Да го споредувам пак Канаваро со Лусио едноставно ми е невозможно, затоа што премногу добро знам каков играч е Лусио и во никој случај ти не можеш да споредиш една "истрошена пушка" како Канаваро со играч како Лусио од кој може да се очекуваат уште барем 3 доста добри сезони. За Лусио никој ама баш никој не може да ме убеди дека не е подобар од Киелини затоа што сум гледал т.е. сум пропуштил само 20-30 утакмици на Баерн од 1992 наваму и многу добро знам каков играч е. А има разлика од тоа што ти го прекажале други и од она што сам си го видел. И врска нема дека Лусио бил катастрофа во Баерн последниве 2 сезони затоа што не беше, Лусио секогаш бил константен и во Баерн и во Бразил. Можеби имал мал пад во формата али и Кан пред некоја сезона не бранеше ко шо треба ама наредната се врати и беше еден од најзаслужните што тогаш ја освои Баерн титулата.
И сеа за крај само да ти кажам дека тоа што го претставува Тери во одбраната на Челзи тоа беше Лусио за Баерн и ај гитла таму на фан клуб јуБентус и не замарај.
Еве да видиш нешто што очигледно не си го видел ни ти ни тие шо ти кажале: