Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.562
Поени од реакции
1.555
Значи најверојатно следна сезона ќе биде вака нешто

----------Цезар-----------
Мајки--Карваљо--Самуел--Максвел
----------Камби------------
-Кваресма--------Мота----
----------Елано------------
------Ибра----Милито------
Или нешто слично со замени : Толдо, Киву, Сантон, Матрикс, Бурдисо*, Кордоба, Занети, Дејо, Балотели, Арнаутович, Обина*, Некој од младнците и ваљда тоа е тоа :toe: Па коа ке подразмислиш не е така лошо ВОопшто :vozbud: :)
едит- абе најбитниот го забораив, СУЉО НаШ :))) со кој патем речено коа играл он у Итаљанско оваа година немаме пораз, бар така мислам. Страшен е ги плаши другите :)
Кварешма да игра пред Капитано? :uvo: no way

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.331
Поени од реакции
46.983
Со Карваљо до каде е трансферот,позјмницата.......:toe:
Цената која ке ја плати Интер ке биде 7 милиони евра, годишно ке заработува 3 милиони евра само се чека дел од непотребниот материјал да замине па да се ослободи место за сите нови планирани играчи .

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.337
Поени од реакции
6.018
1.Па Недвед не е будала после толку години во Јуве да каже аба мојот агент бараше многу пари и јас затоа нема да останам во Јуве. Ќе каже дека планирал да се пензионира подолго време дека финансиите не биле решавачки дека сите го поддржувале да остане за фановите да го запамтат како легенда а не како платеник или уценувач.

2.Тоа што до последен момент не се планираше збогување доволно говори дека Јуве се надевал дека Недвед ќе продолжи.

3.Раиола дури го нудеше на Интер иако знаеше дека тоа е лош потег.
1.Недвед уште во зимата во свое интервју рече дека парите не се проблем за да продолжи со Јуве, и дека во Јуве би играл и за симболична сума..
2.Недвед изјави дека ќе се пензионира ,и тоа го изјави и сабајлето во Неделата, само од клубот вклучувајќи го и Раиола го убедуваа да остане во Јувентус, и медиумите направија од влакно ортома..Тоа дека нема да се пензионира беше само медиумска шпекулација и ништо повеќе, Недвед сигурно знаеше дека ова е крај на кариерата негова (барем во Јуве)..Официјалниот став на Павел го имаше на официјалната страна, и ги отфрли со потсмев злите јазици кои велеа дека Недвед не продолжил со Јуве бидејќи не бил задоволен од новиот договор..Недвед беше јасен..Нема размислено за иднината, и ништо чудно да се врати како активен играч, и дека не знае што носи иднината..Ама рече дека Јувентус секогаш ќе носи посебно место во неговото срце..
3.Раиола изјави дека имало контакти меѓу претставници на Интер со него, но тие контакти биле за време на Калчополи скандалот..А за тоа дека го нудел на Интер, било шега во центарот на Јуве, Виново, кога сабајлето Раиола отишол на средба со Недвед, таму биле и Каморанези и Зебина, и Раиола на шега му рекол на Недвед, сега ќе те продадам на Интер, а Зебина рекол нема да му стои дресот..И гол.ком бидејќи е гол.ком од тоа си направи сторија и пол..Исто како сторијата дека Хулио Круз ќе се приклучувал на Јуве, како сторијата дека Трезеге ќе одел во Интер, и уште милион такви приказни напишани од оваа шеговита „спортско-фудбалска“ страница со максимално неточни преводи, и нашминкани ексклузивни наслови...

Недвед и пред тоа, и после пензионирањето изјави дека тој се повлекува од Јувентус, и дека не е сигурен што му носи иднината

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Значи одбранава ке ни биде една од најаките во Европа,ако не и најака :vozbud::vozbud:

Уште еден плеј да се земе,и тоа асален како Елано или Хамшик,и доста ни беше за оваа сезона.
Сите уште не почнале да купуваат,ние готово веке,тоа што сакавме го земавме :vozbud::vozbud:

kamiSKaZI

Io Sono Interista
Член од
31 јануари 2007
Мислења
543
Поени од реакции
34
Кварешма да игра пред Капитано? :uvo: no way
Ова е според мене најаак состав, со тие играчи што би го извадил Мурињо. Ако ме прашуваш мене ја би го укотвил Занети лев бек и нека ора по таа страна уште 10 год.

Член од
23 февруари 2009
Мислења
166
Поени од реакции
5
Поголем преварант од Мино Раиола не сум видел. Во 00 00 вика Матиони е играч на Јуве сабајле во 8 00 се буди и вика Матиони потпиша за Милан.

Само тресе зелени и ако не се лажам уште пред дуелот со Ман Утд рече дека Златко сака да иде во Шпанија и збореше како може да даде минимум 30-40 гола во Реал или Барса.

Исто и за Максвел само набива нервози а го заеба и Павел Недвед да не остане во Јуве.

Овој на Маикон е бетер. Убаво си кажа Маикон сака да остане 100’% а овој сеа ми објаснува како Челзи и Реал можеле да го купат. За вакви пички само куршум во чело.

Како еднаш не излезе агентот на Занети и да каже нетшо. Јас нит му го знам името на тој човек нит сум слушмал за него.
MOE MISLENJE E DEKA VLADEE PREMNOGU POLITIKA VO SPORTOVITE AMA OVA E KAPAK NA SE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EDNO E TOA STO AGENTITE SE PED.ERI,AMA POGOLEMI P.ICKI OD IGRACITE NEMA!!!!

JA NEMAM VIDENO EDEN IGRAC DA IZLEZE U JAVNOST I DA DEMANTIRA ILI DA POTVRDI ZA SE OKOLU TOA DALI E ZADOVOLEN ILI NE VO KLUBOT,A ZGORA NA SE BESE IZJAVATA NA KAKA DEKA SAKA DA OSTANE VO MILAN (LAZGOVCI NEVIDENI DA IM JA E.AM SETA SVOJA LOJALNOST I DA SI JA STAVAT KADE STO TREBA I KADE SO NE TREBA)

Член од
15 јуни 2007
Мислења
353
Поени од реакции
21
Маикон сака да го следи Кака: Можно е да го напуштам ИнтерПо најавите на агенотт на Маикон дека играчот може да замине бидејќи не добива фер третман во Интер, десниот бек во интервју за Gazzetta dello Sport потврди дека размислува за заминување од Џузепе МеацаВчера агентот на Маикон, Антонио Калиендо во два наврати ја нападна управата на Интер велејќи дека Златан Ибрахимович го добива целото внимание на клубот додека пак неговиот клиент е третиран како последно тркало на приколката.

Тој предупреди дека има неколку клубови кои се заинтересирани за услугите на десниот бек и дека во денешниот фудбал секој играч е на трансфер пазарот.

Маикон, кој е на интернационална должност со Бразил, лично го потврди истиот став и најави дека е можно да замине од Интер во потрага по среќа.

“Јас не сум феномен, но исто така не сум играч како било кој друг.” – рече Маикон.

“Интер ме потценува веќе три години. Можеби тие се загрижени околу тоа како да го задоволат Ибрахимович.”

“Не сум љубоморен на него. Тој е фенемоен и јас не сакам да се повикувам на тоа колку асистенции му имам направено во изминатите години.”

“Тоа не е проблемот. Едноставно јас сум третиран како заборавен од клубот.”

Маикон вели дека неговиот сонародник Кака, кој го комплетираше трансферот во Реал Мадрид пред еден ден се чуствува многу среќно, и единствено нешто што посакува тој е повторно да биде среќен.

“Реков дека со задоволство би останал во Интер за да ја освоиме Лигата на Шампионите. Како што можете да видите, сите добри акции потекнуваат од мене. Нероаѕурите продолжуваат да молчат и тоа ме боли.”

“Го запрашав мојот агент, Антонио Калиедно, да стори се што е можно за јас да ја вратам насмевката на лицето. Јас сум во потрага на среќност во Интер или било кој друг клуб.”

“Видов еден среќен Кака. Тој се пресели од еден голем клуб во друг. Сакам да ја почуствувам истата среќа. Дали е тоа премногу?”

Маикон во последните два месеци беше повреден и се врати дури во последното коло од шампионатот па во оваа прилика се пожали и за лошиот третман на лекарскиот тим на Интер.

“Да не ги спомнувам проблемите со повредите кој лекарскиот тим на Интер не можеа да ги решат за два месеци додека пак со лекарскиот тим на селекцијата на Бразил ги разрешив за седум дена.”

За услугите на Маикон подолго време се заинтересирани Реал Мадрид и Челзи и со ваквите изјави Бразилецот сигурно ќе ги натера клубовите да го забрзаат процесот

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
На страната на ЕлмундоДепортиво( кој што е многу близок весник до раководството на Барса ) има статија каде што пишува дека преговорите помегу Барса и Интер вродиле со плод и дека Ибра ќе дојде на Камп Ноу за мали пари односно Ето плус 10 милиони кеш. Ако знаете нешто повеќе за ова пишете.

Член од
15 јуни 2007
Мислења
353
Поени од реакции
21
Шпанските медиуми веќе го гледаат Ибра како нов играч на БарселонаШпанските медиуми пренесуваат дека екипте на Интер и Барселона успеале да постигнат договор за трансфер на Златан Ибрахимович вредн 10 милиони евра плус улсугите на Самуел Ето.
Според El Mundo Deportivo весник кој е близок до раководството на Барселона, Златан Ибрахимович е на чекор до преселба во Каталонија.
Се шпекулира дека Масимо Морати и Хуан Лапорта конечно постигнале согласност за трансферот на Ибра, Интер ќе годобие 10 милиони евра како и услугите на Самуел Ето.

Сега останува само Камерунецот да каже ДА и целата зделка да биде потврдена од сите страни.

Ваквиот исход е малку неочекуван бидејќи барањата на Масимо Морати на состанокот со Хуан Лапорта од пред неколку дена беа многу повисоки.

Првичните желби на Интер беа Барса да плати 40 милиони евра како и услугите на Самуел Ето.

Ako go igubime Ibrahimovic za 10 Milioni Evra i plus ETO . So edna recenica : MORATI SIGURNO E GLUP .

А

Адриано

Гостин
ако го даде ибрахимович за 10 М+ЕТО тогаш драги мои се соочуваме со најголемиот идиот на денешницата!!

Член од
15 јуни 2007
Мислења
353
Поени од реакции
21
ако го даде ибрахимович за 10 М+ЕТО тогаш драги мои се соочуваме со најголемиот идиот на денешницата!!

I so najgolem sram . Sekogas taka nie praime posle bara trofee u Liga na Sampioni koga gi prodava najdobrite fudbaleri . Takov proekt imat li Murinho i Morati .

Massimo Moratti

engin90
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
156
Не бре што вие вас ??? Така е ова плус 10 милиони , нека го дадат и Јаја Туре или Ињеста тогаш може ... Само шпекулација , вака ке биде цело лето и на крај Ибра кај нас ке си остане :smir::helou:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
А тоа не е газда Морати него Бранка и остали кромањонци ...

Ако ... Мене ми е побитно Маикон да остане ...

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.799
Поени од реакции
3.887
А тоа не е газда Морати него Бранка и остали кромањонци ...

Ако ... Мене ми е побитно Маикон да остане ...
Али и Маикон читам, кренал глава. . . преку спасе му дошло се да се врти околу Ибрахимович:

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]“I am not a phenomenon, but I am not any old player either,” Maicon told La Gazzetta dello Sport in a candid interview.

“For three years Inter have treated me with indifference, perhaps, because they are all worried about satisfying Ibrahimovic.

“New contracts. Special prizes. I am not jealous of Ibra. He is a phenomenon. This is not the problem. I am tired of being mistreated.”

Maicon feels he deserves more because he has always been committed to the Nerazzurri even amid interest from Real Madrid.

“I quickly said that I would willingly stay with Inter to win the blessed Champions League. As you see, I have made all the good actions.

“From the club I have only heard silence. The attitude makes me suffer,” Maicon explained.

“I asked my agent Antonio Caliendo to do everything possible to make me happy again. I am looking for happiness at Inter or another club.”

Maicon's anger with the Nerazzurri is not just in the boardroom either. He feels the club's doctors have treated him poorly, too.

“Brazil's medical staff quickly understood my physical problems. I improved more in the past seven days on international duty than in the last two months at Inter. I cannot not reflect on this aspect.”
[/FONT]

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Што сте се разочарале толку бе?

Па вие повеќе добивате ако го добиете Ето. Диего Милито и Ибра се премногу слични играчи за да можат да бидат добри тандем. Едниот (Милито) ќе мора да му отстапи место на другиот и да игра подалеку од голот со што ќе дава и помалку голови.

Ако го земете Ето ќе имате смртоносен напаѓачки тандем. Можат да играат заедно затоа што нема да си пречат еден на друг. Милито од секогаш давал околу 20 голови на сезона,а Ето.... доволно е да погледнете што направи оваа сезона. 39 голови на 46 утакмици за Барса и плус секогаш е стрелец на големите утакмици за разлика од Ибра.

Точно дека ќе ви треба покреативен среден ред за ваквиот напад да проработи затоа што сами за себе нема да си прават шанси како што прави Ибра ама ако го земете Деко како што се збореше на почеток на месецот проблемот ви е и повеќе од решен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom