Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
abe luge sto se nervirate za djabe angliskiot fudbal e mnogu pobrz i podinamicen za razlika od italijanskiot taka da mancester spored mene izigra perfektno na levata strana kade evra odlicno se snaoga i e eden od najdobrite fudbaleri na taa pozicija.Potoa da dodadam deka sredniot red na mancester mosne uspesno prakase topki vo shesnaesterec moram da go go spomnam i gigs koj si sozdade dve 100% sansi za gol.Iako kako navivac na inter ne mislam deka nasata ekipa ke se plasira bidejki ne sme uste zreli da odigrame golem natprevar osobeno koga stanuva zbor mancester.Taka da taktikata na murinjo e nefunkcionalna i milsam deka imavme ogromna sreka minatiot natprevar.Moja zabeleska e golemata nepovrzanost na sredniot red so napagjacite bidejki nemoze muntari da isprati centarsut i se odnesuva kako da ne znae da igra fudbal (treba da se ima malce tehnika a ne samo da se trca)Maikon sto go falevte nikade go nemase ovaa utakmica golema sramota taka da gospod neka ni e napomos narednata utakmica bidejki sum 100% siguren deka ke primime najmalce 2 gola taka da nema sto da barame ponatamu tolku moznosta i kapacitetot:toe:

Премногу песимизам во твојот пост, али да те потсетам, не ни е веќе Манчини тренер, ако некој го познава Јунајтед тогаш тоа е Мур, и може моментално е еден од единствените кој би можел тактички да му се спротистави на сегашниот МенЈу .
0-0 и не е лош резултат за реваншот, башка што сегашниов тренер не е како претходниот, тврдоглав, Манчини секогаш одеше со глава кроз ѕид, а Мурињо веднаш штом увиде дека 4-3-3 не е формација за Италија, го смени целиот пристап во играта само за доброто на клубот, нешто што сега резултира со голема предност пред Јубе и Билан, дури и се откажа од најголемото '' засилување '' сезонава .
Увидени се грешките од првиот меч, т.е. од првото полувреме, увидена е и лошата игра на Мунтари, се знаат слабостите на екипата но треба да бидеме оптимисти за реваншот зашто сега притисокот да не се прими гол е врз Манчестер, башка, и јас како и Ibracadabra сум убеден дека ке се оди со рецептот на Ферги од првиот меч т.е. со еден напаѓач но не со анемичниот 4-3-3 формат, ако ви текнува, формацијата ке биде нешто слична како онаа против Лече . Non Molare Mai . . . . . ебаго .

Чим немаш ти верба во својот клуб , не си навивач на истиот .

Ова не го поддржувам! Едно е да се гледа реалност и да се даде свое мислење, друго е да се навива и да се бодри својот тим. Јас сум болен по Интер веќе 11 година по ред, пратам се и сешто околу него, али мораме да гледаме реално на работите.

Еве колку и да се убедуваме дека сме појаки од Манчестер во моментов, сигурен сум дека после оваа прва утакмица 90% од нас на форумов во себе го мислиме спротивното. Колку да се бодриме дека Ибра е големо играчиште за големи натпревари, во себе знаеме дека нема изиграно една голема утакмица во Нок-аут фаза ЛШ (оваа му беше 5 по ред!). Колку да се бодриме и навиваме за Мунтари, за Ривас итн. знаеме дека толку им е максимумот на овие играчи. Истото важи за играчи како Рекоба (1 натпревар игра, 10 паузира), Никола Вентола и еден куп промашени инвестиции.

Факт е дека Мансини и Кварезма се промашени инвестиции и тоа мора да го признаеме, исто како што признаваме дека ни треба плеј кој може да повлече (Гледав нешто вакво во Кварезма ама ништо од тоа).

Мислам дека овој Фергусон ке остани дрмосерец до самиот крај, и сега на реваншот ке направи 2-3 замени во составот, со тоа што на местото на Бербатов ке дојде Руни, на местото на Флечер или Гигс ке дојде Сколс и во одбраната ке се врати Видич! Мислам дека нема храброст да излези со двајца напаѓачи..
А ние треба да излезиме со еден напаѓач, со Златко наш, на клупа да оди Адриано, а на негово место да дојди или Виеира или Манчини! Јас сум за Манчини кој можи да ротира по двете страни и да прави доста проблеми.. односно да бидеме непредвидливи.. не како во Милано се знаеше кој ке играат, каде ке играат, како ке трчаат и беа добро затворени.. А Манчини е играч кој може да трча по крилата, а исто така може и да се уфрли да постигне гол додека Златан ја има топката покрај аут линијата..
Е сега некои од вас го сакаат Мунтари некои Виеира.. со овој вториот добиваме доста на искуство и стабилност.. а додека со овој првиов добиваме на брзина и жестокост во дуелите.. за што ке се одлучи Мурињо останува да видиме..

Еве ископав една статистика за самиот натпревар..
Два од трите натпревари кои Манчестер не успеа да ги добие оваа сезона на домашен терен беа двата од Лигата на Шампионите против Виљареал и Алборг! Јунајтед никогаш не постигнал повеќе од еден гол против екипа која ја предводел Жозе Мурињо!! Интер има најдобар рекорд од сите Италијански екипи на гостински терен, притоа постигнувајки гол на сите натпревари во гости во лигата на шампионите оваа година!!

Ова не го поддржувам! Едно е да се гледа реалност и да се даде свое мислење, друго е да се навива и да се бодри својот тим. Јас сум болен по Интер веќе 11 година по ред, пратам се и сешто околу него, али мораме да гледаме реално на работите.

Еве колку и да се убедуваме дека сме појаки од Манчестер во моментов, сигурен сум дека после оваа прва утакмица 90% од нас на форумов во себе го мислиме спротивното. Колку да се бодриме дека Ибра е големо играчиште за големи натпревари, во себе знаеме дека нема изиграно една голема утакмица во Нок-аут фаза ЛШ (оваа му беше 5 по ред!). Колку да се бодриме и навиваме за Мунтари, за Ривас итн. знаеме дека толку им е максимумот на овие играчи. Истото важи за играчи како Рекоба (1 натпревар игра, 10 паузира), Никола Вентола и еден куп промашени инвестиции.

Факт е дека Мансини и Кварезма се промашени инвестиции и тоа мора да го признаеме, исто како што признаваме дека ни треба плеј кој може да повлече (Гледав нешто вакво во Кварезма ама ништо од тоа).

како би ви дошол добро аквилани за таа позиција:smir::smir::smir:

Незнам само зошто се откажувате , Манчестер изиграл по убаво , може ние ке изиграме таму по убаво , ко ке заврши се ке прајме муабет тогаш дали сме способни за ЛШ или не .
Што се однесува на Ибра , тој изигра одлично според мене првава против Манчестер , тоа го кажа и Мур, вистина имаше неколку изгубени топки ама он не е супермен СВЕ САМ да направи.

Незнам кај си гледал плеј кај Кварезма кога тој игра цел живот крило.

За првото ај оди некако , ама второто мижи да те лажам.:pos2:

како би ви дошол добро аквилани за таа позиција:smir::smir::smir:
Абе ние летото бевме загреани за Аквилани , ништо чудно да се вратиме во Рома на пазарење:toe::pos2:

абе интераши,почнувате да ме нервирате.ќе не наполнел манчестер нз шо.абе убеден сум дека ќе поминеме.и лани барса 0 0 заврши со манчестер првата па втората утакмица не беше како што очекуваат сите дека манчестер ќе помине сигурно туку победи минимално 1-0.и фергусон повеќе ќе внимава да не прими гол.нема да оди без главо кон голот на интер и да притиска.не се овие ридинг па да не мислиме за одбраната.

syn jas se soglasuvam so tebe deka se uvideni greskite na protivnikot i deka murinjo ke gi rezgleda i analizira site slabosti na man.you. no sakam da kazam na faktot deka i pokraj doaganjeto na murinjo igrata na inter se podobri spored moe mislenje za 30% no deka eden igrac smee da si dozvoli da ne dade ni eden korisen centarsut pa luge toa mu e rabota sekoj den da trenira da si gi podobruva tehnickite sposobnosti i mislam deka e sramota i apsurt da izleze na terenot.Iskreno ja pratam igrata na muntari i mislam deka spored mene negovite igri ne mu se na nivo na eden igrac od sredinata na terenot(ne zboruvam za site negovi utakmici ima i isklucoci sekako na voglavno zboruvam vo prosek)Isto ligata na sampionite e eden od najserioznite natprevaruvanja vo fudbalot i treba sekoj igrac da e maksimalno podgotven.Sega ke recete deka sum pesimist i deka ne sum lojalen kako sto kaza pred nekolku strani deteto,jas sum navivac isto kako i mikky znaci navivam tolku 10-11 godini i gi znam site uspesi i padovi na timot jas sum samo iskren.Formacijata 4-3-1-2 ocigledno ne funkcionira vo L.S.Moe mislenje e deka konecno da se vrati viera i da ja izigra pleymejkerskata uloga kako sto on znae i umee najdobro da ja izvede svojata rabota kako pred nekolku godini.Samuel dokolku se oporavi bi bil najkorisen spored mene vo odbranata zaedno so kordoba na centralnite pozicii.Ete toa vo glavni crti se nekolkute izmeni koi jas bi gi napravil.A sto se odnesuva do taktika syn iskreno kazi sto mislis.Jas licno mislam deka imavme ogromna sreka i deka ako ne gi iskoristuvame sansite maksimalno tesko deka ke izvleceme povolen rezultat.:salut:

Moe mislenje e deka konecno da se vrati viera i da ja izigra pleymejkerskata uloga kako sto on znae i umee najdobro da ja izvede svojata rabota kako pred nekolku godini.Samuel dokolku se oporavi bi bil najkorisen spored mene vo odbranata zaedno so kordoba na centralnite pozicii.Ete toa vo glavni crti se nekolkute izmeni koi jas bi gi napravil.A sto se odnesuva do taktika syn iskreno kazi sto mislis.Jas licno mislam deka imavme ogromna sreka i deka ako ne gi iskoristuvame sansite maksimalno tesko deka ke izvleceme povolen rezultat.:salut:

Абе другар, никој не рече дека не си лојален, јас првиот пост на форумов што го имав пред година и нешто беше нешто сличен на твојот, сакав само да спуштам дел од фановите на Интер кои летаа високо па дел од нив ми ставија етикета антиинтераш :), далеку од тоа .
Ајде да го погледнеме прво фондот на играчи со кои располага Мур, и истиот да го споредиме со оние кои играа минатата сезона . Единствени разлики се само Сантон и Мунтари, играчи за кои не може да се каже дека можат да го подигнат нивото на игра на повисоко ниво . Засилувањата од ова лето не вродија со никаков плод, но ке мора да с'ркаме од неискуството на Мурињо во едно вакво комплексно првенство, рачунај, он кога дојде тука во глава си имаше завртано дека ке игра 4-3-3 систем и крај, дури ако ти текнува рече дека ке го продава Станкович како непотребен играч, а погледни разлика во ставови денес, еден од клучните е :) . Зашто јас цело време говорам уште од летото дека оваа година би бил задоволен со Скудетото и со прогрес во ЛШ до полуфиналето . Имаше мал песимизам во мене пред Се знаејки ги Интер и Се што сум поминал со нив, од времето на Симони до денес, во никој случај не реков дека Мурињо е волшебникот кој ке ни го донесе триото титули сезонава, едноставно, чекор по чекор, во наредниве 3 години Интер ке биде на највисокото скалило, заедно со останатите фудбалски гиганти но смешно е на истото да го ставаме од оваа сезона, реално .

Прв проблем кажав, неадаптилната формација на Мурињо, одиме на вториот . . . . преголем фонд на играчи, прва негова констатација беше таа, дека овој тим има голем број на играчи, пола од нив непотребни . Истото ги затвара вратите за нови имиња, го лимитира изборот а истиот падна на Мансини и Кварезма, грешката беше што се фатија ко слеп за стап со Лампи, па како алтернатива им беше Мунтари кој беше ставен во плановите на онаа 4-3-3 формација .
Ти во една сезона да донесеш 2 скапи засилувања зацртани само за формација со крила, па по 2-3 месеца да го смениш целиот формат во тактиката без крила е дефакто деструктивно за еден тим, но, истото се покажа како позитивна промена, за чудо на голем број стручњаци . Јуве и Милан за разлика од минатата сезона се скалило повисоко, посилни, Интер со оваа нова формација е буквално истиот, а погледни ја табелата, први, најмногу дадени голови, најмалце примени . . :toe:

Е сега за ЛШ и Јунајтед, 100 пати реков, да играш против еден таков клуб, и од една страна да гледаш да не примиш гол, од друга да играш офанзивно е навистина тешко, и она што беше најрелевантно за Мурињо очигледно беше првата варијанта, да не се прими гол .
Праша за тактиката, реков, ке се игра слично како оној меч со Лече, со еден во нападот, Ибра, средината благе везе немам која ке биде иако мислам дека во истата ке играат Занети - Камбијасо - Мунтари и пред нив Фиго и Станкович и за разлика од првиот меч, тука ке се влезе за нијанса поопуштено а истото верувам позитивно ке се одрази .
И да додадам нешто, а се однесува на една изјава на Мур по мечот со Јунајтед . Самиот кажа дека по првиот дел, ја увидел грешката со Ривас, и по ставањето на Кордоба решил да ја подигне дефанзивната линија за нијанса понапред, истото вроди со плод, на крај краева спореди ги првото и второто полувреме од аспект на игра во одбраната . Јебига, ова е тактичко надмудрување, а такво нешто со Интер не памптам кога сме гледале а со истото буквално Се е можно, а Мурињо е вистинскиот избор, може и еден од ретките тренери кои можат да водат ваква комплексна екипа ко Интер и дефинитивно најголемото засилување оваа сезона како дел од планот на Морати, да создаде моќен тим .

Дискриминаторско правило во секој случај, а и истото ке биде актуелно тек од 2012 . Зашто дискриминаторско ? Зашто главниот збор во првенствата ќе го имаат финансиски најмоќните екипи, ке приберат Се што вреди од во случајов со Серија А италијанско, и остатокот од ѓубрето ке треба да го с'ркаат останатите екипи, а ке неможат да имаат голем избор за играчи од страна . . . ебате правилото .

Незнам само зошто се откажувате , Манчестер изиграл по убаво , може ние ке изиграме таму по убаво , ко ке заврши се ке прајме муабет тогаш дали сме способни за ЛШ или не .
Што се однесува на Ибра , тој изигра одлично според мене првава против Манчестер , тоа го кажа и Мур, вистина имаше неколку изгубени топки ама он не е супермен СВЕ САМ да направи.

Незнам кај си гледал плеј кај Кварезма кога тој игра цел живот крило.

Никој од ништо не се откажува, :nenene: таман работа да се откажуваме, само разменуваме мислења.
За Ибра можам да се согласам дека изигра солидно, ама неможе да изигра супер како што он знае, во нок-аут фаза на ЛШ и тоа против детето Еванс. (барем засега :toe:)
За Кварезма, човекот беше мотор на Порто, влечеше се живо и диво по теренот, ама во Порто :kesa:.
Според мене Аквилани не му треба на Интер, за Диего не сум баш сигурен.:nesvest:

Мислам дека Мурињо ќе направи некој лев потег на Олд Трафорд со некое изненадување за Ферги, 100% сум сигурен. :vozbud:

Во врска со 6+5 нема шанси да помине во Европа. Зошто? Едноставно ПАРИ :wink:

Не знам дали ја не го прочитав асално .. али ако се донесе тоа 6+5 правило на Интер лошо му се пишува ? Зашто неаме мн. итаљани =)

Не знам дали ја не го прочитав асално .. али ако се донесе тоа 6+5 правило на Интер лошо му се пишува ? Зашто неаме мн. итаљани =)
балотели и сантон:smir: а и академијата е преполна со таленти,доказ за тоа е доминацијата во италијанската младинска лига.
и плус правилото важи за тие што немаат пашапорт а во случајов кај нас италијански имаат многумина!

балотели и сантон:smir: а и академијата е преполна со таленти,доказ за тоа е доминацијата во италијанската младинска лига.
и плус правилото важи за тие што немаат пашапорт а во случајов кај нас италијански имаат многумина!
Не бе, правилото е јасно, значи, ке мора да има 6 играчи кои настапуваат за селекцијата на Италија во прв тим . Занети, Кордоба имаат италијански пасош, али не настапуваат за селекцијата на Италија :D . Не верувам дека ова правило ке биде донесено, иако, младинската академија на Интер е една од најдобрите во Италија во последниве неколку години, тука покрај Сантон и Балотели се и Болцони, Дестро, тие до 2010 сигурно ке дебитираат во црно - синиот дрес . Али фрката е на пример, ако се повреди некој италијанец а е клучен за тимот . . . абе има премногу нелогичности во овој предлог кој освен деструктивност и ништење на првенствата, друго и не може да донесе .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom