Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.090
Поени од реакции
5.736
Според формата во која игра Дел Пиеро, тој заслужува прв да заигра за репрезентација.. Но изгледа Липи сака да го поштеди, и да не го заморува многу, сепак пријателски натпревари се во прашање, плус му треба одмор за дуелот против Интер.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.090
Поени од реакции
5.736
Според Тутоспорт Јувентус испратил скаут на натпреварот меѓу Вердер Бремен и Келн, да ги следи игрите на Бразилецот Диего.. Го испратиле нивниот (според Тутоспорт) таен скаут, Бјаџо Галиваноне кој е познат дека го откри талентот на Џанлука Замброта.. Диего постигна гол од белата точка, но имаше и изигра прекрасен натпревар...Исто така, Тутоспорт јавува дека Секо се интересирал за Диего уште во летото, но трансферот пропаднал вероватно поради малите финансии што ги добил Секо за овој трансфер...

повеќе тука

Исто така, по се изгледа дека се покажува дека на интересот на Јуве не е ниту Диего рамнодушен...

тука

А Секо прашан за Ибрахимович, изјави „Ибрахимович? Ние сме среќни со Амаури!“
тука

(линковите се преведени од Италијански преку Гугл Транслатор)

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Abe sega u sreda imalo prijatelski utakmici, a ja mislev deka igrame so Zenit. Sega sum iznerviran uste poveke. Mislam deka treba da se ukinat prijatelskite za reprezentacii. Nemaat nikakov efekt, a plus Lipi go viknal Camoranesi koj stotoku se vrati od povreda. Pa nemozese li nekoj drug da vikne? Pak li da se povredi? P.S. Sramota sto ne go viknal Del Piero covekot e vo zivotna forma, a mesto nego igra nekojsi Di Natale ili Toni koi se nadvor od sekakva forma. Ne znam sto uste treba da napravi covekot za da zasluzi da igra za Italija.
Одамна има заслужено...подобро што не е викнат така ке даде максимум за дуелот со Интер кој ни е од голема важност...
п.с Буфон да намали со цигарите....ШОК!:nesvest:

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Страшна свршеница има .. ц ц ц:nesvest:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
ахахаххахахахаха егидиии каква цуцла макни сонего :drk:

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Da vidime sto ke kaze posle natprevarot koga ke im turi eden od 30 metri :D

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393

Dossena To Juventus In January - Reports

http://www.goal.com/en/news/593/juventus/2008/11/17/968635/dossena-to-juventus-in-january-reports

Џиљи: Ибрахимович го напушти Јувентус а не обратно

-Претседателот на Јувнтус, Џовани Коболо Џиљи вели дека не жали што дозволил Златан Ибрахимович да се пресели во редовите на големиот ривал Интер

-Златан Ибрахимович го напушти Јуве по Колчополи скандалот и се пресели во редовите на Нероаѕурите. Во пресрет на дербито на Италија, претседателот на Старата Дама, Џовани Коболи Џиљи вели дека нежали што го продал напаѓачот кој сега се наоѓа во одлична форма.
“Дел Пиеро и Ибрахимович беа невозможна двојка за нападот.” – рече Џиљи за La Politica nel Pallone.
“Навистина им беше тешко да играат заедно иако и двајцата даваа се од себе.”
“Постојано се прашував дали и понатаму ќе го имавме одличниот Дел Пиеро со Ибрахимович во тимот и знам дека Алекс доживува втора младост по доаѓањето на Амаури.”
“Дел Пиеро сега е многу по агилен отколку во минатото и стана поголем човек по неговиот брак и добивањето на неговиот син.”
“Алекс е шампион на сите фронта. Има 34 години и многумина се пензионирале на таа возраст, но тој сеуште е гладен за успех и сигурен сум дека наскоро ќе се врати во националниот состав.”
Ибра е тој што го напушти Јувентус а не обратно. Жан Клод Блан проба да преговара со него, но тој сакаше да замине и ние не му се лутиме.”
ПРЕДАВНИК!!!!!!!!!!

Член од
22 април 2008
Мислења
549
Поени од реакции
93

Dossena To Juventus In January - Reports

http://www.goal.com/en/news/593/juventus/2008/11/17/968635/dossena-to-juventus-in-january-reports

Џиљи: Ибрахимович го напушти Јувентус а не обратно

-Претседателот на Јувнтус, Џовани Коболо Џиљи вели дека не жали што дозволил Златан Ибрахимович да се пресели во редовите на големиот ривал Интер

-Златан Ибрахимович го напушти Јуве по Колчополи скандалот и се пресели во редовите на Нероаѕурите. Во пресрет на дербито на Италија, претседателот на Старата Дама, Џовани Коболи Џиљи вели дека нежали што го продал напаѓачот кој сега се наоѓа во одлична форма.
“Дел Пиеро и Ибрахимович беа невозможна двојка за нападот.” – рече Џиљи за La Politica nel Pallone.
“Навистина им беше тешко да играат заедно иако и двајцата даваа се од себе.”
“Постојано се прашував дали и понатаму ќе го имавме одличниот Дел Пиеро со Ибрахимович во тимот и знам дека Алекс доживува втора младост по доаѓањето на Амаури.”
“Дел Пиеро сега е многу по агилен отколку во минатото и стана поголем човек по неговиот брак и добивањето на неговиот син.”
“Алекс е шампион на сите фронта. Има 34 години и многумина се пензионирале на таа возраст, но тој сеуште е гладен за успех и сигурен сум дека наскоро ќе се врати во националниот состав.”
Ибра е тој што го напушти Јувентус а не обратно. Жан Клод Блан проба да преговара со него, но тој сакаше да замине и ние не му се лутиме.”
ПРЕДАВНИК!!!!!!!!!!
Абе не ни требаат такви. Многу подобри напаѓачи имаме сега. Не можам да речам дека Ибрахимович годинава е слаб ама лани имаше повеке голови од пенал него од игра, за пенали шутирање секој знај. Ич не ми е криво што замина од Јуве, не играше кај нас во таква форма како што е годинава. А не ја давам ни левата копачка на Амаури за Ибрахимович после тоа што се случуваше последниве две години.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.778
Поени од реакции
3.854
Калчополито, покрај сите оние нерегуларности и оцрнувања на италијанскиот фудбал имало и една позитивна страна, барем кога е во прашање Јувентус и Буфон. Читам, во едно интервју Буфон вели дека бил многу блиску до преселба во Милан во 2006 година и вели дека доколку не се случеше преселбата на Јуве во понизок ранг можеби и ќе го напуштеше затоа што не бил задоволен од некои работи...
- Дел од интервјуто:

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular] “I didn't feel right with my conscience and I need to be calm to do my best. These considerations wouldn't have come up had Juventus stayed in Serie A and there were other things that weren't going right.[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular] “However, if a team offered £40m for me now, I would be the first to say they should sell me.

“I love Juve and with that sum of money they could galvanise the squad.”

Свеста ми кажуваше дека нешто не е во ред, меѓутоа морав да останам смирен и да одиграм најдобро што можам. Ваквите размислувања немаше да бидат такви ако Јуве останеше во сериа А, меѓутоа имаше и други работи кои не одеа во правец на посакуваното... Имено, ако некој тим понуди 40 милиони фунти за мене јас ќе бидам првиот што ке побарам да ме продадат. Премногу го сакам Јуве и со тие пари што би ме продале ќе можат да се купат други играчи - заврши Џиџи. Е неможе! И цел тим нов да ни даваат не го продаваме!!!

А целото интервју ---
[/FONT]http://www.channel4.com/sport/football_italia/nov17o.html[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]

[/FONT]

Член од
10 јануари 2008
Мислења
723
Поени од реакции
24
Леле Џиџи е :zver:, па и затоа е најдобар голман во светот на футбалот

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.090
Поени од реакции
5.736
Калчополито, покрај сите оние нерегуларности и оцрнувања на италијанскиот фудбал имало и една позитивна страна, барем кога е во прашање Јувентус и Буфон. Читам, во едно интервју Буфон вели дека бил многу блиску до преселба во Милан во 2006 година и вели дека доколку не се случеше преселбата на Јуве во понизок ранг можеби и ќе го напуштеше затоа што не бил задоволен од некои работи...
- Дел од интервјуто:

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular] “I didn't feel right with my conscience and I need to be calm to do my best. These considerations wouldn't have come up had Juventus stayed in Serie A and there were other things that weren't going right.[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular] “However, if a team offered £40m for me now, I would be the first to say they should sell me.

“I love Juve and with that sum of money they could galvanise the squad.”

Свеста ми кажуваше дека нешто не е во ред, меѓутоа морав да останам смирен и да одиграм најдобро што можам. Ваквите размислувања немаше да бидат такви ако Јуве останеше во сериа А, меѓутоа имаше и други работи кои не одеа во правец на посакуваното... Имено, ако некој тим понуди 40 милиони фунти за мене јас ќе бидам првиот што ке побарам да ме продадат. Премногу го сакам Јуве и со тие пари што би ме продале ќе можат да се купат други играчи - заврши Џиџи. Е неможе! И цел тим нов да ни даваат не го продаваме!!!
[/FONT]
Џиџи Буфон исто така неколку пати ја имаше критикувано тогашната гарнитура на Јувентус на чело со Лучано Моџи, затоа ќе си одеше од Јувентус, а не од што сакаше..Бидејќи тогаш се шушкаше дека има некоја караница со Моџи, и со Аираудо (а искрено, според неговиот карактер, којзнае колку треба да го изнервираш за да покаже знаци на незадоволство..)

“Новото раководство често разговара со нас играчите, посебно со оние постарите. И ова е различно во споредба со минатото.”
Тој му дава комплимент на новото раководство...

Член од
10 јануари 2008
Мислења
723
Поени од реакции
24
Џиџи Буфон исто така неколку пати ја имаше критикувано тогашната гарнитура на Јувентус на чело со Лучано Моџи, затоа ќе си одеше од Јувентус, а не од што сакаше..Бидејќи тогаш се шушкаше дека има некоја караница со Моџи, и со Аираудо (а искрено, според неговиот карактер, којзнае колку треба да го изнервираш за да покаже знаци на незадоволство..)

Тој му дава комплимент на новото раководство...
Не Аираудо туку Џираудо.. Некогашната Триадата, на кому учествувале Моџи, Џираудо и Бетега.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom