Авто огласи (интересни возила за продажба)

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Се обложувам дека за 3 месеци Таунусов ќе изгледа полошо отколку пред да биде фарбан...

Член од
12 март 2009
Мислења
144
Поени од реакции
7
Мерцедес S-Класа, редок модел од 1966 год. произведуван во текот на само 4 години. Во Македонија се вика ,,Американец,, поради неговите 4 предни фарови, а во Германија се вика w108. Тоа е комплетен мерцедес за реставрација, со здрава структура, убава линија и фарбана само два пати во нејзините 45 години. Поседува една најбарана опција од таа година : електричен сончев кров, плус серво-волан. Колата се наога во Скопје, а се разбира да поседува и македонски документи.
Цена : поволна, со цел да заврши кај прав човек што има мерак за коли од епоката-oldtimer. Со колата поклонувам и делови (фарови, штопови итн).
За повеке информации јавете се на Тел. (02) 2529 834 и дојдете да се уверите на лице место.

еве и линк од огласот http://www.pazar3.mk/Listing/Detail/Index/451533?searchID=1059491&Idx=1

Ако се јави некој нека каже која е цената или пак ако го купи нека се пофали

Член од
18 август 2007
Мислења
135
Поени од реакции
8
Од ова може да испадне нешто извонредно доколку се направи како шо треба..
Инаку 1000 евра се продава :)

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.734
Поени од реакции
904
Аха, ќе се направи. Еден се нафати во Битола...т.е од ПП...фрли 5000-6000 евра за делови (што половни, што нови) и работна рака да му ја спремат. На крајот мораше да ја продаде бидејќи неможеше постојано да порачува делови од ebay. Нема делови за овие чуда кај нас, па дури и ретко во Грција се наоѓаат.

Член од
8 ноември 2009
Мислења
104
Поени од реакции
19
убаво кажано :) ова да се направи како треба едно 10000 евра треба да си спреми тој што ке се нафати, и плус многу време и нерви за расправање со мајстори на секое второ штрафче
Аха, ќе се направи. Еден се нафати во Битола...т.е од ПП...фрли 5000-6000 евра за делови (што половни, што нови) и работна рака да му ја спремат. На крајот мораше да ја продаде бидејќи неможеше постојано да порачува делови од ebay. Нема делови за овие чуда кај нас, па дури и ретко во Грција се наоѓаат.

Член од
18 август 2007
Мислења
135
Поени од реакции
8
Се се може ако се сака :)
Скапо е да.. S класа е сепак ;) и делови нема да, и мајстори за реставрирање се малку да.. ама мотивот и меракот се многу битни :)
А инаку, мислам дека пристојна цена му дале, човекот ми рече дека е здрав, не е удиран.. само моторот бил од бензин сменет во дизел варијанта, ама стариот мотор го имал, што лично мене ич не ми се свиѓа.. ама тоа е тоа. Верувам дека ке се најде некој што ке направи нешто од ова, да изгледа како што треба да изгледа ;)

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
W 108 со фарови од 1300/1500 прва серија...а богами може да се и од 125П, Лада 2103, 2106...

Член од
12 март 2009
Мислења
144
Поени од реакции
7
Ме радува тоа што некој во Македонија има некоја замисла да направи оваква кола
инаку сум размислувал за оваков проект но треба место и време за кое го немам бравос за трудот
да ја смени предната маска наппред и да направи отвори странично кај моторот би била многу подобра
еве линк од огласот

http://www.airlija.com/products/Customs+kola/pid/728343

Attachments

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
многу е коцкаста инаку убава е замислата

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Не ми се допаѓа воопшто, ама спремата белата Буба од погоре оваа преработка е супер, мада требало да оди на некоја конкретна реплика која би личела на нешто, вака џабе работата.
Маска за ладњакот ставил, ама не оставил место за него :vozbud: Се зафркавам, немој некој да помисли озбилен дека сум за ладњак и буба.

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.734
Поени од реакции
904
Грдотија невидена. Сепак секоја чест за трудот :)

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Јеп, сме виделе и полошо :icon_mrgr

Kajgana Shop

На врв Bottom