Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.251
Поени од реакции
8.168
Луѓе, незнам што друго да кажам ама мислам дека ова се најцрните денови за Јуве од нашето враќање во серија А. Најлошо од се е што не гледам светло на крајот од тунелот. После секој лошо одигран натпревар, викаме дека Чиро ќе ги увиди грешките и ќе ги исправи ама истите пак се повторуваат. Не знам колку е добро да сме песимисти ама мислам дека оваа сезона полека треба да ја прогласиме за завршена и пропадната за нас. Колку тоа побрзо го направиме, толку полесно ќе ни биде и ќе избегнеме вакви стресови во понатамошниот дел од сезоната, иако се вели дека надежта последна умира. (It's ain"t over until old lady sings).

Како наближуваат мечевите со Интер и Баерн, полека ме фаќа паника за исходот на тие мечеви. Да го земеме најдобриот можен исход за нас во тие два меча. Тоа се две победи.И што сме постигнале со тоа? Со евентуална победа против Интер би се вратиле на 5 бода минус кои беа пред ова коло. Значи, наместо да искористиме што дербито е пред наша публика и со победа да се доближиме до првото место ние би се вратиле на истата разлика. Наместо да се вмешаме сериозно во борбата за Скудетото, ние се бориме да ја спасиме сезоната затоа што на другите навивачи кои следат Калчо, нема да им биде интересно ако Интер уште сега се одлепи. Знам дека сето ова што сега го пишувам е мизерно, очајно, песимистичко ама јас сум реален и реално гледам на работите. Мојот лажен оптимизам и удирање во градите дека Јуве се најсилни и слично, нема да придонесе играчите да прикажуваат подобри изданија. Значи проблемот не е во мене.

Што се однесува до нашиот втор меч, оној со Баерн, да речеме дека ќе победиме и таму. И што понатака? Ќе се молиме да ни падне што послаб противник? Тоа ли е шампионски тим? Тоа ли е нашиот Јуве на кој пред 5-10 години му беше сеедно против кого и каде игра? Порано кога беа извлекувањата не ги ни гледав, туку отпосле дознавав со кој сме паднале затоа што ми беше сеедно кој ќе биде противникот, бев убеден дека Јуве поминува и тоа беше тоа. Сега извинете ме, ама тоа не е случај. Сега и тоа како ни е важно против кого ќе играме, дали сите ќе ни бидат здрави за мечот, кој се повредени кај противникот. Сега дојдоа времиња кога еден Бордо ни држи лекции по фудбал, дојдоа времиња кога гостување кај Палермо, Каљари и ним сличните ни се речиси невозможна мисија. Епа драги мои Јувентини јас тука гледам простор само за залажување на самите себеси а не за оптимизам и некаква си светла иднина. Барем не оваа сезона. Ако по некое чудо, момците успеат да ме демантираат, секоја им чест. Јас сум спремен ако треба да изедам и излижам се што сум кажал лошо во овој пост. Сега за сега така се чувствувам и според мене така стојат работите.

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Луѓе бе истово го зборевме и за Раниери. Го сакавме тогаш Ферара и дојде Ферара ... и пак тиње. Сега сакаме друг како што на лето го сакавме Ферара. И еве ќе дојде друг, кој би ни гарантирал дека и него нема да сакаме да го смениме. Невелам дека Ферара е перфектен , можеби беше избрзана одлука , али веќе не знам што треба да се смени во овој Јувентус за да му тргне. И лани мислевме дека ако дојде друг тренер ќе ни тргне , дојде и не ни тргна. Сега сакаме друг со повторно истата надеж , али сето ова некако се врти во круг, Можеби не е до тренерот , можеби треба да се смени нешто друго , НЕЗНАМ ШТО. Мислите дека ако дојде Хидинк и готово , шампиони сме ... булшет. За оваа екипа да биде шампион потребен е менталитет , а ние тоа го немаме. По логика би требало тренерот да е оној кој треба да внесе победнички менталитет, али еве нас не ни успева , па једини начин да излеземе од дупкава можеби е да ги менуваме тренерите и да налетаме на вистинскиот. Али тоа е само губење време.

С

сашенко

Гостин
Во право си Bianconero и да сакам неможам да најдам нешто во постов што не е точно само сепак мислам дека има светлина на крајот од тунелот.Мислам дека има време да се спаси сезоната сеуште ама мора да се се сменат многу работи тоа е точно.Интер нема да може да го одржи ова темпо до крајот на сезонта тоа ни е јасно на сите.Со 37 победи никој не освоил лига до сега.А мислам дека имаме капацитет да ги надиграме интер и да ги тепаме така да остануаме во игра.Ама едно нешто ме плаши многу.И лани исто така интер напраи разлика волкава мис е чини беше и најмногу што ме боли е тоа што кога интер киксираше и ние правевме грешки и не успевавме да намалиме разлиа.Ако ги тепаме интер или што и да се деси сигурен сум дека интер кога тогаш ке киксне и ке добиеме шанси многу до крајот на сезоната да ги стигнеме ама работата е дали јуве ке издржи веке не сум сигурен.Пред месец ипол си икав милан се готови голема разлика имаме пред нив.Сега милан се пред нас на табела...се е можно во фудбалот денес.Само јас имам верба во јуветус сеуште.Имаме сила за да направиме нешто ама мора да се смени атмосферата во торино како прво.Некој мора да си оди и да се сменат работите.Да се смени пристапот на играчите кон играта и кон се во врска со клубот.Жал ми е да гледам таки добри играчи во мојот клуб така неорганизирани.Селски фудбал изгледа порганизирано од нивниот изминатиов викенд.Сеуште сум убеден дека ферара не е чоек за јуентус.Ако на гвардиола му успеа со барса немора да значи дека и на јуве и на милан ке им успее со бивши играчи.Ферара стана легенда благодарение на добрите игри во дресот на јуе и никој нема да го заборави тоа.Ама друго е да го водиш клубот.Ферара му помогна на липи доста на светското првенство ама да не се лажеме тој беше само врска помеѓу тренерот и играчите и поддршка за нив.Им го кажуваше своето искусвто.Може тоа и во јуве да го прави еве од јануари со недвед супер тим ке бидат ама вака неможе да продолжи...со сета почит..

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Не треба да се менува тренер на средина од сезоната! Во секој случај, ако се работи за Гус Хидинг, тоа е друга алтернатива, која е суштествена во случајов. Во тој случај, Ферара асистент нему и така натаму. Манчини, Панчини, Курчини, тоа се се деца, недозреани стратези, кои не се снаоѓаат со големи предизвици. Јувентус е голем предизвик!

Член од
5 март 2009
Мислења
16
Поени од реакции
0
Едиствениот проблем кај Јуве годинава е одбраната и не ефикасниот напад. Кој сака тоа нека го негира. Кога сте го виделе Јуве последен пат да има на натпревари посед од 65% како што тоа беше вчера и на многу други натпревари годинава? Очигледно е дека Канаваро е 10 пати полоша опција од Легротаље... Ставени сме во позиција и тоа малку кога противникот ќе е во посед да се плашиме да не примиме гол. А за нападот што да се каже не знам дали е подобро и Амаури да се повреди. Едноставно го нема онај потребен killer instinct... Се гледа дека стратегијата со еден напаѓач не фунционира. И кое е најлогичното решение по кое тренерите посегнуваат во периоди кога на тимот ништо не му оди? Тоа е наједноставниот но, најефикасен систем за игра: 4-4-2! Ама како да го направи сега тоа Чиро кога има само едно крило на располагање? Едноставно ние влеговме во сезона без јасна идеа за начинот на игра и без резервен план. 4-3-1-2 е проблематичен систем кога имаш спора одбрана и кога едниот бек ако отиде напред нема да може да се фрати ни по пет минути (мислам на Григара), а неговите замени... може да бидеш задоволен ако на некој нивен центар шут топката удри некаде во шеснајсетник. 4-2-3-1 не може да играш кога немаш лево крило (Џиовинко не е тоа). И на крај управата била добра... СМЕШКИ! Чија беше одлуката да си замине Маркиони? Дали Ферара има замена за Каморанези?
Очигледно е дека сезонава ја утнавме уште пред да почне. Немаше никој јасна идеја за начинот на кој ќе играме. Управата донесе избрзани потези со продавањето на некои игрчи, и тоа што толку лесно му дозволија на Недвед да замине. А Ферара мислеше дека работите ке функционираат сами по себе. Епа и претходниве 2 сезони не беа успех само затоа што Јувентус не правеше ништо за да се наметне како вистински шампион.
Колку да бде полошо од ова? - Па луѓе кој и да е тренер и кој и да се играчите во овој тим доволно е името ЈУВЕНТУС и е јано дека овај тим ако не е шамнпион не може да биде полошо пласиран од 3-то место. Самото име носи 80% од бодовите кој ги освојуваме... P.S. ИМАМЕ УПРАВА И ТРЕНЕР КОЈ СЕ НЕСПОСОБНИ И ТИЕ ПРЕОСТАНАТИ 20% ДА ГИ ОДРАБОТАТ!!!

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.799
Поени од реакции
3.887
Имам некое чувство дека Ферара не го вади максимумот од фудбалерите. Со исклучок на Буфон, Киелини, Трезеге на кои не им треба додатна мотивација.

Мело, не е слаб но е многу поразличен од Мело во Бразил и Фиорентина. Денеска Прандели му даде hints & tips на Ферара во врска со Мело. Не може да очекува Мело да ја гради играта како централен играч за врска затоа што Мело не е Пирло, не е Чави, не е Фабрегас. . .
Мело е кршач на противничка игра и маркер, ball winner. Мело би имал задача да затвара играчи како овој тип погоре што ги набројав. Летоска на Конфедерации, Пирло не можеше глава да крене од Мело. Тоа е неговата задача и таа задача знае да ја одигра совршено добро, а не да ја спроведува топката што е впрочем и лошо го прави кога тоа се бара од него.

Диего имаше изјава дека баш и не може да свати што бара Ферара од него. И 15 натпревара да одигра под своето ниво нема неговите квалитети да бидат ставени под знак прашалник. Несомнен е неговиот квалитет и потенцијал. Во оваа ситуација не можам да го обвинам.

Но тоа не може да го манифестира долу на теренот. Разговараме за истиот Диего кој немаше одбрана која може да го следи последниве години. Разговараме за Диего кој минатата сезона имаше 18 гола за Вердер и уште двоцифрен број на асистенции. Проблемот не е кај него. (речиси) Максимумот го извади против Рома.

Во победите што ги напраивме против Сампдорија и Аталанта во кои постигнавме по 5 гола, не ме натераа да се вчудоневидам од тактичка поставеност на играта. И не ме натераа да речам дека тие 5 гола се плод на уиграноста и тактичката поставеност на играчите. Впрочем и не беа. . .
Напротив, ми делуваше како фудбалерите да беа мотивирани сами од себе.

Во цел свет младите добиваат шанса да се докажат. Тука и не е баш така. Џовинко никако да дојде на ред до својата шанса поради Дел пиеро. Ок е, ајде Дел Бој е Дел Бој, но малиот треба да игра барем во овој случај кога Д.П. не е подготвен.
Некој ке рече немаат доволно искуство. Ок е, немаат. А како ке го добијат ако не играат? Така најдобро се добива искуство, само со игра. Имаат потенцијал младите во Јуве само треба тој да се изделка убаво. Најголемо искуство е кога ке ги фрлат во оган, како што Венгер прави со младите. Поголемо искуство од тоа нема.

Имаме одличен фонд на фудбалери. Убеден сум дека беа донесени вистинските и дека Ферара ја имаше максималната подршка како од управата така и од навивачите што е многу битен сегмент. За разлика од Раниери кој ја имаше подршката од Џиљи, Секо, Блан. И толку.

Понекогаш и не е доволно да учиш од најдобриот. Се додека не седнаш зад воланот, целиот тој теоретски дел е џабе. Оваа работа не се учи од книга или од гледање.
На Чиро му требаат натпревари, му треба искуство, но далеку од тоа дека е лош тренер. И Раниери е тиња тренер па со тоа неговото какво такво искуство не донесе до второ место без овие петмина кои не засилија летово.

Не сакам да замине Ферара, но заради доброто на Јуве и негово добро - да си ја остави вратата подотворена за во некоја наредна прилика пак да се врати.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Момци ве читам и се согласувам со вашите мислења, па не би сакал да ве повторувам.

Чиро изјавил дека Диего не ги почитувал неговите инструкции и дека играл како што сака самиот, додека Диего изјавува дека Чиро мора да здраво да размисли за тактичките одлуки што ги донесува. Ова остава простор за сомнеж дека овие двајца не живеат баш добро заедно. Освен тоа исто и Џиџи ми изгледа многу разочаран од работите што се случуваат и не би сакал да му се роди желба да го напушти Јуве на крај на сезона.
Во последно време сведоци сме на многу изјави и препукувања преку медиумите, а тоа кажува дека хармонијата во тимот е многу нарушена.
Наредните два натпревари мора да се добијат, а ако не се случи тоа можеби е подобро да си оди Чире (иако ми е многу жал, стварно сакав да успее) па да дојде некој друг тренер кој ќе има пола сезона да испробува и да го уигрува тимот за наредната сезона да имаме спремен тим за титули.
Нешто мора да се превземе, ова што се случува е ХОРОР!

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Kako so veli tuttosport Elkan mu rekol na Blanc deka se osven pobeda protiv inter ke znaci promena na trenerot a mozno i na drugite strukturi vo klubot (uprava)... znaci spored toa i remi protiv inter znaci kraj za Ferrara , a mozno e i za Secco...

ajde eve ja sabota doaga pa da vidime so ke bide...

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.588
Поени од реакции
6.750
Kako so veli tuttosport Elkan mu rekol na Blanc deka se osven pobeda protiv inter ke znaci promena na trenerot a mozno i na drugite strukturi vo klubot (uprava)... znaci spored toa i remi protiv inter znaci kraj za Ferrara , a mozno e i za Secco...

ajde eve ja sabota doaga pa da vidime so ke bide...
Ако е вистина напишаново тоа значи дека притисокот кој Чиро е како да си 10 000 метри под вода.Мислам дека во погрешен момент му се врши толку голем притисок,треба да го остават човекот малце да уочи каде греши и да направи ротација во првиот состав.Ко на примиер Џовинко да е стандарден првотимец и да игра со диего како крило (ако е можно тоа).Дека со ваков притисок еден тренер кој има многу мала тренерска кариера со ниско искуство може да се соочи со најстрашното а тоа би било дебакл од Интер и пораз од Баерн.

Според мене погрешно време за голем притисок..
Но ке видиме времето ке каже.. :)

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.338
Поени од реакции
6.019
Манчини најверојатно ќе замине во Манчестер Сити. Имал разговори со сопственикот на Сити и најверојатно до Петок ќе потпише договор. Се шпекулира дека веќе Јуве веќе стапиле во контакт со Гус Хидинк, а tuttomercato пишува дека освен заинтересираноста на Јуве, Челзи исто така му го понудил местото Технички Директор на Хидинк.

Во случај Чиро да добие отказ, Хидинк е најдоброто можно решение за тренерската клупа на Јуве (после Липи и Капело).

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Чиро сам си е крив сам ја изгуби контролата на тимот како и да е за Хидинк има место во Јувентус уште да биде реално ова Хидинк е врвен тренер кој знае како да ги консолидира играчите

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
So se odnesuva do Crapello , porado bi go gledal Ferrara uste 5 godini otkolku toa gomno na klupata... Vrakanje na Crapello bi bilo ednakvo kako i vrakanje na Zambrotta... golem trener e ali ima nekoi raboti preku koi ne se odi...

Koga veke Lippi ne moze da uskoci na sred sezona (mozi ama ne saka) , Hiddink e najdobra mozna opcija i eden od najdobrite svetski treneri... covek so koj uspehot e zagarantiran

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.338
Поени од реакции
6.019
Koga veke Lippi ne moze da uskoci na sred sezona (mozi ama ne saka) , Hiddink e najdobra mozna opcija i eden od najdobrite svetski treneri... covek so koj uspehot e zagarantiran
Липи и да сака, не би се осмелил 5 месеци пред почетокот на СП да поднеси оставка на функцијата Селектор на Италијанската Репрезентација.

А за Хидинк се сложувам. Ако се бара нов тренер,мислам дека Гус Хидинк е тренер кој знае да воведи ред и дисциплина во тимот, а тоа во моментов во Јувентус е најпотребно.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Липи и да сака, не би се осмелил 5 месеци пред почетокот на СП да поднеси оставка на функцијата Селектор на Италијанската Репрезентација.

А за Хидинк се сложувам. Ако се бара нов тренер,мислам дека Гус Хидинк е тренер кој знае да воведи ред и дисциплина во тимот, а тоа во моментов во Јувентус е најпотребно.
Moze da e istovremeno i na reprezentacija i na Juve trener samo rekov deka ne saka... Hiddink isto taka bese proletva trener na Celzi i na Rusija istovremeno...

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Гледам сите почнавте да плукате по Ферара. Мислам дека типот нема така лесно да го напушти јуве.
Како и да е ако веќе прајме замена кој ќе го носиме

Спалети ??? - поголем лузер од Раниери
Манчини ??? - овај па две чисти нема
Донадони - да не го спомни некој овај аман
Рајкард --- ох леле ќе се расплачам

Поарно Прандели да му го земиме на фиорентина или Гасперини на Џенова или пак ДелНери од Сампдорија.

Хидинк има навистина гоооолемоискуство ама мене не ми е по ќефот.

Се на се мислам дека Ферара можи да ја истурка сезонава оти кој и да дојди нема да напрај чудо во овај момент.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom