Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Ако се бара за замена на Трезеге мислам дека најидеална ќе е ЕДИН ЏЕКО:vozbud::vozbud::vozbud:
Е Тими бе ти нема рамен :pos2:, само, што те нема нешто, уште ли имаш вируси у тоа компјутерот, дај оправај го таму фалат твоите "бисери" на форумов :helou:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Види вака не сум субјективен само ти кажувам дека во моментов Де Роси е послаб од Мело а како што играше Сисоко прошлата сезона, една таква утакмица да одигра Де Роси одма те частам, единствено што вреди кај него е тоа што е деструктивец со техника, знае да нафрли добро и да додаде добар пас, друго не гледам нешто поспецијално кај него, со Сисоко во деструкција на игра не може ни до колена да му дојде, во цврстина Мело ќе го дувне ко ветар,единствена предност му е добрата техника и шутот мада и тоа во последно време не му оди баш нај нај, ако би ме прашал за Тоти е тогаш би ти одговорил дека е еден од најдобрите италијански фудбалери заедно со Дел Пиеро во последните 10 години али Де Роси не е Тоти :toe:.
другар со тебе не влагам во дискусија, еве ќе кажам дека "се сложувам" со твојот пост, на некој начин ме просветли со твоите мислења, за тоа колку Мело бил поцврст од Де Роси и бла бла бла:smir: ајде поздрав

Јас мислам дека играч со квалитетите на Де роси би бил секогаш добредојден во Јуве без разлика колку играчи имаме на таа позиција. Инаку ротацијата и давањето одмор на играчите може да биде само корисно и секиј нов меч тие би го дочекале максимално подготвени.
убаво кажано, се сложувам со тебе, факт е дека моментално ако трансферот на Де Роси зависи од тоа дека треба да се трампа некој од Мело и Сисоко(во спротивен правец, значи во Рома), Јуве нема да размислува премногу:toe::smir:

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Јас мислам дека играч со квалитетите на Де роси би бил секогаш добредојден во Јуве без разлика колку играчи имаме на таа позиција. Инаку ротацијата и давањето одмор на играчите може да биде само корисно и секиј нов меч тие би го дочекале максимално подготвени.
Не велам дека не е квалитетен, само доколку дојде тој (што е малку веројатно) би морало да си замине Сисоко (зш не верувам дека Мело ќе биди продаден после 1 сезона, башка и столб е човекот), а со тоа не се сложувам во никој случај, играч како Сисоко тешко се раѓа, сами бевме сведоци колку падна играта по повредата на Сисоко, е сега можеби Де Роси има и техника и шут ама таква борбеност и давање на максимум на секоја утакмица го нема ни 50% од тоа што го има Сисоко, незнам за вас, за мене Сисоко е далеку далеку покорисен во играта на Јуве отколку што би бил Де Роси во случај да дојде.

другар со тебе не влагам во дискусија, еве ќе кажам дека "се сложувам" со твојот пост, на некој начин ме просветли со твоите мислења, за тоа колку Мело бил поцврст од Де Роси и бла бла бла:smir: ајде поздрав

убаво кажано, се сложувам со тебе, факт е дека моментално ако трансферот на Де Роси зависи од тоа дека треба да се трампа некој од Мело и Сисоко(во спротивен правец, значи во Рома), Јуве нема да размислува премногу:toe::smir:
Никој не те ни тера да влагаш, јас само ти ја кажувам реалноста па сега дали ти ќе ја прифатиш или не тоа си е твоја работа, ако беше толку подобар од двајцава, незнам зошто Рома игра толку слабо, па и нема толку многу слаби играчи во среден ред, башка тука е и Тоти,јас не ги оспорив неговите квалитети, само си дадов мое видување, не дека сум пристрасен, ама кога би бирал од Сисоко и од Де Роси дефинитивно би го одбрал Сисоко :helou:.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Во шпекулациите не се споменува никаква трампа за тоа ако Де Роси се пресели во Јуве, во обратна насока да замине еден од Мело и Сисоко. Се шпекулираше за:Поулсен,Тиаго и Молинаро.
Мело,Сисоко и Де Роси, тројцата играчи се со слични карактеристики, а факт е дека не може тројцата да играат прв состав, и според мене во тој случај сигурно еден од тројцата ќе изрази незадоволство поради тоа. Би било одлично да ги има Јуве сите во тимот, но мислам дека тоа е невозможно, бидејќи сите тројца се играчи кои сакаат да бидат протагонисти и носители на играта, а за да бидат тоа треба да играат многу често, а тоа е невозможно, кога на тоа ќе се надодаде Диего па и Маркизио на кого му претстои светла иднина така да сметам дека доаѓањето на Де Роси во тимот сигурно ќе резултира со заминување на еден од тандемот Мело-Сисоко.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Еве гледам Уругвај-Аргентина и Касерес игра одлично, игра и централен а и лев бек, мислам дека Ферара треба да се размисли малце при изборот на играчите, ваков талент не треба да се пропушти, многу подобар од Легро е.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Агентот на Молинаро изјави дека неговиот клиент не е среќен во Јувентус:

"Molinaro is not happy at Juventus. Roma are excellent in terms of squad, coach and club. For now, there has been no contact from them, but anything could happen in January or June.
„Молинаро не е среќен во Јувентус. Рома се одлични во поглед на составот, тренерот и како клуб. Засега, нема никаков контакт од нив, но се може да се случи во Јануари или Јуни.“

Но, агентот на Молинаро категорично отфрли можност Молинаро да се пресели во Рома на позајмица, и позитивно за Јуве е тоа што изјави дека Молинаро во моментов вреди повеќе од 4 милиони евра.

Еве гледам Уругвај-Аргентина и Касерес игра одлично, игра и централен а и лев бек, мислам дека Ферара треба да се размисли малце при изборот на играчите, ваков талент не треба да се пропушти, многу подобар од Легро е.
Се сложувам. Касерас игра одлично во одбраната, посебно како централен дефанзивец. А со оглед на очајната форма на Легро во моментов, сметам дека Касерас би бил подобра опција.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.797
Мело,Сисоко и Де Роси, тројцата играчи се со слични карактеристики, а факт е дека не може тројцата да играат прв состав, и според мене во тој случај сигурно еден од тројцата ќе изрази незадоволство поради тоа.
зошто да не може? интер во средината скоро 4-5 години немаше никаков креативец, нонстоп играа со тројца деструктивци.
камбиасо,занети и станкович како постојани и тука додај ги оние што се менуваа дакурт,мунтари,мота,виеира, идр.
кај интер таа линија добро функционираше
пример занети-камбиасо-мунтари
станкович-виеира-Мота
зошто да не може кај јувентус? италијанските утакмици во 90 проценти се решаваат од само 1 гол.
мело-сисоко-де роси
за тотална доминација во среден ред и препуштање на цела игра во нападот да ја води диего.
при прекин, контра или добро креирана акција од страна на диего, се постигнува голот и после ти следи досадната игра на Барса чави на меси меси на чави чави на меси меси на чави чави на меси меси на чави и посед на топка 90%:helou:
само овдека наместо чави на меси ке ти биде сисоко на мело, мело на сисоко

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Се надевам дека Кире ја гледа утакмицава, Касерес е МНОГУ подобра опција како централен од Н.Л. (неќам да го споменувам).

Иначе тапа утакмица, очекував повеќе од Аргентина.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
зошто да не може? интер во средината скоро 4-5 години немаше никаков креативец, нонстоп играа со тројца деструктивци.
Интер немаше креативец, ама затоа Мурињо цело лето примарна цел му беше ангажирање на креативец. Иако Калчото повеќе е дефанзивно, сепак мислам дека подобро е да се има избалансирана средина, а повеќе деструктивци во средината само кога треба да се задржи резултат и да се умртви играта на противникот во средината.

Против Фиорентина, Јуве најверојатно ќе почне со 4-3-1-2 формација, но се најавува дека е можно Чиро да се одлучи и со 4-2-3-1.

Буфон

Григера--Канаваро--Киелини--Гросо

Мело--Сисоко

Каморанези--Диего--Јакинта

Трезеге

Мали корекции може во нападот, доколку Чиро се одлучи предност да му даде на Амаури.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.797
Интер немаше креативец, ама затоа Мурињо цело лето примарна цел му беше ангажирање на креативец. Иако Калчото повеќе е дефанзивно, сепак мислам дека подобро е да се има избалансирана средина, а повеќе деструктивци во средината само кога треба да се задржи резултат и да се умртви играта на противникот во средината.
eпа тоа ти го викам немаше креативец, го земаа ама таа деструктивна тројка назад не се промени.
е сеа разликата овде е тоа што интер ги има сантон и мајкон они пробиваат по страните, колку ке го прават тоа Гросо и Григера незнам ама мора да се имаа активност инаку оваа формација по страните е најранлива!

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
Italy [3 - 2] Cyprus
12'[0 - 1]Y. Okkas
35'
48'[0 - 2]C. Michael

77'[1 - 2]A. Gilardino

80'[2 - 2]A. Gilardino

90'[3 - 2]A. Gilardino

gilardino e vo super-forma, tesko vas vo sabota :)

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Italy [3 - 2] Cyprus
12'[0 - 1]Y. Okkas
35'
48'[0 - 2]C. Michael

77'[1 - 2]A. Gilardino

80'[2 - 2]A. Gilardino

90'[3 - 2]A. Gilardino

gilardino e vo super-forma, tesko vas vo sabota :)
Супер форма викаш, ај баш ќе видиме, му ги наместија 3 гола, ај да видиме кој ќе му мести со ЈУВЕ, не рипајте предвреме да не испадне после на нероден петко капа му кроете, па да примите 3-4 комада, Касерес изигра брилијантно се додека не ја направи онаа глупава грешка и црвениот картон, баш ми е криво за детето се гледаше дека игра со срце на теренот, иако го исклучија прикажа добра игра.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Жал ми е за Касерес, изигра одличен натпревар, штета што на крај неискуството си го направи своето...
Дечкото дефинитивно има потенцијал има храброст да влегува во дуели и мора да му се дава шанса како прва замена на Канаваро или Киелини.

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
jaki ste vie mn doma, ali Gilardino i Jovetic se vo super-forma, ke vidime ke bide utakmica so mnogu golovi

Супер форма викаш, ај баш ќе видиме, му ги наместија 3 гола, ај да видиме кој ќе му мести со ЈУВЕ, не рипајте предвреме да не испадне после на нероден петко капа му кроете, па да примите 3-4 комада, Касерес изигра брилијантно се додека не ја направи онаа глупава грешка и црвениот картон, баш ми е криво за детето се гледаше дека игра со срце на теренот, иако го исклучија прикажа добра игра.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom