Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Епа зошто не одоговараш на прашањата?? Или нема одговор... И не пијам мелко... АЛЕРИЧЕН СУМ!!!:) Малку погоди со годините, али добро е... Голем талент си ти... Ке се промениш... Па да ти кажам, се гледаш по постовите колку години си, и колкав навивач од срце си за Јуве... И не планирам поќе да ти реплицирам... Али сепак помислата ме тера на онаа песната српска како беше" Шпиуну су меџу нама"... Ти искрено ми гледаш како да си позер-навивач на Јуве.. Али добро, такава те создала природата...:tapp:
Epa vaka samo da ti kazam deka si slepec neviden ama ajde...slusaj sea

- Pred 6 meseci se vrativ od Torino (skoro 6 godini bev tamu na fakultet), pa sigurno ti ne znajs poveke od mene kakva e situacijata vo klubot i sto mislat navivacite...

-Moj cimer (italijanec) pred godina i pol se vraboti vo zgradata na juventus, racunaj sekoj den gi gleda secco , gigli, znae sto se slucuva vo klubot itd...

-Juventus bese pred totalen kolaps po ispaganjeto , klubot trebase skroz da propadne(ova ne vi e na nikoj poznato), ama blagodarenie na X luge koi gi dovedoa ovie marioneti vo uprava klubot ostana vo zivot...I sega juventus e klub upravguvan od neprijateli, a toa mozat samo da go resat navivacite(vo Torino veke se pocnati nekoi peticii za smena na upravata , a za brzo toa ke se rasiri i sirum svetot)

I sega nemoj ti mene da mi kazuvas kakov sum jas navivac zatoa sto ti ne znajs ni 2 % za klubot, ama dobro ne ti zameruvam jas, i jas ko imav 15 godini ne mi bese nisto bitno samo imeto Juventus i Del piero, a sto drugo se desava vo klubot ne e vazno...

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Epa vaka samo da ti kazam deka si slepec neviden ama ajde...slusaj sea

- Pred 6 meseci se vrativ od Torino (skoro 6 godini bev tamu na fakultet), pa sigurno ti ne znajs poveke od mene kakva e situacijata vo klubot i sto mislat navivacite...

-Moj cimer (italijanec) pred godina i pol se vraboti vo zgradata na juventus, racunaj sekoj den gi gleda secco , gigli, znae sto se slucuva vo klubot itd...

-Juventus bese pred totalen kolaps po ispaganjeto , klubot trebase skroz da propadne(ova ne vi e na nikoj poznato), ama blagodarenie na X luge koi gi dovedoa ovie marioneti vo uprava klubot ostana vo zivot...I sega juventus e klub upravguvan od neprijateli, a toa mozat samo da go resat navivacite(vo Torino veke se pocnati nekoi peticii za smena na upravata , a za brzo toa ke se rasiri i sirum svetot)

I sega nemoj ti mene da mi kazuvas kakov sum jas navivac zatoa sto ti ne znajs ni 2 % za klubot, ama dobro ne ti zameruvam jas, i jas ko imav 15 godini ne mi bese nisto bitno samo imeto Juventus i Del piero, a sto drugo se desava vo klubot ne e vazno...
И кога се разбуди од сонот, беше жива вода... Сигурно слатко си сонувал... :pos2::pos2::pos2::pos2:

J@mbo

Zack de la Rocha
Член од
18 септември 2008
Мислења
386
Поени од реакции
8
abe staro damo em si nov a em si fan na juve i ne treba da gi vregas fanovite na juve te pratam celo vreme go vregas fler :uvo::wink:ako si za juve ne gi vregaj fanovite razberise na kulturen nacin

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.775
Поени од реакции
3.852
Gledas ti malku koj na kogo vrega???
Momce, preteruvas.... Edvaj 20 posta imas e veke si vo kavga so polovina od fan Club-ov... Smiri se malce. Ovde ne sme za da se navreduvame megusebno, neli? Kako i da e ti si go kaza tvoeto mislenje, toj svoeto i kraj! Fan- club-ov ne trpi navredi, da se razbereme!

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Gledas ti malku koj na kogo vrega???
Се е вo ред Дамо... Крцкај сега... Ко ке треба нешто тебе ке те прашуваме за Јуве, и ти ке ни одобруваш... Зш 6 години италија, на факултет не се малце... Па уште другар да имаш што е вработен во Јуве... Затоа сега ти ке ни даваш информации, за се што се случува со Јуве... Можи така???:toe:

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Del Piero And Ranieri In Training Ground Bust Up
Juventus captain Alessandro Del Piero has fallen out with his coach Claudio Ranieri, according to Tuttosport...
It seems as if the problems at Vinovo have take an turn for the worse after captain and coach had a disagreement on the training pitch during Thursday's session.

The Bianconeri have not been impressive this term and they have disappointed in three consecutive games, two in Serie A and one in the Champions League.

Tuttosport claims, Ranieri gathered his players around the pitch yesterday afternoon to talk with them about the problems and where they are going wrong, but it seems as if this did not go down too well with Del Piero who responded 'I'm not the problem.'

The captain's words did not bring a smile to his coaches face. Both Ranieri and the striker had a ten minute discussion but neither of them were able to iron out their differences as Del Piero stormed off, visibly angry and he looked unhappy as he left the training centre.

Reports suggest the coach is not pleased with Del Piero's recent form as he has seen a goal drought this term. His only strike coming against Zenit in the Champions League last month.

Pinturricchio is likely to be dropped from the game this weekend against Palermo with Vincenzo Iaquinta taking his place. The troubles are set to continue in Turin as Pavel Nedved is also out from the Rosanero clash following his recent poor showings, and Sebastian Giovinco will play instead after his super display against Bate on Wednesday. :nesum:упс Дел Пиеро и Раниери имаат доста недоразбирања

Член од
8 февруари 2008
Мислења
693
Поени од реакции
10
ajde be so ste se zakacile tolku, nema potreba od dokazuvanje koj e pogolem navivac za juve, stom sme sekojdnevno na forumov sie navivame za juve, jas i ako ne sum bil vo italija ipak pak navivam za juve, bez navreda stara damo, imase pred nekoja nedela eden navivac ucesnik na fanklubot ej koj si ti i sto si ti jas imam drugar vo italija toj se mi kazuva,- nema vrska(HULK mislam deka bese), se e vo red za toa e i forumov sekoj da si go kaze svoeto mislenje, makar sto poveke od nas tuka reagiraat na nekoj cuden nacin pr. ej ti si nov ti neznaes, taka e, istiot primer bese i so mene, ama nema vrska, site dovolno znaeme za juventus i zaedno ke navivame za naego, i do nekade i i ti si vo pravo, za upravata za trenerot i se drugo, ali ke vidime vremeto ke pokaze, ako ne pobedime v nedela so palermo od ponedelnik imame v.d. trener Ciro Ferara.ajde pozdrav do tebe i do site i koristete go fan klubov za toa so e namenet ne tri strani ispisani sve so sranja.

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Се е вo ред Дамо... Крцкај сега... Ко ке треба нешто тебе ке те прашуваме за Јуве, и ти ке ни одобруваш... Зш 6 години италија, на факултет не се малце... Па уште другар да имаш што е вработен во Јуве... Затоа сега ти ке ни даваш информации, за се што се случува со Јуве... Можи така???:toe:
Hahaha :D imas pravo podobro od nego nikoj ne moze da znae sto se slucuva vo nasiot sakan klub :)

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
може не ни идат резултатите али шо сеа одма да го шутнеме Раниери?почекајте да видиме што ќе се случи наредните утакмици,што ако тепаме на пример 4 5 утакмици по ред?ако не тепаме здравје тогаш ќе се дискутира за Раниери али не сеа рано е уште смирете се малце

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.046
Поени од реакции
5.689
:nesum:упс Дел Пиеро и Раниери имаат доста недоразбирања
Мое мислење..Дел Пиеро, е факт дека последниве неколку натпревари игра слабо, под неговиот капацитет,и не е во форма, и така да мислам дека нема што да се лути, посебно по двата погодоци на Винченцо Јакинта во дуелот против Бате Боризов, кој се докажа дека има желба за игра, и влегува во форма..Раниери има многу важен натпревар во недела,игра со преполовена одбрана, а му треба победа за да го крени моралот во тимот..А за Недвед..Во клубот има млада крв (Џовинко) кој одвај чека да ги покаже своите квалитети, и да се наметне..А Недвед, со извинување ама искрено не е онај повеќе што беше порано, искрено се чувствува стагнација во неговата форма, па можам да речам и пад, и чесно е Џовинко се повеќе и повеќе да добива шанса за игра..Во тимот треба да бидат оние кои се најмногу мотивирани за игра, а оние кои не се во форма да им се помогне да си ја повратат..Дел Пиеро играше слабо против Катанија, Сампдорија и против Бате Борисов,а паралелно на тоа Јакинта даде 2 гола,и мислам дека рака на срце според прикажаното, Јакинта и јас би го одбрал во моментов пред Дел Пиеро.. Имам заприметено, и Капело кога беше тренер, Дел Пиеро ако беше на клупа 1-2 натпревари одма доаѓаше во конфликт со Капело..Така да мислам дека сега Дел Пиеро треба да работи да се врати во форма, и да биде оној што го знаеме, а не да се расправа зошто ќе има шанса Јакинта пред него..

Д

Демијан

Гостин
Мое мислење..Дел Пиеро, е факт дека последниве неколку натпревари игра слабо, под неговиот капацитет,и не е во форма, и така да мислам дека нема што да се лути, посебно по двата погодоци на Винченцо Јакинта во дуелот против Бате Боризов, кој се докажа дека има желба за игра, и влегува во форма..Раниери има многу важен натпревар во недела,игра со преполовена одбрана, а му треба победа за да го крени моралот во тимот..А за Недвед..Во клубот има млада крв (Џовинко) кој одвај чека да ги покаже своите квалитети, и да се наметне..А Недвед, со извинување ама искрено не е онај повеќе што беше порано, искрено се чувствува стагнација во неговата форма, па можам да речам и пад, и чесно е Џовинко се повеќе и повеќе да добива шанса за игра..Во тимот треба да бидат оние кои се најмногу мотивирани за игра, а оние кои не се во форма да им се помогне да си ја повратат..Дел Пиеро играше слабо против Катанија, Сампдорија и против Бате Борисов,а паралелно на тоа Јакинта даде 2 гола,и мислам дека рака на срце според прикажаното, Јакинта и јас би го одбрал во моментов пред Дел Пиеро.. Имам заприметено, и Капело кога беше тренер, Дел Пиеро ако беше на клупа 1-2 натпревари одма доаѓаше во конфликт со Капело..Така да мислам дека сега Дел Пиеро треба да работи да се врати во форма, и да биде оној што го знаеме, а не да се расправа зошто ќе има шанса Јакинта пред него..
Точно дека Дел Пиеро не е у форма,и не треба да игра.Јакинта е полн со мотивација за да се докаже така да ја мислам дека Алекс треба да почне од клупата против Палермо.Ама Алекс е легенда незнам дали Раниери ќе има муда да го остави на клупа(муда имаше само Капело,никој друг).А што се однесува до повредени,да лоша е ситуацијата,ама со Мелберг и Књежевич мислам дека добро ќе поминеме.Натпреварот со Палермо е да се биде или не за Раниери.Да се надеваме дека ќе остане(не дека го сакам туку само сакам Јуве да тепа,за да заќути Ночерино) Се надевам на добар натпревар за Џиовинко.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.046
Поени од реакции
5.689
Точно дека Дел Пиеро не е у форма,и не треба да игра.Јакинта е полн со мотивација за да се докаже така да ја мислам дека Алекс треба да почне од клупата против Палермо.Ама Алекс е легенда незнам дали Раниери ќе има муда да го остави на клупа(муда имаше само Капело,никој друг).А што се однесува до повредени,да лоша е ситуацијата,ама со Мелберг и Књежевич мислам дека добро ќе поминеме.Натпреварот со Палермо е да се биде или не за Раниери.Да се надеваме дека ќе остане(не дека го сакам туку само сакам Јуве да тепа,за да заќути Ночерино) Се надевам на добар натпревар за Џиовинко.
Точно е тоа за Јакинта, односите на Капело и Дел Пиеро,не се сложувам дека овој натпревар е се или ништо за Раниери,бидејќи и во случај на непосакуван резултат нема да си замине, ова се е медиумска фама..Мислам дека побитното е што победа на овој дуел би била кец на десетка за мотивацијата..Дел Пиеро треба и сам да е свесен дека кога не е во форма треба да му го препушти на некој друг местото, кој е желен да се докаже, да постигне гол, а во случајов тој е Дон Винченцо..А тоа кепецот Ночерињо, може да скока како прле пред магаре, лани заедно со Молинаро беа двата најголеми дрва, годинава имаме уште едно..Се ослободивме од него..

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
За последниов спор околу раниери и дел пјеро сум на страната на Раниери,
Дел пјеро беше слаб последните неколку меча и требада потопли клупа, Јакина беше многу добар и заслужва некое време да биди стартер. За недвед не се сложвам дека треба да седи на клупа ама треба да се замени кон средина на второто полувреме бидејќи е слаб со кондицијата.

Предлог формација
--------------Џовинко-Јакинта--------------
Недвед(Брацо)-Сисоко-Маркизио-Каморанези

За одбраната нема да коментирам оти не ги знам повредите на Киелини и Легро колку се сериозни.
Амаури мислам дека треба да поседи наклупа оти играме против неговиот стар клуб (Зампарини се обидва да го деконцентрира, не знам како ќе го држат емоциите :) )

Инакуеве интересна вест (сеуште стојам зад идејата Раниери да остани на клупата ама ова е интересна алтернатива која не ја сметавме)
Липи го предлага Конте за тренер.
http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=894190

Искрено Ама ич незнам колку го бива Конте за тренер освен дека е во Бари или Лече (мислам дека имаа некој напредок под негова контрола), ама доволно добар аргумент е дека ЛИПИ го предлага.
Конте го знам како добар лидер од времето кога ја зеде капитенската лента и мислам дека има голем авторитет во јувентус, така сметајте дека тој би имал пол позиција ако на сред година менваме тренер. Ферара исто има авторитет ама не заборавајте на неговиот ангажман со репрезентацијата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom