Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Nemam nisto protiv amauri, edinstvenoto vistinsko zasiluvanje za nas vo ovie 2 godini (ne gi racunam giovinco i de ceglie zosto tie bea nasi igraci)...Nocerino mozese i toa kako da se izbori za mesto vo prviot tim, prva sezona mu bese vo juve a odigra preku 20 natprevari i se gledase deka srceto go ostava na terenot za razlika od poulsen koj zema 3.5 mil a nema da odigra nisto podobro od moznostite na nocerino(da napomenam pak deka kaj nocerino ima mnogu prostor za napredok)...I da sekako deka sum protiv upravata(sekoj navivac koj e vo tek so nastanite bi trebalo da bide protiv upravata) zatoa sto klubot tone so niv...Se nadevam deka ima barem malce vistina vo ona deka ranieri ke se smeni i na negovo mesto ke dojde Ferrara...
А што е толку Чиро Ферара подобар тренер од Раниери?он тек сеа земал лиценца за тренер,ќе бидеме ко Барса со Пеп Гвардиола и полошо, со неискусен тренер

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
А што е толку Чиро Ферара подобар тренер од Раниери?он тек сеа земал лиценца за тренер,ќе бидеме ко Барса со Пеп Гвардиола и полошо, со неискусен тренер
So mu fali na barsa so gvardiola? Eve poleka i barsa vleguva vo forma...Juventus so Ferarra ke bide mnogu podobar. Da ne zaboravime deka Ferrara bese na klupata na Italijanska reprezentacija na svetskoto prvenstvo i sega e povtorno pomosnik na lippi taka imal sto da nauci i od kogo da nauci. A sto e najvazno toj e legenda na klubot i nas ni treba takov trener koj ke znae sto znaci da si del od juventus(za razlika od Ranieri koj vo 50 godisnata kariera ima osvoeno samo 2 nacionalni kupa)...Ranieri e marioneta na ovaa uprava, Deschamps vide kakva e situacijata vo upravata(ne sakaa da mu dovedat niedno zasiluvanje koe toj go barase tuku nekoi nivni) pa covekot si dade otkaz i jas nemat nikogas da go prezalam negovoto zaminuvanje...

hriste

Fire Star
Член од
12 март 2008
Мислења
218
Поени од реакции
54
Ајде во недела редно е веќе да победиме oчкувам победа со 3 гола во мрежата Палермо.

FORZA JUVEEEE

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Ајде во недела редно е веќе да победиме oчкувам победа со 3 гола во мрежата Палермо.

FORZA JUVEEEE
да да, ми мириса дека ке има многу голови во недела против Палермо!
Амаури да погоди многу сакам!

Член од
10 јануари 2008
Мислења
723
Поени од реакции
24
So mu fali na barsa so gvardiola? Eve poleka i barsa vleguva vo forma...Juventus so Ferarra ke bide mnogu podobar. Da ne zaboravime deka Ferrara bese na klupata na Italijanska reprezentacija na svetskoto prvenstvo i sega e povtorno pomosnik na lippi taka imal sto da nauci i od kogo da nauci. A sto e najvazno toj e legenda na klubot i nas ni treba takov trener koj ke znae sto znaci da si del od juventus(za razlika od Ranieri koj vo 50 godisnata kariera ima osvoeno samo 2 nacionalni kupa)...Ranieri e marioneta na ovaa uprava, Deschamps vide kakva e situacijata vo upravata(ne sakaa da mu dovedat niedno zasiluvanje koe toj go barase tuku nekoi nivni) pa covekot si dade otkaz i jas nemat nikogas da go prezalam negovoto zaminuvanje...
Bravo be batka. I jas se soglasuvam so tebe. Sto pati sum kazal deka Ranieri ne e za Juventus. Ni nasite direktori vo klubot ne gi sakam, tuku gi mrazam. Sosema vo pravo si.
Ti posakuvam dobredojde vo nasiot Klub.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Bravo be batka. I jas se soglasuvam so tebe. Sto pati sum kazal deka Ranieri ne e za Juventus. Ni nasite direktori vo klubot ne gi sakam, tuku gi mrazam. Sosema vo pravo si.
Ti posakuvam dobredojde vo nasiot Klub.
Шом не ги сакаш никој мразиш зошто не се откажеш да скинеш маки !?
ахх :tapp:

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
За ова милион пати имам зборувано..Не барајте преку леб погача, Б беше шок за Јуве во секоја смисла, и во играчка, и во финансиска и во секаква смисла..Многу играчи си заминаја, многу новаци дојдоа..Грешка му е на Раниери кој не го игра многу Себастијан Џовинко, не е поправлива таа грешка?А дека има капацитет овој тим се има докажано многу пати..Раниери го победи Интер лани со послаб состав Интер, значи тимов вреди..Раниери беше не под голем, под ОГРОМЕН ПРИТИСОК да го уфрли Џовинко, како од навивачите, така и од Управата кој се натегаше за продолжување договорот на Џовинко со Јуве, но во ЛШ ни треба на терен и Павел Недвед со неговото искуство, како и Каморанези со неговите пробиви..Раниери проба меѓу овие да го уфрли Џовинко, и се покажа како погрешно..После се смена тактиката (Каморанези се врати поназад), следеше прераспоред и одма дојдоа двата гола на Винченцо Јакинта..Секој тренер грешил..Со Сампдорија имавме добра поставеност на играта (значи не е крив Раниери), само не му тргна на Дел Пиеро, на Каморанези играа под нивната можност, и по дифолт тоа влијаеше врз играта на цел тим.Грешка е на Раниери што не го уфрли Џовинко, да живни играта....Со Катанија едноставно немавме среќа, никако не сакаше топката да влези во гол..Одма три нерешени резултати одма викате, смена на Раниери, Елкановци не ви чинеле, не чинело ова, она...Јас викам, дека тренерот обично се оценува на крај на сезона (освен ако има ептен негативни резултати во моментот), се врши сума сумарум, дали е клубот на добра позиција,се гледат резултатите, и се донесува одлука дали чини или нечини.Со смена на тренер сред сезона, по дифолт губиме..Адаптација, да се запознае со играчите, и возот помина..Не може вие да речите дека тренерот не чинел по три нерешени резултати..Лани тој тренер со оној тим(сега е позасилен), со финансиски загуби, и со сите премрежја низ кои помина Јувентус успеа да освои трето место, место кое Милан кога беше префрлен во Сериа Б, му требаа пет сезони во Сериа А да стигни до 3то, а 7 до титула, а Јуве првата сезона од враќањето освои трето место, а годинава е меѓу главните конкуренти за Скудетото..Иднината не можам да ја предвидам како ќе се развиваат настаните, но секој клуб запаѓа во криза, потсетете се лани на Манчестер, блед старт, на крајот заврши со двојна круна, и во ЛШ и во Премиер..И јас сакам Јуве да се врати од Сериа Б, и одма да освои Скудето, и сите тие работи, но да бидиме реални..Сега се поставува темелот на новиот Јувентус, а тоа не се прави во три натпревари, не е чесно да се плука по Раниери, по Елкан, по се и сешто што е раководство на Јувентус ако има мала криза, треба да се поддржи клубот..

Сега се жалите од тренер, од Управа од се...Што ако заостанувавме зад Интер и Милан 20 бода, ако во ЛШ испадневме од група и што ти ја знам таму..Вие од три нерешени резултати поголема трагедија од Вилијам Шекспир напрајвте...
Kaко бе погрошно другар?! Единствената добра работа што ја направи Раниери е што му дозволи на Џовинко да игра (а тоа што му ја утна страната и го стави десно тоа е друг проблем)џовинко ги намести двата гола, Недвед е стар (37) премногу грешки од него, Каморанези нон стоп влече повреди - значи тоа не се играчи на кои можеш да се потпреш. Раниери не користи измени, гледа дека тимот не му игра како што треба а него го боли кур, си вика "ај бе барем бод ќе вадиме", a кога ќе направи замена - тотална утка! И уште нешто зошто го форсира толку Молинаро не можам никако да сфатам.
Кажав и претходно: Раниери е добрар тренер.... за во Реџина!

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Mototo na ranieri pred sekoj natprevar : "NA OVOJ NATPREVAR BITNO E DA NE ZAGUBIME" :aplauz:...Misli deka seuste e vo parma i ke igra zatvoreno i na bod na sekoj natprevar...

Д

Демијан

Гостин
Kaко бе погрошно другар?! Единствената добра работа што ја направи Раниери е што му дозволи на Џовинко да игра (а тоа што му ја утна страната и го стави десно тоа е друг проблем)џовинко ги намести двата гола, Недвед е стар (37) премногу грешки од него, Каморанези нон стоп влече повреди - значи тоа не се играчи на кои можеш да се потпреш. Раниери не користи измени, гледа дека тимот не му игра како што треба а него го боли кур, си вика "ај бе барем бод ќе вадиме", a кога ќе направи замена - тотална утка! И уште нешто зошто го форсира толку Молинаро не можам никако да сфатам.
Кажав и претходно: Раниери е добрар тренер.... за во Реџина!
Па ако не на Каморанези на кој да се потпреме?Џиовинко?Да и на него ама не оваа сезона,треба искуство.А Раниери уште коа дојде знаев дека не е човекот за Јуве.И во ова никој неможе да ме разубеди

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Kamoranezi e edinstven fudbaler od sredinata vo juventus koj ima nekoja ideja prema napred (ostanatite se site zadni vezni)...:tapp:

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Mi se dopaga ideata Ferrara da bide nas trener, no ne ovaa sezona, mora da mu se dozvoli na Ranieri da ja zavrsi sezonata da vidime kakov uspeh ke ima...

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Па ако не на Каморанези на кој да се потпреме?Џиовинко?Да и на него ама не оваа сезона,треба искуство.А Раниери уште коа дојде знаев дека не е човекот за Јуве.И во ова никој неможе да ме разубеди
Епа види, во сезонава што почна Џовинко многу повеќе придонесе за резултатите на Јуве отколку Каморанези. Не викам дека Каморанези не е важен за тимот, само повредата што ја влече го прави лабилен играч. Раниери да повлечеше иницијатива да се најде достојна замена за него, (Диего, Ван Дер Варт...), немаше да треба да се потпира на неискусниот Џовинко. Факт е дека Џовинко 2 утакмици не вади од гомна.
Мора нешто да се превземе, вака не оди...

Член од
18 април 2008
Мислења
593
Поени од реакции
10
За ова милион пати имам зборувано..Не барајте преку леб погача, Б беше шок за Јуве во секоја смисла, и во играчка, и во финансиска и во секаква смисла..Многу играчи си заминаја, многу новаци дојдоа..Грешка му е на Раниери кој не го игра многу Себастијан Џовинко, не е поправлива таа грешка?А дека има капацитет овој тим се има докажано многу пати..Раниери го победи Интер лани со послаб состав Интер, значи тимов вреди..Раниери беше не под голем, под ОГРОМЕН ПРИТИСОК да го уфрли Џовинко, како од навивачите, така и од Управата кој се натегаше за продолжување договорот на Џовинко со Јуве, но во ЛШ ни треба на терен и Павел Недвед со неговото искуство, како и Каморанези со неговите пробиви..Раниери проба меѓу овие да го уфрли Џовинко, и се покажа како погрешно..После се смена тактиката (Каморанези се врати поназад), следеше прераспоред и одма дојдоа двата гола на Винченцо Јакинта..Секој тренер грешил..Со Сампдорија имавме добра поставеност на играта (значи не е крив Раниери), само не му тргна на Дел Пиеро, на Каморанези играа под нивната можност, и по дифолт тоа влијаеше врз играта на цел тим.Грешка е на Раниери што не го уфрли Џовинко, да живни играта....Со Катанија едноставно немавме среќа, никако не сакаше топката да влези во гол..Одма три нерешени резултати одма викате, смена на Раниери, Елкановци не ви чинеле, не чинело ова, она...Јас викам, дека тренерот обично се оценува на крај на сезона (освен ако има ептен негативни резултати во моментот), се врши сума сумарум, дали е клубот на добра позиција,се гледат резултатите, и се донесува одлука дали чини или нечини.Со смена на тренер сред сезона, по дифолт губиме..Адаптација, да се запознае со играчите, и возот помина..Не може вие да речите дека тренерот не чинел по три нерешени резултати..Лани тој тренер со оној тим(сега е позасилен), со финансиски загуби, и со сите премрежја низ кои помина Јувентус успеа да освои трето место, место кое Милан кога беше префрлен во Сериа Б, му требаа пет сезони во Сериа А да стигни до 3то, а 7 до титула, а Јуве првата сезона од враќањето освои трето место, а годинава е меѓу главните конкуренти за Скудетото..Иднината не можам да ја предвидам како ќе се развиваат настаните, но секој клуб запаѓа во криза, потсетете се лани на Манчестер, блед старт, на крајот заврши со двојна круна, и во ЛШ и во Премиер..И јас сакам Јуве да се врати од Сериа Б, и одма да освои Скудето, и сите тие работи, но да бидиме реални..Сега се поставува темелот на новиот Јувентус, а тоа не се прави во три натпревари, не е чесно да се плука по Раниери, по Елкан, по се и сешто што е раководство на Јувентус ако има мала криза, треба да се поддржи клубот..

Сега се жалите од тренер, од Управа од се...Што ако заостанувавме зад Интер и Милан 20 бода, ако во ЛШ испадневме од група и што ти ја знам таму..Вие од три нерешени резултати поголема трагедија од Вилијам Шекспир напрајвте...

Totalno si vo pravo....Se vrativme minatata sezona i so trite najdobri ekipi imame pozitiva zboruvam za lani t.e ako se napravi mini tabela Juve e prv vo duelite so Inter,Milan,Lazio,Roma.... so znaci deka Ranieri napravil dobra rabota, titulata ja zagubivme vo malite natprevari koi vo minatoto gi dobivavme bez problem, no videte Juventus tek se oformuva kako tim smena na generacii dupki od Serie B koga si zaminaa igracite, imavme soliden tim imame igraci koi se na zalez na kariera, mozebi ne pazaruvavme najdobro i mene iskreno mi e krivo za Nocerino koga imavme priroden destruktivec vo sredinata nie go kupivme Poulsen koj ni malku ne e slab igrac naprotiv, 2 Gatuso i morame da bideme trpelivi imame povredi,kriza sekoj tim minuva ama jas ne bi kazal bas za kriza so Catania nemavme sreka,so Sampdoria bevme podobri no 0-0 a so Bate Borisov mislam deka da pobedevme 70% bevme vo 2 krug sega imame izgledni sansi realno domasen teren mozeme da potpreme na Real ke bide tesko no najprvin ocekuvam pobeda nad Palermo za vrakanje na samodoverbata koja mislam deka e raznisana, i mislam deka treba da se namali pritisokot vrz Ranieri, sto ke bese ako dojdoa Ronaldinho,Flamini i Sevcenko u Juve i gi zagubivme prvite 2 natprevari kko sto gi zagubi Milan ?????? Taka da so toj tim treba da gledame i realno ne mozeme da gazime no veruvam vo upravata i se nadevam na uspesna sezona

J@mbo

Zack de la Rocha
Член од
18 септември 2008
Мислења
386
Поени од реакции
8
imas pravo ice juve lani bese vo golema kriza nemaa dovolno golem fond na pari skoro site igraci si otidoa koga ispadna kalcopoli aferata i sto sakate vie juve da gazi se pred sebe cel tim ni e izmenet vo odbrana treba vreme da se naviknat sreddinata poleka se prepusta na madite igraci i sto i napadot se menuva cekajte ima vreme5 kol e so zaostanuvame nisto 1 bod e inter pred nas kako i dae mislam deka ke se borime do poslednoto kolo za titulata go imame znaci giovinco go imame sissoko camo kielini del piero poulsen grigera legro amauri trezegol ke se vrati zaneti ke se vrati ke se naprai nekoj transver na polu sezona ne panicete lani kako ranieri bese dobar i odendas zaboravil da vodi tim ne moze toa taka da se zaborai treba vreme de celji da se uklopi so giovinco aj denes mi e rodenden se nadevam deka vikendov ke tepa juve i ke dade giovinco za mojot rodenden gol :wink::)

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Ne znam kako mozite da recite deka trener koj vo svojata 25-godisna kariera nema osvoeno ni edna poznacajna titula(samo 2 nacionalni kupa) e dobar trener...stvarno ne gledate kako klubot tone so cirkusantite vo uprava i marionetata na klupata...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom