Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Точно, Молинаро вчера изигра добро, и се надевам дека ќе ја подобри играта, а да бидиме искрени во последно време игра на подобро ниво од порано, му се случуваат киксов ама за разлика од порано многу помалку..Сега е најпотребен, посебно што немаме некоја соодветна замена за него после повредата на Де Чеље...

Трезеге и Амаури како Дрогба и Анелка? Јас имам 4 напаѓачи сите со различни карактеристики...“

Инаку за натпреварот со Челзи, вчера Хидинк истрча со 4-3-3 формација против Астон Вила, формација која против типична Италијанска екипа со Италијански стил на игра не вродува со успех, така да не верувам дека со таква формација ќе почне Гус Хидинк против Јувентус..

Интересна изјава на Џанфранко Ѕола, кој вели дека натпреварот
Челзи - Јувентус ќе го реши Алесандро Дел Пиеро...

Инаку Примавера тимот на Јуве се пласира во финалето на Viareggio купот, кој ќе го играат против Сампдорија... Синоќа победи против градскиот ривал Торино со 3-1...
од слободен удар:vozbud::vozbud:овие првите двајца некако поопасни ми делуваат:vozbud::vozbud:

Член од
22 декември 2008
Мислења
35
Поени од реакции
1
Kiko :bravo::bravo::bravo: za vovedot sekoja cest majstore.Odlicna utkamica ama gledam deka zaboravate da kazete deka Chiellini izigra isto taka perfekten mec i ke mora vaka i u sreda da igra.Nemozam da doceka sreda a posot ne ja davaat na mtv ako nekoj saka da ja gleda a nema kade slobodno neka me kontaktira jas ke praaam direkten prenos od drimbox.poz

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Коболи сеуште се надева на Скудетото Јовентус можеби се девет бода негатива во однос на Интер, но претседателот Џовани Коболи Џиљи верува дека тие сеуште можат да го освојат Скудетото
“Нашите надежи за Скудетото не се изгубени. Постои голема разлика помеѓу нас и лидерот, но ја задржавме на исто ниво оваа недела.” – рече Џиљи.
Со победата на тешкото гоствување во Сицилија, против Палермо, Старата Дама остана на истата негатива од девет бода, откако Интер претходно успеа да ја совлада Болоња.
“Јас и тренерот Раниери сме во договор за тоа како да и пристапиме на трката за титулата.”
“Секако, доколку Интер продолжи со вакво темпо, дури и другите тимови да победуваат, нивната победа ќе биде неизбежна. Но ние мораме да се обидеме и да бидеме онаму каде што Интер ќе се ’лизне’.”...имаме шанси оти да не го освоиме:vozbud::vozbud::vozbud:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.594
Јувентус денеска продолжува со тренинзите за мечот против Челзи..Иако, вчера имаа напорен натпревар денеска сите се на терен за да тренираат..Среќа за Јуве е што на вчерашниот натпревар никој не заработи никаква повреда, и Раниери ќе може да смета на сите што беа повикани со Палермо..

Инаку Calciomercato.it и Observer в лето ќе се проба да се донесе Фелипе Мело, а за неговите услуги заинтересиран бил и Лион...

vucko

JuveManiac
Член од
16 јануари 2008
Мислења
192
Поени од реакции
23
Одлична игра на дечките.. Момо одличен и повеќе од тоа... Погодок во манир на класа напаѓач.. Недвед како во своите најдобри времиња... А за Буфон не знам што да кажам.. Мислам дека несомнено докажа кој е кој според голманските способности... Одлична игра и на Килелини.. Мислам дека Киелово се враќа во старата препознатлива форма.. И за крај ке го пофалам и тоа многу Молинаро.. Вчера изигра супер.. Како во офанзива така и во дефанзива.. Ако продолжи вака ке значи многу тоа за Јуве.. И на крај да ви ја честитам на сите победата и на ред е Челзи да падни на колена..
П.С Vucko Welcome In The Hood:wink:

10x bro, nice to be here :helou:

Agent Francka Bilala Riberya ostavio je otvorenu mogućnost ljetnog transfera svog štićenika u Juventus.

U Juventusu ništa ne prepuštaju slučaju stoga ne čudi činjenica da su bianconeri već formirali listu potencijalnih pojačanja koji bi u sezoni 2009/10 trebali odjenuti njihov dres. Uz odavno spominjanog Diega, zatim Cassana, klub iz Torina namjerava udicu baciti prema Munchenu kako bi privoljeli aktualnog prvaka na prodaju Francka Bilala Riberya iako se čini da se Bavarci ne namjeravaju odreći svog najboljeg igrača.

"Juventusov šarm je i danas jak kao i u vrijeme kada je za njih nastupao Zidane." - rekao je Riberyev agent Alain Migliacco koji je ranije zastupao i Zidanea.

"Juventus je prije nekoliko sezona dotaknuo dno ali su se uspjeli vratiti na mjesto koje im pripada. To nije slučajno, ljudi koji ga vode zaslužuju pohvale za to. Ne smijemo zaboraviti da se radi o jednom od najvećih europskih klubova."

Na upit novinara Tuttosporta da li mu je poznato da su navijači Juventusa u anketi odabrali Riberya kao najpoželjnije pojačanje Migliacco je odgovorio.

"Stvarno, nisam znao da je dobio najviše glasova. Mogu poručiti navijačima Juventusa da njihov san nije neostvariv. Teško mi je sada reći što će se dogoditi u budućnosti ali definitivno to nije san koji se ne može ostvariti."

Извор: JuveBalkan.com

Каква изјава на Migliacco, а момци?! И нема да остане само сон, се надевам Secco ке се вразуми и ке се потруди да го доведе во Јувентус, овој играч несмееме да го испуштиме!
Што мислите вие?

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
10x bro, nice to be here :helou:

Agent Francka Bilala Riberya ostavio je otvorenu mogućnost ljetnog transfera svog štićenika u Juventus.

U Juventusu ništa ne prepuštaju slučaju stoga ne čudi činjenica da su bianconeri već formirali listu potencijalnih pojačanja koji bi u sezoni 2009/10 trebali odjenuti njihov dres. Uz odavno spominjanog Diega, zatim Cassana, klub iz Torina namjerava udicu baciti prema Munchenu kako bi privoljeli aktualnog prvaka na prodaju Francka Bilala Riberya iako se čini da se Bavarci ne namjeravaju odreći svog najboljeg igrača.

"Juventusov šarm je i danas jak kao i u vrijeme kada je za njih nastupao Zidane." - rekao je Riberyev agent Alain Migliacco koji je ranije zastupao i Zidanea.

"Juventus je prije nekoliko sezona dotaknuo dno ali su se uspjeli vratiti na mjesto koje im pripada. To nije slučajno, ljudi koji ga vode zaslužuju pohvale za to. Ne smijemo zaboraviti da se radi o jednom od najvećih europskih klubova."

Na upit novinara Tuttosporta da li mu je poznato da su navijači Juventusa u anketi odabrali Riberya kao najpoželjnije pojačanje Migliacco je odgovorio.

"Stvarno, nisam znao da je dobio najviše glasova. Mogu poručiti navijačima Juventusa da njihov san nije neostvariv. Teško mi je sada reći što će se dogoditi u budućnosti ali definitivno to nije san koji se ne može ostvariti."

Извор: JuveBalkan.com

Каква изјава на Migliacco, а момци?! И нема да остане само сон, се надевам Secco ке се вразуми и ке се потруди да го доведе во Јувентус, овој играч несмееме да го испуштиме!
Што мислите вие?

нема многу мислење треба да се доведе ваков играч не се испушта:vozbud::vozbud::vozbud:

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
чим Тимче вика дека ќе го земеме ,значи готово доаѓа:):) Рибери го сакам поише од Диего,ако има желба да игра за јуве тогаш нема проблеми,поздрав и до новиот член на фан клуб јуве

Член од
22 април 2008
Мислења
549
Поени од реакции
93
KIKO брат секоја чест, од 1 до 10 имаш 86 од мене за темава. А глеам со новава тема и 2 нови членовиа, па добредојдовте. Мечот со Палермо беше прекрасен, скоро сите изиграа прекрасно, иако можевме да им шибниме уште еден гол кога Јакинта не му подаде на Трезеге, но сепак добро беше, и ние можевме да примиме 2 гола на почетокот на натпреварот но Џиџи беше маестрален, уште еднаш докажа кој е нумеро уно меѓу стативите.

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Диего или Рибери не е важно кој и двајцата се подеднакво добри, нема да загубиме ништо со нивниот евентуален трансфер. Добредојде Вучко.

vucko

JuveManiac
Член од
16 јануари 2008
Мислења
192
Поени од реакции
23
Диего или Рибери не е важно кој и двајцата се подеднакво добри, нема да загубиме ништо со нивниот евентуален трансфер. Добредојде Вучко.
И јас се сложувам со тебе, било кој од овие двајца да дојдат ке го зголемат фондот на светски играчи, но сепак, мислам дека некако Ribery подобро ќе се снајде во Италија зошто е класичен лев крилен играч а и одлично се снаоѓа и на позицијата CF, која пак е класична за Diego... Како и да е, мора да се прошири фондот на класа играчи, а едни од нив се и овие двајца!

п.с. Thnx aRtan, glad to be here! :wink:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
More, da sum vo upravata na Juve bi gi donel site za koi se spekulira deka ke dojdat: Sneider, Riberi, Diego i Silva i ic oko nema da mi trepne:pos2:. Arno ama ne sum vo upravata i ne e moe da odlucuvam koj ke dojde a koj ne. Shala na strana site cetvorica se odlicni igraci i bilo koj od niv da dojde vo Juve ke bide odlicno zasiluvanje za sredniot red.

vucko

JuveManiac
Член од
16 јануари 2008
Мислења
192
Поени од реакции
23
Да да и јас би ги донел, no doubt about that, но не ни требаат сите... еден доволно е да се пронајде во Јуве и да биде нов лидер како што беше Zidane...аххх ви текнува ли на тие години леееее како играаа ццц а? Газеа и дома и у гости и у лига и у Европа све живо и диво... Е овој тим треба да се трансформира во такво нешто и треба да се создаде машина која ке меле све пред себе, а динамото на екипата ке биде сигурно Ribery... И да би бил јас Ranieri вака би му ги објаснил работите за уште од старт да се наметне и да го води тимот зошто погледнете што прави во Bayern...просто везе(знам само дека одкога отиде Zidane имам носталгија по таков играч-волшебник со топка) :wink: Али све ова се само желби и дај боже што побрзо да се остварат!

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Да да и јас би ги донел, no doubt about that, но не ни требаат сите... еден доволно е да се пронајде во Јуве и да биде нов лидер како што беше Zidane...аххх ви текнува ли на тие години леееее како играаа ццц а? Газеа и дома и у гости и у лига и у Европа све живо и диво... Е овој тим треба да се трансформира во такво нешто и треба да се создаде машина која ке меле све пред себе, а динамото на екипата ке биде сигурно Ribery... И да би бил јас Ranieri вака би му ги објаснил работите за уште од старт да се наметне и да го води тимот зошто погледнете што прави во Bayern...просто везе(знам само дека одкога отиде Zidane имам носталгија по таков играч-волшебник со топка) :wink: Али све ова се само желби и дај боже што побрзо да се остварат!
Добредојде Вучко во фан клубот на најтрофејниот клуб во Италија големиот ЈУВЕНТУС!!!:wink:

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Не би рекол... Рибери е каде каде подобар од Диего, плус подобро би се вклопил во нашата формација 4-4-2, или поконкретко, поадекватна замена е за Павел одколку Диего, али па затоа е малце поскапичок. Али знаеме дека у прашање е замена за Недвед, човекот за кој дадовме многу пари, но вредеше секое ебано евро шо го плативме, така да мислам дека и сега не треба многу да се штеди на играчи како Рибери...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom