Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
да сфакам.
Епа тогаш ЗОШТО ГО СТАВИ УПОРНО МОЛИНАРО оти не изјави зошто го стави тој а не Де Чеље само поради него ли ке губиме, нека изјави зошто прави ткави глупи замени против Катанија и другите, зашо не изјави зошто не го пушти ЏОВИНКО кој ни решава се во средината итој ја влечи играта, се во ред СФАКАМ дека неможе џовинко 1 тим да е, но мора МОРА да го стави за да живне средниот ред упорно Маркизо го ставил, нека го стави ама Џовинко да влези со САМПДОРИЈА 1 измена прави цццц , тренерите сакат по 5 измени тој 1 прави на натпревар а златна клупа имаме
Молинаро го клава оти сака да игра со ротација со де чеље додека тој не се вклопи во тимот и на темпото на игра, неможи преку ноќ де чеље да игра прва постава нон стоп- треба полека да се избори за место.

Џовинко не можи да игра на таа позиција во средина бе досега то го зборав. Маркизио е играч кој е тепач, и добива топки а џовинко е креативец има гооолема разлика.

Замена, хммм ако имаш добра игра шо ќе ти е замена? за да ја заебиш играта? Јакинта влезе со сампдорија? и шо напрај? ништо? оти не можеше во 10 минути да се вклопи. истото ќе се случеше и со останатите. недвед и камо добро играја до 75минута, измена после то ќе беше бескорисна. Дотогаш овие ја држеја играта и немаше потреба од измена. Истото се случваше и со катанија а тука улогите беа сменати играше џовинко се редеја шанси и гол не падна. Ако на некој треба да му се лутиме тоа е киелини оти заеба за голот ама ко ќе ми текни шо се направи лани неможам лошо да зборам за него. луѓе сме грешиме.

не гледај така негативно на резултатот гостувањата во Џенова се секогаш тешки, прифати малку и нерешено особено кога гледаш дека не влегва топката. се работи само за среќа не за немање игра.

извајвме нерешено и се на се напредувавме во однос на интер (сега сме на -1) останатите веројатно брзо ќе паднат. Не доцниме многу со поени и вервам дека ќе се вратиме имајте трпение сите.
Ајде оладете со вакањата по раниери, ако заеби уште некој меч ќе збораме засега нема ама ич место за викање по него добро си ја брка работата.
Ај сега прајте муабет за БАТЕ :salut:
 

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.842
Поени од реакции
5.509
Против Бате Борисов очекувам победа, бидејќи многу ни е потребна пред двомечот со Реал Мадрид да влезиме со максимални 6 бода, и да извадиме позитива со Реал Мадрид во двомечот, и да си обезбедиме прво место, и полесен противник..Се надевам дека двата нерешени резултати во првенството се дополнителен мотив за победа со Бате Боризов...
 
Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.194
Поени од реакции
13
abe ne kazuvajte mnogu prikazni, da ne znate povke od ranieri, poleka samo trpenie treba, a pocetok na sezona e... Protiv bate ocekuvam pobeda da ja vrati samodoverbata
 
Член од
10 јануари 2008
Мислења
723
Поени од реакции
24
1. Рајкард, беше тренер на барса (исто мој омилен клуб, и се молев да си замини) и имаше многу нестабилна игра против фенерџиите. Тимот го вадеја само индивидуалците како меси и компанија. Значи рајкард не знаеше една тактика да скрои за да добие меч. Ако сакаш примери за замените играше со Олегер и то а во прв тим (Молинаро е бог за овај).
2. За раниери размисли малку, лани успеа со половина добар тим и многу повреди да извај 3то место кое ретко кој го очекуваше од него. Има успеано во својата кариера да стигни до финале на ЛШ со релативно послаба екипа како Валенсија. И ова му го почитувам повеќе отколку да речиме титула со Манчестер, Интер или слично. Значи се работи за тренер кој знај да работи и со играчи кои не се звезди и да одина резултат. еднаш ќе изгуби и тоа не по негова вина туку поради несреќна реализација и одма плукате по него. Гледајте ја малку играта не туку кажвајте кој да влегва во игра, сигурно тој знај појќе од вас.
A be bate od kaj ti e ova informacija deka igral u finale so Valencia. huhuh.. Valencia na dva pati po red igrase u finale so trenerot Hernan Cuper ako se sekavas. Posle toa Inter go zedoa Cuper od Valencia. Ranieri vo Valencia otide mislam deka togas koga Capello go prevzeme Juventus, 2004 godina. Ranieri ako se sekavate vednas stom se preseli vo Spanija od Juventus go kupi Marco Di Vaio.
 
Член од
10 јануари 2008
Мислења
723
Поени од реакции
24
Protiv Bate Borisov:
Manninger
Grygera Legrottaglie Chiellini De Ceglie
Camoranesi Sissoko Tiago/Marchisio Giovinco
Iaquinta/Amauri Del Piero
 

J@mbo

Zack de la Rocha
Член од
18 септември 2008
Мислења
386
Поени од реакции
8
Џовинко и Поулсен не можат да играат на иста позиција..На позицијата што игра Поулсен и Сисоко, треба поснажен фудбалер, со дефанзивни афинитети, што ќе ги пресекува топките кои се движат кон одбраната, или и самите дефанзивни задачи ги извршуваат тие..Џовинко со неговата конституција не може да игра на местото ниту на Поулсен ниту на Сисоко, а и според типот на игра која ја негува Џовинко (напаѓачка) нема да може да се снајде на тоа место..Единствено, Џовинко може да игра на местото на Недвед, Каморанези и евентуално на Дел Пиеро...
a zs ne proba ranieri so ovaa formacija zboram za sredinata i napadot :
--------------sissoko---tiago(so ofanzivni zadaci)-----polsen---------------
----kamoranesi-------------------------------------------govinko----------
-------------------del piero\amauri\jakinta\trezegol koa ke ozdrave---------
 
Член од
22 април 2008
Мислења
549
Поени од реакции
93
3 Chiellini
4 Mellberg
7 Salihamidzic
8 Amauri
9 Iaquinta
10 Del Piero
11 Nedved
12 Chimenti
13 Manninger
15 Knezevic
16 Camoranesi
19 Marchisio
20 Giovinco
21 Grygera
22 Sissoko
28 Molinaro
29 De Ceglie
30 Tiago
31 Nocchi
32 Marchionni
33 Legrottaglie
Ова се сите играчи што Раниери ги има на располагање со Бате, што значи Полсен и Буфон нема да играат.
 

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.339
Поени од реакции
2.232
abe neli protiv bate treba da se vrati buffon ??? :toe:

edit: so bate doma igrame ili na gosti ??
Да, се враќа Буфон, но мислам дека може и Манингер да брани да не го ризикува Буфон бидејки имаме лесен противник, Буфон ке ни треба многу за со Реал.

На гости играме со Бате.
3 Chiellini
4 Mellberg
7 Salihamidzic
8 Amauri
9 Iaquinta
10 Del Piero
11 Nedved
12 Chimenti
13 Manninger
15 Knezevic
16 Camoranesi
19 Marchisio
20 Giovinco
21 Grygera
22 Sissoko
28 Molinaro
29 De Ceglie
30 Tiago
31 Nocchi
32 Marchionni
33 Legrottaglie
Ова се сите играчи што Раниери ги има на располагање со Бате, што значи Полсен и Буфон нема да играат.
Зошто го нема Поулсен?
 

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Се надевам дека ке ја даваат на некоја тв да ја гледаме :):)
 
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.738
Поени од реакции
3.762
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom