Владата за статуите одвоила 8 милиони евра?!

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе биде пренатрупано на плоштад...Александар ќе беше сосема доволен, особено ако е ОГРОМЕН како што викаат, така да останатите споменици ќе ја изгубат вредноста...
ОК е нека прават споменици , иако сега дефинитивно не е време за 17 споменика, сепак кога веќе ги прават нека ги распоредат подобро...
И на крај зошто сите во Скопје и зошто сите на плоштад....

Треба уште 8 милиони евра да даде владата и за знамиња. Гледам низ Скопје се поголеми и се повеќе знамиња се поставуваат. Само напред!!!

Pa znaci smizlata e definitivno makedonka ako se ispituva DNK kako bi doslo:

15 % Borka Veleski-Levata
8 % Rampo Levkata
24 % Mirce Acev
itn ...........................

:pos2::pos2:

Со тие 8 милиони евра, Струмица ќе изгледаше топ.

Добро бре како може ниеден Струмичанец не се жали ама ти од Битуше се жалиш.

На прес на ВМРО ДПМНЕ, пренесуван на ТВ, чув дека Владата издвоила онолку пари за статуите за Скопје, за колку што Зајчев беше аболиран од БЦ. Ако не се лажам, за дотичната особа имаше доставено кривична пријава за 8 милиони евра.

Дали знаеш дека 6 милиони евра е потребно за да се реши статусот со стечајците?

:pos2::pos2:
Добро бре како може ниеден Струмичанец не се жали ама ти од Битуше се жалиш.
Дали знаеш дека 6 милиони евра е потребно за да се реши статусот со стечајците?

Абе,нели реков дека склуптуриве нема да дојдат и да демонстрираат пред влада,значи се релативно политички ефтини,плус ќе им го завземат местото на оние кој во иднина ќе помислат да кампуваат по паркови и плоштади.:pos2:

Само во Македонија сите луѓе се експерти за сè и сешто!
Зошто Гоце ќе бил на коњ, зошто Даме ќе бил на коњ, зошто вака, зошто онака...

Замислете кралицата Елизабета II која сеуште е на власт во Велика Британија има два споменика изградени во нејзина чест на кои таа е качена на коњ!!

Споменик во Отава, Канада
524364097_be34637030.jpg

Споменик во Регина, Канада
0d9b460f-cf9d-4841-9a55-a3900a554d50.jpg

А сега нека се изјаснат оние кои ја виделе како кралицата во денешно време оди во посети на други државници качена на коњ...

...сепак се наоѓаме во Македонија каде луѓето навистина немаат попаметна работа, па мораат да најдат нешто за занимација. А не дека толку ви е гајле за спомениците...

:vozbud:

КАМО СПОМЕНИК НА НАЈГОЛЕМИОТ МАКЕДОНЕЦ ФИЛИП ВТОРИ ГРКОУБИЕЦОТ?!

Во Битола, плоштад Магнолија. Се спрема веќе одамна, башка и местото му е погодено, кај што тресат курови Грците, баш тука во овој град... Маме му ебам нивно...

Како прво, сакам да прашам некој поупатен, дали статуата на Александар навистина ќе биде висока 30 м? Оти ако е така, не знам дали некаде има повисока од таа??!!

Како второ, поддржувам се што е поврзано со нашата историја и култура. Ние како Македонци треба да се срамиме што досега немавме саглам статуа на Александар во Скопје.

И на крај, треба и една статуа на Тоше да се направи и да се постави на видно место.

Јас прочитав дека споменикот ќе биде околу 18 метри сосе постаментот и дека се изработувал во Фиренцана А1.com.mk пишуваше.

...сепак се наоѓаме во Македонија каде луѓето навистина немаат попаметна работа, па мораат да најдат нешто за занимација. А не дека толку ви е гајле за спомениците...

Е ова држи вода.

Само зинзарине не се сељачана, така?
јеби га ..не се ..и тука ти нема помош...:) ќе си останеш за сега јагненце s bregov... во некој следен живот ...може ќе ти се посреќи...

Јас прочитав дека споменикот ќе биде околу 18 метри сосе постаментот и дека се изработувал во Фиренцана А1.com.mk пишуваше.

crazyhorse8086569.jpg

A scale model of the monument, with the real thing in the background.

Ова колку за идеа на споменичариве просветителски....дрчни на пара...:) ....а Солунска глава просто мами...:pos:
.

Шоооооооооооо????!?!?!Е стварно не се здрави,а колку усти плачат за трошка леб,сигурно својата глад ќе си ја задоволат со погледи кон Шмизлата,јаооо не не и не се нормални,до кога со тој детски памет,ќе градат метропола,а градот ќе умира од глад.

Devojcevo prava Makedonka.

E4A8807EE9A3CF46A412878264DEF496.jpg
Ма катастрофа бе... :kesa:
Ај еден херој да се јави што би порачал вакво тенеќе за у двор кај него,ич пара да не спомнуем.
Ја сум уметнички неталентиран,ама со хилта да правам споменик пак боље ќе изгледа од ова карикатурава.

Ма катастрофа бе... :kesa:
Ај еден херој да се јави што би порачал вакво тенеќе за у двор кај него,ич пара да не спомнуем.
Ја сум уметнички неталентиран,ама со хилта да правам споменик пак боље ќе изгледа од ова карикатурава.

Abe si licat pa ti. Kako da go pravele so sex, sto vikase eden cigan kaj nas na rabota :):):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom