Повлеченоста на албанските партии во спорот за името!

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
18 godini konstruktivnost, molcenje, sluh, ne mesanje..... sto poveke sakas?
I pak po isto terame, ama sega nekomu toa preci. E toa jas jebes mi mater ama ja ne go sfakam.

18 Години конструктивност, молчење, слух, не мешање?????????

Преведи го ова Кварк ти се молам???

H

HITCH

Гостин
Па повише сме да му емм, од 2.000.000 државјани се 500.000 албанци. Во останатите 1.500.000 спаѓаат бугарите, србите, ромите, власите, бугарите, турците и др.
Албанците се мнозинство?! Абе ајдееееее :nenene::pos2::pos2:

Koj ja vodese i kreirase makedonskata nadvoresna politika izminatite 18 godini?
Албанците?! :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

P

Princ

Гостин
Албанците се мнозинство?! Абе ајдееееее :nenene::pos2::pos2:
Извини вака, ама што има за :pos2: во мојот пост што си ме цитирал? Ако можеш да ме побиеш со факти, повели. Ако не, иди у ЧДА и таму пуштај :pos2:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Албанците?! :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
False.. sedi, kec :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::jaj::jaj::jaj::jaj::jaj::jaj::jaj::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
A sega a, vo tesno i ajmo pomagajte a? Pa posle toa ide klasika: ete albancite se krivi, oni na kraj ne zaebaa.
Ncuk, ne moze taka.
Mada i Ahmeti pred nekoj den bajagi korekten bese.
I ne se pravime zrtvi.

Kako i da e, ke se povtoram:

:helou::helou::helou:
:toe::toe:
Чекај бе лепи кој побара од вас пак помош?И кога на Македонија и било широко околу вратот од осамостојувањето?Муабетот беше зошто Албанците се пасивни по ова прашање.И попусто е пак да се убедуваме кога пак од напред ги знаеме одговорите.Ти пак ќе речеш кога ќе ги имам сите права и ред други глупости Македонците ќе ти речат ги имате сега што уште барате итн.итн.Но факт е дека вашата пасивнос се должи на тоа што вашите очи гледаат накај Албанија и Косово.Тврдењата на Ахмети дека ги почитува своите сограѓани Македонци се лаги со опашки што би рекле луѓето.И тврдењата на сите Албанци дека се ќе биде во ред кога ќе се добие нешто што ни самите незнаете што се лук и вода.Ебавање во здрав мозок.Но за едно имаш право.Како што велиш ако има интерес ДА ако не чао.Сите овие години ја играте истата игра.Игра на интереси.Но во вас Грците мислат дека го имаат најголемиот адут аможеби се во право.И нивната игра е слична на вашата.И тие одат на факторот време чекајќи да се распадне Македонија со ваша помош.И познавајќи ја вашата игра тука има логика.Што би рекле И волкот сит и овците на број.И немора да се напрегаш околу помошта никој од вас не бара помош вашата помош е резервирана за друго и за други.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Чекај бе лепи кој побара од вас пак помош?И кога на Македонија и било широко околу вратот од осамостојувањето?Муабетот беше зошто Албанците се пасивни по ова прашање.
Ednas velis koj pobara od vas pomos, a posle zosto se pasivni... ncncnc..
I tatarot ne moze da ve razbere vas.

Zosto se pasivni?!!

Baraa albancite da se vklucat vo procesot?
Da.

Nikoj ne im go turi kurot?
Da.

E pa sto koj kur togas, resavaj sam i ne palamudi mnogu mnogu.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120

Zosto se pasivni?!!

Da.

Da.

Кварк одговори ми на прашањето зошто секогаш Косово и Албанија ви се поблиски и позначајни отколку државата во која што живеете и чие име би промениле без ич к*р да ве боли само да влеземе во ЕУ/НАТО?

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Кварк одговори ми на прашањето зошто секогаш Косово и Албанија ви се поблиски и позначајни отколку државата во која што живеете и чие име би промениле без ич к*р да ве боли само да влеземе во ЕУ/НАТО?
Od kade taa konstatacija?!!
Ja vikam deka ne e taka.

A baska, i da e taka, go znaes glavnoto pravilo na opstestvoto, kolku mi davas tolku ti davam t.e. kolku pari tolku muzika. :toe::toe:

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Od kade taa konstatacija?!!
Ja vikam deka ne e taka.

A baska, i da e taka, go znaes glavnoto pravilo na opstestvoto, kolku mi davas tolku ti davam t.e. kolku pari tolku muzika. :toe::toe:
Ако не е така тогаш ти си меѓу ретките (на прсти што се бројат) на кои поважно им е зачувувањето на нашето уставно име отколку признавањето на Косово и воспоставувањето на дипломатски врски со него. Бидејќи кога се работеше за тоа дали да се признае или не Косово бевте обединети во тоа, за разлика од вашата "поделеност" (јас би рекол одење против интересите на Македонците) во врска со името.

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Јас не велам бе зошто се пасивни туку темата е околу пасивноста.

Zosto se pasivni?!!

Da.
Бараја дури не беа во коалиција.Од кога влегоја друга е песната, сега тоа било прашање во кое не треба мешање.

Da.
Не се сеќавам дека некој им забранил.

Ова последново не знам како да го сватам.Околу паламудењево.Се закануваш ли или плашиш деца?

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Ако не е така тогаш ти си меѓу ретките (на прсти што се бројат) на кои поважно им е зачувувањето на нашето уставно име отколку признавањето на Косово и воспоставувањето на дипломатски врски со него. Бидејќи кога се работеше за тоа дали да се признае или не Косово бевте обединети во тоа, за разлика од вашата "поделеност" (јас би рекол одење против интересите на Македонците) во врска со името.

Албанците бараа да учествуваат во преговорите. Им беше дозволено? Не. Добија црвен картон. Надвор од игра се. Така да...не знам што се буните на тоа дека албанците се пасивни.

18 години државотворност никогаш албанец не ја водел (не било дозволено) надворешната политика, па ни внатрешната. Кога побарале, добиле шамар.

Сега кога не ги интересира нешто, опа...зашто е тоа така. Друже, едно знај, било што околу името, проблеми, гзолижења, препукувања ...таму се мешани само македонците. Таму барај си го одговорот зашто албанците се дистанцирани. Да сакаа албанците толку многу да се промени името, ќе вршеа притисок, и факт е дека имаме подобро лоби од македонското.

Прашањето, и проблемите околу името, македонците си ги превземаа на нивен грб, екслузивно право да се наречеш македонец било. Ок, така нека биде. Со таква одлука и со таков став, не барај одговорност кај другите. Барај ја во себе.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Римз, вие живеете во земјата Македонија каде што имате убедливо најголеми права во целиот Балкан (без Косово и Албанија), каде слободно можете да се декларирате како Албанец, да го веете албанското знаме, да си ја свирите вашата химна (иако неофицијално, сепак присутна е на поголемите собири), да си зборувате и да се образувате на вашиот мајчин јазик, имате два универзитета на албански јазик, имате втор официјален јазик во цела северозападна Македонија. Малку ли се овие права? Меѓутоа, секогаш мора да има незадоволство од ваша страна, ве разбирам, нели вие сте мајоризираните?

Околу името, ако не учествувате во процесот на преговори не значи дека треба да давате контрапродуктивни изјави и ставови кои само ќе ни наштетат, а за кои гејците дебело плаќаат. Затоа, ако не ви е толку битно името и идентитетот барем бидете си воздржани.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Албанците бараа да учествуваат во преговорите. Им беше дозволено? Не. Добија црвен картон. Надвор од игра се. Така да...не знам што се буните на тоа дека албанците се пасивни.

18 години државотворност никогаш албанец не ја водел (не било дозволено) надворешната политика, па ни внатрешната. Кога побарале, добиле шамар.
И ти знаеш да си ептен драматичен.

Сега кога не ги интересира нешто, опа...зашто е тоа така. Друже, едно знај, било што околу името, проблеми, гзолижења, препукувања ...таму се мешани само македонците. Таму барај си го одговорот зашто албанците се дистанцирани. Да сакаа албанците толку многу да се промени името, ќе вршеа притисок, и факт е дека имаме подобро лоби од македонското.
Да сакаа Албанците да им помогнат на Македонците, ќе им помогнеа. Земајќи го фактот дека нивното лоби е далеку поорганизирано и помоќно од Македонското.

Прашањето, и проблемите околу името, македонците си ги превземаа на нивен грб, екслузивно право да се наречеш македонец било. Ок, така нека биде. Со таква одлука и со таков став, не барај одговорност кај другите. Барај ја во себе.
Апсолутно се сложувам.

Но, не еднаш прашањето за името беше во игра за уценувањата од страна на албанските политички партии.

“Албанците се заложници на проблемите на Македонците со името“

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43

Ама кога и како биле одбијани?И кој му дал црвен картон?И самиот велиш дека имате јако лоби.Зошто тогаш ако бевте заинтересирани се повлековте?Не другар не се повлековте вие затоа што некој ви дал црвен картон (немал право на тоа)туку едноставно кажано тоа нее во вашата кауза.

Kajgana Shop

На врв Bottom