Неписменоста на форумот

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Многу се нервирам кога некој ќе пише со таа фамозна 4 и 6.Е тогаш ме пизди,или кога ќе видам пост на латиница,тогаш не го ни читам.

?

..........

Гостин
Многумина од оние кој пишат латиница ....се навикнати на тоа
некој не знаат како да наместат мислат дека треба да се инсталира:vozbud:

само тоа ме нервира:toe: пост напишан на латиница.

зашто има народ кој не само што пишат на латиница, туку не стават ни запирки, точки, празно место .....
и подолгите постови им се многу напорни за читање...затоа ме нервира:helou:

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Што се однесува за постовите на латиница мислам дека по навика пишува некој така и не му текнува во моментот да смени, инаку оние кои пишуваат без запирки и без интерпукциски знаци мислам дека не обраќаат внимание на тоа, па така речениците без запирки и сл. изгледаат смешни.

Б

Бат Елохим

Гостин
мислам дека некој може да напише нешто неправилно, а сепак да има поента.
Нели целта на форумот беше да се разменат мислења?

Мене ме нервира кога некој ќе одговори нешто паметно и другиот од немајкаде ќе му одговори нешто вака: Прво научи се да пишуваш после реплицирај...:vozbud::vozbud:
Посељачки и попедерски здравје...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
мислам дека некој може да напише нешто неправилно, а сепак да има поента.
Нели целта на форумот беше да се разменат мислења?

Мене ме нервира кога некој ќе одговори нешто паметно и другиот од немајкаде ќе му одговори нешто вака: Прво научи се да пишуваш после реплицирај...:vozbud::vozbud:
Посељачки и попедерски здравје...
Еј ај научи македонски прво па укЉучи се на темава океј?

:icon_lol:

Член од
17 декември 2007
Мислења
178
Поени од реакции
7
Геогравија! Хехехехехеххе! Па добро бе, па самиот изговор на зборот не е таков. Алал та ти е за овој пост, навистина. Оној кој не мари за правописните правила (па и за лексичките, семантичките, граматичките) нека размисли два пати пред да го издаде постот.Мислам дека на овој форум премногу ти солат ум и ти се прават паметни, како да ја ослободиле Македонија чиниш, а го грозат нашиот прекрасен јазик.Многу тажно.

Член од
22 септември 2009
Мислења
199
Поени од реакции
26
Мене многу ме нервира кога некој меша кој со кои и некој со некои, па така читам "Тие кој сакаат..." или "Некој луѓе...":nenene::nenene:

Баш сега читнав некаде, па ми текна.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Геогравија! Хехехехехеххе! Па добро бе, па самиот изговор на зборот не е таков. Алал та ти е за овој пост, навистина. Оној кој не мари за правописните правила (па и за лексичките, семантичките, граматичките) нека размисли два пати пред да го издаде постот.Мислам дека на овој форум премногу ти солат ум и ти се прават паметни, како да ја ослободиле Македонија чиниш, а го грозат нашиот прекрасен јазик.Многу тажно.
Та или да?
Мари или води грижа, се грижи?
По точката како интерпункциски знак се остава едно празно место!

Најде која да кевка, ха.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.362
Поени од реакции
30.764
Toj sto nema napraveno niedna greska vo pisuvanjeto, prv neka mavne so kamenot!

Член од
22 септември 2009
Мислења
199
Поени од реакции
26
Toj sto nema napraveno niedna greska vo pisuvanjeto, prv neka mavne so kamenot!
Абе сите правиме грешки, нема што тука. Ама има разлика од грешка до грешка. Кај некои грешки очигледно е дека се работи за неписменост а некаде се гледа дека е несакајќи.
На пример кога ќе видам некој пет пати да напише мајками, таткоми, несакам, неможам... јасно е тука дека не знае како се пишува тоа. А ако е само еднаш направено, не е страшно, на секого му се случува:smir:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Се дури постот е разбирлив се толерира. Ја на пример скопски пишувам цело време, и не верувам дека на некој му смета.

Kajgana Shop

На врв Bottom