Д
ДаркхарТ
Гостин
Мене највеќе ме нервира пишување на дијалект.Си го тупам мозокот додека да сфатам шо сака писателот да каже.И во оваа прилика ги замолувам сите шо пишуваат на дијалект да го сменат тоа.Затоа шо не ги разбира секој.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мене највеќе ме нервира пишување на дијалект.Си го тупам мозокот додека да сфатам шо сака писателот да каже.И во оваа прилика ги замолувам сите шо пишуваат на дијалект да го сменат тоа.Затоа шо не ги разбира секој.

.Дијалектите се дел од литературниот јазик. Не се дел од стандардниот. Литературата е широко поле на израз, каде доколку би се скратила зборообразбата и употребата на колоквијални изрази, би се загубиле во исцементиран бирократски јазик, роботски и едноличен. Сите кои не знаете дека дијалектите се богатство на јазикот, од каде впрочем тој се збогатува, можете некоја лектира да прочитате. Препорака: Крпен живот.- моја поддршка до членовите на форумот кои пишуваат на дијалект . искрено , многу од мислењата би го изгубиле шмекот ако би биле напишани строго литературно.
- затоа не им мрсете на луѓето , важно е да имаат што да кажат а како ? епа сега...
Прво ти почни да не пишуваш на дијалект па потоа замолувај некого.![]()

Од кога културата има врска со употребата на дијалектот?Моето ШО не е ништо у споредба со некои од Охрид Прилеп и сега да не набројувам од кои градови без навреда.Башка тоа 90% од членовиве го користите зборот ШО сигурно не сте толку културни ко на форумов. А и за типката ШТО ми намали репутација поради мојот пост и ми порача да научам дијалект,сигурно јас нема да седнам сега и да учам сите дијалекти ШТО постојат.Нека се научат други да пишуваат литературно па после нека викаат јас да учам дијалекти.
Ти не треба да се срамиш од употребата на твоето ШО. Тоа е скопски дијалект, групација зборови по кои се препознаваме и идентификуваме. Срами се ако ,,кужиш" и останати бљувотини на 21-виот век те обземале. И никој не те ни процени како толку способна за да можеш да ги научиш сите дијалекти. Реков да ги цениш. Само ако се поразлични од скопскиот дијалект, не се помалку вредни. Не постојат сиромашни и богати јазици, ниту сиромашни и богати дијалекти. Сите тие се развиле, според потребите на општеството и населението.
Моето ШО не е ништо у споредба со некои од Охрид Прилеп и сега да не набројувам од кои градови без навреда.Башка тоа 90% од членовиве го користите зборот ШО сигурно не сте толку културни ко на форумов. А и за типката ШТО ми намали репутација поради мојот пост и ми порача да научам дијалект,сигурно јас нема да седнам сега и да учам сите дијалекти ШТО постојат.Нека се научат други да пишуваат литературно па после нека викаат јас да учам дијалекти.