Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ко Фрчко идол да ти е
Е убаво де ама овде се расправаме за деца Македонци!!прво деца се деца, дали се “албански“ или ромски сепак се деца, човечки суштества
брееее а пази им ги коментарите на блогот...
сепак, јас мислам дека не треба да се форсира многу деца, склучување на брак.. итн...
Се си доаѓа со време и спонтано.
Инаку не сум машина за репродукција и јас, ама гордо можам да кажам дека донесов живот... ма и двама и три.... :helou:
Би сакал искрено да чујам од кога услов да се биде “еманципирана“ жена е да нема деца![]()
Не е тоа услов, ама еманципирана жена не сака да биде објект за приплод и расплод, како крава телница.Би сакал искрено да чујам од кога услов да се биде “еманципирана“ жена е да нема деца![]()
не знам. ама гледајќи ги сега, како се соживуваат со сексот и градот и очајните домаќинки.. повраќаница ми се качува....
и тоа млади девојчиња, тинејџерки, можам да ги разберам.
ама онакви глупачи... што имаат демек кариера во Македонија :nesvest:,30+,
и не биле спремни за деца и мажачка, а по Скопјево од такво на такво идат.. на клоци би ги дигала...
инаку... многу сум мирољубива особа!:tv:
Нема ништо лошо во тоа ако се зголеми бројот на Македонските деца,вие направете ги а за изгледување е лесна работа,како ги издржуваат Ромските фамилии така и ние а потоа секое дете со својто к’смет...
има и други контрацептивни средства кои не уклучуваат хормони и милион негативни ефекти.
Со 450 000 вработени кои имаат просечна плата од 200 евра, со 33% невработеност тешко е да се одгледаат и 2 деца а камо ли повеќе.
Да живееш во градско подрачје, каде што живеат најголемиот број македонци и да имаш повеќе од 4 деца е многу тешко. Потребно е да се обезбеди на секое дете добар живот и образование. А да пратиш пример 4 деца на факултет е речиси невозможно. Затоа повеќето имаат 1-2 деца.
Друго е кога во минатото македонците имале 10 деца. Во село, на нива сите ќе работат, за сите по малку, секој со своја среќа. Друго време било, сега е сосема друго.
А денес еманципирањето на албанците е се поголемо. Не верувам дека образуваните албанки во следните години ќе раѓаат многу деца. Ќе се намали и кај нив таа стапка.
Срце подобро е да уживаш до кај 30 , 35, па да имаш едно дете кое ќе ти го гледаат родителите , а ти да си имаш слобода да си уживаш кога и каде ќе посакаш. Албанците да не имаат повеќе пари и услови од Македонците?
Тропате глупости само! Ама вас не ве боли воопшто за иднината, оти ако имаш едно или две деца , ти мислиш оти си им подарила прекрасна иднина, ама кога твоите две деца, кога тебе веќе ќе те нема или ќе бидеш толку стара што ќе заборавиш кој прв те ебел, ќе немаат каде оти ќе бидат малубројни , слаби и воспитувани дека парите се најважни пред се! Не се работи само за овој век и за еден живот , запаметете!