Раѓање македонски деца

• Креатор на темата Креатор на темата TMPO
  • Време на започнување Време на започнување
прво деца се деца, дали се “албански“ или ромски сепак се деца, човечки суштества

брееее а пази им ги коментарите на блогот... :tapp:

сепак, јас мислам дека не треба да се форсира многу деца, склучување на брак.. итн...
Се си доаѓа со време и спонтано.
Инаку не сум машина за репродукција и јас, ама гордо можам да кажам дека донесов живот... ма и два :pipi:ма и три.... :helou:

Ко Фрчко идол да ти е

Не, Ѓунер и Џон Леннон
ај ти се молам најди си некој на твое ниво и разменувајте си постови, пораки, сликички, маркички, салфетки, цд-а, двд-а, винилки, што ти душа сака, само откачи ми се

брееее а пази им ги коментарите на блогот... :tapp:

сепак, јас мислам дека не треба да се форсира многу деца, склучување на брак.. итн...
Се си доаѓа со време и спонтано.
Инаку не сум машина за репродукција и јас, ама гордо можам да кажам дека донесов живот... ма и два :pipi:ма и три.... :helou:

Би сакал искрено да чујам од кога услов да се биде “еманципирана“ жена е да нема деца :toe:

Би сакал искрено да чујам од кога услов да се биде “еманципирана“ жена е да нема деца :toe:

не знам. ама гледајќи ги сега, како се соживуваат со сексот и градот и очајните домаќинки.. повраќаница ми се качува....

и тоа млади девојчиња, тинејџерки, можам да ги разберам.

ама онакви глупачи... што имаат демек кариера во Македонија :nesvest:,30+,
и не биле спремни за деца и мажачка, а по Скопјево од такво на такво идат.. на клоци би ги дигала...

инаку... многу сум мирољубива особа!:toe::tv:

Не е тоа услов, ама еманципирана жена не сака да биде објект за приплод и расплод, како крава телница.
Ти текиња.

не знам. ама гледајќи ги сега, како се соживуваат со сексот и градот и очајните домаќинки.. повраќаница ми се качува....

и тоа млади девојчиња, тинејџерки, можам да ги разберам.

ама онакви глупачи... што имаат демек кариера во Македонија :nesvest:,30+,
и не биле спремни за деца и мажачка, а по Скопјево од такво на такво идат.. на клоци би ги дигала...

инаку... многу сум мирољубива особа!:toe::tv:

и колу пати ќе ја репризираат таа сексот и градот?

ај ќе пробам да одговорам сам, се дур некој/а/и овозможуват на нивните пипл-метри т.е. блесометри да видат мерлива вредност ќе не трујат со суперфицијалности

Нема ништо лошо во тоа ако се зголеми бројот на Македонските деца,вие направете ги а за изгледување е лесна работа,како ги издржуваат Ромските фамилии така и ние а потоа секое дете со својто к’смет...

Нема ништо лошо во тоа ако се зголеми бројот на Македонските деца,вие направете ги а за изгледување е лесна работа,како ги издржуваат Ромските фамилии така и ние а потоа секое дете со својто к’смет...

И после 10те деца да ги распоредам на различни семафори, некои на плоштад, некои на други прометни места и најбитно јас сум родила 10 деца се зголемил бројот на македонски дечиња. А може и ќе се јавам во а1 и ќе кажам трогателна приказна и ќе ми дадат некој денар.

Јас лично не го гледам позитивен ефект од раѓањето над 3-4 деца, во ова сиромашно општество.
Барем јас лично ќе родам онолку деца на колку ќе можам да им овозможам нормално детство, храна доволно и образование. Не ќе да се повеќе од 2-3 деца. Со просечна плата во нашава држава одвај толку деца се издржуваат.
Зар ако родам 10 деца среќна ќе сум додека ги гледам како гладуваат? Како немаат облека? Како немам лекови кога ќе се разболат?

Македонскиот народ најголем процент живее во градски подрачја. Да се израснат повеќе деца во овие подрачја е многу потешко.
За селските е веќе друга приказна. Таму е веќе потреба раѓањето на повеќе деца.

А ти AtoM-AnT колку што знам имаш дете (или деца) и што збориш само, направи 10 бе. Ама исчувај ги, обезбеди им се.
Глупа фраза е после секое дете со свој ксмет.

Најлесно е да речеш и да ги направиш децата.
Најтешко е да ги одгледаш...

Не се според мене горди родители оние кои направиле и родиле 10 деца кои немаат никакви услови и кои одвај преживуваат, ама секој со свој ксмет(би рекле тие).
Според мене горди се оние родители кои имаа 2-3-4 деца (па и повеќе кои се во можност) но кои имаат нахранети, здрави, успешни, образовани деца.

Со 450 000 вработени кои имаат просечна плата од 200 евра, со 33% невработеност тешко е да се одгледаат и 2 деца а камо ли повеќе.

Да живееш во градско подрачје, каде што живеат најголемиот број македонци и да имаш повеќе од 4 деца е многу тешко. Потребно е да се обезбеди на секое дете добар живот и образование. А да пратиш пример 4 деца на факултет е речиси невозможно. Затоа повеќето имаат 1-2 деца.
Друго е кога во минатото македонците имале 10 деца. Во село, на нива сите ќе работат, за сите по малку, секој со своја среќа. Друго време било, сега е сосема друго.

А денес еманципирањето на албанците е се поголемо. Не верувам дека образуваните албанки во следните години ќе раѓаат многу деца. Ќе се намали и кај нив таа стапка.

Срце подобро е да уживаш до кај 30 , 35, па да имаш едно дете кое ќе ти го гледаат родителите , а ти да си имаш слобода да си уживаш кога и каде ќе посакаш. Албанците да не имаат повеќе пари и услови од Македонците?
Тропате глупости само! Ама вас не ве боли воопшто за иднината, оти ако имаш едно или две деца , ти мислиш оти си им подарила прекрасна иднина, ама кога твоите две деца, кога тебе веќе ќе те нема или ќе бидеш толку стара што ќе заборавиш кој прв те ебел, ќе немаат каде оти ќе бидат малубројни , слаби и воспитувани дека парите се најважни пред се! Не се работи само за овој век и за еден живот , запаметете!

Срце подобро е да уживаш до кај 30 , 35, па да имаш едно дете кое ќе ти го гледаат родителите , а ти да си имаш слобода да си уживаш кога и каде ќе посакаш. Албанците да не имаат повеќе пари и услови од Македонците?
Тропате глупости само! Ама вас не ве боли воопшто за иднината, оти ако имаш едно или две деца , ти мислиш оти си им подарила прекрасна иднина, ама кога твоите две деца, кога тебе веќе ќе те нема или ќе бидеш толку стара што ќе заборавиш кој прв те ебел, ќе немаат каде оти ќе бидат малубројни , слаби и воспитувани дека парите се најважни пред се! Не се работи само за овој век и за еден живот , запаметете!

Kako prvo problemot ne e do zenskite, do maskite e :pos2: , sto da vi praam koga ebete so kondomi.:vozbud: Stom gi spomena albancite sakam da ti kazam deka vie(nekoi) nemate dovolno muda za da mozete da im se sprotistavite na albancite, ne e problemot do uslovite, posto sekoe dete se raga so svoja sreka i k'smet, problemot e do vas, treba poveke da se obidete da licite na vistinski mazi, a ne sekogas posledniot zbor da bide zenata:tapp:.

ps. za 10-15 god (50-50) kako trgna rabotava :P.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom