Раѓање македонски деца

• Креатор на темата Креатор на темата TMPO
  • Време на започнување Време на започнување
Има примери во Македонија каде луѓе на 30 годишна возраст ги имаат сите услови за формирање семејство и само поради тоа што не сакаат да си ја нарушат лагодноста во животот не ни помислуваат на ваквата опција. Е за такви луѓе бога ми и пола плата во даноци би била малку, а верувајте не се ретки таквите случаи.

Jaс сум еден од тие таквите бе :) И не планирам семејство сеа за сеа. И што сега? ТИ или државата ќе ми кажете дали да ебам или не? Да не сакаш да ми кажеш да го држам на лево или на десно кога ќе се будам? Јаболко или портокал да јадам? Орбит или Вриглис да џвакам? Со кое право бе се осмелуваш да ми чепкаш ти во моите пари кои што јас чесно ги заработувам, плаќам придонеси и даноци кон оваа држава, уште дрско да ми се мешаш во приватниот живот??

После се чудите зашто не не бива бе...Не не, не се грците криви. Дефинитивно не се.

Jaс сум еден од тие таквите бе :) И не планирам семејство сеа за сеа. И што сега? ТИ или државата ќе ми кажете дали да ебам или не? Да не сакаш да ми кажеш да го држам на лево или на десно кога ќе се будам? Јаболко или портокал да јадам? Орбит или Вриглис да џвакам? Со кое право бе се осмелуваш да ми чепкаш ти во моите пари кои што јас чесно ги заработувам, плаќам придонеси и даноци кон оваа држава, уште дрско да ми се мешаш во приватниот живот??

После се чудите зашто не не бива бе...Не не, не се грците криви. Дефинитивно не се.
Целата поента е (нема што да се лажеме) кога вие не напаѓате на тој начин и ние да вратиме. Инаку ова се однесуваше само за Македонците и јас лично знам неколку вакви примери кои секако дека се за казнување и ги сметам за себични луѓе, а тебе нормално дека ваквиот "тренд" ти оди во прилог. :) И точно би се согласил и јас дека е мешање во приватен животот ама нема лабаво со вас, изгледа ќе мора да засукаме и ние "ракави" па да видите што е македонски инат после. :)

А бе ќути, 7 деца имаше задњи пут ко те видоф и тоа на 23 години.

Ти најде да збориш за грците и негрците.

Ма, крив е стојко шо не е ни лево, ни десно, ами кај шо слнце не светит ами мрачно кде угревјат напикан хахахахахха!

Грците бе најголема пропаганда за МК прават, тие со моронизмите не промовираат беспари.

А деца, ќе ги јаде и нив и нас баба Меца ако вака продолжиме кон црнилишта да чекориме.

Единствен спас за наталитетот ни е селото.Нека звучи колку сака смешно но така е.
Во Словенија има еден закон каде што е забрането ширењето на урбаната површина на градовите,па со самото тоа многу луѓе таму се преселија во селата.А во селото се знае,многу повеќе деца,многу постабилно семејство итн
Токму така!!
Ако внимателно се разгледаат статистичките податоци за наталитетот од 50та година наваму ќе видиме дека тој во Македонија нагло почнува да опаѓа по празнењето на македонските села.
На една трибина на владата на Ставревски му беше понуден проект кој предвидува некое си субвенционирање на брачни парови кои ќе основаат семејство на село.
Во него се вклучени многу поволности кои би ги имале оваквите брачни парови....соодветна парична помош,кредити за самовработување итн.
Па сега ќе видеме што ќе испадне од целата таа работа....овој Ставревски ми делуваше дека е стварно заинтересиран.

А бе ќути, 7 деца имаше задњи пут ко те видоф и тоа на 23 години.

Ти најде да збориш за грците и негрците.

Ма, крив е стојко шо не е ни лево, ни десно, ами кај шо слнце не светит ами мрачно кде угревјат напикан хахахахахха!

Грците бе најголема пропаганда за МК прават, тие со моронизмите не промовираат беспари.

А деца, ќе ги јаде и нив и нас баба Меца ако вака продолжиме кон црнилишта да чекориме.

Koи црни деца море мачору, кои црни деца :) На 23 7 деца да имав, требало Чајупи за мене да го напише "13 годишен зет" :):)
А дека Грците ни прават услуга, кому да кажеш :)

Иначе Пропагатор, те разбирам јас тебе, многу убаво те разбирам. Око за око, заб за заб. Само следен пат кога ќе посакаш да коментираш солено за крвна одмазда, и албанскиот начин на живеење според истото тоа правило, подзамисли се малку, дека и во тебе живее таа желба за таков живот. :smir:

Dobro a nekoj da dadese nekoja analiza
Primer zosto 2,3 ili 5 deca ili zosto danok + 10,20, 50%
kaj se limitite kaj se spojuvaat graficite ,nedostatocite,beneficiite

Sakam da vidam elaborati , studii a ne samo na slepo
i koga ke vidam nesto takvo jas i bilo koj drug sto ja saka ovaa zemja ke smogneme sili da gi otvorime posiroko ocite

За мене квалитетот е многу поважен од квантитетот, па затоа при планирање на семејството пресудно треба да биде каков квалитет на живот можеш да му пружиш на потомството, па врз основа на тоа ќе го одредиш и нивниот број.

Или сега ќе правиме како порано, по 10 деца, па кое преживе ќе раскажува. А во меѓувреме ќе викаме новинари од А1, Канал 5 итн да не снимаат.

Што ќе ти е футбалски тим дома, има футбал на телевизија стално.

Predlagam do vladava da ja ckrapne i strujata(mislam deka Kocansko pocna da se raboti na toa) i taka zamisli Februari secko fuci nadvor,vnatre pampur na drva,nema internet,nema televizija ,sami vo krevet so nevestata uste od kaj osum po rucek i nema beganje mora da ima rezultati.

Predlagam do vladava da ja ckrapne i strujata(mislam deka Kocansko pocna da se raboti na toa) i taka zamisli Februari secko fuci nadvor,vnatre pampur na drva,nema internet,nema televizija ,sami vo krevet so nevestata uste od kaj osum po rucek i nema beganje mora da ima rezultati.

Хаха..Донекаде во ова има и вистина. Моите прабаба и прадедо од исти маки и досада направиле 17 деца, а разликата помеѓу најголемото и најмалото е цели 30 години.

За мене квалитетот е многу поважен од квантитетот, па затоа при планирање на семејството пресудно треба да биде каков квалитет на живот можеш да му пружиш на потомството, па врз основа на тоа ќе го одредиш и нивниот број.

Или сега ќе правиме како порано, по 10 деца, па кое преживе ќе раскажува. А во меѓувреме ќе викаме новинари од А1, Канал 5 итн да не снимаат.

Што ќе ти е футбалски тим дома, има футбал на телевизија стално.

Ти природно си глуп,или пак се правиш глуп

Токму така!!
Ако внимателно се разгледаат статистичките податоци за наталитетот од 50та година наваму ќе видиме дека тој во Македонија нагло почнува да опаѓа по празнењето на македонските села.
На една трибина на владата на Ставревски му беше понуден проект кој предвидува некое си субвенционирање на брачни парови кои ќе основаат семејство на село.
Во него се вклучени многу поволности кои би ги имале оваквите брачни парови....соодветна парична помош,кредити за самовработување итн.
Па сега ќе видеме што ќе испадне од целата таа работа....овој Ставревски ми делуваше дека е стварно заинтересиран.

Начув и јас нешто,ама засега нема некои конкретни резултати.За ваква работа треба многу посериозна активност

Единствен спас за наталитетот ни е селото.Нека звучи колку сака смешно но така е.
Во Словенија има еден закон каде што е забрането ширењето на урбаната површина на градовите,па со самото тоа многу луѓе таму се преселија во селата.А во селото се знае,многу повеќе деца,многу постабилно семејство итн

И подалеку од стресниот живот, а со тоа повеќе време за љубов и се знае повеќе дечиња.

Холи шит, фрлам апчиштата клети и се вдавам на деца правење... Време ми е.

Не ми е јасно зошто е потребно форсирање. За дете да се има треба и желба, и услови, и човек со кој тоа дете ќе го одгледаш... Дури и за Македонски деца раѓање тоа е потребно. Владата или кој и да е, сега за сега се трудат само желба да разбудат (со апсолутно неуспешни кампањи), ама кој знае можда ќе поработат и на наоѓање животни партнери, и така само за глупости ги бива...
има и други контрацептивни средства кои не уклучуваат хормони и милион негативни ефекти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom