Па добро, има и Македонци кои имаат српски презимиња. Така што сепак Е предмет на македонскиот правопис како ќе се пишуваат овие презимиња, дали со Ќ или со Ч.
Aбе, има и албанци со српски презимиња, со ќ, со ч. Има и албанци со македонски презимиња. Тој проблем постои од осамостојување. Сеуште не сфаќам од каде денеска тоа испаѓа дека е правописен проблем???
Тетката во Беко при раѓање те запишала со Ч, таков и ќе останеш се додека САМОИНЦИЈАТИВНО не отидеш да ја поправиш грешката.
Значи...??
Еве сиромашниот витез мисли дека се преправам во интелектуалец, па ете тој нека ме поправи...Од кога се смета правопис грешката во заведување во книга на родени?? САМОИНИЦИЈАТИВНО се поправа таа грешка во било кој момент. СтојменОВ, СтојменОВСКИ, Стојменовиќ, Стојменович. Кој како се презива, ете му МВР, нека иде да си се поправи.
Дедо ми бугарите го нарекоа Халилов, дојда србите, го нарекоа Халилович, па после стана Халиловски, а типот шубо презиме си имаше, Халили.
Правопис бе...шијо ми га Ѓуро. За вас се е теорија на заговор. СЕ!
Мајкл Џексон е вонземјанин. Ч и Ќ...
И да...одговорно тврдам дека НЕМА македонци со српски презимиња. Има македонци со насила србизирани презимиња. Но, Македонци со српски презимиња, не постојат.
Витезу, ќе го побиеш и овој пат мојот низок IQ со твојата натпросечна интелегенција?