Канал 5 ќе ги пренесува натпреварите од најквалитетните европски натпреварувања!

File X File

X Ego-trip Killer :-)
Член од
21 август 2009
Мислења
100
Поени од реакции
38
Бидејќи штотуку седнав во телевизијата (на гости на кафе) и им раскажав за написите на форумов, добив одма реакција која би сакал да ви ја пренесам на сите во истиов момент ... колку за ваша информација, (за понатаму да не бидете подведувани од „ликот„ со кој имаме слични работни обврски, кој „знае „ како беше до лани, и кој „врз основа на тие претпоставки„ сака да постигне нешто сосем друго... револт, кој јас искрено горазбирам, а револт кој иако го разбирам, нема врска и не треба да има со ништо што е „љубов кон фудбалот и работата со фудбалот„)

Значи вака, сега во овој момент, ќе го свртам моето ноутбукче на координаторот на овој проект и го замолив да напише тој лично еден краток одговор на сите „сомнежи„ кои одредени квази-професионалци ги пласираат до вас... се во интерес, да не се замараме веќе со тоа и да почнеме да уживаме во наатпреварите кои следат од 15-ти септември...

Ова што сега следи ќе го пишува лично координаторот кој е единствен одговорен за соработката со УЕФА, со чија соработка се реализира целиот проект:

„Канал 5 има договор со УЕФА преку нивните претставници, кои ни ги доделиа медиумските права за пренесување на двете најголеми фудбалски натпреварувања: ЛШ и ЕЛ.
Што се однесува до т.н. highlights...ЕБУ не е онаа инстанца која ги „произведува“...тоа го прави една фирма од Лондон, и која го дистрибуира нивниот производ до ЕБУ. Потоа ЕБУ со посредство на своите сателитски транспондери го uplink-ува материјалот од т.н. highlights.
Досега, значи до лани...таа фирма правеше т.н. збирен highlights материјал, кој траеше 15-на минути и кој содржеше графика и слика со звук. Од оваа година, тоа веќе не е случај, затоа што highlights-от се емитува од 22.50 па се до 23.15 симултано, како сиров материјал, без графика, со што останува самите ТВ станици да го измонтираат тој материјал. Или поедноставно, почнувајќи од групната фаза, секоја ТВ станица, која како Канал 5 ги има откупено сите натпревари, треба да има 8 активни рисивери и 8 рекордери и во ист момент да ги снима истите па потоа да ги монтира...Значи не е веќе piece of cake. Затоа и УЕФА од оваа година дозволува highlights-от да се емитува и наредниот ден, затоа што е нереално да се измонтираат толку материјали за кус период.
Но Канал 5 сака да го комплетира денот со тој преглед и ги става на располагање сите човечки ресурси, се надевам на задоволство на гледачите
- Не ми е јасно за какви тоа знакчиња Филе ми раскажува дека се коментира...ниту смееме ниту ќе тргаме некоја од графиките кои се ОБВРСКА според договорот да ги емитуваме...во крајна линија, сликата си е коректна со оригинален тон ( т.н. international sound ) и не гледам некаков проблем? Ви пречи што има тајмер , резултат и Тикер со моментни резултати од други натпревари? Верувам ,пошто досега не сте имале шанса тоа да го гледате...па сега се прашувам , дали воопшто треба да воведеме т.н. конференција...да не им биде too much на гледачите? Од друга страна ние имаме SNG , односно репортажна кола со сателитски uplink, и можеме кога сакаме да пренесуваме било кој натпревар...или треба можеби да добиеме дозвола од овој форум?
- И една анегдота за вас, една наша конкурентска ТВ станица, реагираше до советот за Радио Дифузија во МКД, дека наводно не сме ги имале прават за емитување на нашиот вторк канал, ТВ 5 ПЛУС...се јавија од Советот, и нормално сите слатко се изнасмеавме, затоа што договорот е склучен помеѓу УЕФА и Канал 5 и никој не ги знае деталите.
Разбирам дека целиот проект е ШОК за многу гледачи ( позитивен ) , но и негативен за „колегите“ од другите медиуми, кои не ни сонуваа како ќе се одвива овој наш проект.
Се надевам дека ова ќе го прочитате внимателно и ќе го разберете, затоа што немам намера повеќе да го објаснувам...имаме многу работа....3 цели години Лига на Шампиони и Европа Лига.
Поздрав„

...е ова горенапишаното беше од координаторот на овој проект и единствен кој е во линк од К5 со УЕФА... ова го направив од проефсионални причини, зашто сево ова веќе ми е познато, а и не сакам некој да го злоупотребува мојот труд и мојата работа, од која живеам и за која работам со цело срце и многу љубов... така да од сега натаму, ниту ќе одговорам на прашања со ваква тема и ниту некому ќе дообјаснувам... ако некој сака да даде предлози и да го направиме уште поинтересно сето гледање фудбал, нека повели... а ако не, мене ми е многу лесно да се исклучам и да ве оставам на мира, па вие „забављајте се„ со тоа дали се краде или не .... се надевам дека сум сфатен најпозитивно... :))) пооооз.
 

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
...јас веќе еднаш реков дека ниту ќе се замарам со тоа некому да објаснувам уште помалку да се правдам и да образложувам за нешто што очигледно некој некого сака да навлече... идентитетот на оној со големиот пост во разни бои :))) веќе ми е познат, ама кога он сам нема м... да се отвори, јас уште помалку ќе се замарам со него... значи за сите оние кои сакаат да веруваат дека се се краде, така е!... „се се краде и ништо не е платено и ние само имаме желба да пренесуваме фудбал и затоа крадеме, а чим крадеме веројатно некој наскоро ќе се сети и ќе ги откупи правата, па може таму ќе биде некако другачије, не знам како ави последнично, така би било„ ... ова е стварно послендата реченица за тоа!... Ќа некој ако има желба да додје и да биде гостин, ќе биде добредојден...
Филе абе кажи го кој е!!!
Да не е Игорче Премиер!:kesa::pos2:

Имав една желба, ама незнам дали ќе има се ова сврха веќе овде... бидејќи ова и јас лично го сметам како еден од најголемите форуми, (нормално сето тоа развиено уште на неколку други портали како поддршка) сакавме да отвориме една анкета за тоа Кои Натпревари Би Сакале Да ги Видите Како Ретро На К%?... тоа со други зборови значи, бидејќи со правата ги добивме и сите натпревари од Историјата на ЛШ од 1992 па до денесе, телевизијата ќе отвори простор за еднаш неделно или еднаш на две недели, да може да емитува комплетнонекој натпревар од Историјата кој би го одбрале.... Во телевизијата има расположение за ваков дел од проектот али сакав овде да предложам како тоа би можеле да го изведеме? Ако некој од вас поискусните „ШТО САКААТ ФУДБАЛ„ ај предложете... па да видиме како тоа ќе го избуткаме.... :))) ...


П.С.
„една информација, колку да бидеме на чисто со се што „некој сака нешто да минира со погрешни информации„ ... Јас ниту работам и ниту сум работел некогаш во некоја телевизија... Работам во адв.аг. „Идеа Плус„ , а се што работам на телевизија се проекти, некои мои лични, некои на агенциите, а некои за кои ќе ме повикаат во соработка...
Филе за ова ти е добра идеја, и ти предлагам да отвориш нова тема каде може да ги пишуваме предлозите, така полесно и по прегледно ке биде за тебе и за нас!

Еве на пример, мој предлог финалето на Црвена Ѕвезда!
 
Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
вака сеа , ке може ли на некој натпревар на канал 5+ да се тргнат од горе десно резултатите па да видиме да не стои некој знак од некоја странска тв,а и зошто одма послем последниот свиреж на судијата го гасите и преносот , да не ве страв да не дадат премиере или скај италија нивна реклама ?!

свака ви част во тоа што сте откупиле права али само тоа ме интересира, баш би сакал да видам али ова најдобро намерно го пишам
Тоа горе десно со резултатите не оди цело време. Го тргаат и по некое време пак го враќаат. Тоа е информација плус за нас, а јас се надевам дека во иднина во поинтересните фази од ЛШ (1/8 финале па нагоре) кога ќе падне гол на некој натпревар ќе има вклучување во живо .


Ме чуди зошто темава отиде во оваа насока „Дали се платени правата или не се? “ :toe:
Мислам дека тоа е повеќе од јасно. Да не беа откупени правата, сигурно тоа немаше ние овде да го „откриеме“. Конкуренцијата на Канал 5 живи ќе ги изедеа до сега. Има поупатени луѓе во таа област од нас, правници, менаџери, маркетинг агенти ... сите тие немаат забелешки, а ние овде најдовме грешка во ТВ правата. :uvo:
 

File X File

X Ego-trip Killer :-)
Член од
21 август 2009
Мислења
100
Поени од реакции
38
Конкуренцијата на Канал 5 живи ќе ги изедеа до сега. Има поупатени луѓе во таа област од нас, правници, менаџери, маркетинг агенти ... сите тие немаат забелешки, а ние овде најдовме грешка во ТВ правата. :uvo:
... конечно паметна забелешка... поздрав... и стварно, ако има воља и желба, некој може да отвори тема за Ретро Натпреварите... се разбира ако има интерес, ако не... нема гајле... ќе си најдеме ние начин како тоа да го добиеме фидбек... поооз... :)
 
К

кременко

Гостин
... конечно паметна забелешка... поздрав... и стварно, ако има воља и желба, некој може да отвори тема за Ретро Натпреварите... се разбира ако има интерес, ако не... нема гајле... ќе си најдеме ние начин како тоа да го добиеме фидбек... поооз... :)
за ретро натпреварите е супер идеа , а дали само од ЛШ финалиња ке давате оти има едно финале во куп на уефа добро е ливерпул-алавес(2001година е)
 

File X File

X Ego-trip Killer :-)
Член од
21 август 2009
Мислења
100
Поени од реакции
38
за ретро натпреварите е супер идеа , а дали само од ЛШ финалиња ке давате оти има едно финале во куп на уефа добро е ливерпул-алавес(2001година е)
...da bidam iskren, ne znam... kolku sto razbrav samo LS ali mozebi se i UEFA...ali kje prasam pa ke soopstam...
 
К

кременко

Гостин
...da bidam iskren, ne znam... kolku sto razbrav samo LS ali mozebi se i UEFA...ali kje prasam pa ke soopstam...
ај иди види па кажи:wink:

а од кога ке се даваат тие натпревари (ретро) за време на зимската пауза или во викендите ?!

а и може да се отвори една тема и за тие ретро натпревари па и да изгласаме
 

File X File

X Ego-trip Killer :-)
Член од
21 август 2009
Мислења
100
Поени од реакции
38
ај иди види па кажи:wink:

а од кога ке се даваат тие натпревари (ретро) за време на зимската пауза или во викендите ?!

а и може да се отвори една тема и за тие ретро натпревари па и да изгласаме
..pa televizijata ima vo plan toa da bide sekoja nedela, odnosno sekoj vikend...ama seuste e tema na razmisluvanje, mi go predlozija mene kako ideja i eden od nacinite da se dopre do vistinskiot izbor se forumite i sportsko-fudbalskite portali... pa zatoa i jas trgnav od tuka... stanuva zbor za natprevari koi se vo sopstvenost na UEFA arhivata , od 1992 godina pa se do denes...

p.s.
...ali ako pocne i so toa dali se kradeni, aj trgnete go znakceto, aj naprajte kolut napred, aj skokajte na edna noga... togas verojatno ke treba da se smisli drug nacina na feedback... zasto i mojava komunikacija bese samo so taaa cel, ama gledas kako se se iskrivi... :tapp: ...zatoa ne znam dali e ok da produzime na temava? ... aj ke razmislam pa ke se cueme pak... mozes mene i na skype, da me najdes, ako ovde ponatamu me nema.... pozdrav i fala ti za poddrskata, vo sekoj slucaj...
 
К

кременко

Гостин
..pa televizijata ima vo plan toa da bide sekoja nedela, odnosno sekoj vikend...ama seuste e tema na razmisluvanje, mi go predlozija mene kako ideja i eden od nacinite da se dopre do vistinskiot izbor se forumite i sportsko-fudbalskite portali... pa zatoa i jas trgnav od tuka... stanuva zbor za natprevari koi se vo sopstvenost na UEFA arhivata , od 1992 godina pa se do denes...

p.s.
...ali ako pocne i so toa dali se kradeni, aj trgnete go znakceto, aj naprajte kolut napred, aj skokajte na edna noga... togas verojatno ke treba da se smisli drug nacina na feedback... zasto i mojava komunikacija bese samo so taaa cel, ama gledas kako se se iskrivi... :tapp: ...zatoa ne znam dali e ok da produzime na temava? ... aj ke razmislam pa ke se cueme pak... mozes mene i na skype, da me najdes, ako ovde ponatamu me nema.... pozdrav i fala ti za poddrskata, vo sekoj slucaj...
мислам за тв права и такви ствари е јасно , до душа и ја бев еден од тие кој гњавев со тоа:kesa: али нема везе , сега е се јасно бар што се однесува до тоа , а за ретро натпреварите очекувам бар секој втор викенд да имаме можност по еден натпревар да изгледаме ,мислам дека ке ја имате подршка бар од мене а и од многу други за репризирање или реемитување на тие натпревари
се надевам дека контактот со канал 5 а и со тебе како водител на емисијата ке продолжи и понатаму , бар да не известуваш за новините кои ке ги спремате
 

File X File

X Ego-trip Killer :-)
Член од
21 август 2009
Мислења
100
Поени од реакции
38
мислам за тв права и такви ствари е јасно , до душа и ја бев еден од тие кој гњавев со тоа:kesa: али нема везе , сега е се јасно бар што се однесува до тоа , а за ретро натпреварите очекувам бар секој втор викенд да имаме можност по еден натпревар да изгледаме ,мислам дека ке ја имате подршка бар од мене а и од многу други за репризирање или реемитување на тие натпревари
се надевам дека контактот со канал 5 а и со тебе како водител на емисијата ке продолжи и понатаму , бар да не известуваш за новините кои ке ги спремате
...hahahaha...i jas bi sakal, vprocem za toa i sum ovde... se dodeka pak nekoj ne pocne da:drk:... poooz... se citame... ali ipak mislam deka e bolje da produzime na skype...ili na fejs... poooooz :)
 

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Ќе се обидам малку да полемизирам со тебе .File X File ваљда така беше никот на ФИЛЕ).... Затоа мојата полемика ќе биде малку подолга и ќе се состои од твојот пост а потоа и мои прашања односно одговори ...
Па да почнам ...

ВЕЛИШ...
Не се замарајте веќе, дали се правата купени или не... Тоа може само уште во националните првенства, акде може да се симнува од траса... а овде НЕМА ШАНСИ!
- Баш и не сум убеден во ова имајки предвид дека веќе од ниеден шампионат нема шанси да најдеш чиста траса (се е кодиранo) DVB-S2 HDI Biss …..:uvo:

Прво, за секој натпревар се добива посебен рисивер, на кој може да се укуца само еден единствен код и тој код се плаќа. Значи два натпревари - два кода со два одвоени рисивера.
- е добро де тоа е јасно патем станува збор за профи декодери (вообичаено TANDBERG од 4 до 9.000 Евриќи)– нашки речено ПЛАТИ КЛАТИ
-- НЕГО ПРАШАЊЕТО МИ Е ЗШ 5-ка НЕ ЗЕМЕ ДВА ДЕКОДЕРА ПА ДА ИМА ДВА НАТПРЕВАРИ ЧИСТА СЛИКА ???

Второ, секој натпревар телевизијата ИМА ОБВРСКА (зедно со емисијата, хајлајтите и магазинот) во рок од 48 часа да ги испрати во седиштето на УЕФА на контрола.
- Е ако де... СИГУРНО ВИЕ НЕМА ДА ЈА ПРАТИТЕ СНИМКАТА ОД ТВ 5 плус :tapp:

Терето, бидејќи оваа сезона хајлајтите за цела Европа, веќе не ги прави УЕФА, туку пушта само сигнал , немонтиран,....УЕФА НИКОГАШ НЕ МОНТИРАЛА НИТУ ЌЕ МОНТИРА ПРЕГЛЕДИ – ТОА ГО ПРАВИ ЕВРОВИЗИЈА E.B.U. Патем на E.B.U. постојано оди канал (feed) на кој се вртат головите од сите натпревари, а на крајот на натпреварите истите ги пуштаат само 10-12.мин по завршувањето на последниот натпревар --- и да не заборавам прегледот секогаш е составен од голови во real-time и најмногу една (ретко две повторувања) replay, патем БЕЗ НИКАКВА ГРАГИКА за време на емитувањето на сликата ДА како најава на натпреварот кој следи….. ствар е на договор кој со кого ќе си помага (меѓу оние што потпишале договор, и за тоа УЕФА воопшто не се меша, тоа е интерно, битно е дека, без оглед кој со кој ќе соработува, хајлајтот мора да се плати на УЕФА, и МОРА ДА СЕ ЕМИТУВА не пократко од 20 минути) ….. САКАШ ДА КАЖЕШ ДЕКА ВИЕ ИМАТЕ ДОГОВОР СО SKY SPORT Italia & SKYSport Germany ..:tapp:. АБЕ БРАТ ДА ИМАВТЕ ДОГОВОР СО НИВ НЕМАШЕ ДА ВИ БИДЕ ПРОБЛЕМ ДА КУПИТЕ ДЕКОДЕР И ПРИЈАВИТЕ УШТЕ ЕДЕН НАТПРЕВАР И ХАЈЛАЈТС ...:pos2: ако не се исполни ова се плаќаат пенали... и нормално се раскинува договорот... НЕДАЈ БОЖЕ – КОЈ ПАК ЌЕ ГИ ГЛЕДА НА МТВ:drk:

Доказ за ова е и писмото што вчера и официјално го објавивме во етер, дека УЕФА е „задоволна од соработката, посебно во делот на исполнување на обврските и следењето на инструкциите за реализација на емисијата пред и по натпреварите... А како поткрепа кон ова е најавено и гостување на Првиот човек во УЕФА за ТВ права, во Македонија (една од малкуте земји во Европа која плати за комплетните права на се што е под нивниот проект за ТРИ ГОДИНИ) ... оваа година најголем дел од куќите во земјите ги поделија правата, некој вторник, некој среда... АКО Е ПАЈТАШОТ НА МИЛЕНКО (КОДОШОТ) ЕПТЕН ЌЕ МЕ УВЕРИШ ВО ТОА ШТО ГО ЗБОРИШ ....:nenene:


Што значи, овде не само што не смее да има крадење, туку е оневможено и поради сигналот и поради техничките спецификации Е ДОБРО ДЕ ТОГАШ СОШТО НА 5 плус ЕМИТУВАТЕ СЛИКА ОД SKY Sport Italy а ПРЕГЛЕД од еx-Premiere (SKY WSport - WELT) и поради конторлата на секои 48 часа по завршувањето на истите... Не знам што толку желба само да се докажува дали е платено или не, дали се краде или не!!!!... да, старите навики во Македонија се одамна напуштени... а , иако не ми е тема,ама само ќе нафрлам дека дури и за националните првенства не смее веќе да се краде, се се плаќа, а од каде ќе се зема сигналот и тоа стои во договорот, се е по избор!!!!... МА ШО ЗБОРИШ ... ДА ЗЕМЕШ СЛИКА ОД КАЈ СТИГНЕШ .... КО ШО ПРАВЕА СИТЕЛ СО ШПАНСКО, АЛФА НА ВРЕМЕТО ИЛИ ПРОПАДНАТАТА ТВ 4, ERA итн, итн .... МОЖЕ АКО НОСИТЕЛ НА ТВ ПРАВАТА ВО МАКЕДОНИЈА Е НЕКОЈА ЕБИВЕТАРСКА АГЕНЦИЈА ... :nenene: но за разлика од нив кај УЕФА е малку пософистицирано па се оди и на тоа дури и тој избор да биде под нивна контрола!

... и стварно ова е веќе претерано и депласирано за муабет... или дај отворете некој друг форум, еве нека се вика „дали се краде...„ па таму, кој нсака нека иде и пишува, а овде и онака има луже кои активно веќе учествуваат во разработувањето на нешто што за првапта сакаме да го омасовиме и да биде заедничка љубов - ФУДБАЛОТ!... (не за друго, туку таму разговарајте си меѓу себе, тие што тоа ви е единствениот „позитивен„ муабет, ние другите барем нема да имаме потреба да ја отвараме таа страна и да се замараме)...

...и уште еднаш Фалааааана сите што учествувавте и во денешната емисија.. а од 15-ти мислам дека ќе бидеме и поактивни... исто и како сите позитивни овде!!! :))))))) ... а сега стварно ќе легнам да одморам.... :)))))) пооооооз.... :)))

ЗА КРАЈ .....
Уште пред 4-5.месеци ако не се лажам, кога чув дека Канал 5 ќе пренесува Лига на шампиони, МИ СЕ ДОПАДНА ТОА .. :aplauz::aplauz: Нормално очекував многу повеќе во однос на МТВ(греотичка:pop: ) ТАКА И Е ... НИ НАЈМАЛКУ НЕ ГО СПОРАМ ТОА ... НАПРОТИВ ДВА ПРЕНОСИ Е ЗА ПОЗДРАВИВАЊЕ (додуша и на МТВ имаше по два само шо едниот не го рабиравме идеше на 20-процентниот МТВ2) ...
Сценогафија прекрасна, идеја се има се гледа тоа, иако за реализација треба дополнителен напор (единствено ми смета – мислам дека некаде го горните постови прочитав) треба да разграничите емисијата ќе биде за сериозна публика или гледачи кои преферираат позабавен неформален муабет ...
Засега оценка 5 (ама не Плус)

И СКРОС ЗА КРАЈ ....
НЕМАВ АМА БАШ НИКАВА НАМЕРА ДА СЕ КОНФРОНТИРАМ А ОСОБЕНО НЕ СО ТЕБЕ ...

НО “ТВОЈОТ СТАВ“ :blabla: (така некако ти беше насловот на блогот или форум имаше не ми текнуе сеедно) , АМА ИЧ НЕ МИ СЕ ДОПАДНА ...

ЕДНОСТАВНО ТВОЈОТ ОБИД ДА НАПРАВИШ ОД НАС ГЛУПИ МАЈМУНИ НА КОИ ЌЕ “ОНА ШТО ЌЕ ИМ ГО СЕРВИРАМ ТОА И ЌЕ ГО КОНЗУМИРААТ“ Е “СТРУЧЊАК“ НЕ МИНУВА ...

И ТЕ МОЛАМ (МА ШО ЌЕ ТЕ МОЛАМ ТЕБЕ).... СФАТИ ДЕКА НИЕ НЕ СМЕ МУТАВИ, ТУКУ .... ВО ОВОЈ СЛУЧАЈ ТИ СИ КЛОВНОТ :zid::lazgo: КОЈ СЕ ОБИДУВА ДА ЈА ИЗГЛАДИ СИТУАЦИЈАТА :pusk: ЗА РАБОТОДАВЕЦОТ (читај Стојменов 5-ка ) ...



-- САМО ПРИСЕТИ СЕ ДЕКА ИМАШЕ И ВАКВИ МУАБЕТИ ДОДЕКА ЈА ПРАВЕШЕ ТВОЈАТА “СПЕЦИЈАЛИЗИРАНА ЕМИСИЈА – ТОПКИ “ У ЅИНГОВАТА ТЕЛЕВИЗИЈА КОЈА И ТОА КАКО КРАДЕШЕ ВО ТОА ВРЕМЕ ШПАНСКО ПРВЕНСТВО ... И ТОГАШ СЕ ОБИДУВАШЕ ДА НЕ УБЕДИШ :angry1::nenene::uvo:ДЕКА ТАКА ТРЕБА ... АМАН ... НАПРЕДНАВМЕ И НИЕ, СОЗРЕАВМЕ И ВРЕМЕ Е ДА ГО ПОЛОЖИШ ОРУЖЈЕТО ....

ЕДИНСТВЕНО ЌЕ МОЖЕШ ДА МЕ РАЗУВЕРИШ КОГА СИТЕ НАТПРЕВАРИ И ПРЕГЛЕДИ ЌЕ ОДАТ СО ЧИСТА СЛИКА И ТОН (еј тоа да не го зборам, бевте смешни со звукот кој ви се повториваше во недоглед на сите средби – а читаш Филе читаш постови е читај) .... Е ТОКАШ ЈАС ПРВ ЌЕ ПИШАМ – АЛОО 5-ка ВЕЌЕ НЕ КРАДАТ СЛИКА ОД ЛИГА НА ШАМПИОНИ ...

АЈ ЗДРАО СЕГА ....
Абе дечко ај не замарај си запнал за едни хајлајтс што божем ги краделе ај веќе темата ја уништивте.Ако не ви се гледа Лига на Шампиони и Европа Лига на Канал 5 и Канал 5+ не гледајте имате сателитска .Те тера некој со сила да гледаш- нЕ!! И ПЛУС ТОА СЛИКАТА ЗАВИСИ ОД КАБЕЛСКИТЕ ОПЕРАТОРИ.КАЈ МЕНЕ НА ОБИЧНА АНТЕНА СЛИКАТА И ЗВУКОТ НА КАНАЛ 5 И 5+ СЕ СУПЕР.ЕДНО ГОЛЕМО БРАВО ЗА КАНАЛ 5 ШТО ОВАА ГОДИНА КЕ ПРЕНЕСУВААТ ПО ДВА НАТПРЕВАРИ И ПЛУС Европа Лига.

EDITL:овој 100 % од некоја мак. тв што мрчи
 

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.124
Поени од реакции
789
Ме интересира дали канал 5 ќе ги дава натпреварите кои се играат нешто порано од останатите (Рубин Казан, ЦСКА кога ќе бидат домаќини)?
 

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.396
Поени од реакции
6.516
Aко бираме финале Реал Мадрид-Баер Леверкузен!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom