- Член од
- 1 ноември 2008
- Мислења
- 7.396
- Поени од реакции
- 1.880
Ja samo sledam trend ..
објасни де кој тренд
сите од "провинција" исти се???
си имал контакт со повеќе и различни луѓе од провинција???
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ja samo sledam trend ..
објасни де кој тренд
сите од "провинција" исти се???
си имал контакт со повеќе и различни луѓе од провинција???
ја се дружам само од моја провинција , слушам другите биле заразни и смрдливи ..
Па, ако си попаметен (дека си од Скопје нали) што не ме провали бе? Ми пишува на профил, лесно е. Не ми се верува дека не го сфати цел сеир на темата. Не ми се верува!!! И ти ќе се прчиш тука и ќе вреѓаш провинцијалци. Тешко мене!!!ti si PROVINCIJALKAAA leeeeleeeeeeeeeeeeeee.
60 добри % од овие тука "Скопјаните" имаат селско потекло, а некои и се преселени на мала возраст...
Шо ќе му праиш, таа е...
А старите скопјани се далеку почовечни од овие, многу погостопримливи и поприемчиви. Си држат некоја гордост, ама не се вака недоделкани.
Јас сум од провинцијалците, т.е. струмичанец со тапијаод стара градска фамилија, башка и локал патриот, хехе...туку ај да не забегувам премногу...
На времето студирав по Скопјето, бидејќи таму имаше Правен факултет, а поблиску немаше, и Скопје ми е останато во многу убави спомени, вакво или онакво, не е ни битно...
Имам многу пријатели од тој период со кои имам прекрасен однос, било професионално, било приватно, секако...се разбира и скопјани
Ич не сакав да останам во Скопје, да бидам искрен, не го поднесувам, си завршив работа, си се вратив дома...не ми одговара градот, едноставно, а, башка, сакав да си успеам дома.
Стока народ имаше од секаде...сељак ти е state of mind, и такви личности се наоѓаат насекаде на Земјата, без исклучок.
А на темава има премногу лечење комплекси...премногу...
Некој спомнува плати...
Ај дојдете во Струмица, не плаќате стан на пр., па живејте со 10000 ден. да ве видам?
Неможете ни да преживеете, а камоли да живеете...
Ќе заштедите на превоз, тоа сигурно
Исто, немате ни кредит за отплаќање...па бујрум, да ве видам.
П.С. Немате ни нивичка, бидејќи сте оригинал градски деца, кои летото не го минувале на село кај баби и дедовци, бидејќи и тие живеат во градот.
Некој спомна мажачка/женачка...
Не дека нема и такви...ама малку се....занемарлива бројка...
Затоа, не правете стереотипи, та провинцијалци, та скопјани, и не лечете такви комплекси.
Многу глупо изгледа...многу!
што тоа ти тресеш бе море дали си се читаш после пишување на постовите а, или јок битно да напишеш,али нема врска во карпош во аеродром во ваму во таму немало скопјани, само во стари скопски населби а,е па кога си толку паметен и стар скопјанец што не ги пиша кои се тие населби бе ,или сеа тие населби како на пр.чаир е 90% немакедонска без навреда или маџир маало сеа се губи поред аеродром а,цццццццццц ти си брате ???????? али нема везе.Да тука си во право.Прави Скопјани се многу малце.Карпош,Аеродром тоа не се прави Скопјани.Стари скопјани има во старите скопски маала.Пример јас сум онака чист скопјанец со корени од дамнешно време кои живееле во Скопје.