Se registrirav samo za ovaa tema
Iskreno ne mozam da gi razberam lugevo ili se nedovolno upateni ili premnogu glupavi
Nacijata e edna rabota a verata e nesto sosema drugo. Toa sto "Torbeshite" se Muslimani ne gi pravi pomalku Makedonci od drugite. Poznavam mnogu Makedonci koi verata ja promenile vo budisticka pa dali tie se pomalku Makedonci ?? Greskata e vo lugeto koi se narekuvaat kako ETNICKI MAKEDONCI a "Torbeshite" koi se cistokrvni braka so hristijanite gi narekuvaat Makedonci Muslimani. Zosto budistite ili ateistite ne gi narekuvaat Makedonci budisti ili Makedonci ateisti poradi ova otfrlanja "Torbeshite" se izjasnuvaat kako Albanci ili Turci
. A samoit zbor TORBESH e tolku ponizuvacki sto ne znam kako nekoi so zadovolstvo go izgovaraat. Samiot zbor TORBESH poteknuva od Turskiot DORT BESH koj znaci cetiri, pet
A toa znaci deka lugeto se prodavaat za cetiri , pet
I so toa koga nekoj ke kaze jas sum "Torbesh" avtomatski potvrduva deka se prodava za cetiri pet, dali altani ili netso drugo ne znam
!! A koga sme veke kaj toa "Torbeshite" ne se prodadeni dusi kako sto gi narekuvaat, hristijanite se tie sto ja smenile svojata vera predcite na denesnite Muslimani, hristijanskata vera ne bila dovolno silna zatoa ja dale za cetiri, pet
A denesnite Muslimani vojni vodat da ja zacuvaat svojata vera sto znaci deka Muslimanskata vera e mn silna i ne se dava za cetiri, pet ama ne bi pisuvala tuka na ovaa tema za toa. I ne e tocno deka Turcite prisilno gi Islamizirale Makedoncite, Turcite bea tuka 5 veka da bese toa taka site ke bea Muslimani. isto taka i vo Srbija.Jas iskreno se nemam opredeleno za nikakva vera a ne sum ateist, koga ke odlucam da prifatam nekakva vera ne veruvam deka poradi toa ke bidam pomalku Makedonka. I uste nesto ovoj Goranecov pravese vakvi gluposti i na You Tube i tolku e glupav sto ne znam dali ima zavrseno osnovno a stignal da diskutira na forum! xD ^^