Роберт од Струга на 10.02.2009 во 15:41 напиша:
Многу ми се смешни сите анализи на експертите, изнесени во врска со случајот „Нико Нестор“. А ништо подалеку не се ни коментарите на граѓаните. Зачудува како тоа „експертите“ не можат да го лоцираат проблемот, и се задржуваат само на проблемите во школото. Еве ќе ви поставам една друга теза за размислување. Што ако овој
отпор од страна на македонците во Струга е всушност првата активна линија против планираното етничкно чистење кое се спроведува врз македонците во овој град? Може ли на овој начин да го анализирате помалиот проблем со учениците, кој сега навидум е поголем, меѓутоа во суштина не е, и е само дел од мозаикот на отпор од страна на македонците. Продолжува во следниот коментар...
25.Роберт од Струга на 10.02.2009 во 15:41 напиша:
Има една интересна анегдота за се ова. Шетајќи се пред повеќе години по еден од сокаците во близина на чаршијата во Струга - кај куќата на Миладиновци, налетав на изградба на нова куќа од еден „пријател“ албанец, кој го имаше купено плацот. Проблемот не беше во изградбата, туку во тоа што претходно на тоа место имаше веќе изградено куќа, која не беше постара од 3-4 години, а овој сепак ја урнал, и ископал темели подлабоки за еден до два метри од претходната. И го прашувам, добро човеку, зошто урна ново изградена куќа и зошто копаш толку длабоки темели? Одговорот беше: Ја барам главата. Зачуден, го прашувам збунето, глава? Каква глава бараш? Ми вика:
главата на јагнето, кое ја ставиле македонците претходно. Морам да ја извадам од темелите, тоа е тајна наредба помеѓу нас Албанците. Мора да ве исчистиме вас македонците комплетно. Мора да ви го извадиме и коренот од земјата! Епа драги мои, размислете за кажаново.
Погоре ви простирам еден коментар од стружанец напишан на А1 Онлине изданите
Не сакам да верувам во вакви натписи мегутоа треба да внимаваме и ние и Албанците , бидејки ако дојде до голема ниту за едните ниту за другите нема да е добро....
Едно е ФАКТ откога Бучко (Бранко) ја продаде Струга и ги залепи околните села на оваа одпштина градот стана хаос....
Мора да се најде решение на време ова е многу сериозен проблем, и треба и ВМРО и ДУИ да му посветат големо влијание...
Учениците погоре велат „ИМА И ДОБРИ АЛБАНЦИ„ со кои се живееме , а тие шо прават проблеми никј не ги санкционира...тоа е сржта на проблемот...
Инаку многу лесно овој проблем може да се радикализира,....
Уште ми звонат во ушите зборовите на Јанкуловска: Ситуацијата е мирна , нема никакви проблеми..
А оној педерот Стојановски отиде и направи уште поголемо срање и си замина за Скопје, па уште одговорност ќе превземел...
А денес се сликат , отварат школо во Шуто оризари, А Македонците во Струга кој ги ебе....жално е жално е во сопствена држава да бидеме малтретирани , некој да те ебе во мозок, а ти да се чувствуваш незаштитено...
За соживот сум, мегутоа МАТЕР БИ МУ ЕБЕЛ на секој кој ке дигне рака против ученик...за радикалци само радикални мерки...
Ме интересира дали некој ја знае точната бројка на ученици македонци и учениците од други малцинства во Нико Нестор?:helou:
950 Албанци,
720 Македонци, благодарение на Бучковски и неговиот ментор, кои се продадоа матер им ебам за личен интерес....
Ме интересира ако некој знае пред кроењето на општинските граници каков беше овој однос..