Етнички смени

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Bez panika proektot "Razdvojuvanje po etnicki linii" prodolzuva so silno tempo i predvidena dinamika. Denes vo Suto orizari pocnuva izgradbata na novoto sredno uciliste.

Koga Ljubco Georgievski "jadese g*" za dzidovi i ogradi go pravea lud, sega koga toa se implementira suptilno so golemo kolicestvo na lubrikanti se e fino i ubavo.
тие што имале анален секс викаат со лубриканти било пофино и поубаво. ја не знам, не сум имал, искуството го црпам од една анонимна комерцијална сексуална работничка

да го употребам еуфемизмот за извршител(к)ите на најстариот занает
 
Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Па јас мислам ако е етничко чистење, Албанците ќе се залагаат да се делат и да ги отфрлат Македонците. Добро, може грешам ...:toe:
Од тепачка помеѓу ученици, прават толкав проблем. Па добро, нели се тоа ученици кои треба да се воспитуваат и донесуваат во некаков ред? Зарем не може никој возрасен и стручен да ги смири овие проблеми? Секако дека може, доколку нема корист на истото да не реагира или да донесува погрешни одлуки.
.
Ne znam dali e ova najnovata taktika na Dui, Dpa ili nekoj tret no voopsto ne e naivno i bez cel. Tie sakaat da ucat zaedno no ete nie sme tie sto se delime. A se delime zatoa sto tie pravat neredi i tepacki. Na kraj ne se diskutira koj zapocnal tuku koj saka da se deli.
Niko Nestor, hm, sto se slucuva po srednite ucilista vo Skopje, znate ? Gi izmesaa smenite vo vtoroto polugodie tamu kade sto bea odvoeni. Provokaciite se sekojdnevni.
Roditelite se vo razmisluvanje dali da gi ucat decata da im se trgaat od patot na nasilnicite ili da se sprotivstavat. Na roditelska na onie deca na koi im dosle majkite vikaat "more neka se trgaat na strana", a tatkovcite ? I do koga da se trgaat? Do koga da trpat nekoj seljo od arnakija da i lepi mastika vo kosa na nekoja devojka, da odat po cetvorica vo linija i da poprecuvaat pat na onoj (ako e eden) sto im ide odsprotiva, ili da otvaraat vrata i da zirkaat na cas po 40 pati na sekoja minuta. Da se natprevaruvaat na golem odmor taka izmesani koj kje zdrigne posilno, i da se cerat kako netokmu otkako kje usmrdat okolina zatoa sto nekoj prdnal ili se ispuval. Direktorite palamudat za sozivot i sakanje.
Dali sozivot e nevozmozen, ili nekoj saka da pokaze deka e toa taka, a ne e ?
 

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Na kraj ne se diskutira koj zapocnal tuku koj saka da se deli.
правна држава каде се спроведува тивко етничко чистењер врз сопствениот народ. КАДЕ Е ПОЛИЦИЈАТА И ЗМИСКИТЕ ОКА
 

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
јас сум за соживот, сега ќе си легнам и ќе сонувам за соживот
 

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Jasno e zosto sakaat DUI i drugite da ucat zaedno so Makedoncite.
Sto mislite vo Kocani da ima etnicki mesano sredno skolo koj ke saka da uci vo mesani smeni, Albancite ili Makedoncite?

hint: Capital letter M.
 

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Jasno e zosto sakaat DUI i drugite da ucat zaedno so Makedoncite.
Sto mislite vo Kocani da ima etnicki mesano sredno skolo koj ke saka da uci vo mesani smeni, Albancite ili Makedoncite?

hint: Capital letter M.
во кочани има 3 средни школи, економско, метално и гимназија и еден грујов факултет т.е. зграда на која пишува факултет (а јас планирам да отворам бар кој ќе се вика факултет), а кочанчани факултетлии учат факултети во етнички мешана средина на понаисток, така што во кочани нема потреба од етнички смени, а во штип може пошто таму има демократско-интегративни ограноци
 

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Јјасна е прикаската и лецемерието.

КАДЕ Е ПОЛИЦИЈАТА. напад си е напад, како тоа со децении НИКОЈ не одговара, од тепачки па до бодења и престрелки.
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Значи невозможно е да се реплицира тука без да се биде погрешно разбран или искритикуван со болдирање на реченици, чие објаснување како да не е напишано. Од култура само да вратам, па продолжете да ја водите политиката сами. Јас секако имам поинаку испланиран ден.:vozbud:
Едно е да живееш во бајка друго СО СИЛА ради фноча при очи да не гледаш...нема ништо бесно да те нападне десетпати поголема група за ти така цинично да окаректизираш некого.ако не помагаш...барем не одмагај
А каде кажав дека и таа големата група не е бесна и тинејџерска? Ти во моите постови читаш некаде дека застанувам на нечија страна? Општо зборувам за сите деца кои поттикнати од нешто доведуваат до тоа цел град да биде ставен на насловна по весниците и да полека биде именуван секаков освен Македонски. Значи или не знаеш што е цинизам или на лева нога си станал па криво ме читаш. Ама добро, веќе те научив што сорта си.
Иначе, јас не помагам затоа што не знам како. А ти помагаш, па како поголем човек и Македонец од мене ќе ми солиш памет и ќе ме плукаш? Страшна работа.

Во некој дел од коментаров, се сомневам дека зборува некоја стружанка.
1. ГРЕШИШ, премногу грешиш. Тоа што АЛБАНЦИТЕ јавно не се изјаснуваат дека не сакаат етнички смени, тоа не е исто со тоа ти што го велиш. Тие само си чутат, и велат дека македонците не се за делење, туку сакаат токму тие да испаднат криви за случајот, а делбата нив им оди во прилог,( кој како ќе ме сфати. )

2. Таа тепачка којашто повеќето не ги засега, и премногу долго време се пролонгира, баш е почеток на нешто големо, само што малкумина се свесни во Струга, како и во западниот дел на македонија. Зачетокот на проблемот можете да го видите образложено овде, незнам кој колку ќе се сложи, но ако се погледне низ една реална призма нашиот град, ќе сфати и тој што го негира тоа.

3. Тој неред го прават 99% албанците, поради нивното воспитување кое е различно од нашето, македонското.

4. Казна ?,- Како да живеете во некојси розов свет, аман. Па како ќе казни албанец директор, на албанец кога токму таткото на тој албанец го седнал на фотелја ?! Хах. Камери има по училиштето, се' снимаат, и кога отидоа учениците во полиција на разговор по тепачките, снимката покажува дека 20 албанци се тепаат со 3ца македонци, а се констатира дека македонецот кој излезе од тепачката со модрици бил крив. И, кај е правдата тука ?! Ве молам.
Добро, само јас и ти сме реалисти во ситуацијава, или што е работата ?!
Не де, не зборува стружанка. Од Марс сум, па бладам. Во мојот зелен свет (ваљда на Марс не може да ми е розов) не сум видела тепачки и не можам од искуство да зборувам. Но јас секојдневно работам со средношколци и никогаш не ми направиле проблем. Можеби не ги држи тоа насилно чувство надвор од школото или можеби ми се погодува секогаш подобрата половина ... што и да е, нема ништо од таа слика што ја гледам на вести.
А за тоа со камери со директори и бла бла бла ... што е важно кој кого и каде седнал? Затоа реков ... треба објективен тим да проработи на случајов и да го среди еднаш засекогаш. Додека не се замеша некоја таква сила, тука нема да се среди ништо. Значи читајте ми од усни што се вели - треба да се средат сите проблематични Албанци и Македонци!

јас и ти сме тепале/сме биле тепани :helou: за разлика од девојката со розеви наочари
Ако не сум тепана сум заостаната и проста? Оф, јас па мислев дека е обратно.
Се одјавувам од темава, на која секако без цел уште долго време ќе пишувате. Пуса.
 

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
:nenene: Не си заостаната,туку ја немаш искусено вистината на своја кожа :kesa:
 

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Убаво е на муабет, сето тоа со соживотот итн, ама ми се чини дека кај децава повеќе пати е покажано дека не оди. Не гледам зошто во тој случај на сила да се бараат проблеми. Да би имала сестра во тоа школо, би сакала да е во „чиста“ смена. Мирна главата да ми е барем...
 
Член од
22 јули 2008
Мислења
819
Поени од реакции
26
Tolku od sozivotot i multietnickoto opstestvo za koe se "zalagaat" nasite multi politicari i denes e povekje od jasno deka konceptot na multietnicki drzavi e mrtov i deka nema sansi da zazivee zaradi nepremostivi razliki pomegju slovenskoto naselenie vo Makedonija i Albancite koi se zakolnati neprijateli sprema se sto nosi predznak slovensko i Makedonsko na ovie prostori.

Odsekogas bilo taka i sekogas i ke ostane taka i tuka nikoj nema da moze da iznajde resenie za toj problem.

Samo etnicko razgranicuvanje ke ja spasi rabotata bidejki e povekje od jasno deka mnogupati do sega niz istorijata se dokaza deka ne mozeme da ziveeme zaedno na nasa zaednicka ZALOST!!!

Najzalno od se e sto decata vo Struga ne se krivi za nisto ni Albancite ni Makedoncite krivi se vozrasnite sto nemaat hrabrost da si gi resat problemite koi gi imaat ako vekje ne mozat da ziveat zaedno togas e podobro da se razdelime i da ne strepime dali ke bide ova ili ona i dali za 5 godini ke vojuvame ili ne.

Dosta bese gluposti i politicarite albanski i Makedonski dokolku imaat pamet vo glavata i hrabrost ke gi resat problemite zasekogas kolku i da bidat teski no barem da znaeme deka nema da ima povekje konfrontacii i incidenti.
 

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
ОД НЕОФИЦИЈАЛНИ ИНФОРМАЦИИ, ПОВТОРНО НЕ СТАПИ НА СИЛА ВЧЕРАШНОТО РЕШЕНИЕ ЗА ЕТНИЧКИ СМЕНИ, Класните раководители од 1 до 4 година ги контактирале претседателите на класовите дека и денеска нема да има настава.... Кај е ПЕРО сеа ?!
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.568
Поени од реакции
82.204
За ваквите настани и Македонците и Албанците се подеднакво виновни, исто како што за холокаустот се подеднакво виновни и нацистите и Евреите (да не заборавиме дека на еден Германец му ја украдоа шапката 1932г., кога се шетал во еврејскиот кврт во Лајпциг).

инцидент/инцидентно е нешто што се случува ретко, повремено и неочекувано
Веќе одамна не станува збор за инциденти, туку за секојдневна пракса.
 
Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
За ваквите настани и Македонците и Албанците се подеднакво виновни,
Podednakvo ?????
Jas imam 43god. Ucev vo Mosa Pijade(deneseno Arseni Jovkov) Togas sredno trgovsko bese zalepeno do nas. Bevme mesani, imase tepacki incidentno. Imase i vo Cvetan Dimov i vo Nikola Karev. Mozese samo od uvo na uvo da se cue deka nekogo zbrcale so noz, i sekogas albanci makedonec. No nikogas ova ne bese na TV nitu po vesnici pa zatoa mozebi i se slucuvase incidentno.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.568
Поени од реакции
82.204
Podednakvo ?????
Jas imam 43god. Ucev vo Mosa Pijade(deneseno Arseni Jovkov) Togas sredno trgovsko bese zalepeno do nas. Bevme mesani, imase tepacki incidentno. Imase i vo Cvetan Dimov i vo Nikola Karev. Mozese samo od uvo na uvo da se cue deka nekogo zbrcale so noz, i sekogas albanci makedonec. No nikogas ova ne bese na TV nitu po vesnici pa zatoa mozebi i se slucuvase incidentno.
Ај да се кладиме дека и деца од неколкунаесет години го сфатиле мојот пост.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom