Што мислите дали само со добрина и искреност..?

• Креатор на темата Креатор на темата Eliza
  • Време на започнување Време на започнување

Eliza

EliXiR
Член од
10 ноември 2008
Мислења
129
Поени од реакции
3
Што мислите дали само со добрина и искреност би можело да се стигне до целта на патувањата во животот?!

ne просто и едноставно мора се да пројдеш за да го доживееш животот во целост за да знаеш каков си и што си
Не можам да го објаснам чувството со зборови.

Се плашам да признаам дека НЕ! - за жал

А која е таа цел на патувањата?

со мн добрина и искреност не мојш нишо да бидиш освен калуѓер ... за да опстаниш денес мора да се снаоѓаш на секаков можен начин

Што мислите дали само со добрина и искреност..? хммм

Да во некој совршен свет...Приоритет секако дека треба да бидат овие две работи, но секако треба да се биде спремен да се одговори на некои педерски работи...денека ако се предобар, луѓето ќе те сметаат за муле ќе те користат ќе те потценуваат и на крај ич гајле нема да им биде за тоа...мора некогаш да ги покажеш Катниците со цел да ги одредиш границите до каде може да идат...ако ти е отворена граница за секој и секого сјебан си од старт...
Денеска кој највише патат а? Добрите и поштените луѓе..а зашто? Зашто глупав ни е светот криво насадени криво никнати ти текнува...Едноставно нема правда
calimero-huilt.jpg

Што мислите дали само со добрина и искреност би можело да се стигне до целта на патувањата во животот?!
За искреност сум релативно искрен, е сега не зборувам за некои работи додека не ме прашаат :icon_lol:. Добрината е добро нешто, посебно кога ќе донирам пари на пример на овие со телефон, потоа многу добро се чувствувам. Ама од моето досегашно животно искуство знам дека животот не е секогаш розов. со цел да преживеам јас, моите блиски или групата имам правено акции кои и баш не се опишуваат со зборот добри, ама тоа биле исклучителни ситуации.

Во секоја една работа на светов ,па и на животот треба да има БАЛАНСС.

Доколку се наруши балансот,тогаш одат јабана и двата краја!

Ма не.. За да стигнеш до нешто и да успееш во животот.. Па што и да е таа цел мора да се игра прљаво.. Со добрина и искреност ко што кажа некој погоре се стига едино до манастир.. Лаги, интриги па и себичност.. Нема другчие успех.. Секој успешен човек е матен и валкан..

Iskrenost i dobrina samo za iskrenite i dobrite . A za sve one gomnare koi mislat deka glup sum i lesen na um samo za to so sum im go naucil filmot kakvi sranja od lugje se , kakov dvolicen film mi teraat taka i jas igram . So nivni kamen po nivna glava . Za takvi iskrenost i dobrina ? nope . Jas licno go nosam do grobot so go iskopal za mene .

Да си искрен можеби ќе стигнеш до целта,ама тоа не значи дека си и добар,некогаш искреноста може да те направи лош во очите на другите.Ако си добар можеш да стигнеш до целта,но тоа можам да го кажам само на ептен идеалистички настроени луѓе,кои веруваат во добрината на човекот,но и да си добар и да си искрен,сите правиме некој грешки,па со тоа повредуваме на некој ненамерно и несвесно....

Не. Ништо не е само црно и само бело. Постои и сиво. И тоа сиво е баш секси... Дали гледате ореол над мојата глава? Не гледам ниту јас над вашите!

Во секоја една работа на светов ,па и на животот треба да има БАЛАНСС.

Доколку се наруши балансот,тогаш одат јабана и двата краја!
се согласувам со тебе за тоа со балансот, секако добрината и искреноста треба да бидат пресудни , но понекогаш кога ќе се соочиме со некои препреки и секакви карактери, треба да сме и помалку лукави за да успееме

Според мене, да, може да се стигне до животната цел со добрина и искреност и не само тоа, би додал и чесност и скромност. Колку само малку ни е потребно да бидеме среќни и задоволни ни самите не знаеме. Се сложувам со вашите милења дека секогаш ќе има некој што ќе сака да ве користи, да ви го нарушува мирот и да ви подметнува своја цел, но не е секогаш така. Добрината, искреноста, чесноста, скромноста тоа се нештата кои постојано се трудам да ги практикувам и почесто не се исплаќа знам, но знам и кога дупло ќе ми се врати со добрина, искреност... кога се чувствувам задоволен сам со себе бидејќи знам дека тоа што сум го постигнал е чисто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom