Црвенковски ќе ја консолидира опозицијата

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Тогаш, што пишувате глупости за тоа. Мислам смешни се текстовите, се наврќаме на такви излитени провокации како пред 10 -ина години, а тоа ниакде не води. Нејсе...

Токму затоа бе пријателе, затоа што не сакаме да се враќаме на излитени теми , затоа не ни треба Бранко...на СДСМ му требат млади политичари...

Никако, сите млади не треба да имаат ништо допирно со бранко, треба врз основа на нивните морални вредности да ја реизградат сдс а не врз основа на моралните вредности на бранко. Башка бидејќи секогаш постои ризикот да и покрај немањето директен контакт со бранко и тие да развијат слични морални вредности, подобро е „искускниот“ бранко да не им кажува финти како повеќе да ја украдат државата, за да има време народот да ги смени додека сеуште не се фатиле со масовно крадење.

Не, не не, не зборам да ги учи на морал, таман работа:wink:. Туку да имаат поддршка од него, а тој да им ги корегира потезите, секако ако им се погрешни.

Токму затоа бе пријателе, затоа што не сакаме да се враќаме на излитени теми , затоа не ни треба Бранко...на СДСМ му требат млади политичари...
Ајде да не пишвам по двапати, еве одговор:wink:

Не, не не, не зборам да ги учи на морал, таман работа:wink:. Туку да имаат поддршка од него, а тој да им ги корегира потезите, секако ако им се погрешни.

Веруваш ли во тоа...
Дека Бранко ќе седи во позадина...

Веруваш ли во тоа...
Дека Бранко ќе седи во позадина...
Види, како што Љубчо не седи сеа во позадина, нема да седи ни овој тоа гарант. Абе две кучиња не пуштаат коска кога е слатка.

Ve chitam skoro 8godini unazad po forumi kako tvrdite kaj Branko piel i shmrkal kokain a dokaz nieden.Ste slushnale od shtabovite na Ljubcho deka Branko navodno piel i se drogiral i kraj,ni fakt ni logika.17godini isti obvinuvanja,zamarate a i koga kje obvinite potkrepete go malku da zalichi a vaka glupost izlezena od Bugarski (mislam na Ljubchovata) metastaziran mozok ne biva.

Еве за оние кои што сакаат да го слушнат целото интервју со претседателот на државата!

[youtube]DYTK_uOWXTc[/youtube]

[youtube]VJnw41XdEpY[/youtube]

Браво бе стрелчо јас мислам дека заслужуваш БЦ да те земе за потпарол, таман ќе се вратиш во Фиром и така никогаш и не си бил

Ајде да не пишвам по двапати, еве одговор:wink:

Ме знам за тебе ама јас на бранко ни а не му верувам, а уште помалку верувам во искрена и без задни намери подршка од негова страна за некој што треба да влезе во политика на голема врата.

Ме знам за тебе ама јас на бранко ни а не му верувам, а уште помалку верувам во искрена и без задни намери подршка од негова страна за некој што треба да влезе во политика на голема врата.

нас ни останува да пишуваме овде, да се расправаме, бидејќи, како вика народната поговорка..."не за кого е речено, туку за кого е печено". За нас е печеното...ама не е месо, за жал.:wink:

Za onie shto zaboravile, Brankovite vetuvanja- Ima edna srpska, chuvartite na likot i deloto na B.Crvenkovski: "obekjanje ludom radovanje".

ИНТЕРВЈУ: ЉУПЧО ПАЛЕВСКИ

Како таа соработка ви изгледа од денешна перспектива?

- Сега гледам како Црвенковски во 1999 и во 2000 година најбрутално и безобразно пласираше идеи во кои многумина поверувавме и се „залепивме“, за потоа да фингира и произведе виртуелни блиски односи во кои како жртви бевме убедени. Се сеќавате на тие времиња, кога тој политички измамник тврдеше дека „ја примил пораката од народот“ и запна со опозициското дејствување додека траеше медиумската блокада кон него. Неговата манипулација успеа бидејќи медиумската блокада беше реална, а ние плашејќи се од Георгиевски и Џафери, без да знаеме го воскреснавме нивниот брат близнак.

http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=1022&ArticleID=67277

Mene iskreno mi e krivo kako mozhel Gruevski da zaboravi da si pribere eden "ekspert" kako Ljubcho Palevski vo vladata!

Mene iskreno mi e krivo kako mozhel Gruevski da zaboravi da si pribere eden "ekspert" kako Ljubcho Palevski vo vladata!

Во врска со мојата блискост со Бранко Црвенковски, точно е само тоа дека близината во односите била исклучиво на партиска и политичка основа,

Како и колку самите партии од власта се замешани во организираниот криминал? Како тој систем функционира?

- Веќе цела деценија слушаме бајки за октоподи. Октопод во Македонија нема. Државниот апарат, агенциите како онаа за приватизација, јавните претпријатија или, ако сакате, државниот буџет и даноците од граѓаните, се ставени во функција на организираниот криминал! Трошењето на државните пари е ставено во нивна функција. Тука пред се мислам на неколкуте банкари и крупни посткомунистички директори што ги приватизираа монополите. Кај нас организираниот криминал не соработува со државата, туку тој ја поседува државата. Досега ниту еднаш не се составила влада без за неа да нема „консензус“ меѓу познатите десетина директори. Кај нас мал по број бандити, што се претставуваат за успешни менаџери, ја контролираат целата држава, вклучувајќи ги и лидерите на партиите. Токму затоа тврдам дека октоподот е песок фрлен во очите на граѓаните за да се скријат поразителните димензии на организираниот криминал. ТАТ тежеше околу 50 милиони евра. Денес само Тутунски комбинат Прилеп е задолжен за најмалку 50 милиони евра по домашни и странски (претежно грчки) банки и милиони евра неплатени акцизи. Цигарите се наплатени, а обврските кон доверителите остануваат на комбинатот, а комбинатот е државата. Значи пак буџетските пари ќе ги користиме за санација и покривање на дупките кои државата сама ги направила, а парите се одлеале по приватни сметки. Ако објективно се анализираат актуелните економски движења во државата и крупните капитални прегрупирања, се гледа како едни исти луѓе се кријат зад разноразни титулари и успешни брендови.

Za onie shto zaboravile, Brankovite vetuvanja:

ИНТЕРВЈУ: ЉУПЧО ПАЛЕВСКИ

Како таа соработка ви изгледа од денешна перспектива?

- Сега гледам како Црвенковски во 1999 и во 2000 година најбрутално и безобразно пласираше идеи во кои многумина поверувавме и се „залепивме“, за потоа да фингира и произведе виртуелни блиски односи во кои како жртви бевме убедени. Се сеќавате на тие времиња, кога тој политички измамник тврдеше дека „ја примил пораката од народот“ и запна со опозициското дејствување додека траеше медиумската блокада кон него. Неговата манипулација успеа бидејќи медиумската блокада беше реална, а ние плашејќи се од Георгиевски и Џафери, без да знаеме го воскреснавме нивниот брат близнак.

http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=1022&ArticleID=67277

Ванчев остави приказни на Палчо, тој шика други муви....проблемот е што Бранко се покажува неверојатно среќлија, го бутнавме да се удави во морето на заборавот..Гwујо го спасува....се труди на секој начин да му помогне да се врати во игра..,а како ми се гледа НА ГОЛЕМА ВРАТА ЌЕ ВЛЕЗЕ...
Незнам дали Гwујо е фатен за муда од некого, незнам дали толку знеа..,незнам дали е навистина гwуп, ама последователно прави НЕВИДЕНИ ГЛУПОСТИ, околу него муваат матни типови досега невидени...., заради тоа ова хохштаплериве од СДСМ почнуваат да личат на бајчиња.....во немање на друга понуда, народ ќе се фати за нив, народ има паметење на риба :)
...а федералистиве си ја работат работата, грциве,србиве , бугариве исто така...џабе е што некој како папагај повторува Гwујо, па Гwујо......молитви не помагаат...системот се урушува брзо, објаснувања за тоа кој почнал не вредат...ТРЕБААТ БРАВАРИ да ја спречат хаваријата..:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom