Внимание!

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
А против кого дејствува нашата влада,си се запрашал ли?

2.nikola од tetovo на 20.11.2008 во 15:41 напиша: sram za vmro dpmne.itno treba da go promenat sufiksot na partijata.tie ne se za mak.nac.edinstvo.denes go pokazaa toa.neka se sramat sto voopsto gi pretstavuvaat makedoncite vo parlamentot.so ovaa odluka samite go pokazaa svoeto vistinsko lice(merie).pozdrav do site clenovi na dostoinstvo!!!
Replikata na simpatizerite na DPMNE kon Dostoinstvo vo vrska so nivnite baranja!

3.Јас од Скопје на 20.11.2008 во 15:49 напиша: Оф леле мајко, пак ли ке се докажуваат кој е поголем патриот? Па колку ме држи меморијава, од самото осамостојување се докажуваме кој бил поголем патриот ама само кога е во прашање расната разлика, дајте малку на економскиот дел каде пто треба да сте прави патриоти и каде што ке ве оцениме колку сте добри со водење на економијата. Бранителите ако се толку па големи патриоти, нема да истапат со вакви абнормални барања, и ако толку се маваат по гради тогаш да можеа да ги прашаат Јане Сандански, Гоце Делчев, Питу Гули.....дали барале вакви привилегии кога станувало збор за Македонија. Ова се ми личи на правење пат на уште една десно-ориентирана група за да добие симпатии за некои следни парламентарни избори. Боже, кај нас секој слепец сака да биде политичар.....
Reakcija na Branitel :

5.aleksandar dostoinstvo од kumanovo на 20.11.2008 во 16:09 напиша: nisto novo za makedonija !!!!!!!!! kako da im se objasni na deca na koi i im zaginaa tatkovcite deka zatoa sto nivnite tatkovci bea heroji i branejci ja makedonija gi dadoa svoite zivoti i zatoa sega treba da ostanat na ulica zatoa sto treba da gi prodadat svoite stanovi i kuci za da vratat parite so kamata koi gi dobija za osteta!!!!! neka se zasramat tie pratenici makedonci sto ne go podrzaa zakonot , no vazno im e deka nivnite deca nema da ostanat na ulica i gi imaat tatkovcite. golem pozdrav za general stojnce angelov , dostoinstvo i site braniteli!!!
Vladata protiv Dostoinstvo?Ne bre toa se komunjarski prikazni!

Trnorushke?Kaj si bre da prokomentirash neshto za vladata protiv Dostoinstvo?Neli e toa za vnimanie?

Ne bre chekam da me prijavi za off topic ili spamiranje ili da mi ja reklamira fotografijata ushte nekoj pat vo znak na nekadarnost da argumentira dostojno ili odgovori na prashanje!

ми текна што ти ветиле

050914_gillettefusion_hmed.hmedium.jpg

Јас ќе ти кажам зошто.

Затоа што очигледно не те интересира тоа дека некоја група се собрала и со финансии од таа „европа“ а главен покровител Грција, решиле да вршат пропаганда против македонскиот национален идентитет и македонските национални интереси, отворено говорејќи за националното бришење на македончињата, а во првата прилика, без ни најмало негодување на тоа што го прават овие олоши, пробуваш да добиеш ситен поен на антивладина пропаганда. Тоа прво, е жалосно затоа што таквите како тебе воопшто не ги интересира што значи за Македонија, масовно да се шири таква пропаганда, туку на тебе ова во интерес ти оди само поради тоа што тие зборат против владата, без разлика дали со тоа дејствуваат и против својот народ.

Жалосни сте.

Озбилно ?

А мислиш дека твоето селективно плукање врз поборниците за влез во Евроатланските организации не е жалосно ?

Зошто на пример не плукаш по вакви изјави:

"Македонија не е демотивирана од грчкото вето во Букурешт и ќе работи со сите сили да влезе во НАТО и Европската унија. Тоа е една од пораките кои денеска и утре македонската Влада ја пренесува на над 200 претседатели, премиери, министри, и претставници на влијателни мегунаронди организации."
Линк

Како тоа едните кои се залагаат за влез во НАТО и ЕУ се предавници, а другите патриоти ?Ете Милошевски дури сака и во Грција да оди:

„Македонија е сосема подготвена да биде активна во билатералните односи со Грција, да ги покани нашите колеги грчки политичари да бидат наши гости. Доколку постои можност и расположение подготвени сме и ние да учествуваме, доколку бидеме поканети на нивни настани“, изјави Антонио Милошовски, министер за надворешни работи.

Линк

И ?
Што се они сега ?
Патриоти или предавници ?

Ма сто пати да ти го повторам тоа што го напишав, ти пак ќе го избегнеш.

Јас убаво ти напишав: без ни најмало негодување на тоа што го прават овие олоши, пробуваш да добиеш ситен поен на антивладина пропаганда. Тоа прво, е жалосно затоа што таквите како тебе воопшто не ги интересира што значи за Македонија, масовно да се шири таква пропаганда, туку на тебе ова во интерес ти оди само поради тоа што тие зборат против владата, без разлика дали со тоа дејствуваат и против својот народ.

Што се однесува за ЕУ и НАТО, има разлика во правење напори за членство во НАТО и ЕУ без национално обезличување, и лаење дека историјата и идентитетот ни биле пречка и треба да се ослободиме од нив за членство во ЕУ и НАТО.

Јас не сум за членство во ЕУ и НАТО, сходно на тоа, не ме интересира што изјавувала владата во врска со тоа прашање, а ќе ги поздравувам и поддржувам оние дејанија со кои МОЕТО ДОСТОИНСТВО, НАЦИОНАЛЕН ИДЕНТИТЕТ И ИСТОРИЈА се одржува и негува!

ЕВРОПСКАТА ВЕРЗИЈА НА „РАДКО“

Мерсел Биљали, Никола Гелевски, Бранко Героски, Владимир Милчин, Жарко Трајаноски, Газменд Ајдини, Хајрије Ахмед, Биљана Бејкова, Роберто Беличанец, Абдулменаф Беџети, Маја Бојаџиевска, Гордан Георгиев, Ѕвездан Георгиевски, Искра Гешоска, Ана Дамјаноска-Поповска, Лидија Димова, Гордана Дувњак, Анита Ивковиќ, Ана Јаневска-Делева, Анета Јовевска, Сузана Киранџиска, Сунчица Костовска, Дарко Марковиќ, Ема Маркоска Милчин, Едита Мерсими, Никола Писарев, Ида Протуѓер, Ерол Ризаов, Марија Савовска, Биљана Секуловска-Габер, Самет Скендери, Ненад Стевовиќ, Ирена Стефоска, Адријана Трендова, Бранко Тричковски, Ванчо Узунов, Ердоган Халими и Ирена Цветковиќ.
ЧЛЕНОВИТЕ!!

Ма сто пати да ти го повторам тоа што го напишав, ти пак ќе го избегнеш.
Сеа ќе те удоволам со одговор трн, не паничи.

Јас убаво ти напишав: без ни најмало негодување на тоа што го прават овие олоши, пробуваш да добиеш ситен поен на антивладина пропаганда. Тоа прво, е жалосно затоа што таквите како тебе воопшто не ги интересира што значи за Македонија, масовно да се шири таква пропаганда, туку на тебе ова во интерес ти оди само поради тоа што тие зборат против владата, без разлика дали со тоа дејствуваат и против својот народ.
Инаку Јас и не бев прочитал што е финтата со предавниците кои ги прозиваш и против кои ме тераш да негодувам, од причина што мислев дека како и обично мрчат, стенкат и верглат во место. Но од кога ги прочитав, искрено.....се изненадив.
И тоа позитивно.
Да да трн. Позитивно.
Па они ко да ги читале моите ставови на Кајгана.
Конечно бре некој во ова држава да превземе конкретна акција за демаскирање на ова несреќа што не снајде последните три години.
И тоа без пардон.
Со пукање директно во центарот на лагите и демагогиите.
Браво.
Ја имаат мојата подршка, која нормално има граници и е условена со начинот на нивното идно делување.

И убаво што на почетокот на темава си ги набројал "инфицираните" со зборовите "за сега". Некако како да осеќаш дека инфекцијата за кратко време (година/две), ќе прерасне во епидемија.

Е тогаш драг мој трну ќе паднат сите маски.
Тогаш јас и ти овде ќе разговараме за тоа кој бил предавник и работел за грчки интереси, а кој мислел за иднината на својата држава и својот народ и за нивното понатамошно опстојување.

А ти во меѓувреме, слободно можеш мене како и многупати до сега, да ме ставиш во твојата листа на "предавниците".
Жално е што вие друго и незнаете да правите.
Жално е што идиотите на власт, наместо својот рејтинг да го градат со пуштање фабрики, отварање работни места, градење на распаднатата инфраструктура, намалување на сиромаштијата......го градат со газење врз туѓи судбини.
Жално е што овој и'така разединет Македонски народ, го доведоа во ситуација да бира дали ќе биде Словен или Антички Македонец.....дали да биде европеец или неврзан, дали ќе биде "патриот" или "предавник"......
Но верувај дека ќе дојде денот, кога сите лаги ќе им се срушат врз глава.

Ќе дојде денот кога и ти ќе сватиш дека ова бесцелна политика која се води, бранејќи ни го идентитетот, под знак прашалник го става и оној кој го имавме.

Не ми треба мене политика која на мене ќе ми докажува дека сум Антички или Македонец Словен.
Мене ми треба политика која на светот ќе му докаже дека сум само Македонец.

Со губењето на се поголем дел од подршката во спорот со името од оние од кои зависи нашиот понатамошен развој како нормална држава, ова влада го прави токму спротивното.
Им дава аргументи на непријателите за наше целосно обезличување и уништување.

Затоа трну, јас им давам подршка на сите оние кои за цел го имаат демаскирањето на ова бесцелна и погубна политика.
Двапати би подржал искрена иницијатива за искрено обединување околу некоја цел.
Која е целта на ова политика ?
Обединување околу неменување на името ?
Обединување околу НАТО и ЕУ ?
Не.
Туку барање предавници за негување на рејтинзи.
Таквата политика е прочитана и повеќе неможе да помине.
Барем не кај мене.

Ubavi filmchinja si pravat ovie od sds, prvin ke se sprotistavat na istoriski fakti deka Makedonecot postoel pred Tito a potoa ke go delat narodot na 'antichki i sloveni'...Samo najgolemiot prostotilak(chitaj sds) ili izrod(chitaj sds) mozhe da pravi vakov film.
Ne meshajte vremenski period, kultura, vera itn. so NACIJA..ebati izrodite.

Што и да напишат именуваните во првичниот пост, и колку и да звучи тоа логично и објективно, навидум, НЕ смее да се заборави дека се работи за ПРОДАДЕНИ ЛЕШИНАРИ, КОИ ЦИЦААТ ОД СОМНИТЕЛНИ СТРАНСКИ И ПАРТИСКИ ФОНДОВИ И СЕ СИТАТ НА МРШАТА на Македонија.

Тоа се обични платеници, чиј став во никој случај не може да биде релевантен, а уште помалку добронамерен, затоа што се познати нивните валкани, ниски мотиви.

Инаку, решени се да го шират и етаблираат својот одроднички вирус во медиумите. Имено:

Владе Милчин, долгогодишен член на претседателството на СДСМ, преку Сорос-Институт отворено општество кое го предводи - пред секои избори се јавува со акции против другата политичка страна. За таа партиска цел троши странски, Соросови пари, што е спротивно на законот за средства користени за изборни цели... Пред овие избори излезе со отворена корупција на медиуми, и новинари: ќе плаќа новинари кои ќе работат во одбрани редакции, а секако ќе му одговараат на оној што ги платил, на Милчин и СДСМ! Се чека што ќе кажат редакциите на оваа непристојна понуда од Милчин и СДСМ.

Пред секои избори Сорос Институтот отворено општество, кое користи пари од американско-унгарскиот финансиски мешетар Сорос, се јавува под закрила на невладин сектор и спроведува акции од странски пари, а во полза на СДСМ. Тоа се случува веќе петнаесет години.

Прв човек на Сорос Институтот е Владимир Милчин, долгогодишен член на претседателството на СДСМ. Само овој факт е доволен да се констатира дека Сорос Институтот отворено општество не е невладин сектор. Дополнителни факти се што пред секои избори Милчин и Инстутот се јавуваат во функција, и коорданиција, со партиските кампањи на СДСМ. Со ова кампањите на СДСМ се финансираат од странски пари, што е спротивно на законот за финасирање партии и избори.
Мислевме дека огласите со Сорос/Милчин/СДСМ понуда за проституирање со кои се продаваме за 77 милиони евра се врв на нехигиената за овогодишната кампања, но не било така.

Сорос Институтот на Милчин преку конкурс бара новинари за работа во десет електронски и печатени медиуми во Македонија. Новинарите ќе работат во телевизијата и весникот на Велија Рамкоски А1 и Време, во Утрински весник, Алфа ТВ на Фершед, потоа во Алсат, Ера, Канал 77, Лајм, Менада од Тетово и Тера од Битола

Никогаш, и никаде, не се случило некој висок партиски функционер, како Милчин сега, да распишува конкурс за плаќање новинари кои нема да работат кај него, туку во туѓи редакции. Прво и основно правило е дека оној што плаќа определува и правила. Оваа темна дамка на македонското новинарство долго ќе остане во колективното паметење на јавноста. И новинарите кои немаат никаква врска со ова партиско корумпирање на новинарите ќе мора да се срамат од сето ова. Прашање е дали оваа коруптивна акција за купување свои новинари може да се нарече ФАБРИКА 2, или по својата бруталност и димензии е далеку над првата афера. Мега скандал сам по себе.

Инаку, решени се да го шират и етаблираат својот одроднички вирус во медиумите.

Ako mislish na takvite kako Tomikj shto se pojavuva kako sekta na nacionalna televizija i na takvite kako Latas koj se pojavuva kako detence od 16 godini i kazhuva na shto mu se digalo togash imash pravo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom