Кафана је моја судбина

кафана.... шознам нормално за пијан човек...

Браво ,алал да ти е ако на 19 години разлислуваш вака идиотски.
Кажи боље место од кафана!?

Зашто? Шо е толку лошо у кафана ?

Како може бре да кењате вака у празно, ако више кажуваш за нешто дека е срање, објасни и зашто е срање.
Оти е сранје. Не сум 40 години да одам во кафана, којзнае и кога ќе сум дали ке одам:pos2: cough..lame...cough...not cool...cough

se kladam deka posle nekoja godina i tebe ke te vidam vo kafana:wink:
Хехе нема шанси. Ни на сон. Имам 2 пати одено, но за трет пат "маломорген":wink:

Епа ајде дај слика или посочи некоја кафана убава со добра музика и примерен народ и одма одам да ја посетам
Во прилеп има само една кафана која ја признавам и тоа ПОРТА се вика...
А има Златно буренце,кај балче,Кај Боге,Студент и да не редам сега вакви прчварници
Хехе "Студент". Во Струмица нај посетувана е "Воденичката":pos2:

Сум бил неколку пати во кафана со друштво :kesa:
не е толку лошо, добро е...јадење, пиење, душко кулич :pos: - најдобра конбинација
Немам ништо против одење во кафана, би идел и секој ден да би имал можност, но кој би бирал помеѓу дискотека/кафич или кафана би одбрал дискотека или кафич , а и на крај на краиштата не е важно кј си ...важно е со кого си.

веќе кај нас не се знае ни што е кафеана ни кафич ни кафуле ни гостилница,катастрофа сме.почнуваќи од кафич бенд ти свири чик погоди,емина,опа опа хехехе.:drk:

зависи каде, разлика има и тоа скоро секаде
ама зависи кој ја приметува таа разлика и дали сака да ја примети
ама разлика има огромна од кафана до кафич гостилница и т н

Aбе брат види можеш да порачаш кебапи и пиво и дома да се соберете со одбрана музика и со одбрано друштво да си направите забава не мора во кафана да се оди

Moze de, ama moze i u kafana da si sednes, ni se zamaras so naracki, ni so kupuvanje, sednuvas ko covek i uzivas.Ti se jade sopska, imas sopska, ti se jadat kebapi, imas kebapi... A mozes i da mrcis deka kafana e mesto kaj sto odat pijanicista...

Еве само што се вратив од кафана и баш добра ми се учина темата:wink:.....што туку без врска дигате врева за кафана ваква била онаква била....кој сака нека оди...кој не сака нека седи дома или нека оди да се турка по кафичи......музика....хмммммм па и не е главен фактор за добар провод....еве и јас слушам рок па секоја втора вечер сум во кафана..............скара, друштво и алкохол = секс, дрога и рокенрол:helou:........ај нека си мрчат оние што се праат важни по форумите а ние ќе си седиме у кафана:wink:....позззззз

ах бре прилепчанец вакви работи да ми кажува,абе срамота е бре дете

во студент ги поминавме најубајте средношколски деној,пијанки смеење се имаше,
ти се прајш некаков си металец или не знам шо а ја признаваш Најкремската кафана во градов,па нели вие сте против кремчињата и слични?

а сега за тие шо не се од прилеп

ако идите наваму и сте за в кафана не пропуштајте да појдите во Делфина,Лидер,Порта,Салида,а ако сте за уба скара се знај Кај Кумата

ајт сега ти архангел виното в рака и оди да ѕемнејш по паркојне
Порта најкремска кафана?????
МММУУУУУУУхахахахахаххахахахахах
Тогаш си заборавил/а дека сега кремојве се џупци одвратни и немаат пари за цигари од кај мене идат да се гребат бе.
Ако јас излегувам в парк со 600 ден,тие во кафана одат со по 150 денари или фазла ако фатат во астра....
Признавам за кафана и Лидер и Салида пошо музиката си тера Екс Ју
и некое рокче а во Порта посебно е убав амбиент ако свират Теди и Рубин(рубин ми беше даскал за гитара и растура чоекот)

Браво ,алал да ти е ако на 19 години разлислуваш вака идиотски.
Кажи боље место од кафана!?

Зашто? Шо е толку лошо у кафана ?

Како може бре да кењате вака у празно, ако више кажуваш за нешто дека е срање, објасни и зашто е срање.
Вака фален..
Погоре напишав добри кафани каде одат луѓе од повисоко ниво...
Музиката е секогаш на највисоко ниво и не е од оние глупи турбофолк песни кои кремциве ги обожаваат...
Не се кршат чаши и чинии,нема пијани селани(луѓе од село)кои смрдат како свињи и цела кафана смрди на овчји измет...
Јас сум одел по кафани ама по кафани а не прчварници каде виното е 80 денари и повеќе мава на винска киселина.
ете фален сега е ок???

Музиката е секогаш на највисоко ниво и не е од оние глупи турбофолк песни кои кремциве ги обожаваат...
Не се кршат чаши и чинии,нема пијани селани(луѓе од село)кои смрдат како свињи и цела кафана смрди на овчји измет...
Јас сум одел по кафани ама по кафани а не прчварници каде виното е 80 денари и повеќе мава на винска киселина.

ваква кафана не сум сретнал барем едно 10 години кај што се нема култура, смрди секој втрор и смрдела цела кафана на офчи измет, и да се разбереме кршење на чаши и пијаници имаш и в кафич, имаш на секое место кај што се нуди на алкохол, појќе по кафичи се кршат чаши и има пијаници отколку в кафана, дечишта никогаш што не виделе алкохол ќе се испијанат и сред кафич ќе повратат, што прајме тогаш
само луѓе од село смрдат, за какво село збориш?
а кога сме кај музиката скоро секоја кафана пушта народно по default безразлика српско, наше турбо зависи до местото

ете фален сега е ок???

Ако си видел ваква кафана те молам кажи каде се наоѓа и како се вика зашто не сум видел сеуште. Инаку не идам многу по кафани али имаш многу искривена слика за поимот кафана. Додуша и јас имав порано но коа најдов ново друштво идам со нив во кафани иако поважно ми е друштвото отколку какви се другите таму и што музика свири зашто за слушање музика си идам на свирки а во кафани идам да ги испоштуам другарите.

Ако си видел ваква кафана те молам кажи каде се наоѓа и како се вика зашто не сум видел сеуште.

незнам за него али јас сум видел пред сеа незнам пред колку време на Македонски Народни Приказни
ама уште Ѓорѓи Колозов беше жив

незнам за него али јас сум видел пред сеа незнам пред колку време на Македонски Народни Приказни
ама уште Ѓорѓи Колозов беше жив
ХЕХаехаеха колку си духовит ти леле:nesvest:
Дојди во Прилеп и ќе те однесам јас во такви кафани(прчварници)

ХЕХаехаеха колку си духовит ти леле:nesvest:
Дојди во Прилеп и ќе те однесам јас во такви кафани(прчварници)

Зашто сам го деградираш Прилеп така? Тие што не биле во Прилеп, некои како мене, ке мислат дека е најселски град во Македонија. Али знам многу луѓе од таму па не ми поминува таа мисла. Али ај за Скопје ке зборам. Сите Скопски кафани се убаво средени пример за тоа се честите посети на странците дури во кафаните по селата каде што коментираат дека имале најдобар ручек или вечера.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom