Адамовиот Грев

• Креатор на темата Креатор на темата ateist
  • Време на започнување Време на започнување
Ааааа... А јас веќе помислив дека оваа сабота нема да работиме.

А што се однесува до трпението, без трпение, нема ни спасение.

И каква врска има сето това во гревот Адамов?

И каква врска има сето това во гревот Адамов?
Нема само ти одговарам на поставено прашање дали ова сабота е работна. Работна е за богохулниците и еретиците. А ти не ми кажа дали ако му пратиме на бог еден камион јаболка ќе ни прости што некогаш ехееееј одамна му скинале едно јаболко на дедо боже од градината?

Бог простува само ако Му ги исповедаш своите гревови. Не познавам друг начин на кој Творецот простува.
Адам, своевремено, не се премисли и не се покаја за својот грев, иако Творецот му оставаше таква можност. За среќа, Христос им ја даде таа власт на Апостолите па денес, без срам и без страв, можеме да ги исповедаме своите гревови, под услов, да не ги повторуваме, оти може да не снајде уште полошо.

Бог простува само ако Му ги исповедаш своите гревови. Не познавам друг начин на кој Творецот простува.
Адам, своевремено, не се премисли и не се покаја за својот грев, иако Творецот му оставаше таква можност. За среќа, Христос им ја даде таа власт на Апостолите па денес, без срам и без страв, можеме да ги исповедаме своите гревови, под услов, да не ги повторуваме, оти може да не снајде уште полошо.
Значи ко стариот добар Константин. Цел живот бил паган, водел војни и наредил убивања па ко легнал на самртна постела се покајал и сега е светец.
Сериски убиец кој ќе се покаи пред смрта е ослободен од гревовите?
Хитлер ако во последните секунди на животот искрено се покајал - простено му е?
Ќе седни во Рајот до бога ?

За Бога, све е можно. Божјата логика и човечката немаат врска една со друга па можно е покајание и за сериски убиец. Па нели и разбојникот, кој беше распнат до Христа, влезе во Рајот и ги испревари сите Светии од Црквата? Што е тука чудно.

А Хитлер е друга тема, но и нему, како и мене, ќе ни суди истито Биг.

И..од кај ти е таа „мудрост „ дека Константин, кој сега е Свет, бил цел живот паганин? Очигледно дека тоа протестантизмот „удира во глава„ некому.

За Бога, све е можно. Божјата логика и човечката немаат врска една со друга па можно е покајание и за сериски убиец. Па нели и разбојникот, кој беше распнат до Христа, влезе во Рајот и ги испревари сите Светии од Црквата? Што е тука чудно.

А Хитлер е друга тема, но и нему, како и мене, ќе ни суди истито Биг.
Хитлер не беше православец, така да тебе ќе ти суди православниот бог а на хитлер неговиот (католик ли беше протестант ... не знам)
До исус беа распнати двајца зелоти, борци во востание против Рим. Исус го водеше востанието против Рим и зато е обесен меѓу нив.

Е сега малце она твоето:
Божјата логика и човечката немаат врска една со друга
Значи дека човекот и не може да ги рабере и толкува божјите зборови. Па на што се темели христијанството??

Христијанството се заснова на вистина која од Бога е отркиена а не од смртник.

Христијанството се заснова на вистина која од Бога е отркиена а не од смртник.
a toa e iskaz na smrtnik.

Нема само ти одговарам на поставено прашање дали ова сабота е работна. Работна е за богохулниците и еретиците. А ти не ми кажа дали ако му пратиме на бог еден камион јаболка ќе ни прости што некогаш ехееееј одамна му скинале едно јаболко на дедо боже од градината?

A кој вели дека дрвото за распознавање на доброто и злото било баш јаболкница?:toe:

A кој вели дека дрвото за распознавање на доброто и злото било баш јаболкница?:toe:
Које и да е нека кажи бог ја ќе му пуштам три сандаци од истиот само нека му ја укини казната на Адама и Ева.
Кокосови ореви ли се, Ананас, Папаја, мандарина, Круша, Слива, Црница, Дунка...... нек се кажи.

Хмммм...Не верувам дека си во состојба да пораснеш ни педа ни да ја смениш бојата од косата, а веќе тврдиш дека ќе си прател сандак од ова и од она до Творецот.

Хмммм...Не верувам дека си во состојба да пораснеш ни педа ни да ја смениш бојата од косата, а веќе тврдиш дека ќе си прател сандак од ова и од она до Творецот.
Три сандаци.
Три.
Ја сум чоек домаќин и не колнам никого ако скинал едно јаболче или крувче или грозд или слива или вошна или цреша. Пак уште да се мои деца?!?!
а бе за мои деца ако треба ќе го искорнам цело дрво!
То је љубов.

Оа в библија ми личи како некој шо има кајсија в двор па некој на поминвање му скинал една а тој застана на џам и на цел глас колни “ДА ТИ СЕ ИСУШИ РАКАТАА; АИР ДА НЕМАШ ВО ЖИВОТООО, НАЈМИЛОТО ДА ТИ ГО СКИНААААТ“
Многу неуба глетка
морбидна

Стварно не знам зашто, ама веќе ме асоцираш на членот под никот „атеист„...:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom