Дали државата треба да изгради посебни установи, каде би се лекувале хомосекцуалците?

O

Out Boy

Гостин
:pos2:Пак со стереотипи, бре мајката...:nenene: Па и на самиот линк за сликата стои дека си барал Геј Парада, тоа ти е како јас за хетеросексуалци да ти постирам фотка на стрејт облечен во овча кожа со ѕвонци околу врат на струмички карневал и да тврдам дека во секојдневен живот ви сте такви.

Колку и да постирам, тешко да ги разбијам твоите стереотипи. Тебе ти кажале дека педерите се грди, изопачени мутанти, кои не заслужуваат да живеат. Излези малку, распрашај се...

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Во нашите постови нема нацизам и фашизам,туку искрена загриженост за ментално заболените луѓе.Тоа не е нормално.Тоа е болест.Најчесто децата кои раснат со самохрана мајка,без цврста рака во куќа стануваат феминизирани(полу-педери) за потоа да преминат на поодминат стадиум или педерчишта со тапија.
I jas sum iskreno zagrizen za tebe, bidejki od postov mozam da dijagnosticiram kaj tebe naruseno mentalno zdravje i narusena realna percepcija na svetot okolu tebe...

Ti se dopagja dijagnozata na bolen??:smir:

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Мислиш хомосексуалноста е некаков напредок? Не бе брате постоела таа уште од почетоков на цивилизацијата. Почекај малку да си го најдам постот па да копирам.
Си знаел дека папата е католик? Најсериозно.

Па секако дека постои. Постоела и пред тоа. :D Постои и кај животните.

Мислев напредок генерално гледано. Ослободување од склопот на дискриминации и стравови што секој од нас го има.

А да еве го.
Па немаш право на истополов брак. Кажи ми ти мене во кој документ во универзалната декларација на ОН пишува дека се има право на истополов брак, јас мислам никаде, поправи ме ако грешам. Таму пишува право на брак.Е сега што е брак? Бракот е институција помеѓу маж, жена и нивните потомци ако ги имаат. Сексот е задоволство преку креација на нов живот. Хетеро сексот е конструктивен секс, хомо сексот е деструктивен секс. Преку конструктивниот секс човек си обезбедува дел од вечноста затоа што со него креира нов живот. Деструктивниот секс не креира ништо затоа е деструктивен и нема задоволство во него. Сега можеби ќе ми реплицираш дека има задоволство, можеби има за тебе ако си хомосексуалец, но тоа задоволство е лажно.
Секако дека не пишува, бидејќи декларацијата служи како медијатор и не смее да поверди традиционални или културни ставови на некоја земја, затоа и тој став е дефиниран како таков. Затоа, дури сега пред два месеца и дискриминацијата по сексуална основа влезе во декларацијата на ОН, која беше поддржана од доста земји, меѓу кои и од Македонија, верувале или не. Што значи дека нашата држава прави закон со кој тој тип на дискриминација ќе се смета за кривично дело. Така да, пазете се. :D
Ставот за сексот не ти држи вода чисто ради тоа што луѓето претежно имат секс поради задоволство, не оставање потомство. И ти и ја и ама апсолутно секој на форумов има секс ради ќејф, не за да прави деца. Затоа не можеш да му ставиш етикета како деструкивен/конструктивен. Аналниот секс кај хетеро паровите каков е? Рожба остава? Имаш луѓе што се фетишисти па само на специфични начини можат да доживеат оргазам. Тие имаат конструктивен секс?

Сексуалниот однос е здрав кога е помеѓу две возрасни личности кои меѓусебно го одобруваат чинот. Се' друго е девијација.

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
што се запнале бе со бракови. шо ќе ви се бракови. ова се однесува и за едните и за другите и за средните т.е. би.
бракот е ионака институција која е во изумирање.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16

Еве на пример овој војвода педерски, гледај какви алишта има, не може да се стопи со природата да се маскира, ќе биди откриен и упуцан сместа, второ, гледаш дека е фемнизиран, и трето, место да води борба тој цел ден ќе се клецка со четата.
Мене ми беше поентата дека не е можна вооружена револуција за ослободување на педерската нација поради тие причини.

Eve ti clip od Gay Pride vo Berlin, dali vide nekoj slicen na nego, osven onie vo maskenbal kostimi? Na pederite moze voda da im nosite za izgled, ne lokaat tie po 5-6 piva, i ne stanuvaat debeli ,so pivski stomaci , godina dena po stapuvanjeto vo brak hehehe

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Lurtz , zivej si go zivotot kako sto sakas, kako sto mislis deka ke bides srekjen, i ostavi gi drugite da go pravat istoto.
Nikoj tebe ne moze so sila da ti nametne nekakov si tip na semejstvo. Ako Ti, i takvite kako tebe se 90% od svetskata populacija, kade moze 10% malcinstvo da ti nametne nekoi vrednosti za toa kako ti go gledas semejstvoto??
Па тоа истото пред повеќе постови ви го посакав и на вас. Живејте си како што мислите, борете се, тоа е ваше. Ја сум најмалку повикан вам да ви бранам да се борите. Сакав да ви укажам (но мислам дека сте свесни за тоа) на тоа дека член, закон, нема тоа да промени илјадници години втиснат код во 90% од луѓето. Дека не е членот магично стапче за да се реши некое вакво прашање. Дека и сите овде да ве поддржевме (а тоа мислам дека нема да се случи), тоа ќе беше џабе кога пак 89% од народот ќе беа против.
Сепак она болдираното ми делува на недобронамерно кажано. Но пак ќе кажам, твое право е и да се изразиш како што мислиш, па и да ме вреѓаш, твое право.

И запрашај се едно, што доколку беше 90-10 за хомосексуалците. Дали немаше човештвото да се смали на еден Токио евентуално и дали тие 90% немаше да бидат нацистички и со омраза настроени и со нетрпеливост кон другите 10. Само запрашај се за таква ситуација

O

Out Boy

Гостин
...Најчесто децата кои раснат со самохрана мајка,без цврста рака во куќа стануваат феминизирани(полу-педери) за потоа да преминат на поодминат стадиум или педерчишта со тапија.
Просто не ми се верува што зборишн Нема да коментирам, ќе чекам да се јави некој кој растел без родител па да те откара кај тие местото :uvo::drk::pusk::aplauz::bip::kez::zid::cheeky1::banned::angry2::lazgo::(

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
што се запнале бе со бракови. шо ќе ви се бракови. ова се однесува и за едните и за другите и за средните т.е. би.
бракот е ионака институција која е во изумирање.
Абе преку глава веќе од тие бракови. Не изумирање, мртва институција е веќе. Кој како му прдне се венча и се разведува. Ветува пред Господ дека ќе останат до смрт, за две години кур се стресе у ладна вода бам- развод. И после ќе дрнда била света ствар кога ское 12то семејство во Скопје е разведено.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
И запрашај се едно, што доколку беше 90-10 за хомосексуалците. Дали немаше човештвото да се смали на еден Токио евентуално и дали тие 90% немаше да бидат нацистички и со омраза настроени и со нетрпеливост кон другите 10. Само запрашај се за таква ситуација

Dokolku Baba mi imase madinja, ke bese Dedo a ne baba:smir:

Абе преку глава веќе од тие бракови. Не изумирање, мртва институција е веќе. Кој како му прдне се венча и се разведува. Ветува пред Господ дека ќе останат до смрт, за две години кур се стресе у ладна вода бам- развод. И после ќе дрнда била света ствар кога ское 12то семејство во Скопје е разведено.
Homoseksualcite ne baraat brakovi, tuku gi baraat pravata i beneficiite vo opstestvoto koi proizleguvaat od institucijata brak.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Имаш право, одговорот кажува колку беше бесцелно нормално да се дискутира, на ниво без вреѓање. :toe:

J

Johnny Stulic

Гостин
1. Ти имаш право на брак со кого сакаш- јас ете, немам!
2. Ти ги имаш правата од бракот иако не си во брак а живееш со девојка ти повеќе од една година- а јас ете, ги немам.
3. Тебе може ќе ти одговара закон за задолжително стапување во брак до 28, а јас ќе треба да глума стрејт или да плаќам измислени глоби на државата (Тоа ти е како со законот за задолжително средно, ама да не ти плаќаат превоз и книги).

За војводите, ете ти го законот за семејство, почни од член 6, па ќе видиш сам какви дискриминаторски членови содржи. Прво вика може само маж и жена, после вика „со изјавена волја, взаемна почит, да се почитуваат дрн дрн...“ како тоа да го можат само традиционалните бракови. Се гледа која е позадината, бракот е сведен на обична база за репродукција, исто како и новата кампања „имај трето, десето, дваесто...дете“ со која жената се сведува на мажина за репродукција и обична домаќинка, чиј маж алчен по државни пари и ја одзема нејзината индивидуалност и право на одлучување!

И да не се повторувам како папагал, ако ти имаш некои педофилски афинитети, оди лечи се. Не е нормално ти како возрасен, кој физички и психички си созреан (ако си) сексуално, да лажеш млади чупиња кои само што почнало да ги чеша меѓу нозете и не знаат што да прават:pos2: Нормален сексуален однос е оној кој е поткрепен од емоцианална и интелектуална рамноправност. Се друго е девијација.

Аста ЛА ВИСТА, Johnny boy.
Uf OutBoy mava nisko da ne recam pederski,O ti borecu protiv stereotipi mi izvlece recenica od kontekst i me prati vo ustanova,ako dobro go procita mojot tekst (a znam deka toa go napravi) insuinirav na nesto drugo deka borbata protiv stereotipi ne e isto so borba za prava.

Ako mislis deka 18-25 godisni ne se emocionalno,fizicki i intelektualno ne se sozreani togas i ti si vo ovaa target-grupa (krevaj gajcite i gitla)

Vo cel ovoj tvoj Frojd-Jungovsko elaboriranje se svede samo na brakot,edinstvena precka i anomalija vo ustavot na R.M koja ve pravi "crni" ovci od ostanatoto stado Makedonsko i toa tebe ti dava za pravo deka(ajde da iskarikiram malce) borbata na Ilindencite e ista so Gey populacijata vo Makedonija.(odtuka pocna merenjeto)

Pozdrav OutBoy nemam protiv da si gi merime(znam deka ti si stalno ZA)ama ne sum bas impresioniran od prilozenovo

O

Out Boy

Гостин
Ako mislis deka 18-25 godisni ne se emocionalno,fizicki i intelektualno ne se sozreani togas i ti si vo ovaa target-grupa (krevaj gajcite i gitla)
...................

Pozdrav OutBoy nemam protiv da si gi merime(znam deka ti si stalno ZA)ama ne sum bas impresioniran od prilozenovo
Ааааа, немој така да ми правиш, јас воопшто не реков дека чупиња од 18 не се зрелиинтелектуално, ама ај да видиме што рече после тоа (може и со фалш лични карти) :smir:

Далеку од тоа бре брат да имам намера да импресионирам некого со моите 21 година. Само мој личен став си кажувам.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
1. Ти имаш право на брак со кого сакаш- јас ете, немам!
2. Ти ги имаш правата од бракот иако не си во брак а живееш со девојка ти повеќе од една година- а јас ете, ги немам.
3. Тебе може ќе ти одговара закон за задолжително стапување во брак до 28, а јас ќе треба да глума стрејт или да плаќам измислени глоби на државата (Тоа ти е како со законот за задолжително средно, ама да не ти плаќаат превоз и книги).
Шо да ти прам ко си извлекол недобитна среќка, али не сте сами, не пример ни зоофилите ни некрофилите исто ко вас не можат да засноваат брак, немаат права од брак и морат да глумат нормални за да не плаќа глоба на државата.

Од друга страна ти си во предност во некои работи, ко ќе дојди варосвање и раскревање низ дома полесно се работи со двајца мажи отколку со жена која ни може регал да помести ни фотеља да крени, немаш обрски за осми март да купуваш цвеќе или детето да ти учи цела поручек некоја песна за мајка, не треба да се грижиш дал ќе ти свршат внатре или дал ќе свршиш внатре, и даската од ВЦ шољата ви е секогаш крената.

Д

Демијан

Гостин

Homoseksualcite ne baraat brakovi, tuku gi baraat pravata i beneficiite vo opstestvoto koi proizleguvaat od institucijata brak.

А кажи кои права и бенифиции?Пример луѓе во брак имаат право да посвојат дете.

На вакви права мислиш?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Си знаел дека папата е католик? Најсериозно.

Па секако дека постои. Постоела и пред тоа. :D Постои и кај животните.

Мислев напредок генерално гледано. Ослободување од склопот на дискриминации и стравови што секој од нас го има.

Секако дека не пишува, бидејќи декларацијата служи како медијатор и не смее да поверди традиционални или културни ставови на некоја земја, затоа и тој став е дефиниран како таков. Затоа, дури сега пред два месеца и дискриминацијата по сексуална основа влезе во декларацијата на ОН, која беше поддржана од доста земји, меѓу кои и од Македонија, верувале или не. Што значи дека нашата држава прави закон со кој тој тип на дискриминација ќе се смета за кривично дело. Така да, пазете се. :D
Ставот за сексот не ти држи вода чисто ради тоа што луѓето претежно имат секс поради задоволство, не оставање потомство. И ти и ја и ама апсолутно секој на форумов има секс ради ќејф, не за да прави деца. Затоа не можеш да му ставиш етикета како деструкивен/конструктивен. Аналниот секс кај хетеро паровите каков е? Рожба остава? Имаш луѓе што се фетишисти па само на специфични начини можат да доживеат оргазам. Тие имаат конструктивен секс?

Сексуалниот однос е здрав кога е помеѓу две возрасни личности кои меѓусебно го одобруваат чинот. Се' друго е девијација.
Немам страв од хомосексуалците и хомосексуалноста, туку само мала загриженост од нивното однесување поради кое може да се распаднат цели опшества. Точно е тоа дека сексот е задоволство и треба и да биди, ама понекогаш забораваме на крајната цел на тој акт, а таа е продолжување на животот како човечки род. Во Рим немало никаква дискриминација на промискуитетот, инцестот, хомосексуалноста итн. па каде е сега Рим? Не постои? Зошто не постои? Дел е поради девијантните сексуални појави, а дел поради нешто друго. Не дискриминирам, кој што сака нека си прави што сака се додека со тој акт не се повредува себеси или некој друг. И тоа дека нашава држава спрема кривичен закон за заштита на хомосексуални права, дај не биди смешен. Дај да видам официјален документ кај што се има потпишано такво нешто, или само документ од декларација за човекови права при ОН. Нема такво нешто еве ако има дај линк да видам, па ќе се извинам ако грешам.

Kajgana Shop

На врв Bottom