Дали државата треба да изгради посебни установи, каде би се лекувале хомосекцуалците?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Како Најчевска да ја слушам. Малограѓанштина, лични ставови. А чии ставови се ова погоре од тебе DiesIrae или ти ги копираш и постираш од некој друг? Како претходниот, заостанати сме и не знам што. И тоа се лични фрустрации и навреди.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
DiesIrae и оралниот секс во суштина е девијантна појава. Заради тие проби со орален, анален и други видови...какви се болештини се шират не е нормално...но секој си тера како што му е ќеф, но си го прави тоа интимно, не бара да се стави член за орален секс во законот, ниту за камшикување, ниту за љубов со животни. Тоа што го кажа членот пред тебе е тоа, репродуктивните органи се дадени од природата на соодветен начин, сакале да признаеме или не за репродукција. Нит можеш две шишиња да споиш, нит две капачиња. Само шише и капаче. Е сега ние што ќе измислиме за задоволства, ни на ѓаволот нема да му текне-орално, не знам какво....
И ниеден досега од вас не докажа дека ќе се постигне нешто повеќе за хомосексуалците во општеството ако се смени членот во законот за семејство.
Имаш живот, работа, школо, па и љубов според твои погледи на свет. што повеќе? По што си подискриминиран/а од мене?
Od bioloski apekt polovite organi se nameneti za reprodukcija, od socioloski aspekt i kulturen civilizaciski aspekt, covekot gi koristi za licno zadovolstvo.
Dokolku covekot gi koristi samo za reprodukcija togas , site Vie koi se povikuvata na religijata i "devijantnite pojavi vo prirodata" , treba da imate polov odnos, NAJMNOGU EDNAS VO 9 MESECI.
Kazi mi koj poedinec ima ednas godisno sex?? Ako postoi takov neka mi se javi, i ke mu pruzam raka, za toa deka ima stav, i se drzi kon svojot stav.Se dodeka nema takov, bi go narekol ova hipokrizija i prazni zborovi...

So izmeni na zakonot za semejstvo, Ti i ostanatite ne bi izgubile nisto, a homoseksualcite bi dobile.
Bi dobile prava da ja formaliziraat nivnata vrska, da im bide priznaena od site institucii..
Eve ti primer, eden homo par zivee zaedno 20 godini vo zaednica spored denesnite zakoni nedefiniran.Eden den eden od partnerite , ima soobrakjajna nesrekja.So nedostatokot na zakon za reguliranje na odnosite pomegju homoseksualcite, negoviot partner ne e vo moznost duri ni da go poseti vo bolnica kako "rodnina" a kamoli kako bracen partner koj ziveel so poedinecot veke 20 godini.
Kade se zdravstvenite, socijalnite benefiti, za ovoj par? Zosto maz i zena moze da gi uzivaat tie benefiti, a maz i maz ili zena i zena nemozat? Neli site imaat isti davacki i obrski kon drzavata? Zosto da nemaat i isti beneficii????

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Ги бесеа и нашите војводи и револуционери, и на колци главите им ги наденуваа за да ги заплашат другите. Ама тие пак истрајаа и ја донесоа слободата на Македонскиот народ.
Да не мислат и педерите да се кренат на востаније, со војводи и комити па в планина да се борат за слободата на педерскио народ ?!?!

Не знам дал ќе издржат таква борба, прво... многу се нежни, феминизирани, друго не можат да се маскираат в планина со розе и љиљакови алишта со шљокички, и трето, ако се собери чета педери в планина ќе се отепаат од ебање, ќе заборават и борба и револуција.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Како Најчевска да ја слушам. Малограѓанштина, лични ставови. А чии ставови се ова погоре од тебе DiesIrae или ти ги копираш и постираш од некој друг? Како претходниот, заостанати сме и не знам што. И тоа се лични фрустрации и навреди.
Jas kako Hitler i Ahmadinedzad da gi citam vo Vasive postovi, tolku omraza kon nekoj koj nisto loso ne vi napravil vo zivotot...

Edinstvena devijantna pojava na temava se Vasite postovi, koi se na nivo na Nacizam i Fanaticizam po terkot na Hitler, i Islamskite Ekstremisticki rezimi..

Да не мислат и педерите да се кренат на востаније, со војводи и комити па в планина да се борат за слободата на педерскио народ ?!?!

Не знам дал ќе издржат таква борба, прво... многу се нежни, феминизирани, друго не можат да се маскираат в планина со розе и љиљакови алишта со шљокички, и трето, ако се собери чета педери в планина ќе се отепаат од ебање, ќе заборават и борба и револуција.
Hahaha nezni feminizirani... aj otvori tuka i kazi mi koj tuka e nezen Ti, ili ovie koi ti gi narekuvas nezni "pederi"???

www.bigmuscle.com
www.hardbuddies.com

Ova samo kazuva ,kolku ne znaes kakvi se i sto se homoseksualcite...a ako Bojan 13 ti e reper za homo covek, odi ubij se :helou:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277

Еве на пример овој војвода педерски, гледај какви алишта има, не може да се стопи со природата да се маскира, ќе биди откриен и упуцан сместа, второ, гледаш дека е фемнизиран, и трето, место да води борба тој цел ден ќе се клецка со четата.
Мене ми беше поентата дека не е можна вооружена револуција за ослободување на педерската нација поради тие причини.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
И ти генерализираш и двоиш нашите вашите, значи исти зли мисли ги имаш кон оној што не е како тебе.
- посочи каде тоа религијата забранува секс освен 1 во 9 месеци
- пак неконкретен одговор за законот. Што ќе добиеш реално.
- зарем е забрането машко да дојде во посета на машко во болница. тоа првпат слушам. Дргари ми дојдоа после операција, никој не ги праша дали се педери или роднини.
- ова здравствени и социјални бенефити не ми е јасно. Ја од жена ми немам ни социјален ни здравствен бенефит. Кога бев невработен, здравствено земав преку биро. ова нема врска. Не сфаќам на што мислиш
- пак прашувам кои бенефиции ги имам на пример на работа што не сум педер. која е предноста моја од колегата на третиот кат кој е педер. исти плати, ист одмор, мене и повеќе ме казнуваат оти каснам, се бунтувам, него не. исти маки со сиромаштија и уопште со се.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Debata ili omalovazuvanje i vregjanje? Kolku sto gledam tuka, nema debata tuku plukanje kon edna grupa na lugje, deka se bolni, deka treba da gi nema, treba da umrat i slicno...
Za tebe toa e debata??Debata se razviva so argumenti i fakti, a ne so proiznesuvanje licni stavovi zelbi, frustracii i malogragjanstina...
Мислам дека си хомосексуалец или хомосексуалка не е битно. На тема хомосексуалност секогаш сум бил пристоен и не сум дискриминирал, навредил. А тоа за навредите и фрустрациите, па потајно се плашат луѓето од тебе. Затоа што знаат дека со тоа што го пропагираш ќе се срушат основните цивилизациски и културни вредности, а со тоа и цивилизацијата. Тоа му се има случено на Рим и тоа може да ни се случи и нас (западноевропска цивилизација). Уствари веќе сме на патот кон таму. Сум против смрттна казна или институционализација на хомосексуалците, ама сум против истополов брак и пропагирање на хомосексуалните вредности како како темел на нашето опшество, затоа што со тоа нашето опшество ќе се сруши како кула од карти.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Има голема поврзаност на семејство и општество. Не значи за 10 или 50 години дека ќе се приметат последици. Темел на општеството е семејството, а семејство сочинува родители и деца. не два од ист пол, туку разновидност и нивните деца.

А за навредите не сте ич во право. Прочитај наназад постовите од Аутбој и твоите, колку и некој трпеливо да дискутира со вас, вие пак го вреѓате и напаѓате. Исто како со јеховините, отпрвин те убедува, гледа не пали, одма покажува право лице на нетрпеливост. Е чие лице е сега понетрпеливо?
Основни поими му кажуваш од биологија, пак џабе.

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Мислам дека си хомосексуалец или хомосексуалка не е битно. На тема хомосексуалност секогаш сум бил пристоен и не сум дискриминирал, навредил. А тоа за навредите и фрустрациите, па потајно се плашат луѓето од тебе. Затоа што знаат дека со тоа што го пропагираш ќе се срушат основните цивилизациски и културни вредности, а со тоа и цивилизацијата. Тоа му се има случено на Рим и тоа може да ни се случи и нас (западноевропска цивилизација). Уствари веќе сме на патот кон таму. Сум против смрттна казна или институционализација на хомосексуалците, ама сум против истополов брак и пропагирање на хомосексуалните вредности како како темел на нашето опшество, затоа што со тоа нашето опшество ќе се сруши како кула од карти.
Гз преку глава работава. Во 40тите и 50тите знаеш колку телевизии беа затворени во САД пошо пуштаа снимки или видеа со црнци како се социјализираат со белци? Демек, тоа било пропаѓирање на гнасни вредности. И шо се деси денес? Имат некаков проблем?

Дали Германија или Холандија или Данска или цела скандинавија се рушат? Им фали нешо? Или најнов пример Шпанија, што е (мислам) втората земја во светот со најголем број католици?

Неприфаќање на различности разбирам. Тоа е сосема ок. Одбранбен механизам спрема нешто што личноста не го разбира. Напредокот се случува кога таа личност е спремна да ги надмние тие стравови и одлучи да се соочи со нив.

Јас не знам како може луѓево да пропаѓираат насилство, тепање и концентрациони логори и тоа да се смета како нормално или прифатливо? Јас лично не би сакал моето дете да учи во установа кај професори што логори и бесилки им се вртат во глава.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Гз преку глава работава. Во 40тите и 50тите знаеш колку телевизии беа затворени во САД пошо пуштаа снимки или видеа со црнци како се социјализираат со белци? Демек, тоа било пропаѓирање на гнасни вредности. И шо се деси денес? Имат некаков проблем?

Дали Германија или Холандија или Данска или цела скандинавија се рушат? Им фали нешо? Или најнов пример Шпанија, што е (мислам) втората земја во светот со најголем број католици?

Неприфаќање на различности разбирам. Тоа е сосема ок. Одбранбен механизам спрема нешто што личноста не го разбира. Напредокот се случува кога таа личност е спремна да ги надмние тие стравови и одлучи да се соочи со нив.

Јас не знам како може луѓево да пропаѓираат насилство, тепање и концентрациони логори и тоа да се смета како нормално или прифатливо? Јас лично не би сакал моето дете да учи во установа кај професори што логори и бесилки им се вртат во глава.
Мислиш хомосексуалноста е некаков напредок? Не бе брате постоела таа уште од почетоков на цивилизацијата. Почекај малку да си го најдам постот па да копирам.

А да еве го.
Па немаш право на истополов брак. Кажи ми ти мене во кој документ во универзалната декларација на ОН пишува дека се има право на истополов брак, јас мислам никаде, поправи ме ако грешам. Таму пишува право на брак.Е сега што е брак? Бракот е институција помеѓу маж, жена и нивните потомци ако ги имаат. Сексот е задоволство преку креација на нов живот. Хетеро сексот е конструктивен секс, хомо сексот е деструктивен секс. Преку конструктивниот секс човек си обезбедува дел од вечноста затоа што со него креира нов живот. Деструктивниот секс не креира ништо затоа е деструктивен и нема задоволство во него. Сега можеби ќе ми реплицираш дека има задоволство, можеби има за тебе ако си хомосексуалец, но тоа задоволство е лажно. __________________

O

Out Boy

Гостин
A koja sloboda citaj pravo DiesIrae im e odzemaena na gej-populacijata vo Makedonija jas kolku sto znam gi imas istite prava kako i jas ako ne e taka ispravi me ama so argumenti.
Primer- zakon plukanje vo mesto:Plukanje na fizicko lice na javno mesto e 50 evra vo denarska protivvrednost.
Amandman #$@#3:Ako liceto e gay kaznata e 80 evra

......
OutBoy izmesa zabi i babi vo negoviot komentar,znaci vojvodite i komitite kako Goce Delcev,Pitu Guli,Nikola Karev(namerno gi spomnuvam za Makedoncki da ripne na temava da si pogledam seir)kako so gi narece OutBoy se borele protiv nametnati rezimi,protiv zakoni ne se borele protiv stereotipi zatoa i replicirav na toa.

Eve jas licno mi pravi keif mlado kokovce,sakam da kovam ciclesti od 18 (primam i so lazni licni karti) do 25 i se sretnuvam so stereotipi od stilot,(kako ne ti e sram ,staro magare,,gi zapusti decata da ti se isusi kuro, deca po 18 gi lazi,zatvor za tebe zivotinjo )i sega jas sto treba da napravam da se organiziram i boram za pravoto i slobodata oti mojata komsika koja ima intelegencija kolku brojot na konduri da ne me kolni i kleveti.

Hasta la victoria siempè!-Moj revolucioneren prijatele
1. Ти имаш право на брак со кого сакаш- јас ете, немам!
2. Ти ги имаш правата од бракот иако не си во брак а живееш со девојка ти повеќе од една година- а јас ете, ги немам.
3. Тебе може ќе ти одговара закон за задолжително стапување во брак до 28, а јас ќе треба да глума стрејт или да плаќам измислени глоби на државата (Тоа ти е како со законот за задолжително средно, ама да не ти плаќаат превоз и книги).

За војводите, ете ти го законот за семејство, почни од член 6, па ќе видиш сам какви дискриминаторски членови содржи. Прво вика може само маж и жена, после вика „со изјавена волја, взаемна почит, да се почитуваат дрн дрн...“ како тоа да го можат само традиционалните бракови. Се гледа која е позадината, бракот е сведен на обична база за репродукција, исто како и новата кампања „имај трето, десето, дваесто...дете“ со која жената се сведува на мажина за репродукција и обична домаќинка, чиј маж алчен по државни пари и ја одзема нејзината индивидуалност и право на одлучување!

И да не се повторувам како папагал, ако ти имаш некои педофилски афинитети, оди лечи се. Не е нормално ти како возрасен, кој физички и психички си созреан (ако си) сексуално, да лажеш млади чупиња кои само што почнало да ги чеша меѓу нозете и не знаат што да прават:pos2: Нормален сексуален однос е оној кој е поткрепен од емоцианална и интелектуална рамноправност. Се друго е девијација.

Аста ЛА ВИСТА, Johnny boy.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
И ти генерализираш и двоиш нашите вашите, значи исти зли мисли ги имаш кон оној што не е како тебе.
- посочи каде тоа религијата забранува секс освен 1 во 9 месеци
- пак неконкретен одговор за законот. Што ќе добиеш реално.
- зарем е забрането машко да дојде во посета на машко во болница. тоа првпат слушам. Дргари ми дојдоа после операција, никој не ги праша дали се педери или роднини.
- ова здравствени и социјални бенефити не ми е јасно. Ја од жена ми немам ни социјален ни здравствен бенефит. Кога бев невработен, здравствено земав преку биро. ова нема врска. Не сфаќам на што мислиш
- пак прашувам кои бенефиции ги имам на пример на работа што не сум педер. која е предноста моја од колегата на третиот кат кој е педер. исти плати, ист одмор, мене и повеќе ме казнуваат оти каснам, се бунтувам, него не. исти маки со сиромаштија и уопште со се.
Procitaj se pogore, zboruvase za priroda, ne religija. Ako organite koi gi spomnuvas se samo za reprodukcija, togas nauci da gi koristis soodvetno I SAMO ZA REPRODUKCIJA,odnosno samo koga ke ja oploduvas zena ti, a ne sekoja vecer.
Situacijata so nesrekjata ja postaviv za da razberes deka parnerot nema pravo da donesuva odluki dokolku negoviot partner vo bolnica e vo bezsoznanie.Znaci ako treba da se odlucuva za nesto a ako pacientot e vo bezsoznanie, logicno e toa da se dikutira so negovior bracen partner ili bliska rodnina, kako gay vo zaednica koja e nepriznaena, nemas takvo pravo.
Socijalni benefiti : Zenata , otkoga ke pocine mazot , ima zakonska moznost da prodolzi da ja koristi negovata penzija. Dali moze i gay partnerot da ja koristi penzijata na negoviot partner so koj ziveel 30 godini po negovata smrt? NE!
Nikoj ne bara beneficii, tuku ednakvost...

Ti navistina veruvas deka Rim se srusi poradi homoseksualcite? LOL Sakas da debatirame Istorija za raspadot na Rimskata Imperija?
Ne Homoseksualcite, tuku podelbata vo visokite Hristijanski svesteni krugovi dovede do podelba na Istocno i Zapadno Rimsko carstvo.Krivi ja religijata a ne homoseksualcite.

Член од
18 август 2008
Мислења
680
Поени од реакции
33
Во нашите постови нема нацизам и фашизам,туку искрена загриженост за ментално заболените луѓе.Тоа не е нормално.Тоа е болест.Најчесто децата кои раснат со самохрана мајка,без цврста рака во куќа стануваат феминизирани(полу-педери) за потоа да преминат на поодминат стадиум или педерчишта со тапија.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Има голема поврзаност на семејство и општество. Не значи за 10 или 50 години дека ќе се приметат последици. Темел на општеството е семејството, а семејство сочинува родители и деца. не два од ист пол, туку разновидност и нивните деца.

А за навредите не сте ич во право. Прочитај наназад постовите од Аутбој и твоите, колку и некој трпеливо да дискутира со вас, вие пак го вреѓате и напаѓате. Исто како со јеховините, отпрвин те убедува, гледа не пали, одма покажува право лице на нетрпеливост. Е чие лице е сега понетрпеливо?
Основни поими му кажуваш од биологија, пак џабе.
Lurtz , zivej si go zivotot kako sto sakas, kako sto mislis deka ke bides srekjen, i ostavi gi drugite da go pravat istoto.
Nikoj tebe ne moze so sila da ti nametne nekakov si tip na semejstvo. Ako Ti, i takvite kako tebe se 90% od svetskata populacija, kade moze 10% malcinstvo da ti nametne nekoi vrednosti za toa kako ti go gledas semejstvoto??

Kajgana Shop

На врв Bottom