Serpico
Сковинистратор / I'm Batman
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 11.166
- Поени од реакции
- 691
Ако нема животни ќе нема и золошки градини, ама тоа е.Ако нема хомосексуалци, нема ни да има таргет група за лекување.
Ако нема животни ќе нема и золошки градини, ама тоа е.Ако нема хомосексуалци, нема ни да има таргет група за лекување.
Od bioloski apekt polovite organi se nameneti za reprodukcija, od socioloski aspekt i kulturen civilizaciski aspekt, covekot gi koristi za licno zadovolstvo.DiesIrae и оралниот секс во суштина е девијантна појава. Заради тие проби со орален, анален и други видови...какви се болештини се шират не е нормално...но секој си тера како што му е ќеф, но си го прави тоа интимно, не бара да се стави член за орален секс во законот, ниту за камшикување, ниту за љубов со животни. Тоа што го кажа членот пред тебе е тоа, репродуктивните органи се дадени од природата на соодветен начин, сакале да признаеме или не за репродукција. Нит можеш две шишиња да споиш, нит две капачиња. Само шише и капаче. Е сега ние што ќе измислиме за задоволства, ни на ѓаволот нема да му текне-орално, не знам какво....
И ниеден досега од вас не докажа дека ќе се постигне нешто повеќе за хомосексуалците во општеството ако се смени членот во законот за семејство.
Имаш живот, работа, школо, па и љубов според твои погледи на свет. што повеќе? По што си подискриминиран/а од мене?
Да не мислат и педерите да се кренат на востаније, со војводи и комити па в планина да се борат за слободата на педерскио народ ?!?!Ги бесеа и нашите војводи и револуционери, и на колци главите им ги наденуваа за да ги заплашат другите. Ама тие пак истрајаа и ја донесоа слободата на Македонскиот народ.
Jas kako Hitler i Ahmadinedzad da gi citam vo Vasive postovi, tolku omraza kon nekoj koj nisto loso ne vi napravil vo zivotot...Како Најчевска да ја слушам. Малограѓанштина, лични ставови. А чии ставови се ова погоре од тебе DiesIrae или ти ги копираш и постираш од некој друг? Како претходниот, заостанати сме и не знам што. И тоа се лични фрустрации и навреди.
Hahaha nezni feminizirani... aj otvori tuka i kazi mi koj tuka e nezen Ti, ili ovie koi ti gi narekuvas nezni "pederi"???Да не мислат и педерите да се кренат на востаније, со војводи и комити па в планина да се борат за слободата на педерскио народ ?!?!
Не знам дал ќе издржат таква борба, прво... многу се нежни, феминизирани, друго не можат да се маскираат в планина со розе и љиљакови алишта со шљокички, и трето, ако се собери чета педери в планина ќе се отепаат од ебање, ќе заборават и борба и револуција.
Мислам дека си хомосексуалец или хомосексуалка не е битно. На тема хомосексуалност секогаш сум бил пристоен и не сум дискриминирал, навредил. А тоа за навредите и фрустрациите, па потајно се плашат луѓето од тебе. Затоа што знаат дека со тоа што го пропагираш ќе се срушат основните цивилизациски и културни вредности, а со тоа и цивилизацијата. Тоа му се има случено на Рим и тоа може да ни се случи и нас (западноевропска цивилизација). Уствари веќе сме на патот кон таму. Сум против смрттна казна или институционализација на хомосексуалците, ама сум против истополов брак и пропагирање на хомосексуалните вредности како како темел на нашето опшество, затоа што со тоа нашето опшество ќе се сруши како кула од карти.Debata ili omalovazuvanje i vregjanje? Kolku sto gledam tuka, nema debata tuku plukanje kon edna grupa na lugje, deka se bolni, deka treba da gi nema, treba da umrat i slicno...
Za tebe toa e debata??Debata se razviva so argumenti i fakti, a ne so proiznesuvanje licni stavovi zelbi, frustracii i malogragjanstina...
Гз преку глава работава. Во 40тите и 50тите знаеш колку телевизии беа затворени во САД пошо пуштаа снимки или видеа со црнци како се социјализираат со белци? Демек, тоа било пропаѓирање на гнасни вредности. И шо се деси денес? Имат некаков проблем?Мислам дека си хомосексуалец или хомосексуалка не е битно. На тема хомосексуалност секогаш сум бил пристоен и не сум дискриминирал, навредил. А тоа за навредите и фрустрациите, па потајно се плашат луѓето од тебе. Затоа што знаат дека со тоа што го пропагираш ќе се срушат основните цивилизациски и културни вредности, а со тоа и цивилизацијата. Тоа му се има случено на Рим и тоа може да ни се случи и нас (западноевропска цивилизација). Уствари веќе сме на патот кон таму. Сум против смрттна казна или институционализација на хомосексуалците, ама сум против истополов брак и пропагирање на хомосексуалните вредности како како темел на нашето опшество, затоа што со тоа нашето опшество ќе се сруши како кула од карти.
Мислиш хомосексуалноста е некаков напредок? Не бе брате постоела таа уште од почетоков на цивилизацијата. Почекај малку да си го најдам постот па да копирам.Гз преку глава работава. Во 40тите и 50тите знаеш колку телевизии беа затворени во САД пошо пуштаа снимки или видеа со црнци како се социјализираат со белци? Демек, тоа било пропаѓирање на гнасни вредности. И шо се деси денес? Имат некаков проблем?
Дали Германија или Холандија или Данска или цела скандинавија се рушат? Им фали нешо? Или најнов пример Шпанија, што е (мислам) втората земја во светот со најголем број католици?
Неприфаќање на различности разбирам. Тоа е сосема ок. Одбранбен механизам спрема нешто што личноста не го разбира. Напредокот се случува кога таа личност е спремна да ги надмние тие стравови и одлучи да се соочи со нив.
Јас не знам како може луѓево да пропаѓираат насилство, тепање и концентрациони логори и тоа да се смета како нормално или прифатливо? Јас лично не би сакал моето дете да учи во установа кај професори што логори и бесилки им се вртат во глава.
1. Ти имаш право на брак со кого сакаш- јас ете, немам!A koja sloboda citaj pravo DiesIrae im e odzemaena na gej-populacijata vo Makedonija jas kolku sto znam gi imas istite prava kako i jas ako ne e taka ispravi me ama so argumenti.
Primer- zakon plukanje vo mestolukanje na fizicko lice na javno mesto e 50 evra vo denarska protivvrednost.
Amandman #$@#3:Ako liceto e gay kaznata e 80 evra
......
OutBoy izmesa zabi i babi vo negoviot komentar,znaci vojvodite i komitite kako Goce Delcev,Pitu Guli,Nikola Karev(namerno gi spomnuvam za Makedoncki da ripne na temava da si pogledam seir)kako so gi narece OutBoy se borele protiv nametnati rezimi,protiv zakoni ne se borele protiv stereotipi zatoa i replicirav na toa.
Eve jas licno mi pravi keif mlado kokovce,sakam da kovam ciclesti od 18 (primam i so lazni licni karti) do 25 i se sretnuvam so stereotipi od stilot,(kako ne ti e sram ,staro magare,,gi zapusti decata da ti se isusi kuro, deca po 18 gi lazi,zatvor za tebe zivotinjo )i sega jas sto treba da napravam da se organiziram i boram za pravoto i slobodata oti mojata komsika koja ima intelegencija kolku brojot na konduri da ne me kolni i kleveti.
Hasta la victoria siempè!-Moj revolucioneren prijatele
Procitaj se pogore, zboruvase za priroda, ne religija. Ako organite koi gi spomnuvas se samo za reprodukcija, togas nauci da gi koristis soodvetno I SAMO ZA REPRODUKCIJA,odnosno samo koga ke ja oploduvas zena ti, a ne sekoja vecer.И ти генерализираш и двоиш нашите вашите, значи исти зли мисли ги имаш кон оној што не е како тебе.
- посочи каде тоа религијата забранува секс освен 1 во 9 месеци
- пак неконкретен одговор за законот. Што ќе добиеш реално.
- зарем е забрането машко да дојде во посета на машко во болница. тоа првпат слушам. Дргари ми дојдоа после операција, никој не ги праша дали се педери или роднини.
- ова здравствени и социјални бенефити не ми е јасно. Ја од жена ми немам ни социјален ни здравствен бенефит. Кога бев невработен, здравствено земав преку биро. ова нема врска. Не сфаќам на што мислиш
- пак прашувам кои бенефиции ги имам на пример на работа што не сум педер. која е предноста моја од колегата на третиот кат кој е педер. исти плати, ист одмор, мене и повеќе ме казнуваат оти каснам, се бунтувам, него не. исти маки со сиромаштија и уопште со се.
Ti navistina veruvas deka Rim se srusi poradi homoseksualcite? LOL Sakas da debatirame Istorija za raspadot na Rimskata Imperija?Мислам дека си хомосексуалец или хомосексуалка не е битно. На тема хомосексуалност секогаш сум бил пристоен и не сум дискриминирал, навредил. А тоа за навредите и фрустрациите, па потајно се плашат луѓето од тебе. Затоа што знаат дека со тоа што го пропагираш ќе се срушат основните цивилизациски и културни вредности, а со тоа и цивилизацијата. Тоа му се има случено на Рим и тоа може да ни се случи и нас (западноевропска цивилизација). Уствари веќе сме на патот кон таму. Сум против смрттна казна или институционализација на хомосексуалците, ама сум против истополов брак и пропагирање на хомосексуалните вредности како како темел на нашето опшество, затоа што со тоа нашето опшество ќе се сруши како кула од карти.
Lurtz , zivej si go zivotot kako sto sakas, kako sto mislis deka ke bides srekjen, i ostavi gi drugite da go pravat istoto.Има голема поврзаност на семејство и општество. Не значи за 10 или 50 години дека ќе се приметат последици. Темел на општеството е семејството, а семејство сочинува родители и деца. не два од ист пол, туку разновидност и нивните деца.
А за навредите не сте ич во право. Прочитај наназад постовите од Аутбој и твоите, колку и некој трпеливо да дискутира со вас, вие пак го вреѓате и напаѓате. Исто како со јеховините, отпрвин те убедува, гледа не пали, одма покажува право лице на нетрпеливост. Е чие лице е сега понетрпеливо?
Основни поими му кажуваш од биологија, пак џабе.