веројатно затоа што во политиката на глобално ниво хомосексуалците се големи лобисти т.е. големи финансиериА шо бара темава у политика?
Значи ли болдираното дека мастурбацијата е девијантна појава? За мене е сосема нормална во одреден стадиум од развојот на човекот. И ич не ме интересира што во тој поглед има да каже Папата.За подобро да се објасни треба да се истакне дека репродуктивните органи низ текот на еволуцијата се оформија така што машкото влегува во женското и го остава генетскиот материјал. Доколку се вршат други активности освен уринирање и репродукција со репродуктивниот орган тогаш се случува девијација на намената на органот.
Да ама за нивна лична еманципација и подигање видливост за нивната група, на еден или друг начин. Ама ипак мислам дека темава не припаѓа тука. Можда поише у канта или така нешо.веројатно затоа што во политиката на глобално ниво хомосексуалците се големи лобисти т.е. големи финансиери
Кај нас е ова уште ново затоа е и актуелно. Кога бев во Америка и кга ги видов сите тие реденки што се правеа тами и промискуитет (ова беше пред едно десетина години) не ни можев да помслам дека такво нешто може да дојде кај нас, ама денес како што гледам бетер сме од нив. Така да за пет години и цела оваа хомофобија која е јавена кај нас ќе исчезне.Да ама за нивна лична еманципација и подигање видливост за нивната група, на еден или друг начин. Ама ипак мислам дека темава не припаѓа тука. Можда поише у канта или така нешо.
Во 21ви век, во европа, сеуште има луѓе што вакви мисли им фрчат низ глаа. Оооо боже, пичка се' раѓа.
@protivpropaganda Ти коа се ебеш, се ебеш ради репордукција или задоволство? Тоа не е девијација?
Amnaesiac,веројатно затоа што во политиката на глобално ниво хомосексуалците се големи лобисти т.е. големи финансиери
противпропаганда, добар пост, само ова не ми е јасно
Значи ли болдираното дека мастурбацијата е девијантна појава? За мене е сосема нормална во одреден стадиум од развојот на човекот. И ич не ме интересира што во тој поглед има да каже Папата.
Toreador,@protivpropaganda Ти коа се ебеш, се ебеш ради репордукција или задоволство? Тоа не е девијација?
3. Како последно би сакал да истакнам дека кај сите империи во историјата на човекот, пред нивното распаѓање, хомосексуалноста била масовна појава. Па вие мислете му ја.
Доколку се вршат други активности освен уринирање и репродукција со репродуктивниот орган тогаш се случува девијација на намената на органот.
да ти кажам право и јас помислив на ова уште кога го напишав постот за мастурбација, ама не сакав да одам до тој екстрем, па сепак се ограничив само на мастурбацијата, пошто на тоа поле сум поискусен.I oralniot seks e devijantna pojava, penisot ne e za da se stava vo usta i ligavi vo grloto:pos2::pos2::pos2: Se ekspert do ekspert vo zemjava
можеби на женските не им смета, можеби тие пак се палат на обратното од она болдираното.Најтрагична е хипокризијава на темава, демек сите се против хомосексуалноста и ја сметаат за болест, а нема ни еден од нив кој не се пали кога две згодни девојки се во добрата стара акција 1 на 1 :pos2:. И немој да кажете дека не сте на тоа ќе ви порасне носот од лажење.
Единствена хомосексуалност која ни смета е машката и незнам зошто е тоа така, ...
Добро е што се сложуваме во некои работи. Така е, хомосексуалноста е константа, за која јас тврдам дека е меѓу 15 и 20%. Во САД, Австралија, Нов Зеланд и некои други демoкратски држави, некои испитувања зборуваат за бројка од 22%, ама тоа не е битно, битно е дека и во државите кои дозволуваат истополов брак или цивилни унии, нема зголемување на бројката на геј популација, што значи дека никаква пропаганда неможе да претвори стрејт во геј, што е сосема природно.Никогаш хомосексуалноста не била масовна појава. Ако нешто е сигурно е дека спротивно од сите твдења дека некогаш ја немало и дека некогаш ја имало во изобилство сите тие ти се лаги. Хомосексуалноста како појава секогаш се движи од 4-6%. Така било од секогаш и така ќе биде најверојатно и засекогаш. Никогаш во маќедонија немало и нема да има 10 или 20%. И баш затоа и не може една империја да се распадне поради таа појава. За да нема заблуда може да се зголеми или намали бројот на луѓе кои имале сексуален контакт со мажи и тој процент може да оди нагоре, но на крајот сите завршиле со женски партнер.
А денес сите развиени земји ја имаат оваа појава па не гледам дека се случуваат паѓања на империи. Империја може да падне само поради една причина пари. Они ја имаат некој друг ги сака, или они ги немаат па пропаѓаат.
А тебе дома дали воопшто те разбираат или појма си немаат твојте дека си пешко?........... Додуша, јас како геј воопшто не ги разбирам бисексуалците................