Ве молам користете кирилица кога пишувате на форумов!

Браво за ова.
Еве успеав нашкола на компјутеров да го инсталирам:pipi:

Абе на некои компјутери како на мојот на пример од ко ќе ги купиш имаат кирилица само alt+shift прицни и готово.

Јас го почитувам ова и секогаш си пишувам со кирилица на форумов.Иако не е лесно но се контролирам.Кога имам уклучено повеќе програми на пример на интернет со македонски фонт не прифаќа страници па мораш да менуваш фонт.Јас се навикнав на тоа и форумов ми е само за македонски да пишувам за друго македонскиот фонт не го користам.Па ако е потребно во денот фонтот ќе го сменам и 50 пати само за да ја негувам македонската азбука и кириличното писмо.Ај поздрав и што повеќе кирилица да пишуваме да форумов.

Закон. Конечно му текна на некој да каже како се инсталира кирилица

Пишување МАКЕДОНСКИ на латиница е ко пишуење со гомна по ѕид! Пишувајте на КИРИЛИЦА! :)

Јас го почитувам ова и секогаш си пишувам со кирилица на форумов.Иако не е лесно но се контролирам.Кога имам уклучено повеќе програми на пример на интернет со македонски фонт не прифаќа страници па мораш да менуваш фонт.Јас се навикнав на тоа и форумов ми е само за македонски да пишувам за друго македонскиот фонт не го користам.Па ако е потребно во денот фонтот ќе го сменам и 50 пати само за да ја негувам македонската азбука и кириличното писмо.Ај поздрав и што повеќе кирилица да пишуваме да форумов.
Aa ja и на мсн така! И за смајли на пример :D ќе сменам и па кирилица враќам :) Не 50, 500 пати у ден мењам :)

Абе на некои компјутери како на мојот на пример од ко ќе ги купиш имаат кирилица само alt+shift прицни и готово.

Windows XP Professional со самата инсталација ги вметнува и кириличните фонтови. Со alt+shift се врши промена на фонтот. Јас користам англиски, македонски српски (латиница) и турски фонт. Двата последни ги вклучив додатно (беа инсталирани, само требаше да ги вклучам). Е сега за да не шетам со alt+shift по сите, бидејќи ги тера по ред, ги префрлам со shift+ctrl+1 за македонски, 2 за англиски итн. Ова исто се подесува во јазични опции.

Windows XP Professional со самата инсталација ги вметнува и кириличните фонтови. Со alt+shift се врши промена на фонтот. Јас користам англиски, македонски српски (латиница) и турски фонт. Двата последни ги вклучив додатно (беа инсталирани, само требаше да ги вклучам). Е сега за да не шетам со alt+shift по сите, бидејќи ги тера по ред, ги префрлам со shift+ctrl+1 за македонски, 2 за англиски итн. Ова исто се подесува во јазични опции.
мала корекција...треба да си наместиш за втор јазик, друго, не мењаш фонт, мењаш поддршка за тој јазик на твојата тастатура...:smir:

Тоtalna podrska za ova !!

Него, настрана иронијата, јес да е убаво но тоа не е главен фактор за убав, квалитететен, читлив пост. (од естетска гледна точка убав; квалитетен) Убаво е да е опционално како и до сега, на некои луѓе тоа им е стилот. Си цепаат латиница и сепак е прегледно, читко и се' позитивно за разлика од некој кој иако користи кирилица постовите му се да се изгубиш.

Значи.. абе ај шо го потам, пишувајте кирилица!

Пишување МАКЕДОНСКИ на латиница е ко пишуење со гомна по ѕид! Пишувајте на КИРИЛИЦА

Се потпишувам на изјавата.
Уште само да почне да се користи македонска подршка при пишување на текст место фонтови кои личат на македонски супер би било. Ко што гледам документи што ми праќаат луѓе ова е доста голем случај.

Ja користам МКД поддршка наместо фонт :) И на мсн и на фејсбук и на кајгана и сегде! :) И у текст документ дома на десктоп ако запишам нешо за потсетуење дури! И фолдери на десктоп на МКД ставам х) Абе МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК ТРЕБА ДА ГО НЕГУВАМЕ A NE DA PISUVAME VAKA NA LATINICA! :)

Секаде користам македонски фонт(освен кога пребарувам,на странски нет страници...)воедно и на кајгана форумов.Користете КИРИЛИЦА,не ЛАТИНИЦА.Да го зачуваме македонскиот јазик.Да се зачуваме ние.Зборувај и пишувај на МАКЕДОНСКИ(КИРИЛИЦА).xD
:salut:

pomos ako moze probuvam kako so e objaneto neznam ni sam po koj pat ama pak nejke ne se tojavuva toa dole desno za menjavanje jazici

Биди Македонец пишувај кирилица :)
Навикнат сум на кирилица да пишувам,и на мсн секогаш пишувам на кирилица.
Латиницата ми е некако:pov:

поздрав

Супер за кирилица

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom